Guevara כתב:כותרת הפוסט היא בכר והחבר'ה - אבל הבעיה הכי חמורה של המועדון היא קודם כל ראש המערכת. זאת שאיגדה את החבר'ה האלה ומכתיבה כיצד המועדון יראה. היא מלכת המדבר וזו שהרגילה אותנו לחלום בגבוה, רק טבעי שנשאף להכי גבוה שאפשר, היא חינכה אותנו לזה.
מרגיש שמשהו כבה אצלה (למרות שהייתה מרשימה בתחילת העונה בשיחה עם האוהדים הבולטים) וזה מקרין על כל המערכת. שיווק ורשתות חברתיות אנחנו נחותים מהפועל רעננה, כושר גופני - הפולני עזב ואין מחליף, כושר מנטלי - עזריה עזב ואין מחליף, סקאוטינג - עושים את כל מאמציהם עזריה וברדה, באמת באים מהלב אבל לקבוצה כמו הפועל באר שבע עם הציפיות החדשות ומחירי המנויים זה פשוט לא מספיק. אנליסטים איפה? ומעל הכל - פרויקט הנוער, עד כה כישלון חרוץ, הכישלון הכי מהדהד של המערכת והעומדת בראשה.
סימן רע מאד היה הניסיון שלה להכנס לפוליטיקה, סימן שמסמן מיצוי והחלטה להתקדם לפרק הבא. זה שהיא לא נבחרה לא אומר שהאש חזרה לבעור בה.
אלא אם כן ינקטו צעדים כמו מינוי של מנגר מקצועי ברמה, שידע להתוות דרך מקצועית לכלל המועדון.
יגדילו את המערכת שאחראית על מציאת שחקנים ויתחילו להשתמש באנליסטים רציניים. יביאו אנשים שחושבים מחוץ לקופסא בכל הקשור לשיווק ומדיה חברתית (יש לנו את האוהדים הכי שנונים בארץ, חצי מהדרומי עובר בקופירייטינג, למה לא פותחים את הראש ומשתמשים בהם ?!).
ינתחו את השנים הטובות - יראו מה עבד וישמרו ומה פחות ויתקנו, ומעל הכל יפסיקו עם היהירות המזדיינת שמאפיינת אותנו שנתיים. אם לא נראה פעולות כאלה בקרוב, אנחנו בדרך למטה הרבה יותר מהר ממה שמישהו ציפה לו. באר שבע בלי אירופה ובלי שחקנים שנמכרים זה קבוצה עם הכנסה מאד מוגבלת. מהר מאד הגדולות יעקפו אותנו בסיבוב ונחזור למידות הבינוניות שלנו.
אלונה כפרה עלייך, תקחי כבר החלטה. אם את איתנו אז תגידי לנו ותוכיחי, אם נמאס לך, תגידי לנו ונמצא פיתרון. לרמוס את כל מה שנבנה כאן לאט לאט אבל בטוח זה להיות ביבי. אל תיהי ביבי.
למה להכניס פוליטיקה לנושא שמתעסק בספורט?
למה להיות מאוס ובלתי נסבל ולכפות את הדעה הפוליטית הלא רלוונטית שלך לדיון הזה?
למה אתה לא יודע לכבד את חברי הפורום ואת החוקים בו?
למה ארגון אוהדים שמורכב מרוב ימני וממנהיגים סופר ימניים יודע להגיד שפוליטיקה מחוץ למשחק למרות שהיו יכולים לעצב את הארגון והקהל כימני ולא עשו זאת?
למה אתה מפר את האחדות ואת הדבר היחידי שמחבר כאן בין כולם - האהבה להפועל באר שבע?
למה אחרי זה אתה מתקרבן ומתמסכן?
למה אתה לא יודע להתנהל באופן שבו אתה מצפה מאחרים להתנהג ולשים את הפוליטיקה בצד?
ועכשיו בתגובה למה שכתבת מרות משפט הסיום הכה מיותר שלך:
לצערי, יש משהו בדבריך.
