יש ממשלה

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
red guy

Re: יש ממשלה

שליחה על ידי red guy »

Melikson24 כתב:
12 יוני 2024, 13:16
בניגוד אליך כמובן. השנאה לא מדברת מגרונך.
מעולם לא הכחשתי שאני שונא את כל ה120. פשוט לא היללתי אף צד. ימין,שמאל, ביבסטים ( ששייכים שמאלה רק לא מבינים את זה) כולם שמים עלינו אותו דבר. אני רק לא מבין איך אלא שרצים בפנאטיות להצביע למפלגות שלהם לא מבקרים אותם ולא נותנים להם להרגיש שהכסא רועד ובמקום זה עוד מרפדים להם אותו בלי שום תקווה לשינוי אמיתי.
אבל ככה זה מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

כולנו מדברים פה על להחליף את ה120 , יש לנו 120שמות חדשים?
לא ביבי סבבה הבנו
לא תבחרו לפיד, גנץ, אייזנקוט, סער, ליברמן וואט אבר
על מי אנחנו עובדים

זה מה שיש במדינה הרקובה בזאת

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

שיש כתב:
12 יוני 2024, 13:21
כל המשיחיים שאתה שונא
ומה היכולות שיש למשיחיים שאני שונא שהם גם החברה שלך?
הם מהנדסי אווירונאוטיקה? פיזיקאים? מתכנתים?
אשמח לראות את התוצרים הראשונים במפעל שלהם שיקום במהרה בימינו ויחליף את הנשק האמריקאי.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

Melikson24 כתב:
11 יוני 2024, 21:54
שר הביטחון כמו רוב הקצינים הבכירים תמיד יהיו "בצד" של צה"ל. הוא הרבה יותר איש של צה"ל מאשר איש של הליכוד.

רוצים לקבל כסף בלי דין וחשבון?מה אנחנו מדינת עולם שלישית?ועוד אחרי הכישלון המחפיר?
אני לגמרי מסכים עם סמוטריץ'. הגיע הזמן שגם צה"ל יהיה נתון לביקורת. זה לא צבא שיש לו מדינה.
הקואליציה הקיימת יכולה לפעול להחלפת גלנט. עד שיעשו את זה הם בצד שלו.
ברור שצה"ל צריך להיות נתון לביקורת. נוקבת מאוד לאור הכשלון להגן על אזרחי ישראל לפני שמונה חודשים.
רצוי שהמבקר לא יהיה פוליטיקאי משיחי אלא אנשים חפים מאינטרסים במידת האפשר. בצלאל הוא לא אחד מהם.

סמל אישי של משתמש
Melikson24
Title: CrazyRed

שליחה על ידי Melikson24 »

אריאל2 כתב:
12 יוני 2024, 21:04
הקואליציה הקיימת יכולה לפעול להחלפת גלנט. עד שיעשו את זה הם בצד שלו.
ברור שצה"ל צריך להיות נתון לביקורת. נוקבת מאוד לאור הכשלון להגן על אזרחי ישראל לפני שמונה חודשים.
רצוי שהמבקר לא יהיה פוליטיקאי משיחי אלא אנשים חפים מאינטרסים במידת האפשר. בצלאל הוא לא אחד מהם.
הועדה שדרש וקמה היא ועדה ציבורית.

כרגע ידוע על 2 נציגים מתוך 6(2 ראש הממשלה בוחר, 2 שר האוצר ו2 שר הביטחון). בנוסף לנציגי בנק ישראל, משרד האוצר ומשרד הביטחון שיהיו חלק.
פרופסור יעקב נגל ראש המל"ל לשעבר יעמוד בראש הועדה. בחירה של ראש הממשלה.
אפי איתם יהיה הנציג השני מטעם ראש הממשלה.

עד עכשיו נשמע לי אחלה בחירה.
אפשר לא להתחבר לאידאולוגיה של סמוטריץ' ואפשר גם לחשוב שהוא קיצוני אבל הוא כן ענייני וכן רציני. היה כזה גם במשרד התחבורה(עד היום עובדי המשרד מחמיאים לו) עם כמה החלטות טובות בניגוד לשרים שהיו לפניו ואחריו.
מה לעשות שיש בארץ תקשורת עלובה שמציגה כל אחד באור שמתאים לה. אין לו יחסי ציבור כמו לאנשים בצד "הנכון".

