זרים מול ישראלים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

Re: זרים מול ישראלים

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אדום זקן כתב:ביום שנפסיק להתייחס לעצמנו כמדינה שהמציאה את הכדורגל,רק אז נוכל להצליח.
המודל שלנו צריך להיות בדיוק הכדורגל הסרבי,הקרואטי וכו.
שם כבר הבינו שאין יותר מדי כסף לזרוק והחליטו לטפח דור של כשרונות.
אז דובב גבאי יבקש 300,000? אין בעיה מוכרים אותו לחול ומייד מפתחים שחקן אחר במקומו.
תאמין לי שאם ישלמו כאן ויפסיקו לשחק משחקים,שחקנים יחשבו מאה פעם לפני שהם מקבלים הצעה מאיזו קבוצה דלוחה באירופה.
ככה הרמה תרד אפילו יותר כי לוקח 20 שנה לפתח שחקן מהשורש ולשנות את הכדורגל מהשורש, זה לא זבנג וגמרנו.
מה שאתה טוען ידרדר את הכדורגל ובמקום לקדם אותו בטווח הקצר הכדורגל הישראלי יכשל כל שנה באירופה, שחקן כמו אוגו לא היה מגיע אלינו ואפילו הובאן לא היה בה והיינו תקועים עם גל אראל ורועי גורדנה בלבד בדרך לעונה גרועה אף יותר.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

yossi כתב:למה תמיד קושרים את רמת הנבחרת לרמת הליגה?
הליגה האנגלית ברמה של הנבחרת שלה? הסרבית? הקרואטית? הבוסנית? הבלגית?

מה שמשותף (חוץ מאנגליה) לסרבית, הקרואטית, הבוסנית וכו', זה בסיס היכולות של השחקן המקומי הממוצע. יש אמביציה גדולה ללמוד, להשתפר, לצאת החוצה ולעשות כסף גדול.
פלזן תגיע לפה ביום שלישי ותתן שיעור. קבוצה עם תקציב קטן ממכבי שמסיימת עם רווחים תפעוליים, מתבססת על חומר מקומי וייצוא שחקנים.
מהבחינה הזו לא רק שישראל מייצרת שחקנים פשוט עלובים, הליגה פה גם התחילה לשלם כמו בחו"ל ושחקנים חולמים לתת עונה אחת שתסדר חוזה שמן באחד הגדולות מאשר להשתפר תמידית ולצאת לחו"ל. נכנסים לאזור נוחות ופשוט לא משתדרגים. משהו בכללי הטבע של דג גדול אוכל דג קטן השתבש כאן לחלוטין.

מסכים עדיף להשקיע בנוער, ואם היו יוצאים באיזושהי תוכנית מסודרת שהיא לא בלוף הייתי שותק.
אבל פה בארץ לא עושים כלום. גם ימשיכו להזניח את הנוער, וגם לא יתירו כניסה של זרים. כנראה שלרוב טוב פה שההישגים רק הולכים ומתדרדרים.
שיפור בחומר המקומי לא נראה, היצע דל במיוחד ימשיך לגרום למחירים לזנק עד שכנראה תהיה קריסה.
זה בדיוק מה שאני מנסה לומר רק במילים אחרות, שיפור בטווח הארוך חייב להגיע, אבל במקביל אם רוצים לקדם את הליגה צריך להגיע שיפור גם בטווח הקצר.

