הפועל "ברצלונה" באר שבע

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
gooner
Title: קרייזי-רד

Re: הפועל "ברצלונה" באר שבע

שליחה על ידי gooner »

Totti כתב:
ואם כבר נכתבה המילה "מנייה", אהיה חצוף ואשאל, למה לא להנפיק? באמת לא מבין את המשמעות ולא משוכנע שרבים כאן בפורום מבינים, אבל אשמח לשמוע.
להנפקה יש משמעות רק אם יש מודל עסקי שצפוי להשביח את שווי החברה.
לא בטוח שזה פשוט למצוא כזה מודל בישראל.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

אפשר בכלל להנפיק מלכ״ר?

כל העניין של בורסה זה למטרת רווח ועד כמה שאני יודע זה אסור בכדורגל שלנו

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

ns75 כתב:אפשר בכלל להנפיק מלכ״ר?

כל העניין של בורסה זה למטרת רווח ועד כמה שאני יודע זה אסור בכדורגל שלנו
יענקלה עוסק בזה שנים ולדעתי מכבי חיפה עומדת להיות חברה בעמ
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
אסי, דגים

שליחה על ידי אסי, דגים »

Totti כתב:
ואם כבר נכתבה המילה "מנייה", אהיה חצוף ואשאל, למה לא להנפיק? באמת לא מבין את המשמעות ולא משוכנע שרבים כאן בפורום מבינים, אבל אשמח לשמוע.
אני לא מתיימר להבין בכלכלה, אבל מניות כמו בחברה בורסאית זה אידיאלי, כי אם החברה רווחית היא מחזירה דיוידנטים למשקיעים וזה יוצר מוטיבציה כלכלית לקנות ולהחזיק במניות. תאר לך שבעלי המנויים היו מתחלקים ברווחי הקבוצה, מבטיח לך שאז היו הרבה יותר רוכשים.

הבעיה כמובן שבשביל להנפיק משהו אתה צריך להיות רווחי או לפחות עם פוטנציאל לרווחיות. כדורגל בארץ יכול להיות רווחי רק אם אתה חבר קבע בליגת האלופות, מה שלא יקרה לעולם. אפילו מכבי תל אביב בכדורסל מפסידים כל שנה, והם חברי קבע ביורוליג עם אוהדים (מאוד) עשירים.
http://sport1.maariv.co.il/%D7%9B%D7%AA ... %94/191622" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

gooner כתב:יש לא מעט יתרונות למודל של בעלות אוהדים: תחושת מעורבות רבה יותר, אינטרס יחיד של טובת הקבוצה,
יותר שקיפות, אולי גם ספונסרים רבים יותר כמשדובר בפרויקט חברתי.
לעומת זאת בעלים יחיד עשוי להגדיל את התקציב מיוזמתו כמו במקרה אלונה או להיפך כמו במקרה טביב.

אבל יש את סוגיית הניהול.
ליתר דיוק, היכולת הניהולית של מה שנראה כמו אחוז גדול מהקהל, כמו כל קהל בארץ:
זה שמקלל ומאיים כשלא מצליחים, ויוצא מהמשחק מוקדם כדי להקדים את הפקקים.
האם אתם חושבים שחוכמת ההמונים של האנשים הללו תוליד ניהול טוב יותר משל בעלים חיובי?
אמנם הם רק בוחרים נציגים, אך על סמך הדרך שבוחרים בבניין שלי את וועד הבית, יש לי הרבה חששות.
בוא אני אספר לך סוד.
בקטמון לדוגמא זה לא שאוהדים קנו זכויות ניהול.
הם קנו מניה שהיא זכות הצבעה, להרגיש חלק בפרויקט חברתי שמניע את עצמו. (ועוד דברים עמוקים)

מי שמחזיק בזכויות
יותר שקיפות על שחקנים שבדרך לחתימה
ועוד זכויות של ״פרסום ראשון״ בנוגע לקבוצה.