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

אריאל2 כתב:
12 יוני 2024, 21:00
ומה היכולות שיש למשיחיים שאני שונא שהם גם החברה שלך?
הם מהנדסי אווירונאוטיקה? פיזיקאים? מתכנתים?
אשמח לראות את התוצרים הראשונים במפעל שלהם שיקום במהרה בימינו ויחליף את הנשק האמריקאי.
מה הקשר?
כאילו אם נחליט לייצר בעצמנו ופחות להיות תלויים באמריקאים אז השמאלנים יסרבו גם לזה? או שבכלל בימין המשיחי אין שכל ואין השכלה?

בכל מקרה שוב אני כל כך שמח שאתם לא הרוב פה , ב"ה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

שיש כתב:
12 יוני 2024, 20:48
כולנו מדברים פה על להחליף את ה120 , יש לנו 120שמות חדשים?
לא ביבי סבבה הבנו
לא תבחרו לפיד, גנץ, אייזנקוט, סער, ליברמן וואט אבר
על מי אנחנו עובדים

זה מה שיש במדינה הרקובה בזאת
יש מספיק מפלגות אבל אנחנו כל הזמן מצביעים לאותם מפלגות
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

Melikson24 כתב:
12 יוני 2024, 21:27
הועדה שדרש וקמה היא ועדה ציבורית.

כרגע ידוע על 2 נציגים מתוך 6(2 ראש הממשלה בוחר, 2 שר האוצר ו2 שר הביטחון). בנוסף לנציגי בנק ישראל, משרד האוצר ומשרד הביטחון שיהיו חלק.
פרופסור יעקב נגל ראש המל"ל לשעבר יעמוד בראש הועדה. בחירה של ראש הממשלה.
אפי איתם יהיה הנציג השני מטעם ראש הממשלה.

עד עכשיו נשמע לי אחלה בחירה.
אפשר לא להתחבר לאידאולוגיה של סמוטריץ' ואפשר גם לחשוב שהוא קיצוני אבל הוא כן ענייני וכן רציני. היה כזה גם במשרד התחבורה(עד היום עובדי המשרד מחמיאים לו) עם כמה החלטות טובות בניגוד לשרים שהיו לפניו ואחריו.
מה לעשות שיש בארץ תקשורת עלובה שמציגה כל אחד באור שמתאים לה. אין לו יחסי ציבור כמו לאנשים בצד "הנכון".
אתה מוזמן לקרוא מה כתבו על הועדה:

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /ry7zbwmbr
*יש קטע באמצע שלא הצלחתי להעתיק.

אקצר לך. מטרת הועדה היא לא לבחון את התקציב אלא את תפיסת הבטחון.
בנוגע לענייני רציני וכו'. הוא היה שר תחבורה טוב (בטח בהשוואה לרגב או למיכאלי) והוא שר אוצר גרוע, כושל, נוראי. בכהונה שלו הכלכלה בארץ רק מדרדרת. מהתפיסה של כלכלת בעזרת השם ועד למצב שבו שהורידו את דירוג האשראי. חלוקת כסף חסרת הגיון כלכלי, העדר פיקוח, מימון חסר תקדים למערכת חינוך שמצמיחה תלמידי חכמים חסרי ידע בסיסי מינימלי. כל זה לא קשור ליחסי ציבור ולא לתקשורת אלא לעובדות.
אם אתה חושב שהמצב הכלכלי תחתיו טוב אתה מוזמן להשקיע את כל הכסף שלך בבורסה הישראלית.

