ברדה רצה שחקן מהיר עם תנועות לעומק וקיבל את קיניונס...Sir Alex Ferguson כתב: ↑10 יולי 2024, 16:36מי שעוקב אחרי התגובות שלי כאן בפורום יודע שבמשך הרבה מאוד שנים הייתי רגוע בנוגע לזרים שנחתו כאן ותמיד טענתי שאם מישהו הוא לא שובר שיווין או יכול להפוך לאחד כזה צריך לנסות להחליף אותו. כמובן שהיו גם כישלונות לאורך הדרך, אבל ידעתי שהעבודה אצלנו מאוד מקצועית ומאוד יסודית ולאורך שנים גם התקציבים אפשרו להביא זרים איכותיים.
ואז כשהבנתי מכל מיני גורמים את מידת ההתערבות הקיימת (לא רק לצוות המקצועי, בכל תחום במועדון), וכשראינו בדוחות את הירידה בשכר עם רף קשיח, אז התגובות שלי השתנו, והסתפקתי גם בזרים פחות טובים/העדפתי זרים מהליגה שראינו אותם מהחשש שיגיעו כאלה ברמה מאוד נמוכה (מי שזוכר את הוויכוח שלי שנה שעברה בדיון פטרסון לעומת טוומאסי).
די ברור שיש התערבות בנושא הרכש, ושוב ארתור דוגמא מצוינת, אחרי שאליניב חודש שלם מדבר על שחקן מהיר עם תנועה לעומק מגיע ברגע האחרון מישהו שהוא הכל חוץ משחקן מהיר. האם אליניב פתאום שינה לחלוטין את מה שרצה? או שאולי התערבו ואמרו או שתסתפק בזה או שתישאר עם סגל קצר שבגללו עלית עם סטויאנוב כחלוץ בבלומפילד מול הפועל תל אביב מחוסר ברירה...
מצטער אבל פחות קונה את הטיעון הזה, אם אני הייתי מאמן והיו מביאים לי פרופיל שחקן שלא עונה לדרישות שלי הייתי מעדיף להעלות שחקן מהנוער או להחתים ישראלי גנרי ולא לקנות זר בכמה מאות אלפי שקלים בחוזה לשלוש וחצי עונות. גם הבעלים צריך להיות שיכור כדי לתת חוזה כל כך ארוך טווח לשחקן שהמאמן סביר להניח יתן לו לחמם את הספסל וירצה לחתוך אותו במוקדם או במאוחר.
מאמין שאלונה מאוד מעורבת בכל הקשור לבחירת שחקנים, זה לא חדש לנו (מאוד לגיטימי אגב), אבל בין מעורבת לבין מנחיתה שחקנים על הראש של המאמן ועוד על פרסונה כמו ברדה יש מרחק.
כשאבא של ברדה רצה להגיד היום משהו הוא אמר אותו בלי פילטרים ובלי להתבייש, בנושא הזה היה מאוד עמום ומגומגם.