אקסים 22/23
Re: אקסים 22/23
כל גול של שבירו או אספריה שוב יהיה את הדיון המיותר הזה .
שניהם מתאימים לקבוצה קטנה ולא לקבוצה ששואפת לצמרת.
שניהם מתאימים לקבוצה קטנה ולא לקבוצה ששואפת לצמרת.
1+
הנהי של האוהדים ברשתות החברתיות כל כך מגוחך, עד לפני שנה זעקו מי החסר מושג שהנחית פה את דנילו והיום זועקים איך לעזאזל שחררו אותו.
משום מה שוכחים שמי שצריך להיות עם דנילו על כף המאזניים זה שאפי.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
אבל זה עובדתית לא נכון.
ההתלבטות בקיץ הייתה בין אנסה לדנילו.
אם גם אנסה היה משוחרר, אז הייתי מבין את הטענה אבל ברגע שהחליטו להשאיר אחד מהשניים ובסוף הלכו על אנסה אז גם בזמן אמת וגם בדיעבד אפשר להגיד שההחלטה הייתה לא נכונה כי דנילו גם בגילו הוא שחקן כדורגל טוב יותר מאנסה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
מי אמר שזו הייתה ההתלבטות? יש חוק שחייב להחליף שחקן שחור אחד באחר? חוץ מזה אין שום קשר - לא בעמדה, לא בגיל, לא בחוזה, כלום.Sir Alex Ferguson כתב: ↑15 נובמבר 2022, 12:32אבל זה עובדתית לא נכון.
אם גם אנסה היה משוחרר, אז הייתי מבין את הטענה אבל ברגע שהחליטו להשאיר אחד מהשניים ובסוף הלכו על אנסה אז גם בזמן אמת וגם בדיעבד אפשר להגיד שההחלטה הייתה לא נכונה כי דנילו גם בגילו הוא שחקן כדורגל טוב יותר מאנסה.
זה שכאן בפורום החליטו שזה אחד או השני, לא הופך את זה למציאות.
עובדתית על העמדה של דנילו הגיע שאפי.
- Sir Alex Ferguson
אנסה השנה משחק כקיצוני ולא חלוץ, בדיוק בעמדה של דנילו.
עובדתית כרגע אנסה הוא הזר השישי, וזה היה אמור להיות המעמד של דנילו אם היה נשאר.
אנסה משחק בשמאל, דנילו שיחק בימין.Sir Alex Ferguson כתב: ↑15 נובמבר 2022, 12:41אנסה השנה משחק כקיצוני ולא חלוץ, בדיוק בעמדה של דנילו.
עובדתית כרגע אנסה הוא הזר השישי, וזה היה אמור להיות המעמד של דנילו אם היה נשאר.
זר שישי זו הגדרה מעניינת. בפועל הוא זר לכל היותר חמישי כי מרטינש בכלל לא משחק.
אם יש משהו שאני כמעט בוודאות מוכן להתחייב אליו, זה שלצוות אין הגדרה קבועה של 'זר שישי'. מי שמתאים למשחק משחק.
אין לך או לי את הכלים לקבוע שמישהו אמור היה להיות זר שישי בהגדרה. ואם כן, לא היה לנו שחקן קו ימין להרכב.
- Sir Alex Ferguson
תקרא לזה איך שאתה רוצה.סניור כתב: ↑15 נובמבר 2022, 12:46אנסה משחק בשמאל, דנילו שיחק בימין.
זר שישי זו הגדרה מעניינת. בפועל הוא זר לכל היותר חמישי כי מרטינש בכלל לא משחק.
אם יש משהו שאני כמעט בוודאות מוכן להתחייב אליו, זה שלצוות אין הגדרה קבועה של 'זר שישי'. מי שמתאים למשחק משחק.
אין לך או לי את הכלים לקבוע שמישהו אמור היה להיות זר שישי בהגדרה. ואם כן, לא היה לנו שחקן קו ימין להרכב.
יש זרים שאתה בונה עליהם להיות שחקני הרכב או שהם מציגים יכולת שהופכת אותם לכאלה, ויש זרים שהם או לא איכותיים מספיק או לא יציבים מספיק או התחרות על העמדה שלהם היא גדולה והם שחקני רוטציה.
היה ברור לכולם בקיץ שאנסה מיועד להיות שחקן רוטציה. תקרא לזה זר שישי בגלל החוקים, תקרא לזה שחקן משלים, אבל היה ברור שהמעמד שלו הוא פחות.
אני מבין שהיו שיקולים כלכליים (על אנסה שילמת כסף והיה לו חוזה בעוד דנילו סיים חוזה), והיו גם שיקולים של השוק (קשה להביא 5 זרים חדשים בקיץ אחד), ועדין אני חשבתי בקיץ וחושב גם עכשיו שאם אנסה בסופו של דבר נשאר, לא הייתה שום סיבה להעדיף אותו על דנילו שהוא פשוט שחקן כדורגל הרבה יותר טוב, גם אם לא מה שחשבנו שיהיה הוא עדין יכול לתרום לנו לאורך זמן יותר מאשר אנסה ש-90% מהזמן פוגע בנו וחיי על אותם 10% שהוא תורם לנו...
+1000000
ונוסיף את הפרט הקטנטן שלאנסה היה חוזה ולדנילו לא.
פרט קטנטן.
אתה רואה את ההבדל? זה שאתה חושב שלא הייתה סיבה להעדיף אותו על דנילו לא אומר שהמועדון היה חייב לבחור בין שניהם.Sir Alex Ferguson כתב: ↑15 נובמבר 2022, 13:03תקרא לזה איך שאתה רוצה.
יש זרים שאתה בונה עליהם להיות שחקני הרכב או שהם מציגים יכולת שהופכת אותם לכאלה, ויש זרים שהם או לא איכותיים מספיק או לא יציבים מספיק או התחרות על העמדה שלהם היא גדולה והם שחקני רוטציה.
היה ברור לכולם בקיץ שאנסה מיועד להיות שחקן רוטציה. תקרא לזה זר שישי בגלל החוקים, תקרא לזה שחקן משלים, אבל היה ברור שהמעמד שלו הוא פחות.
אני מבין שהיו שיקולים כלכליים (על אנסה שילמת כסף והיה לו חוזה בעוד דנילו סיים חוזה), והיו גם שיקולים של השוק (קשה להביא 5 זרים חדשים בקיץ אחד), ועדין אני חשבתי בקיץ וחושב גם עכשיו שאם אנסה בסופו של דבר נשאר, לא הייתה שום סיבה להעדיף אותו על דנילו שהוא פשוט שחקן כדורגל הרבה יותר טוב, גם אם לא מה שחשבנו שיהיה הוא עדין יכול לתרום לנו לאורך זמן יותר מאשר אנסה ש-90% מהזמן פוגע בנו וחיי על אותם 10% שהוא תורם לנו...
מנעד השיקולים כלכך רחב שזה פשוט לא הגיוני לחשוב ששמו שני שחקנים מאחורי הגב ובחרו יד.
באותה המידה שאחד נשאר שניהם היו יכולים להשאר ושניהם היו יכולים להיות משוחררים.
הכל בהתאם להתפחויות בחלון ולכתניות של הצוות ביחס לסגל הקיים וזה ששואפים אליו.
לא דנילו ולא אנסה מתאימים להפועל באר שבע, זה שמוגבל אחד נשאר לא אומר שהיה צריך להשאיר את השני. היה פה שיקול נטו כלכלי שהכריע שאנסה נשאר אחרת היה עוזב גם הוא.
זאת התלבטות שהקהל המציא...Sir Alex Ferguson כתב: ↑15 נובמבר 2022, 12:32אבל זה עובדתית לא נכון.
שאגב היא לא נכונה, זה כמו להתלבט בין לופס לדדיה, כל אחד בצד אחר, אף פעם לא ראינו את אנסה בצד ימין או את דנילו בשמאל.
שורה תחתונה אנחנו לא צריכים כל הופעה טובה של דנילו לחזור לדיון הזה, לא הוא,לא אנסה ולא אקולטסה שמשום מה השם שלו עולה פה לאחרונה צריכים להיות חלק מהפועל ב״ש.
אגב אני מסתכל על הטייטל ״זר שישי״ לא כ״חלש״ מבין כולם אלא כאחד כזה שמסוגל לעלות לדשא ולהשפיע ולא כמו אנסה שכניסה שלו שוות ערך לכרטיס אדום. כמובן שזו לא ראייה מציאותית לאור מצב הזרים שלנו אבל זו בהחלט צריכה להיות השאיפה. כל זר אמור להביא אקסטרה שישראלי לא היה נותן, לא אומר שכל אחד יהיה מינימום ז׳וסוואה אבל כן אחד כזה שמשדרג.
בוודאי שכן משה.Sir Alex Ferguson כתב: ↑15 נובמבר 2022, 12:32אבל זה עובדתית לא נכון.
אם בקיץ היו משאירים את דנילו ומשחררים את אנסה, לא היו מביאים את שאפי כי היו מחפשים שחקן בפרופיל אחר.
לא חושב שהדילמה היתה או אנסה או אספרייה בכלל.
בסדר גם מיכה שיחק כמגן שמאל ויחזקאל מגן ימני, כל הצבות האלו הן לא יותר מפלסטר (אולי למעט יחזקאל שעוד נראה מה יהיה איתו).
ב-95% מהמקרים אנסה משחק בשמאל שזו העמדה הטבעית שלו ודנילו בימין. שניהם לא על אותה משבצת באופן מובהק.
הזכרת את הגביע, אזכיר שאנסה שיחק באותו משחק אם זכרוני אינו מטעה אותי כחלוץ כאשר היינו בכלל בלי שחקני כנף וחלוץ טבעי ב-11 (מיכה,ספורי ואנסה, מדהים שהתקפה כזאת הביאה גביע