סמוטריץ' מנצל את ועדת הביטחון לצרכיו.
בשבוע שעבר לגלגלתי על כך שלשכתו של שר האוצר הוציאה את ההודעה על הקמת הוועדה לתקציב הביטחון עם הכותרת "הישג לסמוטריץ'"; אבל אני חייב לו התנצלות - הרכב הוועדה הוא אכן הישג עבורו והפסד לפקידות האוצר ולבנק ישראל.
אני חייב התנצלות לשר האוצר בצלאל סמוטריץ'. בשבוע שעבר לגלגלתי על כך שלשכתו הוציאה את ההודעה על הקמת הוועדה לתקציב הביטחון עם הכותרת "הישג לסמוטריץ'". הלגלוג לא היה במקום, שכן הרכב הוועדה הנוכחי הוא אכן הישג לסמוטריץ' והפסד לפקידות האוצר הבכירה, לבנק ישראל, ולכל מי שדחף את הקמת הוועדה מסיבות כלכליות.
סמוטריץ' הצליח שוב לרתום את הכוחות השונים בכדי לעצב ולהשפיע על מערכת הביטחון הישראלית. סמוטריץ' דחף כל העת להקמת הוועדה, השפה שלו היתה ביטחונית באופן מובהק, הוא ניצל את העמדה של הכלכלנים כי הוועדה צריכה לדון גם בתפיסת הביטחון ו"לשבירת הקונספציה". אף שההבדלים בין השפה של סמוטריץ' לבין השפה של הכלכלנים היו מובהקים לחדי העין, לא ניתנה להם חשיבות מספקת. וכעת, הוועדה שהוקמה בסופו של תהליך, היא ועדה מכובדת, אך לא לבחינת תקציב הביטחון. הוועדה, על פי הרכבה, מתאימה יותר לבחינת תפיסת הביטחון, ופחות לבחינת הצד הכלכלי.
זו לא ועדה שמגיעה עם ראייה כלכלית. לפי זהות חבריה נדמה שהמוטביציה העיקרית של מרביתם איננה "איך מאזנים בין צורכי הצבא לבין צורכי המשק", אלא "איך מבינים את מה שקרה ב־7 באוקטובר ומה יש לעשות כדי למנוע את זה בעתיד". זו מוטביציה חשובה, אבל זו לא היתה מטרת הקמת הוועדה.
כלומר, זו ועדה שאמורה להיות פיסקאלית באופייה, שהדיון שלה בכשלים ובתפיסות הביטחון הוא אמצעי ולא מטרה, ואמור להתבצע במינימום הנדרש כדי שתהיה לכלכלנים יכולת להביא את תפיסת העולם שלהם לדיונים. לעומת זאת, סמוטריץ' דרש את הקמת הוועדה בפוסט שכותרתו: "לא אהיה שותף לבניית הקונספציה הבאה". כלכלנים רבים בממשלה ומחוצה לה חשבו שתפיסת העולם הביטחונית והפוליטית של סמוטריץ' מתלכדת גם עם התפיסה הכלכלית ולכן יש לגבות אותו באופן מלא בדרישה זו, אך ההרכב הסופי של הוועדה מלמד כי סמוטריץ' החליט כי הוא "מר ביטחון" ולא שר האוצר. הוא מינה רק כלכלן אחד, וגם שכנע את ראש הממשלה למנות שני אנשי ביטחון. הרכב הוועדה הנוכחי לא ייתן תשובות פיסקאליות טובות שכן אין בה איזון מבני בין גורמי כלכלה לגורמי ביטחון.
האירוע הזה הוא דוגמה נוספת לבעיה הבולטת ביותר של סמוטריץ' בחודשים האחרונים. בתפיסת עולמו תפקידו הוא להיות מר ביטחון, כך הוא תופס את ייעודו הציבורי ואולי ההיסטורי. משרד האוצר נראה לו קטן מדי. המספרים של תקציב הביטחון והריבית לא מביאים אותו למימוש עצמי, או גורמים לו להרגיש מחוץ לעניינים. התחושות הללו לגיטימיות כמובן. אבל זה בדיוק הזמן לעזוב את המשרד. מדינת ישראל צריכה שר אוצר במשרה מלאה, שר אוצר שמאמץ ראייה כלכלית כנקודת מבט. שר אוצר הוא מי שמאזן בין כל הדרישות השונות. אך סמוטריץ' משתמש באוצר כבן ערובה לכפיית תפיסות עולם ביטחוניות, ומנצל שפה פיסקאלית של סדרי עדיפויות ואיזון בין משאבים כדי לקדם את אידיאולוגיית הימין שלו. הרכב הוועדה החדשה הוא עוד דוגמה לכך.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

