לי אין שום קשר לדודו, אבל ממה שאני מבין מהסיפורים כאן לא צריכה להיות שם טענה כלפיו. היו נפילות, היו זרים מאוד מוצלחים והיו גם זרים מוצלחים באופן יחסי. גם קשה לייחס את הזרים שהביאו במעקב נטו שלו לעומת זרים שהתחילו מהמלצה של שחקן עבר/סוכן/קשרים, כלומר יכול להיות שהיו שחקנים שקודם הייתה המלצה ואז הוא נתן עליהם דו"ח שלאו דווקא מראה שהשחקן הוא מאסט להביא והביאו בכל זאת, ויכול להיות גם שטעה בחלק מהדוחות. אין לי מושג מה קרה שם.
אני יוצא מנקודת הנחה אחת, מי שכעת נמצא, לא משנה באיזו תפקיד במועדון - הוא שם בגלל שהוא הרוויח את זה והוא שווה את מקומו. המועדון שלנו בתנופה, ויש לו עוד מקום לגדול, מכאן בא השיח והוא חיובי כי כולנו אוהדים ואוהבים את אותה קבוצה. חשוב לזכור את זה.
לנושא, חיפשתי את הכתבה אבל לא מצאתי. המנהל המקצועי של טוטנהאם,פאביו פטריצ'י שהיה לפני כן סקאוט ראשי ביובנטוס דיבר על אופן המעקב אחר שחקנים. בסיום חלון, בונים מאגר כמה שיותר גדול לפי עמדות,לפי פרופיל שחקן (כישרון צעיר/שחקן רוחב/שחקן הרכב) וככל שמתקדמים לקראת החלון מצמצמים שמות לאחר שעושים עליהם מעקב יותר הדוק, בשלב הבא כבר מאשרים את המועמדים הסופיים ויוצרים קשר להיתכנות שיבוא. כמובן שהשחקנים שמחפשים הם לפי הצורך המקצועי שמכתיב המנהל המקצועי ביחד עם המאמן והצוות המקצועי.החלון עצמו, ידוע שהוא כאוס ודינמי בטירוף, לכן ההכנה המקדמת היא בעצם להתכונן לכאוס הזה, קצת כמו להתכונן למלחמה. עצם זה שיש קביעה לפרופיל ששחקן שמגיע ומעקב אחריו זה הישג לא קטן מבחינתי.
מבחינת מה הייתי רוצה לראות מהמועדון הלאה לאחר החלון, אני חושב שכבר בסיומו אלונה,גיא ואליניב צריכים לשבת על שחקנים שמסיימים חוזה - איאד אבו-עביד , מיגל ויטור , חאתם אלחמיד , רמזי ספורי , תומר חמד , שגיב יחזקאל , עדן שמיר , הלדר לופס , איתן טיבי - 9 שחקנים (4 לב אדום עבודת קודש) ולהחליט - שחקנים שאנחנו בטוח נרצה להאריך להם והם ירצו גם - תפדל גיא להאריך. שחקנים שנרצה אותם אבל נאלץ לחכות להחלטה שלהם (לופז/ויטור) כן ליצור שיחה מוקדמת עם השחקן לדעתי דווקא יעשה טוב, כי זה גם ייתן לשחקן שקט. שחקנים שיסיימו חוזה, אז שתהיה החלטה פנימית ראשונית לגביהם. השחקן הנוסף שאם יחזור טוב - חטואל בקיץ נכנס לשנת חוזה לכן צריך לפתוח לו את החוזה אם יחזור טוב כמו שהיה לפני הפציעה (ואני מאמין שיחזור טוב).
מכאן, ומהשחקנים שנשארים, יש סגל פחות או יותר, אז אוקי זרים עושים מעקב גדול, וגם זה באמת עניין דינמי כי שמות מעניינים שמסיימים חוזה שיכולים להתאים לנו דווקא יכולים להגיע בסוף החלון, ויש כאלו, כמו ויטור, שמסיימים חוזה ויכולים לחתום ישר. ליגות ביוון,טורקיה,סרביה, פורטוגל, גם סעודית ואיחוד האמירויות בגלל השינויים בה אז אפשר כבר עכשיו לסמן ולהוסיף אותם למאגר את השחקנים המעניינים הללו שמסיימים חוזה בסוף העונה.
הסיבה שאני טוען שחסר לנו כ"א, כי צריך להיות לנו לפחות סקאוט, גם אם בחור צעיר (בקורס אנליסטים של קופר יש לא מעט ראויים) שצריך להיות אחראי ומוקצה על ליגות נוער, בדגש על גילאים 14-15 לפני ששחקן חותם על חוזה מקצועני ראשוני שלו, וגם על ליגת העל לנוער וליגה לאומית לנוער. מה שמכבי פ"ת עושה מצוין. יש לא מעט כשרונות, שגדלו בנערים של מחלקות באמת מעולות ומתפספסים בגלל שלא רואים דקות. כמובן שאנחנו נרצה רק את היהלומים שבאמת ישפרו גם את הנוער שלנו, וגם בתקווה יגיעו לבוגרים.
לדעתי צריך להיות גם סקאוט נוסף שאחראי לעקוב על ליגה לאומית וא'.
חפרתי