הנצחת הסטריאוטיפים. כמה גועל בכתבה אחת!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: הנצחת הסטריאוטיפים. כמה גועל בכתבה אחת!

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ארז3333 כתב:אם הדברים נכונים, אז לויקו אסור להיות במערכת החדשה של הפועל באר-שבע. דבריו הם החמורים ביותר בכתבה, והמחשבה שיש לו נגיעה על הנעשה בקבוצות הנוער מפחידה.

מחזק.

דבר נוסף חמור אף יותר היא זהות הכתב....ה"ה חביב בן-דויד. כן כן, אותו בעל דוכן בקניון הנגב, תושב המקום המתפרנס מבני המקום, אשר מזה שנים משמש כמעין קבלן משנה של המועדון למכירת מנויים וכרטיסים, והעונה אף שודרגו תחומי משלח ידו לשיווק מנויי הזהב ושלטי הפרסום בוסרמיל...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
רווית (:

שליחה על ידי רווית (: »

messiah כתב:
מצטער,אבל אם אתה כבאר שבעי מסכים עם הדברים האלו אז אין שום סיכוי בעולם שאי פעם תשתנה הסטיגמה הזאת
עלינו. זה הכל בולשיט אחד גדול שיוצא מפיהם של אנשים בורים וכושלים שבעצמם מחפשים את האשמים ומאשימים את
ה"מנטליות הבאר שבעית" וכל מיני בלופים אחרים.
ברגע שבאר שבעי מסכים עם הכפשות שכאלו אז אבדנו.
לצייר את ב"ש כשכונה אחת גדולה,כעיר מסכנה חסרת תחומי עניין מלבד קבוצת הכדורגל, לפרסם ברבים כאילו שבב"ש
הכל מסחרה ושוק ושאנחנו מקנאים ומתרפסים בפני המרכז והצפון?! לא היה ולא יהיה. בולשיט אחד גדול.
כשפז חסדאי,במאמרו המפורסם בוואלה, לכלך על ב"ש והכפיש אותנו בצורה שלא תתואר אז אמרתי לעצמי "נו מילא,
צפונבון מפגר שחי בבועה היפה שלו ולא יצא ממטרופולין ת"א מעולם",אבל כשמקומיים אומרים זאת זה יכול להעלות
את הסעיף.

אני באר שבעי - אני לא מקנא לא בתושבי המרכז ולא בתושבי הצפון,אני חושב שב"ש עיר נפלאה עם אנשים מדהימים
ומנטליות מצויינת ומעל הכל אני חושב שבמקום להסתכל על הדשא של השכן ולשער עד כמה הוא ירוק יותר,הגיע הזמן
שנבדוק מה באמת הולך במרכז ובצפון מבחינת המנטליות של האנשים ובכלל של הכדורגל ונראה עד כמה המצב פה
הוא טוב יחסית.

ברגע שחלק מהבאר שבעים ייצאו מהבועה שהם חיים בחור ושהכל הרבה יותר טוב אצל השכן, רק אז תלמדו להעריך
את העיר ב"ש ואת איזור הדרום. אם כל כך לא טוב לכם אז אני באמת מאחל לא לראות אתכם כאן בעוד שנתיים-שלוש
כש"תפרשו כנפיים" ותעופו לכם ל"מרכז הנשגב" או ל"צפון הפורח"
מסכימה לגמרי !
קיימים אנשים שמרגישים נחותים לעומת המרכז והצפון, אבל אני חושבת שלרוב האנשים טוב כאן.
כמו שאמרת, ברגע שהמעט הזה יפסיק להרגיש נחות ומסכן ויבין כמה טוב פה, ובאמת טוב פה
אז כל הסטרואיפים הזולים יעלמו.
[font=Arial]עד מתי יוני 06 ?!
ג. שליט .
[/font]

הקהל לא מקלל , אני אוהב את הפועל .

רוביק, הפועל = באר שבע, באר שבע = הפועל !!
גם כדורגל זו תרבות !!

