yossi כתב: ↑05 ינואר 2025, 10:16
אליאס לא 6, הוא משחק 8 לכל דבר.
גם בימים הטובים שלו, לא מספיק טכני לעמדה הזו. הערך המוסף שלו היו אנרגיות, ועוצמה. זה מרגיש שזה הלך לפח.
מה הוא מביא?
אין טכניקה, אין הצטרפות מקו שני, אין יכולת לקדם בפס חכם, אין יכולת לעשות דריבל או לשבור לחץ. באמת שואל, מה כן יש שם?
סתם לרוץ באגרסיביות ללא שכל ועם עבודת רגליים איטית גם קשר גנרי יכול לעושת. מצטער זה שחקן לתחתית ליגת העל, ולא יקח עוד הרבה זמן שהוא יהיה שם.
עדי יונה ויהושוע פוטנציאל לשחקנים מעולים שהלוואי והיינו יכולים לשים יד על אחד מהם. יונה יותר בשל והמפסיד הגדול מכל הקרקס בבית"ר.
יונה זה הישראלי הראשון שהייתי מביא אם היה אפשרות לכך.
במערך שלנו כיום, אין לאליאס זכות קיום בסגל כ8. רק כ6. בהפועל ת"א הוא היה "8" באותו קו לצד אייבינדר כשלפניו היה אלטמן, והמאמן היה קלינגר. קיצר קשר אחורי לכל דבר. אליאס יודע 2 דברים - לתקל, ולכסות שטחים. ברגע שנפצע, כבר לא מכסה שטחים כמו פעם, אבל לא היה לו ולא יהיה לו יכולות אישיות התקפיות כדי שיצדיק לשים אותו כ8. להיפך זה רק פוגע ומגביל את הקבוצה. לגבי העוצמה והאנרגיות, אני באמת מאמין, כמו שאליאל בתחילת העונה התחיל רך מאוד - ששי יכול לחזור לעצמו, אבל הוא צריך להמשיך לקבל 10-20 דק' במחזורים הקרובים כדי באמת להיכנס לעניינים, וזה יעזור לנו מאוד כי חסר לנו מאוד את השחקן הזה תכלס מדקה 40 שישמור ממתפרצות. זה גם דורש הנחיה מרן שהוא לא ימלא את החור בין המגן לבלם, אלא יישאר סולידי באמצע.
לגבי מה שסימנתי בבולד - אתה לא טועה, כדוגמה אבועביד, עדן שמיר ושות' זה גם יקרה בעוד שנתיים שלוש. נכון לעונה זו, הוא יישאר ויהיה עדיף לנו כקבוצה להרוויח אותו ואני טוען שאפשר. אגב קשר אחורי גנרי, תן אופציות ישראליות ריאליות מי יכול להוות אופציה הגנתית סולידית בקישור יותר טובה ממנו. אני נגיד חשבתי על פיראס אבו עאקל, אבל כל עוד הוא לא מסיים חוזה ויהיה ניתן בצורה ריאלית להשתחרר מאליאס, איזה שינוי משמעותי זה ייתן?
שמות של ישראלים שברנים צעירים וזולים מהלאומית תמיד יתקבלו בברכה. (וכן יוסי אתה לגמרי צודק שקשר אחורי שברן זה עמדה שבורכנו בה כישראלים)
נ.ב הפועלעולה אחלה אביב אברהם, בקושי משחק בקפריסין אבל חתום שם תאורטית לעוד שנה. הייתי מביא בקיץ אם יהיה ריאלי.