הפועל באר שבע - מלאדה בולסלאב, חמישי, 15.8, Lovech Stadium

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

Re: הפועל באר שבע - מלאדה בולסלאב, חמישי, 15.8, Lovech Stadium

שליחה על ידי yossi »

Sir Alex Ferguson כתב:
17 אוגוסט 2024, 20:39
תבדוק את כמות השטחים שאליאס כיסה בעונה הראשונה שלו ואת כמות החטיפות שלו ותבין שהוא בעונה הראשונה היה ה״6״ (בעונה שעברה זה היה פוקו עד שהוסט לעמדת המגן).
בעונה הקודמת הוא איבד מהאתלטיות, מהפיזיות, מהמהירות, אז ראה בעיקר ספסל ושיחק רק ששמיר או גורדנה לא שיחקו (אחרי שפוקו הוסט לאגף) ונכנס במקום אחד מהם ואז גם התפקיד הרבה פעמים השתנה.
אין דבר כזה ״6״ שלא חוטף הרבה כדורים ולא מכסה הרבה שטחים, ואם זה קורה אנחנו לא צריכים להיות מופתעים מהתוצאה של זה.
אין לי מה להבין, כיסוי שטח וחטיפות כדור לא מעידים על עמדה במגרש.
אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל6, בסוף יש גם כל מיני סגנונות של 6.
אליאס גם אם חוטף הכי הרבה כדורים (נניח, לא בדקתי), מעולם לא הוצב 6 לא אצלנו ולא אצל הפועל ת"א.

בהגדרה הכי פשוטה, זה שחקן הקישור עם המיקום הכי נמוך, ואליאס לא היה כזה לאורך כל הקריירה.
גם אצל ברדה ששיחק עם גורדנה בקו אחד, המיקום הממוצע שלו תמיד היה גבוה יותר.
אין לו את הטכניקה לשחק נמוך ולהוות ציר בהנעת כדור.

שחקני box to box אגב, שאליאס בעיניי הוא יותר כזה, גומעים הרבה יותר מרחק ממספר 6.
זה כמו פרץ וואן אובריים, אין פה מה להתבלבל, פרץ 8 וואן אובריים הוא ה6. אפילו קניקובסקי שיחק בעונה שעברה 6 לפני פרץ במכבי.

בריירו אגב הוא כן 6 בעיניי, אבל כבר מזמן אני כותב שהוא רלוונטי כבלם בלבד, אני בכלל לא סופר אותו כאופציה בקישור.
הוא רע מאוד כקשר, פותח אולי בטבריה ואני לא מגזים.
אוהב אותו מאוד, אבל חוץ מבלם אין לו מה לחפש בהפועל ב"ש כבר לפחות שנתיים.

סמל אישי של משתמש
Itay
Title: CrazyRed

שליחה על ידי Itay »

Melikson24 כתב:
17 אוגוסט 2024, 20:31
מדויק.

אנשים קצת תקועים בשנות ה90. בכדורגל המודרני לא חייב נגר באמצע. יש פתרונות אחרים.
בפועל זה מה שקורה אבל ברוב הקבוצות בעולם.
קשרי 6-
ריאל מדריד- טשומאני, ארסנל-פארטיי, יונייטד- קאסמירו, אתלטיקו מדריד- דה פול, דורטמונד- אמרה צ׳אן.

נכון שהרוב המוחלט פה לא נגרים אלא שחקנים טכניים אך הם גם יודעים לתפקד כגרזן הגנתי באמצע ויש להם את הנתונים הפיזיים לזה.

במקרה שלנו גורדנה יחסית טכני לשאר הקשרים בליגה אבל הגנתית לצערי לא מחזיק ממנו יותר מדי.

אצלי לפחות בהגדרה קשר 6 זה אחד שעיקר תפקידו הוא להדוף את היריבה ולכסות שטחים בחצי שלו, יחד עם זאת אם יודע לקדם את המשחק ולבנות מלמטה אז זה בונוס נפלא.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yossi כתב:
17 אוגוסט 2024, 22:45
אליאס גם אם חוטף הכי הרבה כדורים (נניח, לא בדקתי), מעולם לא הוצב 6 לא אצלנו ולא אצל הפועל ת"א.

בהגדרה הכי פשוטה, זה שחקן הקישור עם המיקום הכי נמוך, ואליאס לא היה כזה לאורך כל הקריירה.

