שיווק הקבוצה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
clark kent
Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
יצירת קשר:

שיווק הקבוצה

שליחה על ידי clark kent »

כל עונה אנחנו מדברים עד כמה השיווק חלש ולא נראה לעין.
היום רציתי לרשום על משהו שמציק לי בעניין הזה.
אני עובד בחנות צעצועים ושמתי לב שיש כמעט בכל חנות כזאת בארץ כולל בבאר-שבע מוצרים של קבוצות מהעולם וגם מהארץ.
לדוגמא אצלנו בחנות מחזיקים מוצרים (שעונים, כריות, כלי חרסינה וכו') של הפועל ת"א, מכבי חיפה, מכבי ת"א וביתר ירושלים.
בדרך כלל הם ממש לא נמכרים בעיר כי הרוב הם אוהדי ב"ש.
הרבה פעמים אני נתקל בשאלה למה בחנות בב"ש מוכרים מוצרים של תל-אביב ולא מוצרים של הפועל ב"ש, בעיקרון התשובה שלי היא שאין לקבוצה מוצרים משלה.

וכאן הטעות הענקית, במקום לשווק את הקבוצה בצורה של מוצרים לחדר, הקבוצה מפקירה את נתח השוק האדיר הזה לגוים.
אני לא יכול לספור את כמות הפעמים שביקשו מתנה לילד בן 10 שאוהב כדורגל וכמעט ואין לי מה להציע חוץ ממשחקי מחשב או אולי אביזרים של ברצלונה/מנצסטר/יובנטוס (אני בחיים לא יציע דברים של ת"א או חיפה).

אם היה לכם האפשרות לקנות מוצר של הפועל ב"ש, לא הייתם קונים? אני יודע שאני כן.

אני לא חושב שזה יגיע לאוזניים משפיעות אבל אם כן אני חושב שכולנו רק נרוויח מזה. :דגל:

סמל אישי של משתמש
קסאנו

Re: שיווק הקבוצה

שליחה על ידי קסאנו »

כן גם אני חושב השיווק מתחיל מלמטה מחניות כל בו הקטנות.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

אני מאוד מאוד מאוד מסכים איתך!
אני חושב שכל עניין השיווק בהפועל ב"ש לוקה בבעייתיות מתמשכת ומגמתית לאורך השנים.
אני עושה על הנושא הזה (כן,שיווק הפועל ב"ש) עבודת מחקר באוניברסיטה ואני מגלה שהמצב הוא עגום ביותר
גם ביחס לאיך שהאוהדים רואים את זה.
אני חייב לציין לטובה את ארז בדש שהחליט לקחת את הנושא צעד קדימה והבהיר לקובי וקנין (איש השיווק הנוכחי) שאם
הוא רוצה להישאר בהפועל ב"ש,הוא יהיה חייב לעבוד במשרה מלאה ולא חצי-משרה כפי שהיה עד עכשיו.
כמו כן,בדש טען בריאיון לידיעות הנגב שהמטרה היא לפתוח חנות מזכרות מכובדת ורשמית למועדון.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

לפני מס' במהלך טיול בצפון נתתי גיחה לחנות מזכרות של מכבי חיפה בכפר-גלים, ופשוט נדהמתי מההיצע העצום והורסיטאלי. עזבו אביזרי עידוד על כל סוגיהם בשלל וויראציות, אפילו מצעים, ריפודים לרכב, כלי בית, כלי כתיבה ומה שרק תדיימנו..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
mair369

שליחה על ידי mair369 »

עליתה פה על נקודה מאוד מאוד חלשה של המועדון.

במשך כל השנים עברו לפני עידן אלונה ברקת - למועדון מעולם לא היה איש שיווק בקבוצה
וזה דבר שנכנס רק בתקופת אלונה ברקת שהכניסה את קובי וקנין בתור משווק הקבוצה

אבל מה לעשות שקובי וקנין נמצא רוב הזמן בעבודתו הפרטית (עד כמה שזכור לי הוא עובד במפעלי ים המלח), והכמות שעות שהוא נמצא במועדון ביום זהה לכמות שעות שהוא נמצא בחדר כושר כל יום.

