כבר אמרתי את דעתי כאן ואגיד אותה שוב, זה מ-א-ו-ד ת-ל-ו-י שחקן.סניור כתב:
אתה באמת חושב שמישהו ידלג מהפועל באר שבע לקבוצת לא דרג ביניים באירופה?
או בכלל מהארץ? צריך להיות עילוי, בגיל הנכון, בעל דרכון אופטימלי והרבה צירופי מקרים בין אין ספור פרוספקטים עולמיים שהמועדונים האלה רואים ובוחנים.
לצורך העניין - אני בהחלט רואה את בן ביטון עובר לקבוצה סטייל סלטיק (פחות טובה מאיתנו, ליגה ברמה שלנו פחות או יותר אפילו פחות) תמורת שכר יותר גבוה. מצד שני, אני לא רואה שחקן כמו שיר צדק עושה את המעבר הזה, גם אם יציעו לו שכר גבוה יותר. ולמה? כי יש דברים משתנים. כי ביטון יכול לקחת בשלב כזה החלטה, שהוא כרגע ללא ילדים ומשפחה גדולה, ולהגיד לעצמו 'כוסואמו המדינה הזאת, בוא ננסה להגשים חלום'. צדק, לדעתי, נמצא במצב בו רק הצעה באמת טובה מקבוצה משמעותית טובה מאיתנו עם שכר משמעותי מאיתנו תגרום לו להזיז את המשפחה שלו מפה.
לא ברור לי למה נאמר כאן שהחשש הוא שיציעו לשחקנים שלנו הצעות מקבוצות לא בינונית. לא הגדרתי 'דרג ביניים'.
מבחינתי, כל קבוצת אמצע טבלה ומעלה אחת מ4.5 הליגות הגדולות (כולל הליגה הצרפתית) היא קבוצה לא בינונית. אני בהחלט רואה מצב שטוני וואקמה מקבל הצעה כספית גבוהה יותר משלנו בליגה יותר טובה משלנו מקבוצת אמצע/צמרת ומעלה שם ועובר. אני לא רואה את מיגל ויטור מקבל הצעה לחזור ליוון תמורת הצעה כספית גבוהה יותר וחוזר.
אלה פני הדברים, לדעתי.
אלדר - אני לא חושב שכל הדבר הזה של "משחבה יוצרת מציאות" קשור לכאן או צריך לעבוד או לא לעבוד כאן. לנו אין שליטה על כלום. הכל פה דינמי. יכול להיות שעל שיר צדק תהיה התנפלות כי חסרים לקבוצות מסויימות בלמים ומצד שני, על וואקמה אף אחת לא תרצה כלום או מי שתרצה לא תהיה בסף הדרישות של אלונה.
בקשר לתגובתך השנייה - כן, אני בהחלט רואה את שיר צדק, מיגל ויטור וטוני וואקמה משתלבים בקבוצת אמצע בליגות שציינת. ללא שום ספק בכלל. כנ"ל אוגו, שזה כבר תלוי בבריאותו, ובטח שאני מייעד את זה בעתיד(לא העונה) גם למיכאל אוחנה (ואף גבוה מזה)
לא הבנתי את פשר ההשוואה שלך בסיום.