שיפוט 24/25

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
RedDedic
Title: CrazyRed

Re: שיפוט 24/25

שליחה על ידי RedDedic »

עם הקבוצה הזאת גם שינו ומאירי בעצמם יכולים לרדת לשפוט.
יהיה בסדר.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

Itay כתב:
23 פברואר 2025, 18:42
תקשורת של טיפשים בחיי.

גם כלפי בפודקאסט של one עם דובב גבאי אמר משהו כמו ״אני מעדיף לנצח ככה מאשר לנצח 3:0 חלק ומשעמם״

כל אחד יותר ליצן מהשני, במקום שיפתחו פה ג׳ורה כמו שהם יודעים לצאת על אלונה שלא מביאה רכש ב-10 מיליון יורו.
אההה ושכחתי תודה שהזכרת לי, 5 דקות אייטם (מתוך חצי שעה נטו תוכנית) על האם אלונה לא הגזימה קצת בתגובה שפרסמה במחצית.
4 דקות על השיפוט "השנוי במחלוקת"

מהרסיך ומחרבייך ממך יצאו.

סמל אישי של משתמש
Itay

שליחה על ידי Itay »

לירן ליאני: דו״ח שיפוט / ליגת העל

המשחק: מכבי נתניה - הפועל באר שבע

1.בכרטיס האדום של קשר הפועל באר שבע אליאל פרץ (מס׳ 26) ניתן היה להסתפק גם בכרטיס צהוב.
השחקן מנסה לשחק בכדור מהצד, שולח רגל מטווח קצר, מפספס את הכדור ופוגע בשחקן באזור מסוכן. העובדה שאין עוצמת פגיעה בשל הטווח הקרוב בין השחקנים והעובדה שחלק מהנעל על כר הדשא (מה שגורם לפגיעה להיות בחצי גובה) מורידים מחומרת העבירה. יחד עם זאת חשוב לי לציין שהכרטיס האדום אינו מופרך במקרה הזה וזו הסיבה ששופט המסך תמך בהחלטה ובצדק לא התערב באירוע. אני מניח ששופט המסך היה תומך גם בהחלטה שלפיה השופט במגרש היה בוחר להסתפק בכרטיס הצהוב. זו עבירה שאני מגדיר אותה כ Border Line. עבירה של כרטיס ״כתום״.

2.לגבי הכרטיס האדום של בלם הפועל באר שבע, מיגל ויטור (מס׳ 4) בדקה ה- 38 למשחק, מדובר בעבירה שמסכנת את שלומו של היריב ומתקיימים בה כל הקריטריונים של עבירת משחק חמורה.
הייתי מצפה מהשופט המרכזי שבחר ללכת לחומרה בעבירה הראשונה שבהשוואה לזו היא פחות חמורה, להיות אמיץ ולהמשיך באותו הקו בטח כאשר מדובר בעבירה חמורה יותר ולא להניף את הכרטיס הצהוב במגרש. ובמילים אחרות: אם בחרת ללכת באומץ בקו מסוים, לך איתו עד הסוף.
נכון עשה שופט המסך שהתערב וקרא לו לבחון את האירוע בשנית לאחר שבמגרש טעה כשבחר להסתפק בכרטיס הצהוב.

3.ההרחקה של מאמן הפועל באר שבע, רן קוז׳וק בכרטיס צהוב שני. אני הייתי הסמן הימני לגבי מחאות של שחקנים ומאמנים. נקטתי בקו בלתי מתפשר של אפס סבלנות. אני מקבל לחלוטין את האדום מבחינת המהות שלו. אבל אני לא מקבל את הדרך. אני חושב שעם ניסיון מצד השופט הרביעי, הכרטיס האדום הזה בהחלט היה נמנע. היכולת להכיל את הסיטואציה ולא להיות מונע מאגו, מגיעה עם השנים. מאמן לא יכול להרשות לעצמו להתנהגות בצורה כזו והתנהגות שכזו מחייבת הרחקה אבל כשופט רביעי אתה רואה שהמאמן נמצא בסוג של ״סערת רגשות״ כשהוא רואה שחקן שלו מורחק בדקה מוקדמת במשחק, קראת לשופט הראשי להוציא לו כרטיס צהוב, זוז מהאזור, תן לו רגע ״לנשום״, לעכל את הסיטואציה, צא לו מהאזור. וזאת כאמור, מבלי להמעיט מהאחריות הגדולה שיש למאמן על התנהגותו במגרש.