מספיק סיבוב קטן בתחנה המרכזית של תל אביב כדי להבין שבבני יהודה יש שיווק פי 1000 יותר טוב משלנו יש (או יותר נכון - אין ..)
מוכרים שם צעיפים, דגלים, חולצות, מכנסיים, תחתונים ועוד .. מוצרים רק של בני יהודה, ובמחירים עממים מאוד.
והאמת יצא לי לא פעם לשאול את עצמי אך קורה דבר כזה, שקבוצה שמייצגת שכונה בתל אביב, משווקת יותר טוב מקבוצה שמייצגת מחוז שלם בארץ ?! ?!
אבל מיד אחרי זה נתתי לעצמי כאפה והתעוררתי -> הרי מדובר בהפועל באר שבע -> הקבוצה הכי שכונה בעולם, פה אנחנו תמיד חייבים להיות אחרונים בכל (להיות אחרון זה מחייב - הפועל באר שבע [לפי מנגינת הפרסומת של בנק הפועלים]), אפילו בנושא האיצטדיון -> בפ"ת ככל הנראה עוד יספקו לשחק בשנה הקרובה באיצטדיון החדש שנבנה להם, בנתניה ככל הנראה בשנתיים הקרובות ובבאר שבע ... אולי בעוד 3 שנים רק יתחילו לבנות (ובמילים אחרות, איצטדיון חדש אולי עוד 40 שנה, וגם זה לא בטוח...)

ובכל זאת עדיין מוזר לי הקטע הזה אך עדיין לא קם איזה איש עסקים בדרום וחשב על הרעיון של הקמת "מרצנדייז" של הקבוצה.
הרי בסך הכל ברור לכולם שמוצרים כאלה ימכרו באלפים בדרום, ככה שגם בנושא הכלכלי אפשר יהיה להתפרנס לא רע בכלל.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

אתמול נכנסתי לקנות משהו בחנות הבגדים שיש בקניון נווה זאב בחדש והיה שם סט מצעים למיטת נוער עם הסמל של הפועל... ת"א.
איך המועדון מצפה ש"נרעיל" את הילדים שלנו ואת הדור הצעיר על הקבוצה אם אין לה מרצ'נדייז בסיסיים כמו כוסות, מצעים, כיסויים לריפוד ברכב וכו'?
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
clark kent
Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
יצירת קשר:

שליחה על ידי clark kent »

8red כתב:אתמול נכנסתי לקנות משהו בחנות הבגדים שיש בקניון נווה זאב בחדש והיה שם סט מצעים למיטת נוער עם הסמל של הפועל... ת"א.
איך המועדון מצפה ש"נרעיל" את הילדים שלנו ואת הדור הצעיר על הקבוצה אם אין לה מרצ'נדייז בסיסיים כמו כוסות, מצעים, כיסויים לריפוד ברכב וכו'?
על דברים כאלו בדיוק אני מדבר!

חחח לפעמים שאני שם כריות של יובנטוס לפני כאלו של הישראליות אבל אז מישהו בא ומסדר מחדש :)

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

מסכים עם כל מילה.
כמו האתר החדש שהוא חלק לא קטן מהמאמץ השיווקי של ההנהלה, צריכה להיות פה גם סוג של חשיבה על הכנסת הפועל ב"ש כלוגו או כמותג לשוק, קודם כל הבאר שבעי ובעתיד בע"ה גם הארצי.
תמונה

סמל אישי של משתמש
tamirhj
Title: שער 5

שליחה על ידי tamirhj »

מסכים מסכים יצא לי לא מעט פעמים להסתכל על בסטות או חנויות שמוכרות שטויות בכל רחבי הארץ
והיה בהן איזה מתקן של צמידים של קבוצות או חולצות ועוד חפצים עם הסמל של הקבוצה כמו הפועל תל אביב,חיפה וכו'.. (וגם בני סכנין!!!) חיפשתי וחיפשתי אבל של הפועל באר שבע אף פעם לא מצאתי
חבל זה באמת היה יכול להיות שוק מצליח בארץ או לפחות בב"ש והסביבה...
חבל שמי שזה מציק לו אלו האוהדים בלבד ושום גורם מנהלי בקבוצה מרים את הכפפה...
אוייאויויוויווייי מאור מליקסון
אוייויויויויויויויויי מאור מליקסון :)

סמל אישי של משתמש
הילה חדד
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הילה חדד »

לפי מה שהבנתי לא מזמן דיברו על זה כאן שקובי וקנין לא ממשיך בתפקיד, לא?

ברגע שימונה מחליף אפשר יהיה להעלות את הדברים, אני מאמינה.
תמונה

שלח תגובה