הנה התוכנית שלי ל20-30 שנה הקרובות:
להעלות את הכסף שהטוטו נותן לכדורגל ולכל הספורט, לעלות לכדורגל פי 2 ולשלם לקבוצות הישראליות בליגה הלאומית ובליגת העל ולקבוצות הנוער בליגות הראשונות 10 מיליון שקל יותר מהרגיל, לקבוע שכל קבוצה תמנה פזיולוג לנוער וכל קבוצת נוער תהיה עם מאמן כושר שילמד מהפזיולוג איך לעבוד עם כל קבוצת גיל.
עד נערים א' לומדים את הבסיס וגג משחקים בתחרויות מקומיות ובטח שלא בליגות כמו היום.
בנוסף בכל קבוצת נוער יהיו 3 פסיכולוגי ספורט וכל מאמן יהיה מחויב ללמד כדורגל מהיסוד ולהפוך את השחקנים לפיזיים יותר ולא לבחור את השחקן הכי מוכשר אלא ללמד את כולם שמי שיעבוד הכי קשה יזכה להיות כדורגלן.
כי זה מה שקורה אצלנו, השחקנים הכי מוכשרים בגיל צעיר זוכים להיות בקבוצת כדורגל אבל הם עובדים בצורה קלוקלת ואז מתפלאים למה הכדורגלן הישראלי לא עובד כמו הכדורגלן האירופאי, למשל הדוגמא הכי טובה זה שירן ייני, אני לא מאוהביו ולדעתי האישיות שלו דוחה אבל הוא שחקן שהגיע לאן שהגיע בעמל רב ולא בזכות הכישרון וכנ"ל ענקי על טב"ח הבלם.

במקביל לטווח הארוך שייקח 20 שנה לפחות להעלות את מספר הזרים ל7-8, אחריי 20 שנה להוריד ל5-6 ואחריי עוד 10 שנים להוריד ל4 ולהשאיר את זה על 4.

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

Totti כתב:איבדנו את הבלקנים בריבוע.
הקרואטים והסרבים שמגיעים היום אלו שחקני דרג ג ו-ד'.

ילד צעיר ומוכשר כמו ג'ובאני רוסו נוחת היום בליון ולא בהפועל באר שבע.
קיבלנו את הספרדים הרומנים?
לגבי הספרדים, אמרתי, שחקנים שבעים בסוף הקרירה.
לגבי הרומנים, בומבה ומוראר הם פורצי דרך בתחום השחקנים הצעירים, מלבדם כולם מבוגרים יחסית.
לא איבדנו את הבלקנים וחוץ מהקרואטים שאותם איבדנו עדיין יש הרבה בלקנים.
דוגמה לסרבים : דריניצ'יץ' ומיטרוביץ'.
וקרואטים אף פעם לא היו פה בכמויות תמיד זה היה כמה בודדים ולא הרבה.
ובקשר לספרדים אני מסכים איתך שרובם באים מבוגרים אבל לא מסכים לגבי הרומנים.
ואתה נתת את הדוגמה של בומבה ומוראר אז אני יוסיף את דה לוקאס הספרדי שהוא לא צעיר אבל ממש לא בסוף הקריירה ואחרי שהיה הקשר הכי טוב ברומניה הוא הגיע לפה.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

דר אדום בנשמה כתב: ככה הרמה תרד אפילו יותר כי לוקח 20 שנה לפתח שחקן מהשורש ולשנות את הכדורגל מהשורש, זה לא זבנג וגמרנו.
מה שאתה טוען ידרדר את הכדורגל ובמקום לקדם אותו בטווח הקצר הכדורגל הישראלי יכשל כל שנה באירופה, שחקן כמו אוגו לא היה מגיע אלינו ואפילו הובאן לא היה בה והיינו תקועים עם גל אראל ורועי גורדנה בלבד בדרך לעונה גרועה אף יותר.
לא מביו איך אפשר לעשות שיפור בטווח הארוך ובמקביל שיפור בטווח הקצר.
אם יש לך את הנוסחה תגיד לי,אני אדאג שתעשה הרבה כסף ולא בכדורגל.
ועכשיו מעולם הדמיון לעולם המציאות.
מה שכותב יוסי וממש לא הבנת אותו,זה שצריכה להיות תכנית אסטרטגית,כזאת עם מטרה,כזאת שתגיד שאנחנו רוצים להיות במונדיאל 2026 ומעכשיו כבר להתחיל להתכונן.
יכול להיות שזה יפגע בזירה המקומית לטווח הקצר,אבל בטווח הארוך זה ישתלם לכולם.
ע"ע בלגיה.

