אענה לארז ומשה ביחד.
תחילה לארז,
נגעת בנקודה מאוד חשובה ובהחלט הרמת לי להנחתה. הסיבה העיקרית לתדמית, לסטיגמות
ול-"פרגון" שאותו מקבלים תושבי באר-שבע היא החתך האנושי. נכון, הבבונים נמצאים בכל מקום,
אפילו בסביון, אבל במקומות אחרים ההון האנושי מצליח לטשטש את הבבוניה ולהעלים אותה כמעט
כליל (בדומה לקהל של הפועל ת"א). קשה לי לנהל את הדיון כאן בפורום כי כמעט כל מי שמגיב כאן
הם אנשים שרכשו/ירכשו השכלה בעתיד, רגשי הנחיתות אצלם בסקלה נמוכה יחסית בהשוואה
לשאר (מישל בשני למשל

ורובם קנאים מאוד לעיר באר-שבע (לא מבין למה אולי כי לא גדלתי פה).
כל עוד ההון האנושי לא יצליח לטשטש את הבבוניה זה מה שיחשבו עלינו גם ב-20 שנה הבאות ובצדק.
ברגע ש-80-90 אחוז מסטודנטים לרפואה,הנדסה,חשבונאות ועוד באב"ג הם בכלל לא תושבי האזור
אל תתפלא שיש מחסור בכאלה, קשה לשכנע סטודנט שגדל 22 שנה במקום אחר להתאהב ב-4 שנים
בעיר האורות ב"ש ולהשתקע כאן. ברגע שהאנשים יבינו שהם באמת לא נחותים מתושבי המרכז והם גם
יאמינו לזה (אני בטוח שאתה מכיר את מבחן בוסקילה) אז אולי יהיה שינוי גם בתדמית.
משה,
אין לי ספק שהדברים שנכתבו ע"י ויקו,חביב,קקון וזינו לא באים ממקום של אהבה, עזרה ונסיון לשנות,
אלא יותר ממקום של תסכול ומרמור מכך שהם אינם במערכת ובעלי יכולת להשפיע. אותו הדבר במקרה
של גיא לוי שאמר את הדברים לאחר שאכל מרורים מאותו "הון אנושי", אבל אני מצפה מאנשים בוגרים
להתעלם מרגשות הבוז והלגלוג כלפי אותם אנשים ובאמת להתעסק בתוכן הדברים. אם הדעה הרווחת
בכדורגל הישראלי היא שבאר-שבע זה מקום שאי אפשר לעבוד בו, שהלחץ הוא מטורף ושיש היסטריה
אחרי כל הפסד, זה בטח לא בגלל אותו קומץ. חשוב שתבינו, בדיוק כפי שיש המון אנשים שחושבים כמונו
אבל הם דוממים, יש אלפי אנשים שמחזיקים בדעת הקומץ. הרוח הכללית הנושבת בעיר היא רוח של
לחץ, מרמור ותסכול.