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

messiah כתב:
מצטער,אבל אם אתה כבאר שבעי מסכים עם הדברים האלו אז אין שום סיכוי בעולם שאי פעם תשתנה הסטיגמה הזאת
עלינו. זה הכל בולשיט אחד גדול שיוצא מפיהם של אנשים בורים וכושלים שבעצמם מחפשים את האשמים ומאשימים את
ה"מנטליות הבאר שבעית" וכל מיני בלופים אחרים.
ברגע שבאר שבעי מסכים עם הכפשות שכאלו אז אבדנו.
לצייר את ב"ש כשכונה אחת גדולה,כעיר מסכנה חסרת תחומי עניין מלבד קבוצת הכדורגל, לפרסם ברבים כאילו שבב"ש
הכל מסחרה ושוק ושאנחנו מקנאים ומתרפסים בפני המרכז והצפון?! לא היה ולא יהיה. בולשיט אחד גדול.
כשפז חסדאי,במאמרו המפורסם בוואלה, לכלך על ב"ש והכפיש אותנו בצורה שלא תתואר אז אמרתי לעצמי "נו מילא,
צפונבון מפגר שחי בבועה היפה שלו ולא יצא ממטרופולין ת"א מעולם",אבל כשמקומיים אומרים זאת זה יכול להעלות
את הסעיף.

אני באר שבעי - אני לא מקנא לא בתושבי המרכז ולא בתושבי הצפון,אני חושב שב"ש עיר נפלאה עם אנשים מדהימים
ומנטליות מצויינת ומעל הכל אני חושב שבמקום להסתכל על הדשא של השכן ולשער עד כמה הוא ירוק יותר,הגיע הזמן
שנבדוק מה באמת הולך במרכז ובצפון מבחינת המנטליות של האנשים ובכלל של הכדורגל ונראה עד כמה המצב פה
הוא טוב יחסית.

ברגע שחלק מהבאר שבעים ייצאו מהבועה שהם חיים בחור ושהכל הרבה יותר טוב אצל השכן, רק אז תלמדו להעריך
את העיר ב"ש ואת איזור הדרום. אם כל כך לא טוב לכם אז אני באמת מאחל לא לראות אתכם כאן בעוד שנתיים-שלוש
כש"תפרשו כנפיים" ותעופו לכם ל"מרכז הנשגב" או ל"צפון הפורח"
אני שמח על התחושות שלך כבאר שבעי והתחושות שלי די דומות לשלך אבל לצערי כמו שאנחנו מיעוט בכל מה
שקשור לעליהום ולהשתלחות הקהל במאמנים ובקבוצה, גם כאן אנחנו מיעוט שמייצג אולי 20%, כל שאר 80%
הם באר-שבעים מצויים שכל מה שנאמר לגביהם מדוייק.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

אני עדיין לא מסכים אריק - אני לא חושב שבאמת 80 אחוז מתושבי העיר מרגישים ומשדרים
כזאת נחיתות וקנאה כלפי תושבי המרכז או הצפון. הדרום מתפתח משנה לשנה, יותר חברות
גדולות מעבירות את משרדיהן ומפעליהן לדרום, המוני סטודנטים מכל רחבי הארץ נוהרים לבן גוריון
ורובם חוזרים עם רשמים חיוביים. אנחנו המטרופולין של הדרום שגדל מיום ליום ובצורה מופלאה.
אנחנו צריכים להיות גאים בעיר שלנו ובמי שאנחנו - רק ככה "נזמבר" את המתנשאים והמתייפייפים
מהמרכז והצפון.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

messiah כתב:אני עדיין לא מסכים אריק - אני לא חושב שבאמת 80 אחוז מתושבי העיר מרגישים ומשדרים
כזאת נחיתות וקנאה כלפי תושבי המרכז או הצפון. הדרום מתפתח משנה לשנה, יותר חברות
גדולות מעבירות את משרדיהן ומפעליהן לדרום, המוני סטודנטים מכל רחבי הארץ נוהרים לבן גוריון
ורובם חוזרים עם רשמים חיוביים. אנחנו המטרופולין של הדרום שגדל מיום ליום ובצורה מופלאה.
אנחנו צריכים להיות גאים בעיר שלנו ובמי שאנחנו - רק ככה "נזמבר" את המתנשאים והמתייפייפים
מהמרכז והצפון.
אני פחות מדבר על התפתחות העיר אלא יותר על התנהגות התושבים, תחושת רגשי הנחיתות והקיפוח,
ההרגשה שתמיד דופקים אותנו ושלא מתייחסים אלינו. שוב, יכול להיות שאנחנו מסכימים אבל אני עדיין
חושב שאנחנו מיעוט.