הכל מתחיל מהראש ומשם מחלחל למטה, אני חושב שהרעב והתשוקה שהיו באלונה לנצח ולהתקדם ולבסס את המעמד של המועדון ירדו, אני חושב שגם אצלה ואצל אלי יש שובע מסוים לאחר הפיק המטורף שהגענו אליו.
הייתי רוצה לראות את הרעב הזה חוזר, הייתי רוצה לראות מהלכים לטווח הארוך -
בניית מחלקת סקאוטינג, חיבור המועדון לקהל, תגמול אוהדים נאמנים (שיטת ניקוד וחברי מועדון), בניית מחלקת נוער עם מנהל מקצועי נפרד שמשריש את הדי אנ איי של המועדון בילדים כבר מגיל 12, בניית מודל עסקי ברור עם x כסף שמביאים מהבית והשאר מהכנסות טבעיות.
לצערי כל אלו לא קורים, אנשים שהביאו אותנו לאבני דרך מטורפות כמועדון עוזבים והמחליפים שלהם לא ברמה, גם מקצועית על הדשא, מחוצה לו וגם בשדרה הניהולית.
צוות העובדים הצטמצם, איכות העובדים והניסיון שלהם בירידה, אין מחליף ליועץ המנטלי, לפיזיולוג ומנתח נתוני האיצה, לא מחליפים דובר קליבר שעשה פה שינוי תדמיתי אדיר במישהי (מוכשרת ככל שתהיה) חסרת ניסיון בתפקידים במעמד כזה עם כל הכבוד והאהבה לתואר והניסיון הקודם שהוא לא באותו לבל, אולי אולי אחרי חפיפה של שנתיים כצמודה אליו וכיד ימינו 24/7.
מאיך שזה נראה מהצד אנחנו חוזרים אחורה, תקציב צוות העובדים וההנהלה יורד וגם כך יורדת הרמה של המועדון כולו, זה מתחיל מלמעלה ומחלחל לכל חלק וחלק במועדון.
מקווה שבמשפחת ברקת יקבלו החלטה הקיץ לאן פניהם מועדות, להמשיך עם הפועל בש כפרויקט חיים ב 200% או לא.
אם הם יהיו איתנו ב 200% אין לי ספק שנראה מהפך עם בנייה לטווח ארוך, תכנית מסודרת, מהפכה ניהולית, הסקת מסקנות והרמת הארגון כלפי מעלה.
אלי יודע לעשות את זה מצוין בחברות וארגונים טיפ טיפה יותר גדולים וקשים לניהול, אלונה כבר הוכיחה את היכולות שלה והרצון הבלתי מתפשר שלה להגיע ליעדים שהיא מציבה לעצמה, השאלה היא עד כמה אלי ואלונה רוצים ומהם היעדים שהגדירו לעצמם.
אני מאמין שבמהלך השנה הקרובות אנחנו נדע לאיזה כיוון זה הולך, אני לא כזה אופטימי אבל הלוואי ואני טועה.
לדעתי הרעב כבר לא יהיה אותו רעב ולכל היותר יהיה לנו בעלים נהדרים עם תנאים מצוינים ותקציבים יפים אבל לא כאלה שנמצאים ברבאק שהיו בו וזה יתבטא על הדשא, עד כאשר יגיע רוכש ראוי באמת.
מה שבטוח זה שמשפחת ברקת אם וכאשר תחליט, לא תשאיר את הפועל באר שבע בידיים של אדם חסר ניסיון או יכולות.
אני מקווה מאוד שהניצוץ ישוב אליהם אבל גם אם לא אני סומך עליהם בעיניים עצומות שכל עוד הם פה אנחנו נתנהל כמועדון צמרת תחרותי גם אם לא נהיה הטובים ביותר וגם אם הבעלים לא יהיו באותו מוד שהיו לפני 4.5 שנים.
*כל מה שכתבתי הוא מתחושות אישיות והסקת מסקנות מהמידע הרגיל שזורם לכל אוהד ואוהדת ועקב הניסיון וההיכרות האישית שלי, כמובן שאני מסתייג ויכול מאוד להיות שאני טועה אבל ככה זה נראה לי, לא מידיעה ולא ממקור מוסמך נטו אני*