היום, מתראיין אקס הפועל באר שבע, גיא לוי, לידיעות אחרונות בו הוא פורש את משתנו לגביי הכדורגל הישראלי.
בשלב מסויים מגיע האזכור המתבקש לקבוצה האדומה ונאמרים שם דברים מעניינים ביותר.
הנה לשון הדברים:
מעבר לכך שאני חושב שגיא לוי הוא אחד המקצוענים שהיו פה אי פעם, אני מתחבר בצורה טוטלית לגישה שלו.גם אתה הלכת דרך משמעותית עם הפועל באר שבע וקמת ועזבת ברגע קריטי?
"כי לא ראיתי עין בעין עם אלונה ברקת. התפיסה שלי הייתה שונה. חשבתי למשל שלא צריך להסתמך על זרים כבסיס לקבוצה, אלא על ישראלים, ושצריך לקחת קודם כל 2-3 שחקנים בכירים מאוד בארץ, אפילו בהשקעה כפסית גבוה מאוד".
את מי רצית?
"מיכאל זנדברג למשל, אני חושב שאם היינו נותנים לשחקנים כאלה 40-50 אלף דולר יותר ממה שהציעו להם במקומות אחרים, היינו מצליחים לבנות שלד ישראלי איכותי, ועל זה להרכיב את הזרים. בדיעבד, הביאו קודם זרים שלא הצליחו, ואז הוציאו על דוד רביבו סכום מטורף ומופרז. חשבתי שגם בבאר שבע להיות בבינוניות זה לא ילך. הערכתי שהליגה תהיה בינונית ושפאשר ללכת עד הסוף."
מה זה עד הסוף, אירופה?
"להיות בין שלוש הראשונות ולהילחם למעלה עד הסוף. חשבתי שזה אפשרי, כי בבאר שבע בסיטואציה כזו לכל משחק מגיעים בין שמונת אלפים לשנים עשר אלך איש, וזה מטורף. דיברתי עם אלונה על ליגת האלופות. אולי הקדמתי את המאוחר".
אני חושב שאלונה נקטה בגישה פחדנית ושמהעונה הזאת היה אפשר להוציא הבה יותר.
אז מה דעתכם, מה אתם מעדיפים? להביא 6-7 שחקנים בכירים או להביא 15 בינוניים?
ותחשבו על זה.