לקטמון יש בעלים. בני סיוון ויוסי ליפקין.
פשוט מכבסים מילים וקוראים להם ספונסרים/תורמים ראשיים או איך שתרצה...
נערך לאחרונה על ידי אלדר ב 10 פברואר 2019, 19:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אסי, דגים כתב:
אני לא מתיימר להבין בכלכלה, אבל מניות כמו בחברה בורסאית זה אידיאלי, כי אם החברה רווחית היא מחזירה דיוידנטים למשקיעים וזה יוצר מוטיבציה כלכלית לקנות ולהחזיק במניות. תאר לך שבעלי המנויים היו מתחלקים ברווחי הקבוצה, מבטיח לך שאז היו הרבה יותר רוכשים.

הבעיה כמובן שבשביל להנפיק משהו אתה צריך להיות רווחי או לפחות עם פוטנציאל לרווחיות. כדורגל בארץ יכול להיות רווחי רק אם אתה חבר קבע בליגת האלופות, מה שלא יקרה לעולם. אפילו מכבי תל אביב בכדורסל מפסידים כל שנה, והם חברי קבע ביורוליג עם אוהדים (מאוד) עשירים.
לא קשור לכלכלה, בורסה היא בורסה.

תודה על התשובה.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אגב, למען הסר ספק- בבעלות אוהדים חלקית אין לאוהדים כמעט נגיעה בפן המקצועי. במקסימום נציג אחד בהנהלה/דירקטוריון שמעורב במינוי אנשי המקצוע. בגרמניה אוהדים לא מחליטים איזה שחקן להחתים.

סמל אישי של משתמש
yanivnew91

שליחה על ידי yanivnew91 »

bs war כתב:אגב, למען הסר ספק- בבעלות אוהדים חלקית אין לאוהדים כמעט נגיעה בפן המקצועי. במקסימום נציג אחד בהנהלה/דירקטוריון שמעורב במינוי אנשי המקצוע. בגרמניה אוהדים לא מחליטים איזה שחקן להחתים.
שזה מעולה.
נציג האוהדים בדירקטוריון יעלה להצבעה את מינוי אליניב ברדה למנהל המקצועי של הקבוצה.
את ההחלטות המקצועיות שלו הוא יקבל בעצמו בלי שום קשר למה אוהד כזה או אחר שהוא בעל "מניה" יחשוב שצריך לעשות

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

ככה זה בדיוק עובד.

יש מנכל אחד שמנהל את הכל...
והוא צריך לדעת לעמוד בלחצים ולהעמיד קבוצה ראויה וכו וכו..

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

שליחה על ידי crazyred »

בגדול עוד לא עבר שבוע מאז שאלונה הודיעה שהיא עוזבת. יקח זמן להתארגן וזה משהו שילקח בחשבון. צריך ללמוד את הדברים, יתרונות וחסרונות. הכל ממש באוויר.

מוקדם לדבר על הנפקות ובורסה וחל״צ וכמה בעלות ומי ועוד אלף שאלות שנצטרך להתמודד איתו. אבל נתמודד בבוא הזמן. נלמד את הנושא ונתווכח על זה עוד הרבה כי ככה אנחנו וגם כי לא משנה מה יקרה - יקח לזה עוד זמן. וזה גם משהו שאנחנו צריכים להבין.

״החלום שלא חלמנו התנפץ לו, מן הסתם״, נראה לי זה הזמן לחלום.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

אלדר כתב: בוא אני אספר לך סוד.
בקטמון לדוגמא זה לא שאוהדים קנו זכויות ניהול.
הם קנו מניה שהיא זכות הצבעה, להרגיש חלק בפרויקט חברתי שמניע את עצמו. (ועוד דברים עמוקים)

מי שמחזיק בזכויות
יותר שקיפות על שחקנים שבדרך לחתימה
ועוד זכויות של ״פרסום ראשון״ בנוגע לקבוצה.

לקטמון יש בעלים. בני סיוון ויוסי ליפקין.
פשוט מכבסים מילים וקוראים להם ספונסרים/תורמים ראשיים או איך שתרצה...
מבחינת הבעלים זה נשמע מצוין, בלי לתת כמעט כלום, מקבלים אוהדים מחוייבים יותר וגם מקבלים מהם יותר כסף.
החסרון לאוהדים הוא שאם מחר מגיע איזה טביב כזה, כל ההשקעה שלהם ירדה לטמיון.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

משה אוהב אותך.
אני בצד של החולמים חברים.
אני מאמין בקברניטים של העיר והמועדון בין אם מדובר ברוביק, אסי, ברדה, מליקסון, גונאם, אופיר בן שטרית או שי טביבי כהן.

