nitsande כתב: ↑23 ינואר 2023, 15:48
מה הקשר בין הדברים משה? אח"כ אתה כועס כשמכנים אותך דמגוג. אני מכבד אותך אתה יודע את זה אבל אל תוציא דברים מהקשרם.
זה שבכר מאמן מצוין שמחפש כל הזמן לחזק את הקבוצה שלו עם זה אין בעיה, זה שהוא עומד על שלו ולא מקבל כל הנחתה בכלל לא קשור למה שכתבתי.
וזה שהוא אוהב רכש בלתי נגמר גם בעמדות שהוא מכוסה בהן לעייפה זאת אחת הבעיות הגדולות שלו.
הוא מאמן מצוין מצד אחד וחזיר מצד שני. לא סותר ודבר אחד לא מוריד מהשני.
עכשיו אין תירוצים, אתה לא רוצה חלוץ סטייל יובנוביץ' אז מה אתה רוצה? עוד שליפה? עוד מישהו שלא יתחבר? קאריו?
אין צל של ספק, מצבת הזרים שלנו לא קרובה אפילו ל 50% מיצוי, אבל כדי להשלים אותם ולמצות אותם במקסימום לא כדאי לעבוד תחת לחץ.
בלי קשר לזה שבינואר ההיצע יותר דל והרבה יותר יקר.
1. אני זוכר בקיץ כשמכבי חיפה החתימו את עלי מוחמד אמרו שבכר שוב עושה זאת ומחתים רק בשביל להחתים כי הוא מביא למרכז הקישור זר כשיש לו על שלוש העמדות באמצע את שרי, לביא, אבו פאני וג'אבר (כלומר עוד לפני החתימה של עלי מוחמד יש שחקן אמצע בפרופיל גבוה בספסל).
היום עלי מוחמד הוא אחד השחקנים החשובים של מכבי חיפה ורכש שהיו צריכים כמו אוויר לנשימה לאור הפציעה של ג'אבר והעזיבה הצפויה של לביא.
המסקנה היא שכדורגל הוא דינמי, ובמציאות היום שיש מצד אחד עומס שגובר ופיזיות שעולה ומצד שני אפשרות גם לחמישה חילופים במשחק אחד יש חשיבות גדולה לסגל גדול ורחב עם כמה שיותר איכות ותחרות (מזכיר לכולם שאצילי הוחתם בתקופה ששרי שיחק באגף וחיפה נראו מצוין עם שרי וחזיזה באגפים ורוקאביצה מקדימה והיו שאמרו למה עכשיו להפר את האיזון עם אצילי שיש לו אגו לא קטן כי לפעמים "כל המוסיף גורע").
גם אצלנו היו ביקורות על בכר שהחזיק 4 בלמים בפרופיל גבוה (מיגל, שיר, לואי וחאתם), עד שהתחילו הפציעות וההרחקות כשאפילו הגענו למצבים של מתן אוחיון/וובה בראון כבלמים בהרכב הפותח כדוגמא לזה שבכדורגל אי אפשר לדעת מה יקרה.
בגלל זה הייתי נזהר עם הביקורות על בכר.
2. בעמדת הזרים השוק הרבה יותר גדול ומגוון מעמדת הישראלים.
אפשר גם ללכת על עיסקאות של השאלה עם אופציה כדי לצמצם נזקים.
במצבת החלוצים שלנו כרגע, עדיף לנסות ולהיכשל על לא לנסות בכלל.
3. אף אחד לא מדבר על הפיל שבחדר (אנסה).
יש לו ביקוש, לא צריך להקפיא אותו, פשוט צריך להבהיר לו שהוא לא בתוכניות ושמבחינה מקצועית הוא לא ישחק אצלנו יותר העונה והבחירה שלו היא בין יציע אצלנו לבין לשחק בקבוצה אחרת כשאנחנו גם מוכנים להשלים לו שכר אם יצטרך.
במקום זה מצד אחד אנחנו שולחים רמזים לאנסה שהוא יכול לעזוב ומצד שני פותחים איתו במשחק עונה בסמי ומשתפים אותו אתמול כלומר גורמים לו לחשוב שהוא עוד יכול לשנות את הדעה המקצועית עליו ואז למה שיעזוב...