שיש כתב:
12 יוני 2024, 21:54
מה הקשר?
כאילו אם נחליט לייצר בעצמנו ופחות להיות תלויים באמריקאים אז השמאלנים יסרבו גם לזה? או שבכלל בימין המשיחי אין שכל ואין השכלה?

בכל מקרה שוב אני כל כך שמח שאתם לא הרוב פה , ב"ה
השמאלנים לא יתנגדו ליצור עצמי. חלקם אפילו עובדים בתעשייות הבטחוניות. הם פשוט ריאליים ומבינים שצריך כסף, ידע וחומרים מארצות הברית.
בדיוק פורסם סרטון מגבול הצפון שמראה איך חיילים משתמשים בבליסטרה שהומצאה לפני 2,000 שנה בערך כדי לשרוף את הצמחייה בלבנון.
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/760522/
אני חושב שתתחבר לנשק הזה שהוא פיתוח עצמי על מלא.
יש חלק לא מבוטל בימין המשיחי, ביביסטי ובן גבירסטי שהשכלה, שכל ותפיסת המציאות הם לא הצד החזק שלהם. אפשר לראות אותם מול כל הפגנת שמאל, ביציעים של טדי ובמצעד הדגלים בירושלים.
בינתיים הרוב פה הביא על הראש של כולנו את האסון הכי גדול מאז השואה, החרבה של שהשירות הציבורי, ריסוק של הכלכלה ופירוק שיטתי של יחסי החוץ של ישראל. אם אתה שמח שהם בשלטון ולא מנהיגות מוצלחת יותר תחזור לשורה מעל.

סמל אישי של משתמש
Melikson24
Title: CrazyRed

שליחה על ידי Melikson24 »

אתה יודע שהוא גם שר במשרד הביטחון, כן?

וברור שמדובר על תפיסה. משרד הביטחון מבקש תוספת כספית עצומה בגלל כביכול שינוי בתפיסה ובאיומים. בגלל זה ממנים אנשים בעלי רקע ביטחוני ואסטרטגי לועדה ולא איזה כלכלנים פרופר.

בחיי אני לא מבין מה רוצים. גם אם המניעים של סמוטריץ' כפי שנטענו, זה עדיין אינטרס של הציבור שהדברים יבדקו ע"י ועדה חיצונית וציבורית לפני שנשפכים כספים עצומים.
מצד אחד אתה מתלונן עליו כשר אוצר שלא דואג לקופה הציבורית ומצד שני אתה מתלונן על צעד הכרחי שהוא נוקט כלפי הבזבוז העצום בתקציב הביטחון.

לא יקרה שום דבר אם יבדקו את צה"ל ומשרד הביטחון. הבזבוז שם הוא עצום ובסוף אנחנו גם חוטפים כאפה בפרצוף כמו ב7.10.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

מה רוצים? לשרת את הפוזיציה.

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

אריאל2 כתב:
13 יוני 2024, 10:14
השמאלנים לא יתנגדו ליצור עצמי. חלקם אפילו עובדים בתעשייות הבטחוניות. הם פשוט ריאליים ומבינים שצריך כסף, ידע וחומרים מארצות הברית.
בדיוק פורסם סרטון מגבול הצפון שמראה איך חיילים משתמשים בבליסטרה שהומצאה לפני 2,000 שנה בערך כדי לשרוף את הצמחייה בלבנון.
יש חלק לא מבוטל בימין המשיחי, ביביסטי ובן גבירסטי שהשכלה, שכל ותפיסת המציאות הם לא הצד החזק שלהם. אפשר לראות אותם מול כל הפגנת שמאל, ביציעים של טדי ובמצעד הדגלים בירושלים.
בינתיים הרוב פה הביא על הראש של כולנו את האסון הכי גדול מאז השואה, החרבה של שהשירות הציבורי, ריסוק של הכלכלה ופירוק שיטתי של יחסי החוץ של ישראל. אם אתה שמח שהם בשלטון ולא מנהיגות מוצלחת יותר תחזור לשורה מעל.
מודה שקשה לי לקרוא התנשאות כזאת
לא שווה תגובה מבחינתי