4.בדקה ה- 44 נפסקה בעיטת עונשין שגויה לזכות מכבי נתניה. ניתן לראות שאין מגע בין השחקנים וגם המגע שנוצר בברך אינו כזה שמספיק ומצדיק בעיטת עונשין. למעשה השחקן התוקף שעושה הטעייה מתחיל את הנפילה שלו על הברך של שחקן ההגנה. שופט המסך שגה אף הוא כאשר לא המליץ לשופט הראשי לתקן את החלטתו.
------

למען הסר ספק איגוד השופטים מגבה את כל ההחלטות שיפוט.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Itay כתב:
23 פברואר 2025, 18:42
תקשורת של טיפשים בחיי.

גם כלפי בפודקאסט של one עם דובב גבאי אמר משהו כמו ״אני מעדיף לנצח ככה מאשר לנצח 3:0 חלק ומשעמם״

כל אחד יותר ליצן מהשני, במקום שיפתחו פה ג׳ורה כמו שהם יודעים לצאת על אלונה שלא מביאה רכש ב-10 מיליון יורו.
במהות הוא צודק.
זה ניצחון שבונה אופי של קבוצה ומועדון.
לפעמים עדיף כאלה.

סמל אישי של משתמש
Itay

שליחה על ידי Itay »

ForeverRed כתב:
23 פברואר 2025, 19:38
במהות הוא צודק.
זה ניצחון שבונה אופי של קבוצה ומועדון.
לפעמים עדיף כאלה.
ולאבד 2 שחקנים חשובים ומאמן?

יש ניצחונות של אופי כמו מול פ״ת וכמו מול הפועל חיפה בסמי.
אתמול היה יום שיירשם בדפי ההיסטוריה וייתן לנו הרבה רוח גבית, מסכים עם זה, יחד עם זאת מוותר על התענוג, מעדיף ניצחון ״חלק ומשעמם״.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

Itay כתב:
23 פברואר 2025, 19:46
ולאבד 2 שחקנים חשובים ומאמן?

יש ניצחונות של אופי כמו מול פ״ת וכמו מול הפועל חיפה בסמי.
אתמול היה יום שיירשם בדפי ההיסטוריה וייתן לנו הרבה רוח גבית, מסכים עם זה, יחד עם זאת מוותר על התענוג, מעדיף ניצחון ״חלק ומשעמם״.
לרוב כולנו מעדיפים ניצחונות חלקים אבל פעם בכמה זמן אתה חייב ניצחונות כאלה. לימים כמו אתמול יש השלכות על העתיד (גם הקרוב וגם הרחוק) הרבה מעבר ל3 נקודות קלות שייתן לך 3-0.

סמל אישי של משתמש
Melikson24

שליחה על ידי Melikson24 »

Itay כתב:
23 פברואר 2025, 19:00
לירן ליאני: דו״ח שיפוט / ליגת העל

המשחק: מכבי נתניה - הפועל באר שבע

1.בכרטיס האדום של קשר הפועל באר שבע אליאל פרץ (מס׳ 26) ניתן היה להסתפק גם בכרטיס צהוב.
השחקן מנסה לשחק בכדור מהצד, שולח רגל מטווח קצר, מפספס את הכדור ופוגע בשחקן באזור מסוכן. העובדה שאין עוצמת פגיעה בשל הטווח הקרוב בין השחקנים והעובדה שחלק מהנעל על כר הדשא (מה שגורם לפגיעה להיות בחצי גובה) מורידים מחומרת העבירה. יחד עם זאת חשוב לי לציין שהכרטיס האדום אינו מופרך במקרה הזה וזו הסיבה ששופט המסך תמך בהחלטה ובצדק לא התערב באירוע. אני מניח ששופט המסך היה תומך גם בהחלטה שלפיה השופט במגרש היה בוחר להסתפק בכרטיס הצהוב. זו עבירה שאני מגדיר אותה כ Border Line. עבירה של כרטיס ״כתום״.

