מת לאכול.nitsande כתב: ממש לא חסר אינטיליגנציה. שחקן חכן מאוד שמבין משחק מצויין. הבעיה שלו זה דיוק במסירה.
בד"כ גם מקבל את ההחלטה הנכונה בזמן הנכון אבל לא מבצע אותה מספיק טוב.
אתה תאכל את הכובע, תזכור את המילים שלי
נייג'ל האסלביינק
Re: נייג'ל האסלביינק
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
אני הייתי מהתומכים הגדולים ברכישתו של ניג'ל. בקריית שמונה הוא הראה דברים שיכולים להפוך אותו לשחקן מעל הליגה. הוא מאוד פיזי, יציאה מהירה מהמקום, יודע למצוא את החללים אצל היריבה כולל כשהוא עושה דריבל, מכלול תכונות שבתקופה בקריית שמונה הקשוה מאוד על שחקני הגנה בישראל להתמודד איתו.
העונה הקודמת שלו הייתה מאכזבת, למרות שגם בה היו לו מספרים סבירים, שוב כי יש לו תכונות שלשחקן ההגנה בישראל קשה להתמודד איתם גם כשהוא בעונה פחות טובה.
גם אצלנו, לפרקים, במיוחד בתחילת הדרך לפני רכישת סבע (כמו במשחק באשדוד) ובעוד כמה משחקים (הפועל חיפה בסמי עופר, בית"ר בטדי, קריית שמונה בטרנר), הוא הראה את האיכויות שלו ונתן משחקים של שחקן איכותי.
אבל צריך להודות שברוב הזמן הוא היה מאכזב. אגואיסט על הדשא, מנסה להוכיח את עצמו בכוח, מה שגרם לו לעשות דברים שלא באים לו טבעי ולהראות מסורבל הרבה פעמים עם הרבה החלטות לא נכונות. ולא פחות חמור, מאכזב מחוץ לדשא כשעלה במשקל.
אני חושב שהשנה קודם כל הגישה שלו השתנה. לא הגיע אליה עם הפוזה של הכוכב שנרכש בסכום גדול, ירד במשקל, מחויב מאוד הגנתית (הספרינט מהרחבה של בית"ר לצד שמאל של ההגנה שלנו כדי לסגור את גארסיה בתוספת הזמן אחרי ששיחק 90 דקות כמה ימים לפני כן הייתה הדוגמא הכי טובה) ולכן הוא גם נראה טוב יותר ולדעתי גם משתפר ממשחק למשחק.
עם זאת, אחרי העונה הקודמת, אי אפשר כבר לתת לו הנחות של התאקלמות וזמן, הוא צריך לנפק קבלות כאן ועכשיו. בכל משחק יש לו לפחות החלטה אחת לפעמים יותר שמסתכלת ומעצבנת מאוד, כמו במשחק מול פיינורד (ושלא יספרו סיפורים, התמונה שהבאתי אומרת הכל, ואני גם זוכר שבאותו רגע כל מי שהיה איתי בחדר הגיב בעצבים כמוני כלומר גם בזמן אמת ההחלטה שלו לא למסור הייתה מכעיסה), אבל יכול להיות שזה חלק ממנו ונצטרך לחיות עם זה בשלום, בהנחה ומהצד השני הוא יתחיל לנפק מספרים קבועים. מול בית"ר נניח היה לו כדור אחד גדול לספורי שחלם ולכן לא יצא מזה כלום, אבל לא הרבה מעבר.
זאת שנת המבחן של ניג'ל, אין יותר תירוצים, אין יותר הנחות, לאור הבנייה הרעה של החלק הקידמי הוא גם באנקר אצלנו וגם יקבל הרבה כדורים, הוא צריך להיות הרבה יותר דומיננטי במשחק שלו כי לאור הסכומים ששילמנו עליו והשכר שהוא מרוויח והעובדה שתופס מקום של זר הציפיות ממנו והרף הנדרש ממנו הוא גבוה מאוד.