שחקני box to box אגב, שאליאס בעיניי הוא יותר כזה, גומעים הרבה יותר מרחק ממספר 6.
זה כמו פרץ וואן אובריים, אין פה מה להתבלבל, פרץ 8 וואן אובריים הוא ה6. אפילו קניקובסקי שיחק בעונה שעברה 6 לפני פרץ במכבי.

בריירו אגב הוא כן 6 בעיניי, אבל כבר מזמן אני כותב שהוא רלוונטי כבלם בלבד, אני בכלל לא סופר אותו כאופציה בקישור.
גורדנה יודע להשתחרר מלחץ ולהניע כדור ולכן הוא הרבה פעמים יורד אחורה כשהכדור אצלנו ואנחנו מתחילים התקפה.
זה הדבר היחידי אצלו שמזכיר 6.
6 נמדד כשהכדור אצל היריב והוא תוקף אותך.
ביכולת לבלום התקפות של היריב ולכסות שטחים.
ואן אובריים במכבי או סורו בבית״ר הם 6, במה הם דומים לגורדנה?
תבדוק את כמות חילוצי הכדור של אליאס בעונה הראשונה אצלנו ותגלה שהוא דומה לבאריירו ופוקו במספרים.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

Sir Alex Ferguson כתב:
17 אוגוסט 2024, 23:06
גורדנה יודע להשתחרר מלחץ ולהניע כדור ולכן הוא הרבה פעמים יורד אחורה כשהכדור אצלנו ואנחנו מתחילים התקפה.
זה הדבר היחידי אצלו שמזכיר 6.
6 נמדד כשהכדור אצל היריב והוא תוקף אותך.
ביכולת לבלום התקפות של היריב ולכסות שטחים.
ואן אובריים במכבי או סורו בבית״ר הם 6, במה הם דומים לגורדנה?
תבדוק את כמות חילוצי הכדור של אליאס בעונה הראשונה אצלנו ותגלה שהוא דומה לבאריירו ופוקו במספרים.
אני לא מוצא את הקשר בין חילוצי כדור לעמדה, בחיי.
תנסה לפתוח את הראש אם לא רק אני טוען משהו, אלא כל הפורום בערך מסכים איתו. אולי אנחנו טועים ואתה צודק, אבל יש סיכוי גם שהפוך.
גם כשהכדור אצל היריב, גורדנה נמצא מאחור ואליאס הוא זה שיהיה יותר גבוה.
לדעתי יותר קשה לעבור את גורדנה באחד על אחד מאשר את אליאס. פחות לחיץ זה בערך בטופ התכונות הכי חשובות היום ל6 מודרני איכותי.

6, 8 זה גם סתם מספרים שמנסים לאפיין שחקן. בפועל הקשר הכי אחורי במגרש שלנו זה גורדנה. זה מה שחשוב ופה זה נגמר, וקשה לי להאמין שמישהו שרואה אותנו קבוע כמוך יכול לטעון אחרת.
אם למישהו יש מפות עם מיקום ממוצע זה יקל מאוד על הנושא.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

yossi כתב:
17 אוגוסט 2024, 22:45

אתם מדברים על שני דברים שונים. זה שהמספרים מתאים מיקום על המגרש זה נכון אבל מצד שני כשאנשים זורקים 6, 8 או 10 זה בתפיסה של איך 4-3-3 הקלאסי נראה.
הסדר המסורתי הוא גרזן ב6, 50-50 ב8 ופליימייקר ב10 - אני מתייחס לזה ככה ולכן כשאני אגיד שצריכים 6 אתכוון לגרזן אלא אם סייגתי בתכונות נוספות

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

dor69 כתב:
18 אוגוסט 2024, 00:48
אתם מדברים על שני דברים שונים. זה שהמספרים מתאים מיקום על המגרש זה נכון אבל מצד שני כשאנשים זורקים 6, 8 או 10 זה בתפיסה של איך 4-3-3 הקלאסי נראה.
הסדר המסורתי הוא גרזן ב6, 50-50 ב8 ופליימייקר ב10 - אני מתייחס לזה ככה ולכן כשאני אגיד שצריכים 6 אתכוון לגרזן אלא אם סייגתי בתכונות נוספות
בקיצור אליאס מתויג כ6 נטו בגלל המראה שלו.
לא בגלל המיקום במגרש ולא בגלל תכונות שמתאימות לשם (חטיפת כדורים זה לא תכונה בלעדית וקריטית מדי ל 6).
זה הנקודה שאני מנסה לשנות בשיח, ורוב האנשים פה גם מסכימים עם זה.
למושג 'גרזן' מעולם לא התחברתי.

