זה המשחק ה-3 שאביב קליין שפט אותנו העונה.
בכולם התוצאה הסתיימה בתיקו
בטוח שמול פתח תקוה זה יראה יותר טוב , פשוט מול סילבס העונה אנחנו לא נראים טובItay כתב: ↑25 פברואר 2026, 17:50״בדף הזה יש כלל:
מי שמסביר תוצאת משחק על ידי "הם רצו יותר" - מפסיד.
באנו לכאן לדבר על כדורגל, ובעיניי זו שרלטנות שפרשנים מתפרנסים מניתוח משחקי כדורגל, אבל כשמגיע רגע שבו באמת יש מה לפרשן ולנתח, הם פתאום הופכים לפסיכולוגים.
קודם הפועל באר שבע. אני קורא להם "המכונה של קוז'וך" כי זו קבוצה עם שיטה מאוד ברורה, יסודית וברוב חלקי העונה - דורסנית.
זה לא רק המקום הראשון. באר שבע השיגו 16 מתוך 21 נקודות אפשריות מול קבוצות הטופ-5, והפרש השערים הצפוי לפי ה-xG הוא 1.5 למשחק. בשני הפרמטרים הדרומיים הרבה מעל כל קבוצה אחרת.
אבל במכונה הזו יש חולשות והפועל חיפה הצליחה לנצל את החולשות הללו עד תום. עד כמה החיפאים הצליחו? אמנם נגמר 1-1, אבל לפי איכות המצבים (שוב xG) תוצאה של 2-1 או אפילו 2-0 לאורחים הייתה משקפת יותר.
החולשה המרכזית של מוליכת הטבלה היא הרוחב.
לכאורה הבאר שבעים משחקים עם שני קיצוניים, אבל דן ביטון נכנס לעמדת הקשר שמאחורי החלוץ ואמיר גנאח נשאר "שחקן צעיר מבטיח" אבל לא קיצוני ברמת הרכב פותח בקבוצה אלופה (עוד על גנאח - באתר).
הבעיה השנייה היא ששלישיית הקישור הפותחת היא הטובה בארץ. מאחוריה - בור גדול. המחליף היחיד לשלישייה הזו הוא שי אליאס, אחלה קשר אבל חסר את יכולות הנעת הכדור של ההרכב הראשון.
כשהפועל חיפה באו ללחוץ - הם הכו בחולשות הללו ללא רחם. ואיזה לחץ!
שילוב בין רכש מדויק והכנה נכונה של סילבס, הפכו תוך חודש את אחת המועמדות לירידה לקבוצה שסיימה משחקים מול שתי המוליכות פלוס הפועל פ"ת ללא הפסד.
תראו את הסגירה הנהדרת בתמונה הימנית. כמה פעמים ראיתם את אחת מקבוצות התחתית לוחצת בצורה אגרסיבית כל כך את המוליכה, קבוצה עם מעל 60% החזקת כדור בממוצע?
חיפה סגרה הרמטית את האמצע, וניצלה את חוסר היכולת של באר שבע לפרוץ מהאגפים.
אבל הלחץ הזה לא היה מצליח מול תגובה נכונה של באר שבע.
המכונה של קוז'וך הייתה צריכה לעבוד בשיטת "טכניים אחורה-מהירים קדימה".
ונטורה, אליאל פרץ ודן ביטון יורדים לעזור להנעת הכדור, זלטאנוביץ' יורד למרכז המגרש בתור פיבוט וקינגס קנגוואה מנצל את השטחים הפנויים להגיע עד השער.
במקום זה, ביטון נתקע למעלה במקום שהוא לא הועיל. מצד אחד, הוא לא מספיק מהיר כדי לנצל את הפרצות בהגנת הפועל חיפה, ומצד שני, היכולת הטכנית לא באה לידי ביטוי כשצריך אותה. אליאל פרץ במשחק חלש ולא אופייני, אבל לבאר שבע אין אף מחליף בעמדה שלו.
גם כשבאר שבע כבר הצליחו לצאת ולפרוץ את הלחץ, זה היה איטי מדי, החיפאים הצליחו לחזור והמארחים מצאו את עצמם בנחיתות מספרית.
ונשאר קנגוואה. השחקן הטוב בליגה וזה ששווה הכי הרבה נקודות לקבוצה שלו. תחליפו אותו בקשר זר ממוצע ויש לנו מוליכה אחרת. מה שהופך אותו למיוחד כל כך היא הקלות שבה הוא עושה דברים שעבור שחקן אחר בליגה היו קשים עד בלתי אפשריים.
המצב של קנגוואה בגול היה שווה 10% הבקעה, אבל אצל המלך מבאר שבע ברור שהאחוזים גבוהים פי כמה. המהלך שלו בדקה ה-68 היה אחד ממהלכי העונה. קנגוואה לקח כדור בתוך הרחבה שלו, עבר את כל מי שרק עמד בדרכו וסידר לדן ביטון בעיטה מתוך רחבת היריבה - המצב הכי טוב של המארחים במשחק״
***
ניתוח די מדוייק, עם כנפיים של גאנח וביטון (בטח בכושר הנוכחי של השני) לא נגיע לשום מקום, כשמוסיפים לזה הישאבות שלנו לקצב איטי במקום לכפות מהירות על היריבה אז בכלל אין פלא שמפילים נקודות יקרות. רן גם דיבר על זה שההנעת כדור והתנועה שלנו הייתה כל פעם למרכז כך ששיחקנו על מגרש יותר צר, הוא פתר חלקית את הבעיה כשעבר לקו 5 רק שזה כבר היה מאוחר ועם פרסונות שלא עלו טוב. מאמין ומקווה שההרכב מול פ״ת יראה על הפקת לקח.
בכלל לא בטוח.