Sir Alex Ferguson כתב:
הצגת את מכבי כזהבי + 10, הצגת את מכבי כקבוצה שלא הרשימה במשך עונה שלמה, כשהמציאות לדעתי היא אחרת, לא כזאת חד משמעית.
ברור שזהבי היה יוצא מהכלל בשנה שעברה, המסי של ישראל מבחינתי, אבל אסור לשכוח לשמכבי הייתה הגנה נפלאה (הרבה בגלל שהגנה זה לא רק הרביעייה האחורית אלא גם הקישור האחורי ושם מכבי טובה מיתר הליגה בפער ניכר) שספגה 30 שערים ב36 משחקים, פחות משער למשחק.
אסור לשכוח שמכבי של לפני הפציעה של יצחקי והעזיבה של דאבור שיחקה כדורגל טוב יותר ממכבי ת"א שלאחר מכן.
אסור לשכוח שבכל המשחקים החשובים של מכבי בשנה שעברה (משחקי העונה מולנו, המשחקים מול מכבי חיפה בפתיחת העונה כשחיפה נחשבה לקבוצה שתאבק עם מכבי על האליפות) היא העלתה את הרמה ושיחקה כדורגל סופר נכון מבחינה טקטית. במשחקים מולנו למשל זה היה נוק אואט ברור של סוזה לאלישע בכל פרמטר טקטי, וזה משהו שצריך לציין.
בגלל שמדובר בכדורגל ישראלי, אנחנו לא מצפים לראות קצב מהיר לאורך 90 דקות, לא מצפים לראות לחץ על קבוצה חלשה יותר לאורך 90 דקות רצופות, אבל יש דברים שאנחנו כן מצפים לראות. שינוי טקטי כשהדברים לא הולכים (משהו שסוזה עשה לא פעם ואלישע עשה רק פעם אחת במשחק בבלומפילד מול בני יהודה). לחץ על הקבוצה היריבה לפחות פעם אחת במשחק (משהו שסוזה ובכר עשו המון). התקפות שמתחילות גם מהאמצע. הנעת כדור. חילופים שקשורים באופן ישיר לנעשה במגרש ולא חילופים קבועים מהבית (גם מבחינת זהות המחליף וגם מבחינת הדקה שבה נעשה החילוף). אלה פרמטרים שאלישע נכשל בהם בצורה מוחלטת בשנה שעברה.
אז אני לפחות לא ממהר לשפוט את הקבוצה/אלישע השנה, ומה שיקבע איך השנה שלנו תראה היא כמובן היכולת בליגה ולא בגביע חסר חשיבות כמו גביע הטוטו. עם זאת, אני גם לא ממהר לקבוע שפתאום יש שינוי בטקטיקה או בשיטת המשחק כפי שחלק רמזו כאן. כשנראה שינוי של כל הקבוצה, בסגנון המשחק, בחשיבה, אז נוכל לדבר באמת על שינוי אמיתי. כל עוד השינוי הוא רק מליקסון שנכנס למרכז מידי פעם ועושה את הקסמים שלו משם, אז קשה לדבר על שינוי אמיתי.
דיברת על ההגנה הנפלאה של מכבי שספגה רק 30 שערים, רק שכחת לציין את ההגנה הנפלאה שלנו שלמרות פציעות של שחקני מפתח, חוסר יכולת טקטית ומאמן
"פח" כמו שחלק כינו אותו, ספגה רק 33 שערים. הזכרת את יצחקי ודאבור, מסכים שיחד איתם מכבי נראתה טוב יותר, אבל עדיין כפי שכולנו זוכרים התקשתה להרשים.
לגבי זהבי, מה שניסיתי להגיד זה שבסופו של דבר, אחרי כל הטקטיקות וההכנות של המאמנים, מי שמנצח משחקים אלו שחקנים גדולים. צוות אימון כל כך גדול, כל כך
מקצועי, כל כך יקר, ובסוף מי שעושה את ההבדל הוא ערן זהבי אחד, שבלעדיו כל זה כנראה שלא היה קורה. אחת הגדולות של סוזה היא שהוא ידע למקסם את היכולות
של זהבי, בדיוק כפי שאלישע ידע לעשות עם בוזגלו ושות'.
אתה ממשיך להפריד בין מליקסון לקבוצה ואת זה קשה לי לקבל. גדולה של קבוצה ומאמן היא לדעת להשתמש בכלים העומדים לרשותך בצורה הטובה ביותר. מליקסון
אוהב להיכנס לאמצע, זה נכון. אבל זאת גם בדיוק אחת הסיבות שהביאו אותו. מן הסתם בלעדיו זה לא יראה אותו הדבר, בדיוק כמו שבלי בוזגלו המצבים הנייחים לא
ייראו אותו הדבר, ובלי זהבי התנועה לעומק והנעת הכדור לא יראו אותו הדבר.
אמרת שמכבי קבוצה מאומנת מאיתנו. ללא ספק מסכים איתך. הלוואי ואלישע יעשה את השדרוג בכל הנושאים שציינת ונזכה לראות כדורגל טוב יותר.
רק צריך לזכור ששני צדדים למטבע. לחץ על הקבוצה היריבה למשל, דורש קו הגנה גבוה ותיאום בין השחקנים. עם מרכז ההגנה הכבד שלנו מדובר בסיכון. גם אלישע
יודע את זה ולכן כנראה בוחר במודע להמשיך בשיטת המשחק הנוכחית. אפשר לא לאהוב את זה (גם אני פחות מתחבר), אפשר להעדיף שיטות אחרות, אבל קשה
להתווכח עם עובדות. והעובדות מוכיחות בצורה ברורה שזה עובד מצוין (33 ספיגות בעונה).
לסיכום רק אבהיר שוב, אף אחד לא קבע שיש שינוי מהותי בטקטיקה או בצורת המשחק של הקבוצה. מה שנאמר הוא שלפרקים ניתן לראות ניצנים של שינוי כזה ושיש
כוונה מוצהרת של הצוות המקצועי לשנות מספר פרמטרים במשחק של הקבוצה. אז כמו שאמרתי, אני לא יודע לאן זה יילך מכאן, אבל הכוונות הן נכונות.