אתמול ראיתי משהו דומה אצל אוהדי חיפה שהתפלאו על אזולאי שהוא לא '6 גרזן', עוד שחקן שתייגו נטו בגלל המראה. אזולאי הוא 8 בדיוק כמו אליאס.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

השורה התחתונה שלי - גורדי מנהל משחק טוב, הוא שקט עם הכדור, זה לא יכול להיות 6 בודד.

סמל אישי של משתמש
oren2792

שליחה על ידי oren2792 »

3 ימים אחרי והמועקה לא מוכנה לשחרר.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yossi כתב:
17 אוגוסט 2024, 12:49
עובדות:
1. בעונה ששיחקו נגנדנו, לבסקי מכרה שחקנים בקצת יותר מ6 מיליון יורו, ספציפית את הברזילאים ב5.
2. וולטון עבר בינואר ליפן, רונאלדו עבר לרוסיה מיד אחרי המשחק נגדנו. דרלאן שנמכר בסכומים של 650 אלף גם כן היה עד ינואר.
3. הנגרים שהוגרלנו מולם השנה, סיימו 11 נקודות בטבלה מעל לבסקי, ש2 שחקנים מתוך ה3 שנמכרו בסכומים הגדולים, היו עם לבסקי חצי מהעונה.
4. הקיץ הזה לבסקי מכרה עוד 2 שחקנים כדי להשלים לאותם 10.

אז לבסקי היא אימפריה, מורה הם חבורה של נגרים.
העיקר שאתה מחובר לחשמל, היחיד שרואה את האמת והאור.

מסע ההשחרה שאתם עושים פה נגד מאמן שלא בא לכם טוב בעין רק כי הוא החליף את האליל הוא פשוט דוחה.
תת רמה. אין לי מילה אחרת.

בלי להיכנס לוויכוח על המספרים, כי זה לא מעניין אם נמכרו ב-6 מיליון יורו או ב-10 מיליון יורו (אני חושב שגם דיברנו על אותם זרים לפני המשחקים מולנו, שהם שחקנים ברמה מאוד גבוהה), צריך להבין שלבסקי סופיה הוא מועדון ענק בבולגריה (משהו כמו מכבי חיפה או מכבי תל אביב כאן) בעוד צ'רנו מורה היא סוג של מכבי פתח תקווה בבולגריה.
להגיע למשחק גומלין מול מועדון עם מסורת וקהל גדול כמו לבסקי (25,000 אוהדים היו בגומלין מולנו בסופיה) זה סרט אחר מלהגיע לגומלין מול איצטדיון ריק כמו מול מורה.
עובדתית, גם פרנקפורט התקשתה מאוד מול לבסקי בבולגריה (סיימה שם 1-1).
אני עדין חושב שנכשלנו כי מקצועית מלבד אותם שחקנים בולטים (שגם נמכרו לאחר מכן) הבולגרים היו מאוד בינונים, אבל כשאנחנו מדברים על שני משחקים בלבד, עם גומלין בבולגריה מול מועדון עם מסורת וקהל מאוד עוצמתי, זה סרט אחר לגמרי מאשר גומלין מול איצטדיון ריק מול קבוצה פחות גדולה, בדיוק כמו שגומלין מול מכבי חיפה/מכבי תל אביב באיצטדיון מלא שלהם תמיד יהיה קשה יותר גם אם מקצועית בעונה מסוימת מכבי פתח תקווה טובה מהם.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