סמל אישי של משתמש
Chen

שליחה על ידי Chen »

לא יכלתי שלא להתעלם ממה שויקו חדד אמר. החרא הקטן הזה גמר לאלונה את כל הכסף בעונה הראשונה שלה פה על רכש סוג ז' .. התחפף מפה ובצדק ועכשיו בלי בושה הוא מרשה לעצמו לדבר ככה.. הרי אם לא הפועל באר שבע מי היה שומע בכלל על הפח אשפה הזה?!?!
עסקן מהזן הנחות ביותר! שיחנק הוא והכדורגל אולמות שלו!

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

התחפף וחזר, חן..

מנהל מקצועי של מחלקת הנוער אם לא ידעת...

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריק כתב:
אני פחות מדבר על התפתחות העיר אלא יותר על התנהגות התושבים, תחושת רגשי הנחיתות והקיפוח,
ההרגשה שתמיד דופקים אותנו ושלא מתייחסים אלינו. שוב, יכול להיות שאנחנו מסכימים אבל אני עדיין
חושב שאנחנו מיעוט.

תחושות הקיפוח הן ברובן מוצדקות. הנגב סובל ממדיניות קיפוח בת עשרות שנים ואתה יודע את זה.

ואפרופו חביב בן-דויד...נאמן ז'ינו מובהק (כך שאולי אין פלא?..). זוכרים את פרשת תקיפתה של האוהדת רוויטל אדרי בזמנה בידי מושא לויאלותו של מר חביב הלא חביב? את הדרך בה "שוכנעה" לבטל את תלונתה נגדו? זה האיש אשר ברוב אצילותו "התנדב" להסיעה לתחנת המשטרה בחצות ליל לבטל התלונה..

סמל אישי של משתמש
ארז3333

שליחה על ידי ארז3333 »

אריק, החלטתי לענות לך. מצטער להרוס לך את החלום. לא. לא החלום על הבאר-שבעי המצוי, כי אם על הישראלי המצוי.

אריק, צא מהסרט בו אתה חי. יש חלק גדול מהישראלים שעונה לקריטריון בבונים. לא אומר שזה רוב, אך בוודאי מדובר בחלק גדול מדי. לא יודע האם זה 20, 30, או 40 אחוז. מדובר באנשים שידחפו בתור, ירמו אותך במכירת רכב, ישקרו, יגנבו לך עגלה בסופר עם מוצרים סתם כי אין להם כוח להביא עגלה נוספת, יתבהמו בציבור, יגנבו במלון, יפרקו ברזים בטורקיה, או סתם יפלחו 8 נפשות לחדר מלון שמתאים ל 4 אנשים (מעיד על כך מקרוב).

אריק, עושה רוושם שלא הסתובבת מספיק בארצנו. האנשים האלה נמצאים בבאר-שבע, אופקים, דימונה. אך גם בעכו, נתניה, נהריה, חדרה, עפולה, חיפה, רחובות, מג'ד אל כרום, דליית אל כרמל, חולון, רמלה, לוד, דרום ת"א, ראשל"צ, ירושלים ועוד ועוד.

אז למה בכל זאת אני חי כאן (עדין)? שאלה טובה, שלא בטוח שהתשובה עליה משכנעת. בכל זאת מבין 20-30 אחוז בבונים ומבין השאר יהיו די אנשים שיעצרו לאשה בוכייה באמצע הכביש, יכוונו ילד טועה, ויתנו יד בהרמת שולחן כבד ברחוב. דברים שהם די נדירים במקומות מאד מנומסים, אך קרירים באירופה. מה גם, שלתפיסתי, רק כאן יהודי יוכל להגן על עצמו. גם אם עד המוות, שיכול להגיע הרבה קודם במקום אחר, אם אתה שומר על הזהות היהודית שלך.

כן. החתך האנושי (שסטטיסטית נגזר מתוך החתך הסוציואקונומי) טוב יותר באזור השרון: כפר-סבא, רמת-השרון, הרצליה, הוד השרון, רעננה, אך גם בקריית אונו, סביון ועוד.