סמל אישי של משתמש
red and white

דר אדום בנשמה כתב: זה בדיוק מה שאני מנסה לומר רק במילים אחרות, שיפור בטווח הארוך חייב להגיע, אבל במקביל אם רוצים לקדם את הליגה צריך להגיע שיפור גם בטווח הקצר.

הנה התוכנית שלי ל20-30 שנה הקרובות:
להעלות את הכסף שהטוטו נותן לכדורגל ולכל הספורט, לעלות לכדורגל פי 2 ולשלם לקבוצות הישראליות בליגה הלאומית ובליגת העל ולקבוצות הנוער בליגות הראשונות 10 מיליון שקל יותר מהרגיל, לקבוע שכל קבוצה תמנה פזיולוג לנוער וכל קבוצת נוער תהיה עם מאמן כושר שילמד מהפזיולוג איך לעבוד עם כל קבוצת גיל.
עד נערים א' לומדים את הבסיס וגג משחקים בתחרויות מקומיות ובטח שלא בליגות כמו היום.
בנוסף בכל קבוצת נוער יהיו 3 פסיכולוגי ספורט וכל מאמן יהיה מחויב ללמד כדורגל מהיסוד ולהפוך את השחקנים לפיזיים יותר ולא לבחור את השחקן הכי מוכשר אלא ללמד את כולם שמי שיעבוד הכי קשה יזכה להיות כדורגלן.
כי זה מה שקורה אצלנו, השחקנים הכי מוכשרים בגיל צעיר זוכים להיות בקבוצת כדורגל אבל הם עובדים בצורה קלוקלת ואז מתפלאים למה הכדורגלן הישראלי לא עובד כמו הכדורגלן האירופאי, למשל הדוגמא הכי טובה זה שירן ייני, אני לא מאוהביו ולדעתי האישיות שלו דוחה אבל הוא שחקן שהגיע לאן שהגיע בעמל רב ולא בזכות הכישרון וכנ"ל ענקי על טב"ח הבלם.

במקביל לטווח הארוך שייקח 20 שנה לפחות להעלות את מספר הזרים ל7-8, אחריי 20 שנה להוריד ל5-6 ואחריי עוד 10 שנים להוריד ל4 ולהשאיר את זה על 4.
דר תפסיק לדבר כאילו אתה פרופסור ולבנות תוכניות ל30 שנה, מה שצריך לעשות זה להקים אקדמיות שהילדים והנערים יגורו בה ויחיו כמו שספורטאים צריכים לחיות ולא ללכת אחרי אימון לדפוק פיצה משפחתית.
ואתה יודע מה בבלגיה תוך פחות מעשור הם הפכו נבחרת ברמה שלנו (לא עם אותו מאגר שחקנים) לאחת מחמש הנבחרות הטובות בעולם.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

רק מזכיר שבבלגיה למשל אין מגבלת זרים. לא ראיתי שזה הפריע לרמת הנבחרת שלהם.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

red and white כתב: דר תפסיק לדבר כאילו אתה פרופסור ולבנות תוכניות ל30 שנה, מה שצריך לעשות זה להקים אקדמיות שהילדים והנערים יגורו בה ויחיו כמו שספורטאים צריכים לחיות ולא ללכת אחרי אימון לדפוק פיצה משפחתית.
ואתה יודע מה בבלגיה תוך פחות מעשור הם הפכו נבחרת ברמה שלנו (לא עם אותו מאגר שחקנים) לאחת מחמש הנבחרות הטובות בעולם.
אז גם אתה צריך להפסיק לדבר כאילו אתה פרופסור...
תגיד לי במה אני טועה במקום להגיד לי שאני מדבר כמו פרופסור...