Sir Alex Ferguson כתב:
18 אוגוסט 2024, 11:55
בלי להיכנס לוויכוח על המספרים, כי זה לא מעניין אם נמכרו ב-6 מיליון יורו או ב-10 מיליון יורו (אני חושב שגם דיברנו על אותם זרים לפני המשחקים מולנו, שהם שחקנים ברמה מאוד גבוהה), צריך להבין שלבסקי סופיה הוא מועדון ענק בבולגריה (משהו כמו מכבי חיפה או מכבי תל אביב כאן) בעוד צ'רנו מורה היא סוג של מכבי פתח תקווה בבולגריה.
להגיע למשחק גומלין מול מועדון עם מסורת וקהל גדול כמו לבסקי (25,000 אוהדים היו בגומלין מולנו בסופיה) זה סרט אחר מלהגיע לגומלין מול איצטדיון ריק כמו מול מורה.
עובדתית, גם פרנקפורט התקשתה מאוד מול לבסקי בבולגריה (סיימה שם 1-1).
אני עדין חושב שנכשלנו כי מקצועית מלבד אותם שחקנים בולטים (שגם נמכרו לאחר מכן) הבולגרים היו מאוד בינונים, אבל כשאנחנו מדברים על שני משחקים בלבד, עם גומלין בבולגריה מול מועדון עם מסורת וקהל מאוד עוצמתי, זה סרט אחר לגמרי מאשר גומלין מול איצטדיון ריק מול קבוצה פחות גדולה, בדיוק כמו שגומלין מול מכבי חיפה/מכבי תל אביב באיצטדיון מלא שלהם תמיד יהיה קשה יותר גם אם מקצועית בעונה מסוימת מכבי פתח תקווה טובה מהם.
עדיין לסובב את זה שלבסקי היא אימפריה, ומורה הם נגרים, כשמורה מסיימת 11 נק' מעל לבסקי - מצחיק. זה אולי חד פעמי, אבל זה יחסי הכוחות בנקודת הזמן הספציפית הזו.
קהל זה נחמד וטוב, זה לא משחק על הדשא. אני הייתי מעדיף להיות מול הפועל ת"א בגביע ולא מול יריבה כמו מכבי פ"ת לדוגמא.

ואני האחרון שאתה צריך להסביר לו למה זה לגיטימי להיות מודח מול לבסקי.
בעיניים שלי אנחנו בעונה שעברה לא הצלחנו להראות עליונות מקצועית מול כל קבוצה גנרית בליגה. הגענו לכל משחק בידיעה שלא ניפול מהכיסא אם נעשה תיקו או נפסיד, כולל לקבוצות שנאבקו על ירידה.
אפילו את הפועל פ"ת שירדה בינואר עברנו בגביע עם ים של מזל.
אז קבוצה כזו, שיכולה לפשל מול נמושה מליגת העל, מה אמור לגרום לי לחשוב שאני פייבוריט מקבוצה במקום מקביל מליגה חזקה יותר ב2 משחקי חוץ?
כלום ושום דבר.
ומילא הסגל היה משתפר, בעיניי הוא נחלש. חלק באשמת המאמן, חלק באשמת המערכת.

בעיניי הכשלון היא הדרך, הדרך של העונה שעברה שהיה בו 0 כדורגל וניסיון אשכרה לשחק. אני אולי לא ווינר כמו אחרים פה, אבל בעיניי ניצחון שמוצג כדרך קבע מכדורגל פסיבי וגניבה בנייח לא שווה כלום. אפשר לדחוף אותו אתם יודעים לאן, וזה הוכח בפליאוף, הוכח בגמר הגביע, ולדעתי יש לזה חלק קיים גם בהדחה של העונה הזו.
ההדחה עצמה לא מפתיעה אותי. ההתפרקות של סגל שעבר התפרקויות קשות יותר בעונה שעברה היא לא משהו כזה הזוי ולא מציאותי.
אבל האמת הזו הרבה יותר קשה לעיכול, עדיף וקל לחשוב שאם יוספי היה נשאר על הדשא אז היינו עולים, אז המאמן בעצם אשם בהכל.
אתם תסובבו עליי שאני מגן עליו, אבל בעיניי בדקה 60, לא משנה מה היה עושה היינו מפסידים. הקבוצה הזו חלשה מכדי שתצליח לסובב מומנטום שכזה מול יריב כזה, עם מרכז הגנה שייקי ושוער שלא יוצא מקו השער.

ולמאמן יש אחריות, לא מנקה אותו לרגע. אבל גם מודע לסיטואציה שהוא נכנס אליה.
והוא בטעויות שלו הפך אותה לקשה יותר עם החלטות לא טובות, על זה הוא ראוי לחלוטין לביקורת.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

yossi כתב:
18 אוגוסט 2024, 12:16
עדיין לסובב את זה שלבסקי היא אימפריה, ומורה הם נגרים, כשמורה מסיימת 11 נק' מעל לבסקי - מצחיק. זה אולי חד פעמי, אבל זה יחסי הכוחות בנקודת הזמן הספציפית הזו.
קהל זה נחמד וטוב, זה לא משחק על הדשא. אני הייתי מעדיף להיות מול הפועל ת"א בגביע ולא מול יריבה כמו מכבי פ"ת לדוגמא.