העונה הקודמת שלו הייתה מאכזבת, למרות שגם בה היו לו מספרים סבירים, שוב כי יש לו תכונות שלשחקן ההגנה בישראל קשה להתמודד איתם גם כשהוא בעונה פחות טובה.
גם אצלנו, לפרקים, במיוחד בתחילת הדרך לפני רכישת סבע (כמו במשחק באשדוד) ובעוד כמה משחקים (הפועל חיפה בסמי עופר, בית"ר בטדי, קריית שמונה בטרנר), הוא הראה את האיכויות שלו ונתן משחקים של שחקן איכותי.
אבל צריך להודות שברוב הזמן הוא היה מאכזב. אגואיסט על הדשא, מנסה להוכיח את עצמו בכוח, מה שגרם לו לעשות דברים שלא באים לו טבעי ולהראות מסורבל הרבה פעמים עם הרבה החלטות לא נכונות. ולא פחות חמור, מאכזב מחוץ לדשא כשעלה במשקל.
אני חושב שהשנה קודם כל הגישה שלו השתנה. לא הגיע אליה עם הפוזה של הכוכב שנרכש בסכום גדול, ירד במשקל, מחויב מאוד הגנתית (הספרינט מהרחבה של בית"ר לצד שמאל של ההגנה שלנו כדי לסגור את גארסיה בתוספת הזמן אחרי ששיחק 90 דקות כמה ימים לפני כן הייתה הדוגמא הכי טובה) ולכן הוא גם נראה טוב יותר ולדעתי גם משתפר ממשחק למשחק.
עם זאת, אחרי העונה הקודמת, אי אפשר כבר לתת לו הנחות של התאקלמות וזמן, הוא צריך לנפק קבלות כאן ועכשיו. בכל משחק יש לו לפחות החלטה אחת לפעמים יותר שמסתכלת ומעצבנת מאוד, כמו במשחק מול פיינורד (ושלא יספרו סיפורים, התמונה שהבאתי אומרת הכל, ואני גם זוכר שבאותו רגע כל מי שהיה איתי בחדר הגיב בעצבים כמוני כלומר גם בזמן אמת ההחלטה שלו לא למסור הייתה מכעיסה), אבל יכול להיות שזה חלק ממנו ונצטרך לחיות עם זה בשלום, בהנחה ומהצד השני הוא יתחיל לנפק מספרים קבועים. מול בית"ר נניח היה לו כדור אחד גדול לספורי שחלם ולכן לא יצא מזה כלום, אבל לא הרבה מעבר.
זאת שנת המבחן של ניג'ל, אין יותר תירוצים, אין יותר הנחות, לאור הבנייה הרעה של החלק הקידמי הוא גם באנקר אצלנו וגם יקבל הרבה כדורים, הוא צריך להיות הרבה יותר דומיננטי במשחק שלו כי לאור הסכומים ששילמנו עליו והשכר שהוא מרוויח והעובדה שתופס מקום של זר הציפיות ממנו והרף הנדרש ממנו הוא גבוה מאוד.
100%Sir Alex Ferguson כתב:אני הייתי מהתומכים הגדולים ברכישתו של ניג'ל. בקריית שמונה הוא הראה דברים שיכולים להפוך אותו לשחקן מעל הליגה. הוא מאוד פיזי, יציאה מהירה מהמקום, יודע למצוא את החללים אצל היריבה כולל כשהוא עושה דריבל, מכלול תכונות שבתקופה בקריית שמונה הקשוה מאוד על שחקני הגנה בישראל להתמודד איתו.
0%
משפט גדול הבאת פה: לאור הבניה הרעה של ההתקפה,
אין לו תירוצים יותר.
מסתבר שכדורגל זה ספורט של יחידים.
הוא אמור לדרוש את הכדור נמוך יותר, לעבור שחקנים, להגביה ואז לרוץ לרחבה לסיים.
לדעתי דווקא אם ההתקפה כולה תתפקד, תראה יכולת טובה יותר גם ממנו.
משפט גדול הבאת פה: לאור הבניה הרעה של ההתקפה,
אין לו תירוצים יותר.
