שלום לכל החברים והחברות,
אומנם לא כתבתי מזה זמן רב, אבל רציתי לכתוב משהו (קצר), שיוצא ממש לפני כניסת הצום, כשחשבון הנפש מגיע לשיאו.
שנה בדיוק לא הייתי במשחקים של קבוצתנו, והשבוע הגעתי לשני המשחקים האחרונים. אין מה להוסיף על כך שהקבוצה נראית לא טוב, כולנו ראינו שנעשו הרבה טעויות (מצד מספר גורמים) ויש הרבה בעיות. אולם אני רוצה להסב את תשומת לב כולנו לעניין אחר, רלוונטי לאלו אבל בעקיפין.
כמי שעבד בתקשורת הארצית, וכמי שעוקב אחריה כמו רוב החברים פה אני מניח, יש תופעה חריגה שמתקיימת כבר הרבה זמן והגיע הזמן להציף אותה עבור כולם. כחלק מהסטיגמות של התקשורת הלאומית כלפי באר שבע העיר, משתמשת התקשורת בקבוצה ובאוהדיה, כדי להנציח סטיגמות רעות, נבזיות, שקריות וגזעניות, וכל זה באמצעות תקשורת הספורט.
באופן עקבי ושיטתי, מצויירים אוהדי הפועל באר שבע, אנחנו, כברברים, גסים, חסרי סבלנות, אלימים, ברוטליים ומחרחרי ריב. הדוגמא הבולטת ביותר לכך היא אוהדי הקבוצה בעיתות משברים מקצועיים, כמו זה עכשיו. אני קורא הרבה דיווחים, כמו תמיד, על התנהגות אלימה של האוהדים, השתוללויות חסרות רסן ומה לא. כמי שלא היה בסביבה לאחרונה (לפחות לא פיזית) חשבתי שזה המצב, למרות שידעתי שהתקשורת תמיד נוטה להגזים ולהקצין, כשמדובר בנו. אלא שבשני המשחקים האחרונים שנכחתי, הבנתי כמה הפער גדול, וכמה הזנק שהוא גורם עצום.
הפועל באר שבע התחילה את העונה לא טוב, כולנו רואים. בשני המשחקים שתפסתי בחופשה הקצרה, ספגנו שלישיות והפסדנו, אבל חמור מזה, נעדרנו רוח לחימה ורעב, אלמנטים שמאפיינים את המועדון והקבוצה שלנו מאז ומתמיד. עבורי זה היה חמור יותר מאובדן הנקודות או ספיגת השערים, היות שהעונה רק החלה ויש עוד הרבה מאוד זמן לתקן. ויחד עם זאת, לא ראיתי התנהגות חריגה כפי שמתואר בתקשורת, ומחלחלת להרבה אנשים לראש. הדוגמא הטובה ביותר הייתה המשחק אתמול.
הגיעה כמות אוהדים מכובדת ויותר מזה, שכאמור צפתה במשחק גרוע שלא לומר מעליב, בגלל מה שציינתי קודם. ובשלהי המחצית השנייה, כאשר הרמת הידיים חלחלה מהדשא ליציע, השתתק הגוש המעודד באופן מובן. אלא שמהשלב הזה ועד סיום המשחק, מבחינתי, הקהל שלנו התנהג כפי שקהל אמור להתנהג כשהוא לא מרוצה ממה שהוא רואה. לא היו נאצות, לא היו חגיגות לאיד עם הקבוצה היריבה (גם את זה היה לנו לא פעם בעבר). אכן היו קריאות בודדות של תסכול כלפי המאמן או שחקן ספציפי, ולקראת סיום המשחק אפילו שירה מכוונת לפיטוריו של המאמן. אני לא רואה בזה שום דבר חריג, וחושב שסדרת החינוך שהתקשורת מנסה להעביר לנו, עושה נזק מסיבה אחת פשוטה: אנחנו באמת מאמינים למה שאומרים עלינו גורמים זרים, וחושבים שאנחנו כאלה גרועים כמו שעושים מאיתנו. וזה רחוק מאוד מהמצב.
שאף אחד לא יספר לנו אחרת. בכל קבוצת כדורגל, בכל קבוצה, יש סוגים שונים של אוהדים, שהם סוגים שונים של בני אדם. יש מי שבכאב גדול משתתק ואוכל את עצמו מבפנים, ויש מי שמוציא החוצה את זעמו. כל עוד זה לא מסכן את בטחונו של אף אחד אחר, זה לגיטימי בעיניי. אם צריך לבחור בין לכעוס ולהתעצבן לבין אפטיות וחוסר איכפתיות - אני בוחר בראשון בעיניים עצומות. אגב - גם מהשחקנים. למרות שאני נגד משחק אגרסיבי מעבר לסביר, במצבים קיצוניים צריך לעשות כל דבר כדי לחדד את האיכפתיות ולהילחם על עתיד העונה. אין רע יותר מלהיכנע.
על כן אני פונה לכולם, כאן ומחוץ לאינטרנט, לא לקבל ולא להסכים עם הנאמר עלינו בתקשורת. כן, יש אנשים אצלנו שקוראים למאמן זה או אחר להתפטר, יש כאלה שכועסים ולא מסוגלים להחזיק בפנים, אבל גם הם כמו כל אחד אחר חלק מאיתנו, ואם לתקשורת לא נוח עם זה, שתעשה סיבוב בשאר הקבוצות בליגה ותראה שזה המצב בכל מקום, בוודאי בקבוצות עם קהל גדול ומסורת. לא שמעתי אף אחד מדבר על הקהל של מכבי חיפה, כשבמשחק העפלה חגיגי לליגת האלופות, 38 אלף איש שרקו בוז באיצטדיון ר"ג במחצית במצב של תיקו אפס. וגם אז זה היה לגיטימי בעיניי, למי שבחר להתנהג ככה (38 אלף איש, כאמור).
אסור לנו לתת לתקשורת ולגורמים נוספים לזרוע בנו את השנאה העצמית הזו, שאנחנו גרועים מכל מקום אחר, לחוצים או מלחיצים יותר מכל מקום אחר, ושאר שטויות דומות. זה בכלל לא ככה, וכשאנחנו מתחילים להאמין לדברים כאלה, הנזק הוא עצום.
למרות שאיני חושב שפיטורי המאמן הם הפיתרון הנוכחי, אני כן חושב שצריך להגיע זעזוע שישדר "לא עוד". מבחינתי, 3-4 שחקני מפתח שיישלחו לספסל ישדרו בהחלט את המסר, ויסמנו לכל מי שסביב המערכת, שבהפועל באר שבע לא מרימים ידיים. יש הרבה שחקנים חדשים בקבוצה (ואנשים בכלל) והם כנראה לא מבינים את זה עדיין. עבודה קשה, זעזוע איפה שצריך, ואמונה בערכי המועדון (רעב, הקרבה ואמונה) יחזירו אותנו לדרך המלך. ראיונות על ה"לחץ" מהקהל לא יעשו את זה. בואו נדע כולנו להפריד בין העיקר לטפל. הימים הנוראים הם הזדמנות מצוינת לחשבון נפש לא רק אישי אלא גם קבוצתי, כקהילה שמסביב למועדון היקר הזה. בדברי ההיסטוריה של הפועל באר שבע, גם המצב הנוכחי שנראה עגום ונורא, הוא בסך הכל פירור קטן בהיסטוריה, משבר קטן שאת סופו נוכל לקרב.
גמר חתימה טובה.
כל מילה זהב!