ForeverRed כתב: ↑17 ספטמבר 2023, 15:48
השחקנים של חיפה הביאו 3 אליפויות וצמפיונס.
השחקנים של חיפה קיבלו הצעות בחלונות קודמים ונחסמו על ידי המועדון שהציב לפני הכל את האינטרס של עצמו.
השחקנים של חיפה האריכו חוזים, ומי שסרב (אבו פאני) ישב ביציע.
השחקנים של חיפה נמכרו בשלב מוקדם של החלון, כשהיה עוד מספיק זמן לתקן ולסדר את הסגל (גם אם הניסיון לא צלח). במקרים אחרים ההצעות סורבו (סק, חזיזה, פיירו, קורנו).
אתה השבחת שחקנים, לא נהנת מספיק מהפירות ואז מכרת תמורת נזיד עדשים, בחלק מהמקרים בתזמון רע ומבלי שיהיה לך תחליף כלל (בחיפה עדיין קיימת איכות בעמדות שנחלשו).
ובוא, חיפה לא באמת מעניינת. שיעשו מצדי כל טעות אפשרית. כשמסתכלים על מה שקורה אצלנו הבלגן חוגג ובזה צריך להתמקד.
אני דיברתי יותר על עניין התחליפים, על האמירות שמועדון מסודר צריך להיות מוכן תמיד להחליף שחקן כלשהו.
זה לא קיים, לכן חיפה שופכת לא מעט כסף בהארכות חוזה לשחקנים קיימים כמו סבע וחזיזה, גם כשיש ספק גדול אם הם אכן שווים את המשכורות הללו. הם לא מוצאים כלום בחוץ, אז הכסף הולך לשכר שחקנים קיים. נאור שהובא לדוגמא, הוא נער פוסטר על מלא.
מיום עזיבת לביא לחיפה אין באמת קישור, וזו הסיבה שאני שם את הז'יטונים שלי על מכבי העונה. זה אולי יעבוד לחודש חודשיים שהקבוצה כבר דבוקה ורצה,, לא לעונה שלמה.
בסוף כדי להצליח צריך דרך ברורה, צריך אסטרטגיה. צריך להיות כמה שיותר מקצועיים.
כשבא מועדון מחו"ל ומציע לשחקן שלנו להכפיל שכר, אז אין הרבה מה לעשות עם זה, תמכור או תציע לו חוזה משודרג, ככה העולם הזה עובד.
אני לגמרי מסכים שעם אלונה כרגע זה לא קורה. יש קפריזות, אין השקעה במסביב.
חנן ממן דיבר על זה בפודקאסט 'בואו נתמרמר' שהוא התארח בו. על הרצון אחרי הפרישה להיות איש הנהלה, להפוך את השקעות הכסף במעדון לדבר חכם ומקצועי יותר.
הוא סיפר איך כץ יכול לשים משכורת של 300 אלף דולר לאיזה מלמד, אבל בארוחת בוקר בסיסית של לחם, ביצים וגבינות הוא יתקמצן ויחפש לחסוך ברמה שזה לא היה קיים.
וזה דוגמא קטנה, אבל היא ממחישה את הסיפור מצוין בכדורגל הישראלי. יחתימו זר במיליון יורו, אבל לא יתנו 2 תקנים למחלקת אנליזה וסקאוטינג בהשקעה זעומה שיכולה לטייב השקעות של מיליונים לטווח רחוק. מייאש, לא מובן, מתסכל, אבל זה המצב לצערנו, הלוואי וישתנה.
על אחת כמה וכמה שהכוח התקציבי וכוח המשיכה שלנו קטן בהרבה משל חיפה ומכבי, נדרשים להיות הרבה יותר חדים, יעילים וחכמים כדי לצמצם פערים וזה לא קורה.