ואני האחרון שאתה צריך להסביר לו למה זה לגיטימי להיות מודח מול לבסקי.
בעיניים שלי אנחנו בעונה שעברה לא הצלחנו להראות עליונות מקצועית מול כל קבוצה גנרית בליגה. הגענו לכל משחק בידיעה שלא ניפול מהכיסא אם נעשה תיקו או נפסיד, כולל לקבוצות שנאבקו על ירידה.
אפילו את הפועל פ"ת שירדה בינואר עברנו בגביע עם ים של מזל.
אז קבוצה כזו, שיכולה לפשל מול נמושה מליגת העל, מה אמור לגרום לי לחשוב שאני פייבוריט מקבוצה במקום מקביל מליגה חזקה יותר ב2 משחקי חוץ?
כלום ושום דבר.
ומילא הסגל היה משתפר, בעיניי הוא נחלש. חלק באשמת המאמן, חלק באשמת המערכת.

בעיניי הכשלון היא הדרך, הדרך של העונה שעברה שהיה בו 0 כדורגל וניסיון אשכרה לשחק. אני אולי לא ווינר כמו אחרים פה, אבל בעיניי ניצחון שמוצג כדרך קבע מכדורגל פסיבי וגניבה בנייח לא שווה כלום. אפשר לדחוף אותו אתם יודעים לאן, וזה הוכח בפליאוף, הוכח בגמר הגביע, ולדעתי יש לזה חלק קיים גם בהדחה של העונה הזו.
ההדחה עצמה לא מפתיעה אותי. ההתפרקות של סגל שעבר התפרקויות קשות יותר בעונה שעברה היא לא משהו כזה הזוי ולא מציאותי.
אבל האמת הזו הרבה יותר קשה לעיכול, עדיף וקל לחשוב שאם יוספי היה נשאר על הדשא אז היינו עולים, אז המאמן בעצם אשם בהכל.
אתם תסובבו עליי שאני מגן עליו, אבל בעיניי בדקה 60, לא משנה מה היה עושה היינו מפסידים. הקבוצה הזו חלשה מכדי שתצליח לסובב מומנטום שכזה מול יריב כזה, עם מרכז הגנה שייקי ושוער שלא יוצא מקו השער.

ולמאמן יש אחריות, לא מנקה אותו לרגע. אבל גם מודע לסיטואציה שהוא נכנס אליה.
והוא בטעויות שלו הפך אותה לקשה יותר עם החלטות לא טובות, על זה הוא ראוי לחלוטין לביקורת.
מסכים איתך! מה שאותי מעצבן שאין ביקורת על השחקנים שבמו רגליהם נתנו למורה להשוות, אחר כך רן טעה בחילופים ואז הגיעה ההרחקה של טיבי ומשם הדרך להדחה הייתה קצרה מאוד, להאשים רק את המאמן בנפילה שהייתה זה לא רציני
אחרת אתם אומרים כאן שברדה היה צריך להתפטר כי איתו חטפנו תבוסות והודחנו מאירופה באותו שלב וגם לא ניסינו לשחק כדורגל בתחילת העונה
אבל העיקר שברדה בסדר ורן הבעיה ואם הוא יעשוב נהפוך לקבוצה סקסית...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

oren2792 כתב:
18 אוגוסט 2024, 11:08
3 ימים אחרי והמועקה לא מוכנה לשחרר.
+1
ממש כך.

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

yossi כתב:
18 אוגוסט 2024, 07:13
בקיצור אליאס מתויג כ6 נטו בגלל המראה שלו.
לא בגלל המיקום במגרש ולא בגלל תכונות שמתאימות לשם (חטיפת כדורים זה לא תכונה בלעדית וקריטית מדי ל 6).
זה הנקודה שאני מנסה לשנות בשיח, ורוב האנשים פה גם מסכימים עם זה.
למושג 'גרזן' מעולם לא התחברתי.

אתמול ראיתי משהו דומה אצל אוהדי חיפה שהתפלאו על אזולאי שהוא לא '6 גרזן', עוד שחקן שתייגו נטו בגלל המראה. אזולאי הוא 8 בדיוק כמו אליאס.
לגמרי, יש גם חלוצים גרזנים. אליאס 8 באופי, גם שמיר למראות שיש לו קצת יותר תכונות של 6. מדמון 6. פרץ 8-10 יוספי גם.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

חוץ מהתוצאה האיומה, המשחק הארור הזה נכנס להיסטוריה בפן שלילי נוסף... מסתבר שזה המשחק הראשון אי פעם שלנו עם 3 אדומים :|
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

שלח תגובה