יש לנו חומר אנושי משובח שיכול להוביל את המועדון על כל מחלקותיו,יש לנו הזדמנות חד פעמית לנסות ולהקים פה מודל אירופאי שלא היה כמותו בארץ.

יש לנו תמיכה תקשורתית עם יסודות חזקים מאוד בדמות איצטדיון, תקשורת ומערכת ניהול חזקה שאלונה בנתה.
מבחינתי ברור שאם פרויקט כזה ייצא לפועל גם אלונה תהיה חלק ממנו כ"חברת מועדון" ותיתן את ברכתה כי בלעדיה זה לא שווה כלום.

הכל בגדר דיבורים אבל אנחנו החולמים ואנחנו נתחיל ונחקור את הנושא לעומק בצורה מקצועית עם אנשים מנוסים מהארץ והעולם.
זה יעלה לנו קצת זמן ואולי גם קצת כסף, משהו שאנחנו מוכנים להשקיע בשבילו את זמנינו וכספינו, בואו לחלום איתנו!
במקרה הכי גרוע נתעורר באמצע החלום ונבין שהיה מדובר בחלום אבל לפחות נהנינו מכל רגע בחלום הזה.

נתראה בטרנר ונהיה חכמים יותר במאי, עד אז כל אדם שיש לו מה להוסיף/לתרום/לעזור במחקר הראשוני הזה יותר ממוזמן ליצור איתנו קשר, השאיפה היא קודם כל אחדות ביציעים ועמידה מאחורו המועדון גם בתקופה הקשה שעובר.

האם זה יהפוך למה שאנחנו כותבים פה? אין לדעת ויכול להיות שאנחנו אנדרדוג מוחלט, סו וואט? אם זה לא קשה זה לא הפועל באר שבע.

הפוטנציאל של פרויקט מסוג זה הוא כל כך גדול ואדיר שאסור לוותר עליו בלי לנסות, אם זה יילך זה יהיה אדיר בכל קנה מידה אז מי אנחנו שלא ננסה?
יאללה הפועל

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

Totti כתב: לא קשור לכלכלה, בורסה היא בורסה.

תודה על התשובה.
לכאורה לא חייבים להרוויח הרבה ולשלם דיבידנדים,
גם מודל של חברה מאוזנת, שהמותג שלה משתבח ומעלה את שווי החברה, יכול לעבוד.
אך, כאמור קשה מאוד למצוא מודל עסקי כזה בכדורגל הישראלי.
בנוסף, הסיכון הוא שאתה מכניס שותפים נוספים - את הציבור הרחב, והאינטרסים שלו הם לא בהכרח אלה של אוהד.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

אלדר כתב:ככה זה בדיוק עובד.

יש מנכל אחד שמנהל את הכל...
והוא צריך לדעת לעמוד בלחצים ולהעמיד קבוצה ראויה וכו וכו..
ברור שלא כל אוהד לוקח החלטות ניהוליות.
הבעיה היא מי בוחר את המנכ"ל.
אם הגוף הבחור הוא אוסף חמורים, אתה יכול לצפות איזה מנכ"ל ייבחר.

בכל מקרה, שווה לחלום, למי מעבירים את הכסף?

סמל אישי של משתמש
red guy

שליחה על ידי red guy »

אסי, דגים כתב:

מחיר המנייה יכול לזוז בלי קשר ישיר לרווחיות החברה במהלך הרבוענים, מרגע שהחברה מונפקת זה עניין של ביקוש והיצע. זה נכון שדוחות טובים גורמים לאנשים לרצות לקנות מה גורם לביקוש לעלות והמחיר עולה אבל בורסה מושפעת משחקני שוק והמון פרמטרים כמו מחיר מנייה, תשואות וכו'. על מנת שמנייה תהיה מניה רותחת אתה צריך את בתי השקעות שלא יתקרבו למנייה הזאת מכמה סיבות שזה מניית יתר, לא תהיה לה ככל הנראה סחירות גבוה וכו' . בקיצור מותג כדורגל לא בנוי עדיין לשוק הבורסאי גם ככה הבורסה פה מתה כי אין פה יותר מדי מה לעשות וקבוצת כדורגל בישראל לא תעבור הנפקה במיוחד שאין רווחיות

שלח תגובה