אין שום בעיה. אתה מוכר שחקנים לפי הערך והביקוש שלהם. אין מחירון מסוים שעובדים איתו.
גם לא הייתה סחורה מי יודע מה כדי שתמכור במחירים גבוהים.
אין פה תורה נסתרת איך מוכרים שחקנים פח ב5 מיליון יורו.
אין פה שום תורה שעובדת בכל מצב, אמת.
מה שכן אפשר לומר הוא שאם כל הקבוצות הגדולות והבינוניות עושות אקזיטים על שחקנים (גם על שחקנים בינוניים למדי) במחירים גבוהים פה ושם והפועל באר שבע לא עושה בכלל כנראה שהפועל באר שבע עושה משהו לא נכון.
להוציא גלזר, איזה פוטנציאל מכירה בדיוק היה פה שהתפספס?
אני לא טוען שאנחנו יודעים למכור מצוין או משהו, אבל אני גם ממש לא חושב שאנחנו בקיצון השני.
אנחנו מועדון שלא מחזיק בצעירים לרוב, וגם כשיש מישהו ממש טוב, נוטים לאחוז ולא לשחרר עד שזה כבר מאוחר מדי והוא סחורה מבוקשת הרבה פחות.
למכור בינוניאדה בסכומים יפים גם אנחנו עשינו עם שחקנים כמו שמיר, ספורי ויחזקאל.
אני לא רואה כשל בהתנהלות עם בלוריאן.
הציעו, השחקן סירב מתוך מחשבה לעזוב, בחירה שלו. מועדונים גדולים מאיתנו מאבדים שחקנים טובים וחשובים מבלוריאן בהעברה חופשית.
זה לא שהוא הגיע לכאן בסכום מפוצץ, או שגדל פה, שאצפה ממנו להאריך רק כדי להימכר. כשעושים את זה, זה בא על חשבון השכר של השחקן. מבחינת בלוריאן הוא לא איזה גלוך שיודע שהחוזה הבא הוא רק מדרגה אחת למעלה בגרם שלם של מדרגות, יכול מאוד להיות שזו מדרגת השיא, ואין לו שום מחשבה רציונלית להוריד את המדרגה הזו גובה.
להוציא גלזר, איזה פוטנציאל מכירה בדיוק היה פה שהתפספס?
אני לא טוען שאנחנו יודעים למכור מצוין או משהו, אבל אני גם ממש לא חושב שאנחנו בקיצון השני.
אנחנו מועדון שלא מחזיק בצעירים לרוב, וגם כשיש מישהו ממש טוב, נוטים לאחוז ולא לשחרר עד שזה כבר מאוחר מדי והוא סחורה מבוקשת הרבה פחות.
למכור בינוניאדה בסכומים יפים גם אנחנו עשינו עם שחקנים כמו שמיר, ספורי ויחזקאל.
אני לא רואה כשל בהתנהלות עם בלוריאן.
הציעו, השחקן סירב מתוך מחשבה לעזוב, בחירה שלו. מועדונים גדולים מאיתנו מאבדים שחקנים טובים וחשובים מבלוריאן בהעברה חופשית.
זה לא שהוא הגיע לכאן בסכום מפוצץ, או שגדל פה, שאצפה ממנו להאריך רק כדי להימכר. כשעושים את זה, זה בא על חשבון השכר של השחקן. מבחינת בלוריאן הוא לא איזה גלוך שיודע שהחוזה הבא הוא רק מדרגה אחת למעלה בגרם שלם של מדרגות, יכול מאוד להיות שזו מדרגת השיא, ואין לו שום מחשבה רציונלית להוריד את המדרגה הזו גובה.
לא בכל פעם ששחקן עוזב בחינם או מגיע לשנת חוזה זה מחדל, במיוחד כשמדובר בישראלים בלי פוטנציאל מכירה.
בעונה שעברה בלוריאן עשה קפיצת מדרגה משחקן שהאוהדים רצו להגיע לבית האדום בכל פעם שהוא פתח בהרכב לשחקן רוטציה לגיטימי.
העונה קפיצת מדרגה נוספת כבלם ישראלי לגיטימי להרכב. אם היו מאריכים לו חוזה כדי להתמודד עם החוזה בMLS, היו צריכים לתת לו סכומים שהוא לא שווה. עכשיו הייתה אופציה לעשות עליו כסף וכנראה מוותרים עליה כי אין מחליף בנמצא. בסה"כ זה שחקן שנרכש בזול ונתן תרומה מספיק טובה.
לסיום החוזה של בלוריאן היו צריכים להיערך כבר בינואר של שנה שעברה כשהוא הפך לשחקן הרכב והיה ברור שבקיץ הוא נכנס לשנת חוזה.
כשהשחקן עצמו כבר נכנס לשנת החוזה, בטח כשהוא כבר מגיע להרכב נבחרת ישראל, הקושי להשאיר אותו הרבה יותר גדול.
ונניח שמשנה שעברה הוא סירב להאריך חוזה (לא נשמע הגיוני שכבר אחרי הפריצה החליט שימצא משהו טוב יותר בחוץ, אבל בואו נזרום), היינו צריכים להיות מוכנים עם אלטרנטיבה של בלם זר, 0 הגיון לוותר על מיליון או מיליון וחצי דולר בחלון הנוכחי בגלל שאין לנו יכולת להביא בלם זר.
ושוב, עם כל הכבוד לבלוריאן, זה לא מיגל ויטור בשיאו, זה אפילו לא שיר צדק בשיאו, זה שחקן שריאלי לחלוטין למצוא בלם זר שלא רק שיחליף אותו אלא גם יהיה טוב ממנו.