אליניב ברדה הפך הקיץ לאחד המלפפונים החמים של הפגרה, מכבי תל אביב כבר הביעה התעניינות בחלוץ גנק, מה שהעלה שאלה קטנה: איפה נמצאת הפועל ב"ש בסיפור הזה, נכון שמדובר בעסק יקר, אבל מבחינה שיווקית תדמיתית ומקצועית, חזרה של ברדה הביתה יכולה להתגלות כעסק משתלם לכל הצדדים.
ברדה הוא תוצר מחלקת הנוער של הפועל באר שבע, אחרי שהצהיר גם אחרי ששיחק במכבי חיפה והפועל תל אביב על אהבתו לקבצה נעוריו, ברדה מאוד מחבב את הפועל ב"ש ועוקב אחריה גם בגנק הרחוקה, לדבריו חבריו אם בהפועל ב"ש ירצו את החלוץ, הם יצטרכו לפתוח את הארנק, ברור שהוא ירצה שכר גבוה מאוד,
אומרים מקוריו: "אם הוא יקבל הצעה לחמש שנים, עם אופציה לתפקיד במחלקת הנוער לאחר הפרישה, אין שום סיבה שהוא לא יקח את ההצעה הזאת בשתי ידיים ויעשה הכול כדי להגיע לבאר שבע, אבל כמובן בשכר גבוה שיקצץ משמעותית את התקציב בבאר שבע "
אייל ארד הוסיף: "ברדה מביא איתו ערך מוסף ענק לקבוצה, הוא יגרום לבאר שבע למצוא את כוח ההרתעה שלא היה לה עד עכשיו ועד היום.
הדר גולדמן: "הקהל של הפועל באר שבע עבר התעללות בשנים האחרונות, אם ברדה יחזור לבירת הנגב יהיה את הריגוש והאנדרנלין למועדון ובעיקר לאוהדים"
אביו של ברדה מסר בעניין האפשרות שהוא יחזור להפועל ב"ש:
"קשה לי לאמין שהוא יחזור לבאר שבע, מכיוון שהמחיר גבוה ויהיה קשה לעמוד בדרישות השכר של אליניב,
אבל ללא ספק הוא מאוד ישמח לחזור להפועל ב"ש ולנגב, כאן זה הבית שלו, אבל זה רחוק מלהיות כך"
כמה דברים ששמעתי היום ממקורבים, חלקם סותרים אגב...
1. ב"ש בהחלט מגששת אצל אליניב, אבל שום דבר קונקרטי נכון לעכשיו.
2. ברדה מרוויח בגנק סכום של כחצי מיליון יורו לעונה (משהו כמו 700 אלף דולר).
3. אליניב עצמו אמר (דרך מקורבים כמובן) שהוא ממש לא מאמין שהוא יחזור לארץ בעונה הזאת, וסביר מאוד שהוא יישאר בבלגיה.
שמע ידידאל,הוא כבר בן 29...באמת לא ילד.
מה הסבירות שלו להתקדם עוד באירופה בנקודת גיל שלו ומאיפה שהוא נמצא?
אני מאמין שבנקודה הזאת של הקרירה שלו,חוזה לסיום קריירה בב"ש עם משכורת ראוייה ביותר, יספק אותו לגמרי.
קטלני אם הוא יבוא, שחקן אדיר שנתן ויכול לתת הרבה למועדון למרות שעדיין הוא יכול להתקדם באירופה ואני לא חושב שהוא יבוא בינתיים אבל בכל מקרה צריך להילחם עליו