2.לגבי הכרטיס האדום של בלם הפועל באר שבע, מיגל ויטור (מס׳ 4) בדקה ה- 38 למשחק, מדובר בעבירה שמסכנת את שלומו של היריב ומתקיימים בה כל הקריטריונים של עבירת משחק חמורה.
הייתי מצפה מהשופט המרכזי שבחר ללכת לחומרה בעבירה הראשונה שבהשוואה לזו היא פחות חמורה, להיות אמיץ ולהמשיך באותו הקו בטח כאשר מדובר בעבירה חמורה יותר ולא להניף את הכרטיס הצהוב במגרש. ובמילים אחרות: אם בחרת ללכת באומץ בקו מסוים, לך איתו עד הסוף.
נכון עשה שופט המסך שהתערב וקרא לו לבחון את האירוע בשנית לאחר שבמגרש טעה כשבחר להסתפק בכרטיס הצהוב.

3.ההרחקה של מאמן הפועל באר שבע, רן קוז׳וק בכרטיס צהוב שני. אני הייתי הסמן הימני לגבי מחאות של שחקנים ומאמנים. נקטתי בקו בלתי מתפשר של אפס סבלנות. אני מקבל לחלוטין את האדום מבחינת המהות שלו. אבל אני לא מקבל את הדרך. אני חושב שעם ניסיון מצד השופט הרביעי, הכרטיס האדום הזה בהחלט היה נמנע. היכולת להכיל את הסיטואציה ולא להיות מונע מאגו, מגיעה עם השנים. מאמן לא יכול להרשות לעצמו להתנהגות בצורה כזו והתנהגות שכזו מחייבת הרחקה אבל כשופט רביעי אתה רואה שהמאמן נמצא בסוג של ״סערת רגשות״ כשהוא רואה שחקן שלו מורחק בדקה מוקדמת במשחק, קראת לשופט הראשי להוציא לו כרטיס צהוב, זוז מהאזור, תן לו רגע ״לנשום״, לעכל את הסיטואציה, צא לו מהאזור. וזאת כאמור, מבלי להמעיט מהאחריות הגדולה שיש למאמן על התנהגותו במגרש.

4.בדקה ה- 44 נפסקה בעיטת עונשין שגויה לזכות מכבי נתניה. ניתן לראות שאין מגע בין השחקנים וגם המגע שנוצר בברך אינו כזה שמספיק ומצדיק בעיטת עונשין. למעשה השחקן התוקף שעושה הטעייה מתחיל את הנפילה שלו על הברך של שחקן ההגנה. שופט המסך שגה אף הוא כאשר לא המליץ לשופט הראשי לתקן את החלטתו.
------

למען הסר ספק איגוד השופטים מגבה את כל ההחלטות שיפוט.
ניתוח די מדויק של ליאני.
הבעיה באדומים זה חוסר אחידות. המכביות לא מקבלות אדומים כאלה.

על המטומטמים שלנו בתקשורת מיותר לדבר. הם כרגיל לא מפספסים הזדמנות לפספס.
נמשיך להיות יותר צדיקים מהאפיפיור. אתמול בדרך נס זה נגמר בניצחון לכן כולם מדברים אחרת. במשחקים הבאים יזיינו אותנו, בעיקר בפלייאוף, ואז כבר יהיה מאוחר מדי לבכות.

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

פח אשפה הגיורא ענבר הזה
"מחצית אחת ב"ש מפסידה ועושה בלאגן"

הוא מעדיף כנראה את חיפה ומכבי שכל שבוע עושות לו בלאגן.

חתיכת סירחון

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

שמעון א כתב:
24 פברואר 2025, 08:17
פח אשפה הגיורא ענבר הזה
"מחצית אחת ב"ש מפסידה ועושה בלאגן"

הוא מעדיף כנראה את חיפה ומכבי שכל שבוע עושות לו בלאגן.

חתיכת סירחון
אולי קצת לא קשור רק חייב לציין שלמרות הזעם המוצדק עליו בנושא השיפוט, מדובר באדם שתרם המון למדינה (אז באמת חבל שאחרי כל התפקידים הקודמים דווקא לאיגוד הוא הגיע)

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

yedidel כתב:
24 פברואר 2025, 09:45
אולי קצת לא קשור רק חייב לציין שלמרות הזעם המוצדק עליו בנושא השיפוט, מדובר באדם שתרם המון למדינה (אז באמת חבל שאחרי כל התפקידים הקודמים דווקא לאיגוד הוא הגיע)
תרם 3 שנים. כמוני וכמו רבים.
השאר זה בתשלום.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

