הרי מבחינתך לא נפל רבב במעשיו של אלאור אז ברור שמכאן אנחנו כבר לא מדברים על אותו דבר. אין כמעט אף הליך במדינה שלא "מזוהם". גם של קצב, גם של אולמרט, גם של חיים רמון וגם של גאטס המחבל. זו המציאות.אורי אדום בנשמה כתב:
מאלו עובדות בדיוק התחמקתי?
ותודה באמת שלא הצדקת רמיסה ברגל גסה של עיקרון הסוביודיציה ועבירה בוטה על חוק השיפוט הצבאי. עכשיו בא תתקדם עוד קצת ועם יד על הלב תגיד לי אם זו היתה כרוניקה של הרשעה ידועה מראש או לא?
בסופו של יום השאלה שנשאלה הייתה מאוד ברורה: האם אלאור הרג מחבל מנוטרל או מחבל שהיווה סכנה? בית המשפט קבע פה אחד ובאופן ברור מה דעתו. עכשיו יהיה ערעור. נראה מה יקרה שדם.
לגבי החייל - מבחינתי הוא חייל שסרח כי הוא החליט להוציא להורג בן אדם (אויב מר אבל בן אדם) על דעת עצמו. הוא פעל בניגוד לקוד הכי בסיסי של צה"ל שנותן לנו את היכולת להגיד לעצמנו ולעולם שאנחנו צבא מוסרי.
אבל כן, ישנה כאן טרגדיה. פוליטיקאים חסרי אחריות ושפלים רכבו על גב של חייל בן 18 ומשפחתו בשביל אינטרסים אישיים. הם הקריבו אותו ואת משפחתו. אני מתבייש שיש לנו כאלה מנהיגים.
ולכן לדעתי החייל צריך להענש באופן שיקח בחשבון את המחיר שנגבה ממנו כבר.
לגבי האווירה הציבורית: אני שואל את עצמי מה אני עושה פה? האם בכלל נשארה לנו מדינה עם משמעות רלוונטית שקשורה לרעיון הציוני המקורי? בהקשר של הפורום הזה אז אחד הדברים החשובים שקושרים אותי עדיין לישראל זו הפועל באר שבע. הפועל היא חלק בלתי נפרד מחיי.