כן. אין ספק שהנגב מקופח ממסדית ע"י השלטון המזוין, שחזון בן-גוריון הפך לשטיח לרגליו. כפי שאין ספק שהייתה הפלייה בשנות החמישים נגד יוצאי צפון אפריקה (ושאבא שלי ילך לעזאזל כאשר הוא מתכחש לנתונים שכבר נאספו במקורות כאלה ואחרים). הדרך העיקרית לצאת מבור הדרום, מבלי לעוזבו, היא להשען על ההון האנושי שבכל זאת מצליחים לגדל כאן למרות תנאי פתיחה נחותים מאלה באזור השרון ורוב המרכז.

במפגש בית לפני הבחירות, אמרתי לרוביק שישכח מהירוק, הפארקים הכבישים והשאר. אמרתי לו שידאג לגייס כסף לעיר ממקורות מימון לא ממשלתיים. למשל פילנטרופיה יהודית טובה מהתפוצות, למימון בניית מקורות תעסוקה. 90% מבוגרי אב"ג במקצועות המדע והטכנולוגיה, שאינם קשור לכימיה עוזבים את העיר. לא כי העיר מפגרת, מגעילה וחמה. הסיבה העיקרית היא העדר תעסוקה. עבדך הנאמן, יעשה זאת בתוך שנה אם לא ימצא כאן פרנסה. זה האתגר של ראש העיר. לא לבכות, אלא לעבוד באומץ תוך זניחה חלקית של השענות על המדינה (אם כי הוא צריך להלין על תהליכים שליליים. למשל מדוע בעשור האחרון חנכו שלושה ראשי ממשלה את אבן הפינה לפארק היי-טק רציני ובנינים אין).

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אריק כתב:אני פועל לפי משפטו הידוע של בן גוריון "לא משנה מי אמר, משנה מה אמר"
כלומר אני מתעלם מזהות המבקר אלא מתמקד בתוכן הדברים ולצערי אני מסכים כמעט עם הכל.
השאלה אריק היא האם לדעתך כל אותם אנשים בכתבה אומרים את הדברים כי הם מאמינים בהם, או כי הם נפגעו מהפועל באר שבש החדשה של אלונה ברקת ומחפשים דרך "להיכנס בה".
החל מיוסי קקון שטען שפוטר וליכלך על המועדון בכל העיתונים. דרך ויקו חדד שהיה מהראשונים לקבל את הבעיטה החוצה מאלונה (ועכשיו חזר לתפקיד משמעותי הרבה פחות מבחינתו) דרך אלי זינו שמאז עזיבתו מחפש בכל דרך לחזור לכותרות.

בנוגע לאדון ויקו חדד וכמובן אלי *ינו, מדובר בצביעות. ויקו חדד שדאג לחבר (יניב אלול) לחוזה מפלצתי שכל שנה גורם לשכר שלו לעלות בצורה מטאורית. אותו ויקו חדד שנכשל כאן בצורה מוחלטת ודאג תמיד לעשות הכל לא נכון ואז לחפש אחרים להטיל עליהם את האשמה.
על אלי זינו והצביעות שלו אני לא צריך להרחיב.
כיצד אותם אנשים בכלל מעיזים לדבר?

אני מבין שדעתך בנושא גורמת לך להאמין לדברים שנאמרו, אבל ממך אני מצפה ליותר אריק, בטח כשמדובר באנשי הספורט בבאר שבע, שתמיד יש להם דברים רעים להגיד כשהם מחוץ למערכת.

מעניין שבכתבה מדברים על 4 שערים - 5, 3, 6, 2, ומשום מה מחליטים להתרכז ולעצב את דעת הכתבה רק לפי אותו גרעין קשה בשער 2.