סמל אישי של משתמש
red and white

דר אדום בנשמה כתב: אז גם אתה צריך להפסיק לדבר כאילו אתה פרופסור...
תגיד לי במה אני טועה במקום להגיד לי שאני מדבר כמו פרופסור...
נתחיל בזה שאתה בונה תוכנית ל30 שנה ונמשיך בזה שאתה מדבר על פיזיולוג ספורט ופסיכולוגים כאילו שאתה יודע שזה שאין את זה יוכל לגרום להעלאת הרמה של השחקנים הישראלים ועכשיו אולי אתה תגיד לי במה אני מדבר כמו פרופסור

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

bs war כתב:רק מזכיר שבבלגיה למשל אין מגבלת זרים. לא ראיתי שזה הפריע לרמת הנבחרת שלהם.
בבלגיה עשו טיפול מהשורש שהצליח. אז זה לא קשור לזרים או לא...

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

bs war כתב:רק מזכיר שבבלגיה למשל אין מגבלת זרים. לא ראיתי שזה הפריע לרמת הנבחרת שלהם.
כל מדינה עושה את ההתאמות לעצמה.
זה גם עניין של מנטליות,כסף וכו.
אבל כן,אם רוצים אפשר הכל.
במקרה שלנו,לפני שמתחילים לבנות תכניות ל30 שנה,נתחיל קודם בלהחליף את כל מי שמתעסק אצלנו בכדורגל ואז אולי תהיה תקווה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

red and white כתב: נתחיל בזה שאתה בונה תוכנית ל30 שנה ונמשיך בזה שאתה מדבר על פיזיולוג ספורט ופסיכולוגים כאילו שאתה יודע שזה שאין את זה יוכל לגרום להעלאת הרמה של השחקנים הישראלים ועכשיו אולי אתה תגיד לי במה אני מדבר כמו פרופסור
אין את זה, כי אם היה את כל זה רמת הכדורגלן הישראלי בנוער הייתה גבוהה הרבה יותר.
אתה באמת חושב שאצלנו יש פזיולוג ספורט ומאמן כושר לכל קבוצה ופסיכולוגים?
אתה באמת חושב שבנוער של סכנין או של מכבי פתח תקווה זה קיים?

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

בדיוק דיברנו על זה היום בעבודה...
אני חושב שהפתרון צריך להיות בכמה אפיקים.
1א. פתרון לטווח קצר - היום כל שחקן שנתן רבע עונה טובה יוצא לחול לאיזה ליגה דרג ז, יוצא מצב שאו שהקבוצה שלו מקבלת עבורו גרושים במקרה הטוב או שלא מקבלת עליו כלום במקרה הרע (כל העיניין של דמי השבחה), אחרי שנה\שנתיים שמבינים את הבלוף של רוב הישראלים הוא חוזר לארץ ומכיון שההיצע נמוך מאוד הוא מקבל חוזים לא הגיוניים (עיין ערך שהר\ריקן\עטר\שכטר וכו)
העלאת הזרים תגרום תחילה להבאת זרים ברמה של הישראלים האלו אולי רמה טיפה גבוהה יותר בחוזים נמוכים יותר ( זרים ברמה גבוהה ממש לא יגיעו לפה עד שקבוצות ישראליות לא יצליחו באירופה), ברגע שעל שחקן כמו עטר לא ילחמו 3 קבוצות בראבק כאילו אין עוד שחקנים בעולם המחיר שהוא ידרוש יהיה הגיוני לרמה ולתפוקה שלו.
1ב. השחקנים הישראלים שיראו ספסלים באירופה יבינו שעדיף לבוא לשחק פה גם אם זה אומר חוזה ב 50-100 אלף פחות מאשר לראות יציע באירופה , השחקנים הישראלים שיבואו לפה יגיעו בחוזים נורמליים.
2. פתרון לטווח הארוך - כל התוכנית הזאת חייבת להכיל פתרון ברמת הילדים והנוער, ללמד את יסודות הכדורגל,לבנות כושר גופני, לשים דגש על תזונה נכונה, פיזיות וכו. לא יודע אם זה אפשרי אבל המנהלת\התאחדות צריכה להוביל קו שלפחות x אחוז מהתקציב של קבוצה יופנה ליסודות ופיתוח של הילדים. אולי להקים בית ספר למחוננים של ההתאחדות עצמה. מה שיקרה בטווח הארוף זה העלאת הרמה של הילדים והנוער והיכולת שלהם וההבנה שלהם שיש רמה חדשה עכשיו (הרמה שהזרים יביאו איתם) ויש פחות מקומות בליגה, רק הטוב ביותר יהיה שחקן כדורגל, יאלץ לשחקנים להתאמץ כדי להיות שחקנים, להשקיע יותר, אני מאמין שיחד עם יסודות נכונים והכוונה נכונה הם יעלו את הרמה.

