אין לי מה להבין, כיסוי שטח וחטיפות כדור לא מעידים על עמדה במגרש.Sir Alex Ferguson כתב: ↑17 אוגוסט 2024, 20:39תבדוק את כמות השטחים שאליאס כיסה בעונה הראשונה שלו ואת כמות החטיפות שלו ותבין שהוא בעונה הראשונה היה ה״6״ (בעונה שעברה זה היה פוקו עד שהוסט לעמדת המגן).
בעונה הקודמת הוא איבד מהאתלטיות, מהפיזיות, מהמהירות, אז ראה בעיקר ספסל ושיחק רק ששמיר או גורדנה לא שיחקו (אחרי שפוקו הוסט לאגף) ונכנס במקום אחד מהם ואז גם התפקיד הרבה פעמים השתנה.
אין דבר כזה ״6״ שלא חוטף הרבה כדורים ולא מכסה הרבה שטחים, ואם זה קורה אנחנו לא צריכים להיות מופתעים מהתוצאה של זה.
אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל6, בסוף יש גם כל מיני סגנונות של 6.
אליאס גם אם חוטף הכי הרבה כדורים (נניח, לא בדקתי), מעולם לא הוצב 6 לא אצלנו ולא אצל הפועל ת"א.
בהגדרה הכי פשוטה, זה שחקן הקישור עם המיקום הכי נמוך, ואליאס לא היה כזה לאורך כל הקריירה.
גם אצל ברדה ששיחק עם גורדנה בקו אחד, המיקום הממוצע שלו תמיד היה גבוה יותר.
אין לו את הטכניקה לשחק נמוך ולהוות ציר בהנעת כדור.
שחקני box to box אגב, שאליאס בעיניי הוא יותר כזה, גומעים הרבה יותר מרחק ממספר 6.
זה כמו פרץ וואן אובריים, אין פה מה להתבלבל, פרץ 8 וואן אובריים הוא ה6. אפילו קניקובסקי שיחק בעונה שעברה 6 לפני פרץ במכבי.
בריירו אגב הוא כן 6 בעיניי, אבל כבר מזמן אני כותב שהוא רלוונטי כבלם בלבד, אני בכלל לא סופר אותו כאופציה בקישור.
הוא רע מאוד כקשר, פותח אולי בטבריה ואני לא מגזים.
אוהב אותו מאוד, אבל חוץ מבלם אין לו מה לחפש בהפועל ב"ש כבר לפחות שנתיים.