נ.ב
את דעתי על אוהדי הפועל באר שבע כבר אמרתי בעבר. יש לנו גרעין מעולה שיש למעט קבוצות בארץ עם בכלל. יש לנו קהל נאמן שאין לשום קבוצה אחרת בארץ. וכן, כמו לכל קבוצה יש לנו גם גרעין קשה, שאני אישית חושב שהוא הרבה פחות קשה מהגרעין הקשה של הפועל ת"א או בית"ר י"ם למשל.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אענה לארז ומשה ביחד.
תחילה לארז,
נגעת בנקודה מאוד חשובה ובהחלט הרמת לי להנחתה. הסיבה העיקרית לתדמית, לסטיגמות
ול-"פרגון" שאותו מקבלים תושבי באר-שבע היא החתך האנושי. נכון, הבבונים נמצאים בכל מקום,
אפילו בסביון, אבל במקומות אחרים ההון האנושי מצליח לטשטש את הבבוניה ולהעלים אותה כמעט
כליל (בדומה לקהל של הפועל ת"א). קשה לי לנהל את הדיון כאן בפורום כי כמעט כל מי שמגיב כאן
הם אנשים שרכשו/ירכשו השכלה בעתיד, רגשי הנחיתות אצלם בסקלה נמוכה יחסית בהשוואה
לשאר (מישל בשני למשל :) ורובם קנאים מאוד לעיר באר-שבע (לא מבין למה אולי כי לא גדלתי פה).
כל עוד ההון האנושי לא יצליח לטשטש את הבבוניה זה מה שיחשבו עלינו גם ב-20 שנה הבאות ובצדק.
ברגע ש-80-90 אחוז מסטודנטים לרפואה,הנדסה,חשבונאות ועוד באב"ג הם בכלל לא תושבי האזור
אל תתפלא שיש מחסור בכאלה, קשה לשכנע סטודנט שגדל 22 שנה במקום אחר להתאהב ב-4 שנים
בעיר האורות ב"ש ולהשתקע כאן. ברגע שהאנשים יבינו שהם באמת לא נחותים מתושבי המרכז והם גם
יאמינו לזה (אני בטוח שאתה מכיר את מבחן בוסקילה) אז אולי יהיה שינוי גם בתדמית.

משה,
אין לי ספק שהדברים שנכתבו ע"י ויקו,חביב,קקון וזינו לא באים ממקום של אהבה, עזרה ונסיון לשנות,
אלא יותר ממקום של תסכול ומרמור מכך שהם אינם במערכת ובעלי יכולת להשפיע. אותו הדבר במקרה
של גיא לוי שאמר את הדברים לאחר שאכל מרורים מאותו "הון אנושי", אבל אני מצפה מאנשים בוגרים
להתעלם מרגשות הבוז והלגלוג כלפי אותם אנשים ובאמת להתעסק בתוכן הדברים. אם הדעה הרווחת
בכדורגל הישראלי היא שבאר-שבע זה מקום שאי אפשר לעבוד בו, שהלחץ הוא מטורף ושיש היסטריה
אחרי כל הפסד, זה בטח לא בגלל אותו קומץ. חשוב שתבינו, בדיוק כפי שיש המון אנשים שחושבים כמונו
אבל הם דוממים, יש אלפי אנשים שמחזיקים בדעת הקומץ. הרוח הכללית הנושבת בעיר היא רוח של
לחץ, מרמור ותסכול.

סמל אישי של משתמש
ארז3333

שליחה על ידי ארז3333 »

שמע אריק, אני מכיר לא מעט אנשים הגונים בעיר הזאת. חלקם משכילים וחלקם לא. לגבי בוגרי אב"ג. מי שישכיל לבנות פארק היי-טק וביו-טק ישחק על הדלתא. כמות העוזבים את העיר לאחר הלימודים תרד מ90 ל 70 אחוז. הרווח הזה הוא שיזניק את העיר. אנשים רבים יעדיפו לקנות וילה כאן, מאשר למשכן את חייהם לנצח בעבור דירת 3-4 חדרים בת"א, אם תהיה להם תעסוקה. אגב, לא ראיתי מיסוך מיוחד של החבר'ה עם היכולות ברחובות ובירושלים. ברעננה וברמת השרון דברים עובדים טוב הרבה יותר.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

מה שארז אמר.

לא ניתן היה לומר זאת טוב יותר.

סמל אישי של משתמש
messi

שליחה על ידי messi »

לגמרי מה שארז אמר!!! :כל הכבוד:

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

עכשיו ראתי את הרוב ואני לא מבין על מה התלונות?! מה שרשום לא נכון????

שלח תגובה