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

אריאל2 כתב:
13 יוני 2024, 10:14
לא נכנס לדיון הטחון עד דק הזה ולכל הטיעונים החוזרים ונשים בצורה כמעט בלתי רצונית הזאת.
רק הערה אחת (נכון לכל הכותבים מכל צד אפשרי בדיון), אי אפשר להסיר אחריות ל"אסון הכי גדול מאז השואה" מאף צד במפה הפוליטית.
בטח לא ביבי (שחיזק את חמאס בכוונה תחילה), לא השמאל (שיוזם הצבא "קטן ואיכותי" יצא ממנו - ברק), לא של כל מפלגות המרכז שרובם ככולם בכירי מערכת הביטחון שבנו את "הקונספציה".
אל תנכסו לאף צד אחריות בלעדית למשבר הזה, בבקשה.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

Melikson24 כתב:
13 יוני 2024, 10:17
אתה יודע שהוא גם שר במשרד הביטחון, כן?

וברור שמדובר על תפיסה. משרד הביטחון מבקש תוספת כספית עצומה בגלל כביכול שינוי בתפיסה ובאיומים. בגלל זה ממנים אנשים בעלי רקע ביטחוני ואסטרטגי לועדה ולא איזה כלכלנים פרופר.

בחיי אני לא מבין מה רוצים. גם אם המניעים של סמוטריץ' כפי שנטענו, זה עדיין אינטרס של הציבור שהדברים יבדקו ע"י ועדה חיצונית וציבורית לפני שנשפכים כספים עצומים.
מצד אחד אתה מתלונן עליו כשר אוצר שלא דואג לקופה הציבורית ומצד שני אתה מתלונן על צעד הכרחי שהוא נוקט כלפי הבזבוז העצום בתקציב הביטחון.

לא יקרה שום דבר אם יבדקו את צה"ל ומשרד הביטחון. הבזבוז שם הוא עצום ובסוף אנחנו גם חוטפים כאפה בפרצוף כמו ב7.10.
אני יודע. ואתה רק מחזק את זה שהועדה היא לא כלכלית אלא בטחונית-פוליטית.
ברור שזה אינטרס של הציבור לבדוק. אני בעד. בכל נושא.
הוא גרוע כשר אוצר בלי קשר לועדה הזאת, והוא לא דואג לקופה הציבורית בלי קשר לתקציב הבטחון.
אם אתה רוצה פירוט רק תגיד.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

שיש כתב:
13 יוני 2024, 13:07
מודה שקשה לי לקרוא התנשאות כזאת
לא שווה תגובה מבחינתי
בהשוואה לדברים שאתה כתבת פה אני עדין:

ליאיר גולן יש אחיזה במציאות? לך יש? אתה הרי רוצה מדינה פלשתינאצית.....
בגדול אתה פתאטי ואני שמח שאתה מיעוט ולא בשלטון
אני מרחם עלייך קצת
ההתנשאות שלך מחליאה ואתה אדם עלוב ובאמת אני שמח שדעות כמו שלך הם לא רוב פה
אני שמח שאתם אשכנזים שלא מתרבים ובסוף תיכחדו או שתרדו מהארץ* מזה חזרת אחר כך.
פופוליסט שמפזר רעל *לסמיוני
נתת פה את תמצית המחנה שלך
בושה שיש אנשים כמוך וכמו המחנה שלך
אתה אפס מאופס ולא שווה את האותיות שאני כותב *לגונר שחסר פה

לא היה לי כוח לחפש עוד. יש בשפע.
כשתמחל על כבודך ותרצה להגיב אני פה.
נערך לאחרונה על ידי אריאל2 ב 13 יוני 2024, 16:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה