אליניב ברדה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

Re: אליניב ברדה

שליחה על ידי shovalb9 »

talb55 כתב:
11 ספטמבר 2022, 22:05
שואל באמת, מה היה רע בהתחלה?
כולנו אמרנו שזה ההרכב המתאים. לופז נפצע, קלטינס נכנס ועשה טעות קשה (ולא חד פעמית). דווקא במחצית השניה פחות עמדנו טוב, אבל החילופים היו בול.
המערך עצמו והגישה הייתה הרבה יותר מבוקרת לפני שספגנו.
גם שמיר, וגם דדיה צריכים לקבל את החופש לעלות ולתמוך בהתקפה, ושמיכה יקבל את החופש פעולה לנדוד מעמדת מוצא מכנף אחד לאחר ליצור עומס ואז להעביר לאגף השני המבודד כפי שעשה מדהים בגול השני (ממש רואים את התנועה שלו במהלך השלם)

שמע יש לי גם ביקורת ואני מהאופטימיים, אני פשוט רוצה שייקחו את כל מה שהיה במשחק הזה לשימור ושיפור ושנראה המשכיות הלאה.

לא ציינתי אבל ה0 צהובים זה בהחלט משהו לשיפור שרואים גם שהקדישו אליו הרבה מחשבה
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
talb55

שליחה על ידי talb55 »

shovalb9 כתב:
12 ספטמבר 2022, 12:29
המערך עצמו והגישה הייתה הרבה יותר מבוקרת לפני שספגנו.
גם שמיר, וגם דדיה צריכים לקבל את החופש לעלות ולתמוך בהתקפה, ושמיכה יקבל את החופש פעולה לנדוד מעמדת מוצא מכנף אחד לאחר ליצור עומס ואז להעביר לאגף השני המבודד כפי שעשה מדהים בגול השני (ממש רואים את התנועה שלו במהלך השלם)

שמע יש לי גם ביקורת ואני מהאופטימיים, אני פשוט רוצה שייקחו את כל מה שהיה במשחק הזה לשימור ושיפור ושנראה המשכיות הלאה.

לא ציינתי אבל ה0 צהובים זה בהחלט משהו לשיפור שרואים גם שהקדישו אליו הרבה מחשבה
אני אחלק את התגובה שלי ל-2.

כתבתי את זה בטופיק על המשחק עצמו. לדעתי ישנן לקויות מנטאליות בקבוצה.
נכון, פתחנו לאט ומבוקר אבל לעניות דעתי זו הגישה של השחקנים, ולראיה אחרי השיוויון שוב ירדנו למטה במעין הנחת רווחה, שהובילה ישירות לספיגת השער השני של אל-ים.
ראו באיזה קלוז אפ שאליניב מורה להם ללחוץ ולצאת קדימה, כך שאני לא חושב שמדובר במשהו מקצועי אלא 100 אחוז מנטלי, אולי ברוח התוצאות האחרונות.
כתבתי כמה פעמים גם בטופיק של המשחק נגד וינה וגם אתמול, הנעת הכדור בקו ההגנה מאוד מאוד מאוד איטית. נגד וינה זה לא השתנה כל המשחק כי לא הינו בפיגור, אבל אתמול כאשר ספגנו את השער הראשון פתאום הדברים הלכו הרבה יותר מהר וקדימה, מה שהעיד על משהו מנטלי. גם מיגל וגם אבו עביד אחראים על האיטיות הזאת.

בחלק השני אני תוהה לעצמי האם האנשים שמשווים בין אליניב לרוני לוי או אבוקסיס מאמינים לעצמם?
אני אישית מזהה סגנון של לחץ, מסירות שוברות קו עם כניסה להאלפ ספייס של חטואל, שאפי ושמיר לעיתים ותנועה בכל המגרש של מיכה.
אז איפה זה לא עובד, שוב לדעתי בחלק ההגנתי-קישור אחורי. משהו לא זורם שם בתנועה קדימה, בהנעת כדור, בהכנסת הכדורים. אני מצפה מקבוצה שמניעה כדור נמוך ושולטת במשחק, שהשחקני הגנה שלה ימסרו ביניהם לפחות 70 מסירות, ולא 40-50 בקצב המדושדש הנוכחי.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אין מה להשוות לאבוקסיס ולוי.
הפועל באר שבע שלהם הייתה מגיעה למשחקים כמו קבוצה קטנה, מצופפת נמוך ויוצאת למתפרצות. מוותרת מראש על הכדור.

באר שבע של ברדה מנסה להניע, מחפשת להוביל כדורים לצדדים. לוחצת לפרקים (צריך לקחת בחשבון עומס משחקים). הביצוע לא טוב מספיק, הן ברמת האימון ובעיקר בכלים לא מספיק איכותיים לסוג כזה של כדורגל, אבל זה לא אותו ענף.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

talb55 כתב:
12 ספטמבר 2022, 13:28
אני אחלק את התגובה שלי ל-2.

כתבתי את זה בטופיק על המשחק עצמו. לדעתי ישנן לקויות מנטאליות בקבוצה.
נכון, פתחנו לאט ומבוקר אבל לעניות דעתי זו הגישה של השחקנים, ולראיה אחרי השיוויון שוב ירדנו למטה במעין הנחת רווחה, שהובילה ישירות לספיגת השער השני של אל-ים.
ראו באיזה קלוז אפ שאליניב מורה להם ללחוץ ולצאת קדימה, כך שאני לא חושב שמדובר במשהו מקצועי אלא 100 אחוז מנטלי, אולי ברוח התוצאות האחרונות.
כתבתי כמה פעמים גם בטופיק של המשחק נגד וינה וגם אתמול, הנעת הכדור בקו ההגנה מאוד מאוד מאוד איטית. נגד וינה זה לא השתנה כל המשחק כי לא הינו בפיגור, אבל אתמול כאשר ספגנו את השער הראשון פתאום הדברים הלכו הרבה יותר מהר וקדימה, מה שהעיד על משהו מנטלי. גם מיגל וגם אבו עביד אחראים על האיטיות הזאת.

בחלק השני אני תוהה לעצמי האם האנשים שמשווים בין אליניב לרוני לוי או אבוקסיס מאמינים לעצמם?
אני אישית מזהה סגנון של לחץ, מסירות שוברות קו עם כניסה להאלפ ספייס של חטואל, שאפי ושמיר לעיתים ותנועה בכל המגרש של מיכה.
אז איפה זה לא עובד, שוב לדעתי בחלק ההגנתי-קישור אחורי. משהו לא זורם שם בתנועה קדימה, בהנעת כדור, בהכנסת הכדורים. אני מצפה מקבוצה שמניעה כדור נמוך ושולטת במשחק, שהשחקני הגנה שלה ימסרו ביניהם לפחות 70 מסירות, ולא 40-50 בקצב המדושדש הנוכחי.
מיגל מסר אתמול בסביבות 50 כדורים במחצית אחת בלבד, כמעט מה שבריירו ומיכה מסרו במשחק מלא.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

לגבי ברדה אני אנסה להסביר מה הפריע לי במשחק האחרון, זה לא יהיה קצר.

1. השיטה עצמה למשחק - לא לוחצים כל המשחק, לא במשחק חוץ וגם אנחנו בלוז רצחני? מובן לחלוטין אבל בוא ננסה להכות במתפרצות. לא היה מזה מספיק.
2. ההנעת כדור עצמה מאחור הייתה טובה והשתפרה באופן כללי אם אני חושב על זה - אנחנו הרבה יותר נינוחים עם הכדור מהשוואה לכשברדה נכנס לתפקיד. שמיר מעולה ובאריירו גם השתפר בזה לאחר שעלה כחיסרון ברור שלו. הפועל כל הזמן יכלו לחטוף/לתת עבירות קלות וגם נתנה ליריבה שלחצה גבוה את מה שרצתה - ומבלי לשלם בעורף חשוף מחצית שלמה.
בעיניי זה היה בגלל שהיה חסר עוד שחקן שיעשה ריצות עומק מבין מיכה/שאפי/חטואל.
3. המגמה מתחילת העונה שאנחנו לא תוקפים עם הרבה שחקנים. באריירו ושמיר עם הנחיות להישאר ציר. דווקא אחרי שספגנו המצב הכי מסוכן הגיע מהצטרפות של שמיר, וגם באריירו אשתקד היה איום משמעותי בזה. מיכה אחד החסרונות שלו שכ10 הוא חסר ברחבה, אז דווקא כשהיה ככנף מזויף עבד מעולה התקפית, פחות הגנתית.
4. מפריע לי בעין שראיתי בקלוז אפ את האנליסט מחזיק דף נייר, שמישהו יארגן להם שם טאבלט ולפטופים שיהיו בני אדם, ושוב מעניין לדעת מה העומק אליו הצוות המקצועי מגיע בניתוח משחקים - אם בנתונים יבשים ופעולות במשחק, או לגם ע"י לא עלינו העתיד - אלגוריתמים שכבר עושים את זה במועדונים אירופאים.

ברדה מנהל את הסגל בצורה מעולה עד כה - יודע להמר ומשחק תמיד בשביל הניצחון, הוא במגמה שוב בגלל גודל התפקיד שהוא מעז פחות ומנסה למצוא את האיזון מהקדנציה הראשונה ששיחק ברדהבול ויטור משחק חלוץ ולויטה בלם.
לדעתי עכשיו הוא הלך טיפה על הסקאלה לכיוון המתגונן בהתחלה - וצריך לשפר את זה למשחק הבא (כמובן נגד סכנין בטרנר אחרי האוטובוס נגד הצוללת)

נ.ב אבוקסיס היה מלך המתפרצות והעצמת הזוס' בהגנה נמוכה.
רוני לוי אפילו במתפרצות לא היה טוב, נייחים ולהפציץ כדורים ארוכים ל2 חלוצים כמו מאמן אנגלי מיושן וטוב שהוא. מכבי חיפה אשתקד היו חלשים, באירופה ובמאני טיים יכולנו לעשות כל כך הרבה יותר נק' וגם כדורגל.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

סמל אישי של משתמש
talb55

שליחה על ידי talb55 »

Sir Alex Ferguson כתב:
12 ספטמבר 2022, 14:19
מיגל מסר אתמול בסביבות 50 כדורים במחצית אחת בלבד, כמעט מה שבריירו ומיכה מסרו במשחק מלא.
האמת, לא הגיוני. הבלם לידו במשחק שלם עם 48 ושנינו יודעים שמרבית המסירות הן ביניהם.
מזמין לראות קבוצות כמו חיפה/מכבי תל אביב וקבוצות אחרות בעולם. שחקני ההגנה שלהם עם מעל 85 מסירות (סבוריט נניח עם 120 מסירות נגד אשדוד).

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

Sir Alex Ferguson כתב:
12 ספטמבר 2022, 07:52
על מה אתה מדבר?
תן לאליניב את הקיצוני השמאלי שהוא רוצה כל הקיץ וכבר אתה התקפית מאוזן יותר ומסוכן יותר ולא צריך להסתמך על איזה יום יקום חטואל ועל הגול פעם ב-14 משחקים של יחזקאל/אנסה.
תראה איך שפי אחד שידרג את כל המשחק שלך, עכשיו תאר לך עוד אחד ברמה הזאת שישחק בצד השני ויוריד משאפי את העומס.

אני חושב שאליניב גם האמין שחאתם יהיה מקצוען ויסגור לנו את העמדה בימין ביחד עם דדיה כשחקן רוטציה, בפועל כמו בכל הקרירה את חאתם מעניין חאתם אז יש לנו שם סימן שאלה ולא סימן קריאה.

אליניב גם טעה בעצמו, עם הארכת החוזה לסולומון העלוב כמגן מחליף. זה עליו 100%.

בקשר לשאר הסגל, בסוף השוק הישראלי עלוב וגם לך יש יכולת מוגבלת לכמות הישראלים שאתה יכול להעיף.
הוא כן ניסה לחדש ולרענן עם רכישה של שחקן כמו סטויאנוב ושילוב של מדמון אבל לצער כולם הם כרגע עדין לא ברמה ולכן שחקנים כמו קלטינס ויחזקאל עדין מקבלים דקות במקום לראות שם את מדמון וסטויאנוב.

אני חושב שאם באמת היו מגבים את אליניב עד הסוף, היינו היום לא רק עם 6 זרים, אלא גם עם זרים אחרים במקום אנסה ומרטינש. אבל כשאפילו את הזר השישי לא מביאים לו אז גם זרים שלא עושים את ההבדל הם חלק מהסגל ואתה מפספס הזדמנות להוסיף עוד איכות לסגל.

אני לא חשוד כ׳לא מתומכיו של אליניב׳.
אתה מדבר על ׳לא קיבל׳, ואני שואל איך ׳מקבלים׳?
שאתה נמצא במערכת כ5-6 עונות כמנהל מקצועי אתה מכיר את הבעיות והיתרונות של המערכת. קיבלת הזדמנות חייך, אחרי הצלחה חסרת תקדים בעונה הישגית הכי טובה מלבד האליפויות אז מתי תמנף את זה אם לא עכשיו?
איך לא התעקש על מאמן מנוסה תחתיו בצוות? מישהו באמת חושב שהצוות המקצועי הכי חסר נסיון בליגה יכול להאפיל על צוותים של מכבי וחיפה?
לא תתעקש על תקציב שחקנים שבו אליניב קובע מי בא והולך?
לא תודא שיש לך אוטונומיה מקצועית להחליט?
לא תתעקש על מאמן כושר זר?

אתה מסתכל שמית, טקטית ואני מסתכל אסטרטגית. כמנהל אתה חייב לוודא שיש לך כלים להצליח, אורך החוזה שווה כקליפת השום במקרה הזה.
ואת הקרדיט גם מול אלונה ומשפחתה וגם מול התקשורת וגם מול הקהל קל לאבד

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

sumsum כתב:
13 ספטמבר 2022, 05:29
שאתה נמצא במערכת כ5-6 עונות כמנהל מקצועי אתה מכיר את הבעיות והיתרונות של המערכת. קיבלת הזדמנות חייך, אחרי הצלחה חסרת תקדים בעונה הישגית הכי טובה מלבד האליפויות אז מתי תמנף את זה אם לא עכשיו?
איך לא התעקש על מאמן מנוסה תחתיו בצוות? מישהו באמת חושב שהצוות המקצועי הכי חסר נסיון בליגה יכול להאפיל על צוותים של מכבי וחיפה?

אתה מסתכל שמית, טקטית ואני מסתכל אסטרטגית. כמנהל אתה חייב לוודא שיש לך כלים להצליח, אורך החוזה שווה כקליפת השום במקרה הזה.

וואלה פתחת לי את הראש... :נוגח:
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

talb55 כתב:
12 ספטמבר 2022, 18:15
האמת, לא הגיוני. הבלם לידו במשחק שלם עם 48 ושנינו יודעים שמרבית המסירות הן ביניהם.
מזמין לראות קבוצות כמו חיפה/מכבי תל אביב וקבוצות אחרות בעולם. שחקני ההגנה שלהם עם מעל 85 מסירות (סבוריט נניח עם 120 מסירות נגד אשדוד).
דווקא הגיוני, כי מיגל לקח על עצמו המון, עזר הרבה באמצע, גם באגף כשצריך (זכור לי דריבל שלו באגף), בטח כשלידו אבו עביד שמוגבל מאוד טכנית והרבה פחות נוח עם הכדור ולכן מבקש אותו הרבה פחות וגם מקבל אותו הרבה פחות.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

sumsum כתב:
13 ספטמבר 2022, 05:29

אחרי שאתה 5 או 6 עונות כאיש צוות מקצועי, ועוד עונות כשחקן, אתה כבר יודע בדיוק מהי ההנהלה של הפועל באר שבע, יתרונות וחסרונות.
להתעקש על מאמן מנוסה בצוות? אנחנו מדברים על אותה הנהלה שוויתרה על שי הס בקיץ בגלל כמה אלפי שקלים בחודש? שמחזיקה כמה וכמה עובדים בהתנדבות/חצי משרה?
לא סתם לקח זמן מהרגע שאליניב החליט שהוא מוכן לאמן (20/4 - משחק חצי הגמר מול מכבי) עד לרגע שהוא חתם רשמית על חוזה (15/6).
בסוף אליניב לקח את ההחלטה שלו, והוא יתמודד עם התוצאות שלה, אבל זה מצחיק לחשוב שהוא יכול לבוא ולשנות את האופי של ההנהלה הקיימת, זאת ההנהלה לטוב ולרע.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

המגמה של צליבת ההנהלה על בסיס שמועות וספקולציות נמשכת.
בסוף יש כאן משפחה ששמה 10-15 מיליון שקל מהירושה של הילדים שלה כל עונה ולוקחת 7-8 תארים בעשור.

מחכה שתספרו לי מה האלטרנטיבה לפני שאתם מבקרים את ברקת...תנו גם רפרסנס להפועל תל אביב ובית"ר, מועדונים גדולים מכם.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

Totti כתב:
13 ספטמבר 2022, 13:57
המגמה של צליבת ההנהלה על בסיס שמועות וספקולציות נמשכת.
בסוף יש כאן משפחה ששמה 10-15 מיליון שקל מהירושה של הילדים שלה כל עונה ולוקחת 7-8 תארים בעשור.

מחכה שתספרו לי מה האלטרנטיבה לפני שאתם מבקרים את ברקת...תנו גם רפרסנס להפועל תל אביב ובית"ר, מועדונים גדולים מכם.
והאבסורד הזה כי אנחנו לא עומדים ראש בראש עם מכבי תל אביב ומכבי חיפה בשוק העברות. קבוצות עם תקציב כפול כרגע משלנו, כן?

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

CrazyRed7 כתב:
13 ספטמבר 2022, 14:14
והאבסורד הזה כי אנחנו לא עומדים ראש בראש עם מכבי תל אביב ומכבי חיפה בשוק העברות. קבוצות עם תקציב כפול כרגע משלנו, כן?
תפסיק לקשקש
מי מצפה בכלל להתמודד עם חיפה ות"א על שחקנים ובטח לא לשלם כמוהם
רק דאפשר יותר במגבלה הקיימת זה הכל

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

שיש כתב:
13 ספטמבר 2022, 14:16
תפסיק לקשקש
מי מצפה בכלל להתמודד עם חיפה ות"א על שחקנים ובטח לא לשלם כמוהם