מסתבר שכדורגל זה ספורט של יחידים.
הוא אמור לדרוש את הכדור נמוך יותר, לעבור שחקנים, להגביה ואז לרוץ לרחבה לסיים.
לדעתי דווקא אם ההתקפה כולה תתפקד, תראה יכולת טובה יותר גם ממנו.
אה אתה אומר שקלצברג יובל אותנו להתמודד על אליפות ?nitsande כתב: ממש לא חסר אינטיליגנציה. שחקן חכן מאוד שמבין משחק מצויין. הבעיה שלו זה דיוק במסירה.
בד"כ גם מקבל את ההחלטה הנכונה בזמן הנכון אבל לא מבצע אותה מספיק טוב.
אתה תאכל את הכובע, תזכור את המילים שלי
אני קרוב להרים ידיים, קשה, כנראה שאני לא מסביר מספיק טוב.gooner כתב: נדמה לי שזו טענה חדשה שעוד לא נתקלתי בה - אתה טוען שהוא לא מסר בזמן כי הוא לא פועל למען המעסיק שלו?
אז בכל פעם שמליקסון לא מסר בזמן או בעט במקום למסור, גם הוא ניסה לפגוע במועדון?
תכף יחול עליו דין מוסר (לא בזמן)
איפה ראית טענה שהוא עשה משהו מתוך כוונה לפגוע במועדון?
תקציר:
שי (טוטי) טען שהשחקן מקבל החלטות שגויות וכי האינטליגנציה שלו נמוכה (למיטב הבנתי שי התכוון לאינטליגנציית משחק ולא הציון שלו בפסיכומטרי).
הגבת כי זה קשקוש והוא אינטליגנטי יותר מרוב האוהדים.
עניתי לך כי ברוב גדול של המקרים בהם יש לו יותר מאופציה אחת הוא בוחר בשגויה מה שמעיד לדעתי ששי היה קרוב יותר לאמת ממך.
ענית כי כך זה רוב האנשים, "המחשבות מכניסות ספקות".
הגבתי כי אנשים שמשתכרים כמו האסלביינק בדר"כ מקבלים החלטות נכונות (משום כישוריהם המשובחים, כישורים שבעבורם מוכנים מעסיקים לשלם) - איך הגעת מזה לטענה שהוא לא מוסר בזמן כדי לפגוע במועדון? רק לך הפתרונות. הוא לא מוסר בזמן כי הוא לא שחקן מספיק טוב (כן, הלא מספיק טוב הזה הוא כנראה הכי טוב שיש לנו כעת), כי יש לו בעיה בדיסקט או בשפה יותר ברורה אינטליגנציית משחק לא גבוהה מספיק.
+1, לא רק אתה בחדר דרך הטלוויזיה, זה נראה בבירור ותסכל בטירוף גם ממרומי הקומה השלישית ביציע הנגדי והמרוחק באצטדיון ברוטרדם.Sir Alex Ferguson כתב:אני הייתי מהתומכים הגדולים ברכישתו של ניג'ל. בקריית שמונה הוא הראה דברים שיכולים להפוך אותו לשחקן מעל הליגה. הוא מאוד פיזי, יציאה מהירה מהמקום, יודע למצוא את החללים אצל היריבה כולל כשהוא עושה דריבל, מכלול תכונות שבתקופה בקריית שמונה הקשוה מאוד על שחקני הגנה בישראל להתמודד איתו.
חיפשתי בכוח משהו להסכים.gooner כתב: לדעתי דווקא אם ההתקפה כולה תתפקד, תראה יכולת טובה יותר גם ממנו.
הצלחתי

אל תעלב, הכל בסדר, אני אסביר אחרת.delta7 כתב: אני קרוב להרים ידיים, קשה, כנראה שאני לא מסביר מספיק טוב.
איפה ראית טענה שהוא עשה משהו מתוך כוונה לפגוע במועדון?
תקציר:
שי (טוטי) טען שהשחקן מקבל החלטות שגויות וכי האינטליגנציה שלו נמוכה (למיטב הבנתי שי התכוון לאינטליגנציית משחק ולא הציון שלו בפסיכומטרי).
