הנצחת הסטריאוטיפים. כמה גועל בכתבה אחת!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

הנצחת הסטריאוטיפים. כמה גועל בכתבה אחת!

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

https://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1118814.html" onclick="window.open(this.href);return false;

כתבה ב'הארץ' תחת הכותרת "המדריך למאמן הפועל באר שבע, גיא עזורי" השוברת שיאים של גועל (אם כי בעיקר מצד המרואיינים). פשוט לקרוא ולהקיא.

"ידעתי שאם לא אלך לאירועים - חתונה, בר-מצווה או ברית - בעל האירוע ומשפחתו יקללו אותי מהיציע, ולכן הקפדתי ללכת לכל האירועים. הדברים האלה עבדו."

"באופן טבעי, בדרום חם יותר מהמרכז ומהצפון. אין ים, אין הרבה מקומות בילוי, אין חיים. יש רק כדורגל", מנתח מאמן הכושר של הנבחרת הצעירה, יוסי קקון, שבילה שמונה שנים בבירת הנגב. "ב"ש זו עיר שבכניסה אליה יש שלט ?ברוכים הבאים לב"ש', ומיד אחריו שלט ?וסרמיל ימינה'".

"אוהדי ב"ש מרגישים שהמרכז והצפון חזקים ועשירים יותר", טוען ויקו חדד, שאימן במועדון במשך שלוש שנים ושימש כיועץ מקצועי לבעלים אלונה ברקת, "יש להם תחושה של מסכנים, עניים, חלשים ודפוקים, ולכן הם רוצים להיות הכי טובים לפחות בכדורגל".

"גם גילי לנדאו, שעבר שלוש קדנציות בקבוצה, התעמת לא פעם עם האוהדים, כשבאחד האימונים אף ירדו מהיציע וניסו לפגוע בו פיסית.

"בב"ש עדיין חיים על שתי האליפויות משנות ה-70", הוא מסביר, "מבחינתם, הם מייצגים את כל הנגב ורוצים לתת פייט לשאר חבלי הארץ. כשהם לא מקבלים את זה, הם משתוללים".

גם צמד הכתבים בוקר&בן דויד ששקד על הכנת הכתבה לא טומן ידו בצלחת:"בפריפריה, במיוחד בכזאת שחיה ברגשי נחיתות תמידיים, יש חשיבות עצומה לשחקני בית הלובשים את מדי הקבוצה המקומית."

והדובדן שבקצפת, שדואג גם יותר משנתיים אחרי להעמיק הסטריאוטיפים (אם כי בורותו וחוסר מודעותו משמשים לו כנסיבות מקילות..) - פרי ביאושיו משך עשור ניהול שערורייתי:"בעבר כל שכונה שלחה את הנציג שלה לקבוצה, ולכן היתה הזדהות גדולה של השכונות עם המועדון", מוסיף אלי זינו, ששימש כבעלים במשך עשור וברזומה שלו יש אינספור עימותים עם הקהל. "כל שכונה עודדה את השחקן שלה, וזה יצר חיבור גדול בין הקהילה למועדון. בגלל הכבוד לנציג השכונה, לא היו מקללים ולא היו מלחמות. השחקנים היו מבלים בבתי קפה עם אוהדים, וכולם היו מתערבבים עם כולם. היום אין סמלים ואין חיבור. את האוהדים לא מעניין תקציב של 25 מיליון שקל, הם רוצים לראות שחקני בית אוכלים את הדשא. הם מתגעגעים לתקופה שב"ש היתה אלי זינו ומזכירה אחת. כולנו הגענו מהשכונות, וכשהיו בעיות קיימנו מפגשים במתנ"ס השכונתי והרגענו את הקהל. לא שילמנו הרבה כסף ולא שילמנו בזמן, אבל נתנו הרבה אהבה".

עד כאן.

קשה להסביר עד כמה הכעס והתסכול הוא עצום. שלא משנה מה יהיה פה באמת, תמיד יהיו האדיוטים התורניים שידאגו להנציח כל הסטיגמות והסטריאוטיפים השליליים, ותמיד יהיה גם מי שיתן להם במה, די נרחבת אפילו. פשוט גועל נפש!! :בוער מעצבים:
נערך לאחרונה על ידי אורי אדום בנשמה ב 05 אוקטובר 2009, 16:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
ניב

Re: הנצחת הסטריאוטיפים. כמה גועל בכתבה אחת!

שליחה על ידי ניב »

ארץ ידוע כאחד העיתונאים המסמלים את אנשי המרכז המנוכרים אלה שחיים בפלנטה משלהם ובטוחים שבדרום אין תשתיות מים ורוכבים שם על גמלים.

אותי הפתיעו דווקא המרואיינים שאחד כמו יוסי קקון שהצטייר בעייני כדמות חיובית מדבר איך שהוא מדבר זה צורם לגמרי.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
אביאל
Title: ברקת - היהלום של הנגב
יצירת קשר:

שליחה על ידי אביאל »

https://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1118814.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ואותי הפתיע הציטוט של הידוע לשימצה, אלי זינו:
"את האוהדים לא מעניין תקציב של 25 מיליון שקל, הם רוצים לראות שחקני בית אוכלים את הדשא. הם מתגעגעים לתקופה שב"ש היתה אלי זינו ומזכירה אחת."

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

גועל נפש!

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

הוא שאמרתי....

ואז, מגיע מאמן חדש וכאשר הוא כושל הוא מייד מניף את סיסמאות הסטיגמה לכל עבר ולו כדי לנקות את כשלונותיו שלו.
אני לפחות משתדל תמיד להתעלם מהסטיגמות הבזויות ולבחון כל מאמן לגופו,החלטותיו המקצועיות,התנהלותו,בחירת השחקנים,הציוות במגרש,החילופים ועוד.

