הראל, לכל מטבע יש שתי צדדים. לא טענתי שההנהלות בארץ מתנהלות ברמה אירופאית, אבל כל הדיבורים האלה על גיא לוי, כאילו מדובר במקצוען ללא תחרות, כאילו מדובר באיזה מאמן אירופאי לכל דבר מצחיקות אותי.הראל כתב:משה בתור אחד שגולש באייסוקר אתה רואה שאנשים שם מכירים את הסיפור יותר טוב מאשר שאנחנו מכירים את גיא לוי ואופיו.
כולם אומרים שזה היה צפוי וההתנהלות שם ממש ביזיון , אז לשפוט את גיא לוי עכשיו ? קצת מוזר משהו..
האופי של גיא לוי הוא אופי שמוביל אותו כל הזמן לעימותים. יש בהרבה קבוצות עימותים, אבל משום מה תמיד שזה קשור לגיא לוי, וזה מתבטא בכל הקרירה שלו, העימותים הופכים להיות מוקצנים, העימותים גדלים לקני מידה שמובילים לבעיות.
מאמן כדורגל יכול להיות מקצוען בדרך שהוא מנהל את הקבוצה, בדרך שהוא בונה את הסגל, מבחינה מנטלית עם השחקנים, אבל ברגע שהוא כל הזמן נכנס לעימותים, ברגע שהאופי שלו גורם לו להפוך כל עימות לעימות גדול וקשה, הוא לעולם לא יהיה מעבר לבינוני.
כדי להיות מאמן טוב, אתה צריך לדעת להיות שקול, לדעת להתאים את עצמך למערכת, לדעת להבליג, לדעת להפוך עימותים לקטנים.
כדורגל זה מזמן לא לבחור את ה11 מתאימים למשחק, זה לנהל מערכת שלמה, זה להיות חלק ממערכת של איזונים ובלמים.
בכל מועדון בארץ אפשר למצוא הנהלה לא מקצועית, אפשר למצוא אנשים לא מקצועים, השאלה איך אתה מתמודד עם זה.
בכל מקרה, אני חושב שהנושא כאן מוצה. מצד אחד יש את אלה שמעריכים מאוד את גיא לוי ויבחרו להתמקד בהנהלה של רמת השרון או בחוסר המקצועיות של ההנהלות בארץ. כשכמובן כל מי שמחזיק בדעה כמוני עושה זאת כי יש לו משהו נגד גיא לוי או כי הוא לא מחזיק ממנו.
מהצד השני יש את הדעה שלי בנושא שהיא ידועה שכן אני מאמין שמאמן אחר, עם אופי אחר, היה מצליח להימנע מהעימותים או לפחות לפתור אותם בלי פיצוץ.
בכל מקרה, גיא לוי באמת גם לא מעניין אותי עד כדי כך כדי באמת להיכנס לדיון ארוך בנושא.
שיהיה לכולם שנה טובה וגמר חתימה טובה.