הגבת כי זה קשקוש והוא אינטליגנטי יותר מרוב האוהדים.
עניתי לך כי ברוב גדול של המקרים בהם יש לו יותר מאופציה אחת הוא בוחר בשגויה מה שמעיד לדעתי ששי היה קרוב יותר לאמת ממך.
ענית כי כך זה רוב האנשים, "המחשבות מכניסות ספקות".
הגבתי כי אנשים שמשתכרים כמו האסלביינק בדר"כ מקבלים החלטות נכונות (משום כישוריהם המשובחים, כישורים שבעבורם מוכנים מעסיקים לשלם) - איך הגעת מזה לטענה שהוא לא מוסר בזמן כדי לפגוע במועדון? רק לך הפתרונות. הוא לא מוסר בזמן כי הוא לא שחקן מספיק טוב (כן, הלא מספיק טוב הזה הוא כנראה הכי טוב שיש לנו כעת), כי יש לו בעיה בדיסקט או בשפה יותר ברורה אינטליגנציית משחק לא גבוהה מספיק.
הפריעה לי בעיקר ההשוואה שלך בין פעולה של שחקן בזמן משחק לבין החלטות מושכלות שלוקחים עובדים רגילים לטובת הארגון, כפי שטענת.
החלטתה של מסירה או בעיטה מכילה אי וודאות גדולה וזמן החלטה קצר באופן קיצוני ולא דומה בשום דבר להחלטה של מנהל לגבי סוג האחסון למשל שתשתמש בו החברה שלו.
אין סיבה לחשוב שאם היה לו זמן לנתח את כל האפשרויות הוא היה בוחר באופציה שלא מובילה לשער.
ובקשר לשחקן עצמו - הוא בטח לא שחקן מושלם, אבל בתקציבים שלנו הוא לדעתי זר טוב. אם יהיו לך 5 זרים טובים יותר יהיה לגיטימי לדבר על החלפה שלו.
החלטות שלוקחים עובדים בארגון (גם קבוצת כדורגל זה ארגון) הינן לעיתים כאלו שניתן לקבלן בפנאן, לאחר בדיקה, התייעצות ושיקול דעת מעמיק ולעיתים כאלו שצריכות להילקח תחת עומס, לחץ ודוחק זמן. בספורט זה אפילו קיצוני יותר, שחקן טוב יודע לקבל החלטות טובות ונכונות, בדר"כ בשברירי שניות ובשיעורי הצלחה גבוהים יחסית, אלו שיודעים לקבל את ההחלטה הנכונה (גם בספורט וגם בשאר תחומי החיים) בדר"כ גם מתוגמלים בהתאם (ומכאן ההקבלה להאסלביינק, עבור היכולת לקבל החלטות מוצלחות משלמים היטב וזה לא משנה כרגע אם אלו הן החלטות שנתקבלו תוך דיון מקיף ומחשבה עמוקה או כאלו שנתקבלו בשברירי שניות, כל מקצוע ואופי ההחלטות שצריכות להתקבל בו). לא צריך ללכת רחוק בעניין, היו לנו עד לא מזמן כמה וכמה כאלו שתהליך קבלת ההחלטות שלהם היה נדיר באיכותו. האסלביינק לדעתי (ולצערי) ומתוך מעקב אחריו בעונה שעברה ובתחילת עונה זו, לא כזה. מבחינת הנתונים הפיזיים שלו, הכוח, המהירות, הדריבל הוא לגמרי שם. אם מישהו יסדר לו את הראש ועוד מספר אלמנטים (בעיקר יכולת קבלת ועצירת הכדור שנמסר אליו) (סבירות נמוכה לדעתי, זה בכלל לא פשוט אצל שחקן בגילו) אני אשמח לאכול את הכובע.gooner כתב: אל תעלב, הכל בסדר, אני אסביר אחרת.