המצב עם השופטים תמיד היה גרוע, בהתאחדות רק החמירו אותו כשמינו סהרורים חסרי מושג כמו גיורא ענבר ורונית תירוש לפניו.
יכול להיות שהם אנשים איכותיים בתחומם, לכדורגל אין להם שום קשר ואלוהים יודע איך שידכו אותם לתפקיד הזה מלכתחילה.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

שמעון א כתב:
24 פברואר 2025, 10:23
תרם 3 שנים. כמוני וכמו רבים.
השאר זה בתשלום.
זה לא קשור לנושא אמנם וזה לא קשור לתפקידו הנוכחי אבל האמירה שלך מאוד מאכזבת.
לגמד קריירה של אנשים שסיכנו את חייהם יום-יום ביחידות טופ של הצבא למען בטחון המדינה במשך עשרות שנים ולסכם את זה ב'עוד' עבודה?
מה זה משנה אם זה בתשלום ולא במסגרת שירות חובה? הלוואי עלינו עוד אנשים איכותיים שיסכימו לעשות את זה.
ומגיע לו ולמי שמשלם את המחירים הנלווים כל שקל.

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

RedRock כתב:
24 פברואר 2025, 21:22
זה לא קשור לנושא אמנם וזה לא קשור לתפקידו הנוכחי אבל האמירה שלך מאוד מאכזבת.
לגמד קריירה של אנשים שסיכנו את חייהם יום-יום ביחידות טופ של הצבא למען בטחון המדינה במשך עשרות שנים ולסכם את זה ב'עוד' עבודה?
מה זה משנה אם זה בתשלום ולא במסגרת שירות חובה? הלוואי עלינו עוד אנשים איכותיים שיסכימו לעשות את זה.
ומגיע לו ולמי שמשלם את המחירים הנלווים כל שקל.
לא גימדתי.
רק אמרתי שתרם 3 שנים כמו כולם.
את שאר הקריירה הצבאית עשה בתשלום, כי זה מה שהוא בחר, וכנראה עשה את זה מצויין.

רמת השיפוט בכדורגל הישראלי ב 3 שנים(בערך) שהוא יו"ר האיגוד השופטים לא משתפרת, ואפילו מתדרדרת בלי מעצורים.

פעם אחרונה כשהוא פתח את הפה שלו על הפועל ב"ש זה היה בגמר גביע הטוטו לפני שנתיים, אחרי שהפסדנו ל.... מכבי נתניה.
ממש מפתיע.

סמל אישי של משתמש
simply--red

שליחה על ידי simply--red »

עד כה העונה נשלפו בליגת העל 55 כרטיסים אדומים כשהממוצע ב5 הליגות הגדולות הוא 24!

הפועל בש וביתר ים קיבלו 5 אדומים
מכבי תא 2 אדומים
מכבי חיפה( הקבוצה הכי אלימה) אדום אחד!

מוחמד הורחק מהמשחק נגד ביתר וקיבל עוד 2 משחקים הרחקה בעסקת טיעון
אחד מהמשחקים היה בתיקו 1 מול סכנין שלבסוף בוטל וניתן ניצחון טכני לחיפה
האם העובדה שריצה הרחקה במשחק שבוטל נחשבת בספירה או שהיה צריך להיעדר ממשחק אחרי?

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

simply--red כתב:
24 פברואר 2025, 22:43
עד כה העונה נשלפו בליגת העל 55 כרטיסים אדומים כשהממוצע ב5 הליגות הגדולות הוא 24!

הפועל בש וביתר ים קיבלו 5 אדומים
מכבי תא 2 אדומים
מכבי חיפה( הקבוצה הכי אלימה) אדום אחד!

מוחמד הורחק מהמשחק נגד ביתר וקיבל עוד 2 משחקים הרחקה בעסקת טיעון
אחד מהמשחקים היה בתיקו 1 מול סכנין שלבסוף בוטל וניתן ניצחון טכני לחיפה
האם העובדה שריצה הרחקה במשחק שבוטל נחשבת בספירה או שהיה צריך להיעדר ממשחק אחרי?
מכבי חיפה הייתה אמורה להיות עם לפחות 6-7 אדומים. רק מהראש עולים לי 2 אדומים לסבע, 2 לסק, 1 לגאבר, 1 לסייף.
אבל תראו מופתעים.

שלח תגובה