הפועלעולה כתב: ↑24 יולי 2024, 11:19
כאוהד קל להגיד את זה. קשה להכיל בן אדם כזה במערכת בריאה, בטח כשהוא הולך להרוויח כמו השחקן הכי בכיר בסגל.
בכל מקרה רשמו כאן שהוא בעצמו לא מעוניין להגיע וזה הגיוני כי בשומר חומות הוא פחד להוציא את האף מהבית.
לא הבנתי מלכתחילה את הדיווחים עליו בתחילת הקיץ. גם הדיווחים עליו בינואר 2022 היו הזויים כשהוא רק התחיל לפרוץ בלגיה ולנו היה את ספורי בשיא הכושר ומיכה מהספסל.
אני חושב שעדין לא התעוררתם ולא הבנתם את המצב שלנו בשנים האחרונות.
זה מזכיר לי את הוויכוחים בזמנו על אספרייה שגם הייתה לו שריטה על האם כדאי להמשיך איתו לאור הכישרון או לא (ובסוף הוא שוחרר ואנסה נשאר).
ואפשר לצרף לדיון את שועה שאני בעבר חשבתי שהחתמה שלו בעייתית והיום הייתי שמח לראות אותו כאן.
ואפילו את טוומאסי שגם הוא פרויקט.
במודל של השנים האחרונות (הקיץ עדין לא החתמנו זר, מקווה שהדברים ישתנו), שאנחנו הולכים על זרים בפרופיל שהוא לא גבוה, שחקנים שהם לרוב שחקני רוחב, שחקנים שאו שלא העמידו מספרים מעולם או עשו את זה לפני הרבה מאוד שנים, אנחנו נתקשה מאוד לפרוץ את תקרת הזכוכית שלנו.
שחקנים שלרוב הרף שלהם מוגבל, לא יכולים להעיף קבוצה כמו שלנו, עם ישראלים בינונים, למעלה.
מה שזוסואה יכול, מה שאספרייה יכול, מה ששועה יכול, מה שטוומאסי יכול, פטרסון, קלימלה, פאון, ספר, אימראן, מרמנטיני, אנסה, ארתור ודומיהם, לא יכולים.
אז השאלה במה אנחנו בוחרים, ללכת "על בטוח" בכל הקשור להתמודדות עם האופי של השחקן, אבל אז מקצועית אנחנו הרבה פעמים מגבילים את עצמם מבחינת התקרה של הזרים בקבוצה שגם ככה יש בה ישראלים מוגבלים, או שאנחנו לוקחים סיכון והולכים על שחקנים עם אופי יותר "בעייתי" אבל כאלה שמקצועית יכולים לשבור את תקרת הזכוכית שלנו.
אם הייתה לנו קבוצה כמו באליפויות אז אולי הייתי פחות לוקח סיכונים עם שחקנים שהם פרויקט (למרות שיש מצב שעם זוסואה נניח באותה שושלת אנחנו כן עושים שלב בתים בליגת האלופות), אבל בקבוצות שלנו בשנים האחרונות? שלפעמים הבחירה היא בין זר שאפילו לא מצליח לעשות הרכב קבוע לשחקן שהוא אדיר מקצועית אבל חמום מוח/ילדותי/בעייתי, אם אנחנו רוצים לשבור את תקרת הזכוכית שלנו מהשנים האחרונות אני חושב שאנחנו צריכים לקחת את הסיכון...