הפריעה לי בעיקר ההשוואה שלך בין פעולה של שחקן בזמן משחק לבין החלטות מושכלות שלוקחים עובדים רגילים לטובת הארגון, כפי שטענת.
החלטתה של מסירה או בעיטה מכילה אי וודאות גדולה וזמן החלטה קצר באופן קיצוני ולא דומה בשום דבר להחלטה של מנהל לגבי סוג האחסון למשל שתשתמש בו החברה שלו.
אין סיבה לחשוב שאם היה לו זמן לנתח את כל האפשרויות הוא היה בוחר באופציה שלא מובילה לשער.
ובקשר לשחקן עצמו - הוא בטח לא שחקן מושלם, אבל בתקציבים שלנו הוא לדעתי זר טוב. אם יהיו לך 5 זרים טובים יותר יהיה לגיטימי לדבר על החלפה שלו.
בנוגע לסיפא שלך אני מסכים איתך ולכן לא ראית שקראתי להחליפו. ההפך, ציינתי שכרגע (עם הצער שבדבר) הוא הדבר הטוב ביותר שיש לנו בהתקפה.
השוואה לכדורגלנים אחרים היא כמובן לגיטימית וסביר להניח שמליקסון במצב הזה היה מצליח למסור בזמן.delta7 כתב: החלטות שלוקחים עובדים בארגון (גם קבוצת כדורגל זה ארגון) הינן לעיתים כאלו שניתן לקבלן בפנאן, לאחר בדיקה, התייעצות ושיקול דעת מעמיק ולעיתים כאלו שצריכות להילקח תחת עומס, לחץ ודוחק זמן. בספורט זה אפילו קיצוני יותר, שחקן טוב יודע לקבל החלטות טובות ונכונות, בדר"כ בשברירי שניות ובשיעורי הצלחה גבוהים יחסית, אלו שיודעים לקבל את ההחלטה הנכונה (גם בספורט וגם בשאר תחומי החיים) בדר"כ גם מתוגמלים בהתאם (ומכאן ההקבלה להאסלביינק, עבור היכולת לקבל החלטות מוצלחות משלמים היטב וזה לא משנה כרגע אם אלו הן החלטות שנתקבלו תוך דיון מקיף ומחשבה עמוקה או כאלו שנתקבלו בשברירי שניות, כל מקצוע ואופי ההחלטות שצריכות להתקבל בו). לא צריך ללכת רחוק בעניין, היו לנו עד לא מזמן כמה וכמה כאלו שתהליך קבלת ההחלטות שלהם היה נדיר באיכותו. האסלביינק לדעתי (ולצערי) ומתוך מעקב אחריו בעונה שעברה ובתחילת עונה זו, לא כזה. מבחינת הנתונים הפיזיים שלו, הכוח, המהירות, הדריבל הוא לגמרי שם. אם מישהו יסדר לו את הראש ועוד מספר אלמנטים (בעיקר יכולת קבלת ועצירת הכדור שנמסר אליו) (סבירות נמוכה לדעתי, זה בכלל לא פשוט אצל שחקן בגילו) אני אשמח לאכול את הכובע.
בנוגע לסיפא שלך אני מסכים איתך ולכן לא ראית שקראתי להחליפו. ההפך, ציינתי שכרגע (עם הצער שבדבר) הוא הדבר הטוב ביותר שיש לנו בהתקפה.
ועדיין לדעתי אי אפשר לדבר על פעולה כזו כביצוע החלטה טובה או לא למען הארגון. כדורגלן שפועל למען המועדון הוא אחד שמתאמן טוב, שומר על חיים ספורטיביים, מבצע את הוראות המאמן וכו.
להערכתי כשהוא בעט הוא חשב שזו הפעולה הכי כדאית לפי ההערכה שהייתה לו, אלא אם כן הוא פעל מאגו או שהוא לא רוצה למסור לסיפורי אישית, אבל אני לא חושב שזה המקרה.
