הפתרון של נשיא המדינה נותן רוב לקואליציה שבעתיד הקרוב תיהיה ביביסטית וחרדים -השמאל מסכים לזה?דר אדום בנשמה כתב: ↑04 מרץ 2023, 12:14בית המשפט לא אמור לייצג את האוכלוסייה בארץ הוא אמור לשפוט לפי החוק.
תאר לך שהממשלה תבחר איזה שופטים שהיא רוצה השופטים האלו בסוף יזכרו שהם חייבים להיות עם אג'נדה ימנית כדיי להתקבל.
זה לא עובד ככה.
הפתרון של נשיא המדינה עם שני נציגים מהאופוזיציה הוא הכי טוב.
5 נציגי קואליציה
2 שופטים
2 נציגי אופוזיציה
ככה גם הוועדה יותר מאוזנת וגם אין משופטים לעתיד ציפייה פוליטית.
ולגביי השופטים הקיימים כל עוד לא שאלת אולם אתה לא יכול לדעת מה הדעה הפוליטית שלהם.
זה כמו שאני אגיד שאתה שמאל קיצוני בלי להכיר אותך.
ומשום מה שוכחים שאותם שופטי בגץ מנעו מליברמן לפגוע במעונות יום לילדים חרדים, ממש שמאל במיטבו, וכמובן נתנו לנתניהו ולעמיחי שיקלי להתמודד בבחירות.
אז כמו שבגץ נראה כמי שהוא הוא גם ימין אין שם דעה פוליטית ובגץ זה לא מפלגה כמו ששמחה רוטמן טוען
יש ממשלה
Re: יש ממשלה
צריך לחלק את העניין למספר חלקים.
הראשון הוא שאין קשר בין ההפגנות לרפורמה,המפגינים היו ברחובות גם אם לא הייתה רפורמה.
אני מניח שהיו יוצאים על פייק פגיעה בלהט״ב,זכויות אשה וכל מיני חירטוטים והמצאות.
אני חושב שהתקשורת היא הגורם המרכזי למה שאנחנו רואים היום.
אחרי הבחירות הם החליטו לתפוס צד באופן ברור ומלא,שום דיווח עינייני,שום העברת מידע לציבור, נטו פוזיציה.
הרבה רעל שנשפך ע״י מספר עיתונאים שמקבלים זמן מסך ורדיו פסיכי,הכל מועצם ומוחצן בכוונה על מנת לגרום לאנשים לפחד.
הרפורמה נחוצה,הבעיה היא שהרעש שהיא מייצרת כרגע בציבור מפחידה את רוב הציבור שלא מבין על המהומה ולכן הליכוד ושותפיו חייבים קודם כל להרגיע את הציבור הזה בהסברה על העניין.
חייבים להיות חכמים ולא צודקים.
הבעיה של נתניהו היא שהחרדים באמוק על פסגת ההתגברות בגלל עניין הגיוס, אם היו אנשים נורמלים בצד השני הם יכלו להוות אלטרנטיבה לכניסה במקומם.
ואחרון והכי קריטי,לצערי יהיה כאן גרוע יותר, בצד השני אין מנהיג וזאת הבעיה המרכזית.
יאיר לפיד הוא נגרר לאירוע,אין לו כוונה להגיע להסכמות כי הוא יודע שהמפגינים לא יקבלו את זה ויערערו את מעמדו כאופוזיציה ולכן איחלתי לכולם בהצלחה.
הראשון הוא שאין קשר בין ההפגנות לרפורמה,המפגינים היו ברחובות גם אם לא הייתה רפורמה.
אחרי הבחירות הם החליטו לתפוס צד באופן ברור ומלא,שום דיווח עינייני,שום העברת מידע לציבור, נטו פוזיציה.
הרבה רעל שנשפך ע״י מספר עיתונאים שמקבלים זמן מסך ורדיו פסיכי,הכל מועצם ומוחצן בכוונה על מנת לגרום לאנשים לפחד.
הרפורמה נחוצה,הבעיה היא שהרעש שהיא מייצרת כרגע בציבור מפחידה את רוב הציבור שלא מבין על המהומה ולכן הליכוד ושותפיו חייבים קודם כל להרגיע את הציבור הזה בהסברה על העניין.
הבעיה של נתניהו היא שהחרדים באמוק על פסגת ההתגברות בגלל עניין הגיוס, אם היו אנשים נורמלים בצד השני הם יכלו להוות אלטרנטיבה לכניסה במקומם.
ואחרון והכי קריטי,לצערי יהיה כאן גרוע יותר, בצד השני אין מנהיג וזאת הבעיה המרכזית.
יאיר לפיד הוא נגרר לאירוע,אין לו כוונה להגיע להסכמות כי הוא יודע שהמפגינים לא יקבלו את זה ויערערו את מעמדו כאופוזיציה ולכן איחלתי לכולם בהצלחה.
1. אה, לפי יריב לוין. תמיד טוב להתייעץ עם דמות אובייקטיביתred and white כתב: ↑04 מרץ 2023, 08:18נחמד שאתה מציג את הדעות שלך כעובדות, אבל לא עובד עליי.
1. אין 5 שופטים עם עמדות ימין מובהקות, יש אולי שתיים וגם הם לפי יריב לוין לא ימין.
2. במצב הנוכחי יש רוב לשמאל, כשבעצם לימין (כשהוא בשלטון) יש יכולת להטיל וטו, החוק של סער גרם לכך שאולי יפסיקו להיבחר שופטים שמאלנים קיצונים לבית המשפט (בזכות הוטו של הימין כשהוא בשלטון) אבל עדיין השופטים שנבחרו הם בעלי עמדות שמאל.
בוא תסביר לי למה שהשופטים יעשו דיל שהם יבחרו שופטים ימנים ושופטים בלתי מזוהים פוליטית כשיש להם רוב. המצאה שהחלטת לכתוב כעובדה.
3. זה פשוט לא נכון.
3 שופטים, 2 מלשכת עורכי הדין ונציג מהאופוזיציה לשמאל
2 מהממשלה ונציג מהקואליציה לימין.
התוצאה היא 6 מול 3, הזכות וטו המוגבלת היא של הימין.
וכשהימין לא בשלטון הוא יכול ללכת לעשות חמוצים בועדה.
4. אומרים אליטה כי הם הפכו לכך אחרי עשרות שנים שבהם אנשים מאותה האוכלוסייה נבחרים לבית המשפט העליון.
אם במשך עשרות שנים הנבחרים לבית המשפט העליון היו ברובם המוחלט אתיופים, אז האליטה הייתה אתיופית.
בית המשפט העליון לא מייצג את האוכלוסייה בארץ בשום צורה.
א. סולברג - מתנחל
ב. מינץ - מתנחל
ג. שטיין - עלתה קרנו בימין לאחר שתקף את בג"צ וצדד בניתוק החשמל לעזה בפייסבוק
ד. וילנר - בוגרת אולפנה, התנחלות בסבסטייה ועוזרת פרלמנטרית בליכוד.
ה. אלרון - עליו היה ידוע בזמנו רק על קירבתו לכחלון ושאיילת שקד מתעקשת עליו. אח"כ הבנתי שהוא קשור לקרייף.
כמה בספירה שלך הם שופטי שמאל מובהקים, בנים של? מוכן לפרט מה מזכה אותם בהגדרה שמאלני?
2. לשכת עורכי הדין היא מהשמאל? אפי נווה ודורון ברזילי, שניים מהשלושה האחרונים, יחלקו עלייך.
את התרגיל הדמוקרטי של הליכוד, שבו נציג האופוזיציה נבחר ע"י הקואליציה אני מניח שאתה מכיר.
גם כשבין השופטים יש כבר 5 שופטים ימנים מסומנים, ייתכנו מצבים שנציגי הימין יוכלו למנוע וטו מהשופטים. למעשה רק לממשלה יש זכות וטו מובטחת באמצעות 3 נציגים בטוחים.
בתקופת שקד היו לימין 6 נציגים מובהקים בוועדה, כולל התרגיל המסריח של נציג האופוזיציה. לכן, כרגיל למעשה, היה דיל. בעוד נציגי הממשלה יכולים להריץ קמפיינים למועמדים שלהם בערוצי התעמולה שברשותם, נציגי השופטים אמורים בעיקר לשתוק.
3. לא הבנתי למה מתייחס ה"לא נכון".
4. הגיוון בעליון הוא בהחלט לא מספק, על זה יסכימו איתך כולם. איך ההפיכה הזו מקדמת גיוון? כמו שהסברתי קודם גם ללא החוקים הללו, נגיע כנראה תוך 10-15 שנים לנציג סימלי בבג"צ שלא משורות הימין, אם תהיו נדיבים עד כדי כך. פשוט לימין אצה הדרך, יש עבריינים לשחרר באופן מיידי.
אתה לא רואה בעצמך שהשמאל הוא מיעוט הולך ונעלם?
מעולם לא ביקשתי זכויות יתר, רק שופטים מקצועיים ועצמאיים, שלא חייבים טובה למשטר.
אפשר להבין ממה מורכבת הסביבה שלך, אם אתה רושם כזה אוסף של בולשיט. יש לך במשפחה, בעבודה או בין החברים אדם שלא הצביעה לממשלה הזו?Red Tiger כתב: ↑04 מרץ 2023, 15:05צריך לחלק את העניין למספר חלקים.
אני לא הייתי בהפגנה מאז זו שבה נרצח רבין, לפני 27 שנה. הפעם הייתי רק ב 3 מההפגנות, אבל אני מבטיח להשתדל יותר.
אתה צודק שהבעיה היא בתקשורת, זו של ערוצי התעמולה שאתה מקשיב שלהם, ובשל כך מגיע למסקנות כל כך רחוקות מהאמת.
- ForeverRed
שופטים מקצועיים ועצמאיים זה אחלה, איך תבחר אותם? מבחינתי העם אמור לבחור את שופטיו ומעצם היותנו דמוקרטיה פרלמנטרית הכנסת היא המייצג. שופטים שלא נושאים באחריות כלפי העם (ואגב הם בני אדם בדיוק כמו הפוליטיקאים וגם הם מחפשים כוח והשפעה, אני לא מאמין בהפרדה הזו שעושים ביניהם) ונציגות אינטרסנטית של לשכת עורכי הדין זה קלקול של השיטה.
מבחינתי באידיאל לא צריכה להיות ועדה מיוחדת לבחירת שופטים. שייבחרו בועדת חוקה, חוק ומשפט (שההרכב שלה מבוסס על הייצוג של העם בכנסת) ויעברו שימוע פומבי והצבעה בכנסת.
אגב, גם לשאלת החלוקה הפוליטית במדינה לטווח הארוך - הרוב של הימין הרעיוני הוא לא 64-56 אלא יותר, בגדול תחשיב פה גם את סער וליברמן והגעת להרבה יותר. מה שכן, האינטרסים הפוליטיים לעולם יכתיבו מאבקים צמודים ומעברים בין גושיים. הימין והשמאל כהגדרתם בתהליך התפוררות כבר 20 שנה, החלוקה תהיה אחרת אבל תהיה קיימת.
איזה מסווה? תמשיך לקבוע שהשופטים הם שופטי שמאל, כמו הטענה שהתקשורת היא שמאל, שהשוטרים שמאלנים, שהפקידים שמאלנים.שיש כתב: ↑04 מרץ 2023, 13:22בחירה פוליטית של שופטים- זה לא מה שיש היום? ( במסווה כמובן) קצת כואב להם( לברק) שפתאום ימצאו שופטים מזרחיים זה הכל
יש וטו ויש רוב לקואליציית ברק אז את מה ההבדל? מה הם מייצגים היום בדיוק?
מאיפה הבאת את החוק שפוטר חרדים? בטח יהיה גם חוק שצריך ללבוש כיפה ןכיסוי ראש לא?
איך מעקרים את חוק כבוד האדם וחרותו- צריך להסביר
לגסי פסקת התגברות היא נחוצה אבל ברוב אחר -על זה שידברו
כל מי שלא ימין על סטרואידים הוא שמאל, וכך תמיד אפשר גם לרמוס וגם להתקרבן באותה הזדמנות.
החוק שפוטר חרדים ועיקור חוק כבוד האדם וחרותו הוחבאו למעשה והתגלו רק בוועדה של רוטמן. במהלך הדיון על השינוי המוצע בחוק יסוד ההשפיטה, השופטים יוכלו להתייחס רק לזכויות שצוינו במפורש בחוק, ולא להסיק או להכליל, כולל הפנייה הקיימת היום למגילת העצמאות. מדבריו של רוטמן היה ברור שהעקרונות "
חופש הביטוי, שוויון, חופש ההתארגנות, חופש מדת" לא נכללות ברשימת העקרונות השפיטים.
שמעת פעם על מדינה דמוקרטית שאין בה הגנה על שיוויון אזרחי חופש ביטוי?
מניח שאתה אח של שקמהgooner כתב: ↑04 מרץ 2023, 15:22אפשר להבין ממה מורכבת הסביבה שלך, אם אתה רושם כזה אוסף של בולשיט. יש לך במשפחה, בעבודה או בין החברים אדם שלא הצביעה לממשלה הזו?
אני לא הייתי בהפגנה מאז זו שבה נרצח רבין, לפני 27 שנה. הפעם הייתי רק ב 3 מההפגנות, אבל אני מבטיח להשתדל יותר.
אתה צודק שהבעיה היא בתקשורת, זו של ערוצי התעמולה שאתה מקשיב שלהם, ובשל כך מגיע למסקנות כל כך רחוקות מהאמת.
אותו סגנון מתנשא ויהיר,מחנה שהולך ונכחד.
אכן שופטים מקצועיים ועצמאיים זה אחלה, ושופטים שנקבעים ע"' פוליטיקאים, בייחוד במדינה שאין בה איזון כמו שציינת, זה הכי רחוק מזה. המשמעות שלה 100% שופטים נאמנים לשלטון.dor69 כתב: ↑04 מרץ 2023, 16:07שופטים מקצועיים ועצמאיים זה אחלה, איך תבחר אותם? מבחינתי העם אמור לבחור את שופטיו ומעצם היותנו דמוקרטיה פרלמנטרית הכנסת היא המייצג. שופטים שלא נושאים באחריות כלפי העם (ואגב הם בני אדם בדיוק כמו הפוליטיקאים וגם הם מחפשים כוח והשפעה, אני לא מאמין בהפרדה הזו שעושים ביניהם) ונציגות אינטרסנטית של לשכת עורכי הדין זה קלקול של השיטה.
מבחינתי באידיאל לא צריכה להיות ועדה מיוחדת לבחירת שופטים. שייבחרו בועדת חוקה, חוק ומשפט (שההרכב שלה מבוסס על הייצוג של העם בכנסת) ויעברו שימוע פומבי והצבעה בכנסת.
אגב, גם לשאלת החלוקה הפוליטית במדינה לטווח הארוך - הרוב של הימין הרעיוני הוא לא 64-56 אלא יותר, בגדול תחשיב פה גם את סער וליברמן והגעת להרבה יותר. מה שכן, האינטרסים הפוליטיים לעולם יכתיבו מאבקים צמודים ומעברים בין גושיים. הימין והשמאל כהגדרתם בתהליך התפוררות כבר 20 שנה, החלוקה תהיה אחרת אבל תהיה קיימת.
למה אתה חושב שהימין היה בעד השיטה הקיימת וגם חוקק אותה?
ודווקא עכשיו כשהשלטון שלו מובטח וכשהוא מכניס ממש שופטים ימניים מסומנים גם בשיטה הזו, חשוב לו פתאום לזרוק אותה לפח?
התשובה שלי: שנאה לחצי מהמדינה.
אין שום סיבה שהשופט יהיה נאמן לשלטון. בשביל להדיח שופט אתה צריך את האצבעות של נציגי האופוזיציה או השופטים אז אפשר להפסיק עם השקר הזה.
לראיה - אתה טוען שיש 5 שופטים ישנים, לא?אני לא רואה שום "עזרה" לימין, להפך.
וכרגע המצב טוב יותר?יש את ממלכת בג"ץ ששולטת בהכל ויש לה וטו על כל מינוי. זה הדיקטטורה האמיתית. הם לא נבחרי ציבור ולא עומדים בפני הציבור אחת ל4 שנים(או פחות).
וכרגע המצב טוב יותר?יש את ממלכת בג"ץ ששולטת בהכל ויש לה וטו על כל מינוי. זה הדיקטטורה האמיתית. הם לא נבחרי ציבור ולא עומדים בפני הציבור אחת ל4 שנים(או פחות).
טוב,נכנס לאיצטדיון עכשיו עזוב אותי מהשטויות שלך.
אתה משתמש שכותב בעיקר בנושאים פוליטיים ועפ״י הסגנון שלך תרשה לי לנחש שהסביבה שלך מורכבת מישי הדס וגונן יצחק.
להיכנס איתך לויכוח זה עניין מעייף,שא ברכה אתה קצת בטנטרום בכל פעם שמעלים כאן את הנושאים האלה.
ביביפוב טהור.
"ממלכת בג"צ"? דיקטטורה אמיתית?"CrazyRed7 כתב: ↑04 מרץ 2023, 16:39אין שום סיבה שהשופט יהיה נאמן לשלטון. בשביל להדיח שופט אתה צריך את האצבעות של נציגי האופוזיציה או השופטים אז אפשר להפסיק עם השקר הזה.
אין דבר כזה כי לא יכול להיות דבר כזה. לממשלות יש כוח פי 20 מלמערכת המשפט.
ספר לי על דוגמא למדינה שבית המשפט השתלט עליה?
והימין לא מקבל עזרה מבית המשפט? תחשוב מה זה אומר על הלגיטימיות של העמדות שלה, כש 4 מתוך 4 שופטי ימין פוסקים נגד דרעי.
קודם תספר לי על מדינה ששופטים בוחרים את היורשים שלהם