סמל אישי של משתמש
red and white

דר אדום בנשמה כתב: אין את זה, כי אם היה את כל זה רמת הכדורגלן הישראלי בנוער הייתה גבוהה הרבה יותר.
אתה באמת חושב שאצלנו יש פזיולוג ספורט ומאמן כושר לכל קבוצה ופסיכולוגים?
אתה באמת חושב שבנוער של סכנין או של מכבי פתח תקווה זה קיים?
אני חושב שאין את זה אבל איך אתה יודע שפיזיולוג ספורט ופסיכולוג יגרמו להעלאת הרמה של הכדורגלן הישראלי.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

red and white כתב: אני חושב שאין את זה אבל איך אתה יודע שפיזיולוג ספורט ופסיכולוג יגרמו להעלאת הרמה של הכדורגלן הישראלי.
הם יגרמו להעלאת הרמה בטווח הארוך לא בטווח הקצר, אם פזיולוג יחד עם מאמן כושר בכל קבוצה יעקבו אחריי אימוני הכושר של הילדים, אם מאמנים יאמנו מהיסודות ולא מהחיפוש לנצח דברים יילכו וישתפרו.
כרגע המצב בילדים הוא כזה, וקראתי על זה באינטרנט לא זוכר איפה בדיוק על בחור שנכנס לעזור לקבוצת כדורגל ועל הדרך רצה לאמן את הילדים ולשפר להם את הכושר, המאמן ראה את זה והחליט להפסיק עם זה כי הכושר שהוא עושה להם מספיק לדעתו.
תאמין לי בתור מי שהתאמן בבית ספר לכדורגל אני יודע שהמאמנים שם חושבים רק על הצלחה, הם לא עושים כושר נכון ולא משגיחים על תזונת הילדים ובעצם הדבר היחידי שהם עושים זה שיעור ספורט רגיל כמו בבית ספר+כדורגל מעבר לרגיל ובגדי אימון.
ברגע שהדבר הזה ישתנה והם יתאמנו כמו בוגרים, יאכלו בצורה מאוזנת וילמדו כדורגל מהבסיס תאמין לי שהכדורגלן הישראלי ישתפר, זה מה שעשו בבלגיה, הקבוצות היו אחראיות על השיפור וכל קבוצה לקחה את התוכנית הכללית וככה הכדורגלן הבלגי השתפר.
אם זה הצליח בבלגיה זה יכול להצליח פה, אבל צריכים להתחיל עם זה אחרת נהיה עוד נבחרת ברמה של ליכטנשטיין ואיי פארו...

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

עזבו פסיכולוגים ושאר ירקות.
בואו נתחיל מיכולת השתלטות על כדור ופס ברמה סבירה. כזו שלא דורשת 12323 נגיעות.
אני עדיין זוכר את נורבגיה הצעירה שבאה לפה ביורו. לא נבחרת גדולה, ועדיין, איזה פערים עצומים.

שלח תגובה