אגב, היחס אצלו גם בעונה הקודמת, בין שערים לאסיסטים מרמז על כך שהוא דווקא חושב על טובת הקבוצה ואפילו יודע לקבל החלטות לא רע.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
אני אגב חושב שהוא לא מסר בגלל רצון אובר להוכיח את עצמו במשחק בהולנד מול קבוצה הולנדית. אז כן יש כאן החלטה שהגיעה מאגו. אני חושב שבמצב דומה באיצטדיון הי"א מול אשדוד הוא כן היה מוסר (סיכוי לא רע שהיה מוסר באיחור אבל לדעתי כן היה מוסר).gooner כתב: השוואה לכדורגלנים אחרים היא כמובן לגיטימית וסביר להניח שמליקסון במצב הזה היה מצליח למסור בזמן.
ועדיין לדעתי אי אפשר לדבר על פעולה כזו כביצוע החלטה טובה או לא למען הארגון. כדורגלן שפועל למען המועדון הוא אחד שמתאמן טוב, שומר על חיים ספורטיביים, מבצע את הוראות המאמן וכו.
להערכתי כשהוא בעט הוא חשב שזו הפעולה הכי כדאית לפי ההערכה שהייתה לו, אלא אם כן הוא פעל מאגו או שהוא לא רוצה למסור לסיפורי אישית, אבל אני לא חושב שזה המקרה.
אגב, היחס אצלו גם בעונה הקודמת, בין שערים לאסיסטים מרמז על כך שהוא דווקא חושב על טובת הקבוצה ואפילו יודע לקבל החלטות לא רע.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
- red ultras
ואני חושב שאם היה מוסר היו שואלים ״למה לא בעט?״
תסתכלו על המהלך, התנועה של ספורי הייתה לא טובה.
במקום לחתוך פנימה לקרוב הוא הלך לקו והמגן סגר אותו.
באותה שניה שספורי היה לא מכוסה הוא היה ממש בכניסה לרחבה, אם הסלבנק מול שוער מ5 מטרים במקום לבעוט מוסר אחורה לשחקן שנמצא 11 מטר אלכסונית מהשער היו קוטלים אותו שמסר. עזבו זה הכל חכמה בדיעבד, כשחלוץ מגיע מול שוער הוא צריך לבעוט לשער. אלא אם כן יש 2 על אחד ואז השער וודאי. במקרה הזה השער לא היה ודאי בכלל.
תסתכלו על המהלך, התנועה של ספורי הייתה לא טובה.
במקום לחתוך פנימה לקרוב הוא הלך לקו והמגן סגר אותו.
באותה שניה שספורי היה לא מכוסה הוא היה ממש בכניסה לרחבה, אם הסלבנק מול שוער מ5 מטרים במקום לבעוט מוסר אחורה לשחקן שנמצא 11 מטר אלכסונית מהשער היו קוטלים אותו שמסר. עזבו זה הכל חכמה בדיעבד, כשחלוץ מגיע מול שוער הוא צריך לבעוט לשער. אלא אם כן יש 2 על אחד ואז השער וודאי. במקרה הזה השער לא היה ודאי בכלל.
אני גם חושב שאופציית הבעיטה הייתה יותר מלגיטימית.
כל השחקנים כולל המוערכים טועים כל הזמן, לפחות לפי מבט מהיציע,
אבל דברים שרואים מכאן לא רואים משם.
בסיכומו של עניין, אם ספורי לא היה רץ מאחור, היו משבחים את נייג׳ל על המהלך ההתקפי הטוב במשחק, היחיד שמסוגל ליצור מצב וכו׳. במקום זה הוא הפך לאידיוט שלא יודע לקבל החלטות.
כל השחקנים כולל המוערכים טועים כל הזמן, לפחות לפי מבט מהיציע,
אבל דברים שרואים מכאן לא רואים משם.
בסיכומו של עניין, אם ספורי לא היה רץ מאחור, היו משבחים את נייג׳ל על המהלך ההתקפי הטוב במשחק, היחיד שמסוגל ליצור מצב וכו׳. במקום זה הוא הפך לאידיוט שלא יודע לקבל החלטות.
אני חושב שבכלל היה צריך למסור אחורה לשמיר