yossi כתב:למה תמיד קושרים את רמת הנבחרת לרמת הליגה?
הליגה האנגלית ברמה של הנבחרת שלה? הסרבית? הקרואטית? הבוסנית? הבלגית?
מה שמשותף (חוץ מאנגליה) לסרבית, הקרואטית, הבוסנית וכו', זה בסיס היכולות של השחקן המקומי הממוצע. יש אמביציה גדולה ללמוד, להשתפר, לצאת החוצה ולעשות כסף גדול.
פלזן תגיע לפה ביום שלישי ותתן שיעור. קבוצה עם תקציב קטן ממכבי שמסיימת עם רווחים תפעוליים, מתבססת על חומר מקומי וייצוא שחקנים.
מהבחינה הזו לא רק שישראל מייצרת שחקנים פשוט עלובים, הליגה פה גם התחילה לשלם כמו בחו"ל ושחקנים חולמים לתת עונה אחת שתסדר חוזה שמן באחד הגדולות מאשר להשתפר תמידית ולצאת לחו"ל. נכנסים לאזור נוחות ופשוט לא משתדרגים. משהו בכללי הטבע של דג גדול אוכל דג קטן השתבש כאן לחלוטין.
מסכים עדיף להשקיע בנוער, ואם היו יוצאים באיזושהי תוכנית מסודרת שהיא לא בלוף הייתי שותק.
אבל פה בארץ לא עושים כלום. גם ימשיכו להזניח את הנוער, וגם לא יתירו כניסה של זרים. כנראה שלרוב טוב פה שההישגים רק הולכים ומתדרדרים.
שיפור בחומר המקומי לא נראה, היצע דל במיוחד ימשיך לגרום למחירים לזנק עד שכנראה תהיה קריסה.
זה בדיוק מה שאני מנסה לומר רק במילים אחרות, שיפור בטווח הארוך חייב להגיע, אבל במקביל אם רוצים לקדם את הליגה צריך להגיע שיפור גם בטווח הקצר.
הנה התוכנית שלי ל20-30 שנה הקרובות:
להעלות את הכסף שהטוטו נותן לכדורגל ולכל הספורט, לעלות לכדורגל פי 2 ולשלם לקבוצות הישראליות בליגה הלאומית ובליגת העל ולקבוצות הנוער בליגות הראשונות 10 מיליון שקל יותר מהרגיל, לקבוע שכל קבוצה תמנה פזיולוג לנוער וכל קבוצת נוער תהיה עם מאמן כושר שילמד מהפזיולוג איך לעבוד עם כל קבוצת גיל.
עד נערים א' לומדים את הבסיס וגג משחקים בתחרויות מקומיות ובטח שלא בליגות כמו היום.
בנוסף בכל קבוצת נוער יהיו 3 פסיכולוגי ספורט וכל מאמן יהיה מחויב ללמד כדורגל מהיסוד ולהפוך את השחקנים לפיזיים יותר ולא לבחור את השחקן הכי מוכשר אלא ללמד את כולם שמי שיעבוד הכי קשה יזכה להיות כדורגלן.
כי זה מה שקורה אצלנו, השחקנים הכי מוכשרים בגיל צעיר זוכים להיות בקבוצת כדורגל אבל הם עובדים בצורה קלוקלת ואז מתפלאים למה הכדורגלן הישראלי לא עובד כמו הכדורגלן האירופאי, למשל הדוגמא הכי טובה זה שירן ייני, אני לא מאוהביו ולדעתי האישיות שלו דוחה אבל הוא שחקן שהגיע לאן שהגיע בעמל רב ולא בזכות הכישרון וכנ"ל ענקי על טב"ח הבלם.
במקביל לטווח הארוך שייקח 20 שנה לפחות להעלות את מספר הזרים ל7-8, אחריי 20 שנה להוריד ל5-6 ואחריי עוד 10 שנים להוריד ל4 ולהשאיר את זה על 4.