סמל אישי של משתמש
רווית (:

שליחה על ידי רווית (: »

פשוט רדוד .
מי מרגיש פה נחות ?!
כן, אולי האזור משעמם, ואין כאן מקומות בילוי כמו במרכז, ולא מעניין..
אבל וואלה, אנשים פה חייםן, חמים, אכפת לנם ממה שקורה סביבם, ממה שקורה במדינה ולא רק מה שקורה סביב הארבעה צעדים שלהם.
וכן, גם כדורגל זה הדבר הכי מעניין שקיים פה, זה מעיד על רגשי נחיתות? וואלה, מגניב .
קיצור, שכל האנשים הבזויים האלה, שיורקים לבאר שממנה הם שתו, ושתו המון- יתביישו, כי אין דבר יותר מושפל מהמעשה שהם עושים.
ואדון אלי ז'ינו היקר- שחקני בית, סמלים ונשמות כבר אין פה הודות לך , איך שצמח פה שחקן מוכשר דאגת למכור אותו כדי לכסות את החובות שלך.
אז אל דבר על שכונה, כי ראינו לאן זה הוביל .
[font=Arial]עד מתי יוני 06 ?!
ג. שליט .
[/font]

הקהל לא מקלל , אני אוהב את הפועל .

רוביק, הפועל = באר שבע, באר שבע = הפועל !!
גם כדורגל זו תרבות !!

סמל אישי של משתמש
ארז3333

שליחה על ידי ארז3333 »

אני מתגעגע בעיקר לאשתו של ז'ינו... חצוף. הכתבה דוחה בדיוק כמו ג'וק מעוך. אלי ז'ינו, חושב שדבריו יהפכוהו לפופולרי, אך אל דאגה. זה משפיע על מקסימום שני אחוזים בקהל.

אם הדברים נכונים, אז לויקו אסור להיות במערכת החדשה של הפועל באר-שבע. דבריו הם החמורים ביותר בכתבה, והמחשבה שיש לו נגיעה על הנעשה בקבוצות הנוער מפחידה.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

צר לי לאכזב אתכם, אבל אם מנטרלים את התגובה המסכנה של ז'ינו רובה המכריע של הכתבה נכון.
אין מה לעשות לפעמים צריך להסתכל במראה, ולראות גם את הצדדים הפחות יפים.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

שיתביישו לעצמם כל "נציגי הפועל ב"ש" האלו שמעזים להתבטא ככה בעיתונות הארצית ולהוציא את העיר ב"ש כעיר
שוממת,בורה ומנוכרת.
חבורה של אידיוטים, "מחריבייך ומהרסייך ממך ייצאו", תודה רבה ליוסי קקון/ויקו חדד וחבריהם על גיבוב של שטויות על גבי
שטויות. אידיוטים,אין מילה אחרת.

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

חבורה של אידיוטים עגלות שרק בגלל שהם תת רמה הם לא נמצאים היום במעודון !
זה שי !
תמונה

Asif Gil

שליחה על ידי Asif Gil »

מה ויקו מחרטט שהוא "שתל" סטודנטים בשער 2? wtf?!! על מי הם באים לעבוד.??
.

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

הסיבה להתקוממות כאן של רוב החברים היא אותה סיבה שבגללה מחליפים מאמן פעמיים-שלוש
בעונה והיא שהציבור הבאר-שבעי מחפש אשמים ואף פעם לא עוצר רגע, לוקח נשימה ומנסה לבדוק
איפה הוא טעה, איפה הוא לא בסדר ואיפה הוא יכול להשתפר. אבל זה לא יקרה כי הוא תמיד צודק.

מתנצל להרוס לכם אבל פרט לדבריו של ז'ינו יתר הדברים די מדוייקים ומתארים מצויין את התנהלות
הדברים ואת התחושות בבאר-שבע. הכי קל זה לבוא בטענות לקקון, ויקו, גילי ולעיתונאים אבל בדיוק
כמו במקרה גיא לוי, אני פועל לפי משפטו הידוע של בן גוריון "לא משנה מי אמר, משנה מה אמר"
כלומר אני מתעלם מזהות המבקר אלא מתמקד בתוכן הדברים ולצערי אני מסכים כמעט עם הכל.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

אריק כתב:הסיבה להתקוממות כאן של רוב החברים היא אותה סיבה שבגללה מחליפים מאמן פעמיים-שלוש
בעונה והיא שהציבור הבאר-שבעי מחפש אשמים ואף פעם לא עוצר רגע, לוקח נשימה ומנסה לבדוק
איפה הוא טעה, איפה הוא לא בסדר ואיפה הוא יכול להשתפר. אבל זה לא יקרה כי הוא תמיד צודק.

מתנצל להרוס לכם אבל פרט לדבריו של ז'ינו יתר הדברים די מדוייקים ומתארים מצויין את התנהלות
הדברים ואת התחושות בבאר-שבע. הכי קל זה לבוא בטענות לקקון, ויקו, גילי ולעיתונאים אבל בדיוק
כמו במקרה גיא לוי, אני פועל לפי משפטו הידוע של בן גוריון "לא משנה מי אמר, משנה מה אמר"
כלומר אני מתעלם מזהות המבקר אלא מתמקד בתוכן הדברים ולצערי אני מסכים כמעט עם הכל.
מצטער,אבל אם אתה כבאר שבעי מסכים עם הדברים האלו אז אין שום סיכוי בעולם שאי פעם תשתנה הסטיגמה הזאת
עלינו. זה הכל בולשיט אחד גדול שיוצא מפיהם של אנשים בורים וכושלים שבעצמם מחפשים את האשמים ומאשימים את
ה"מנטליות הבאר שבעית" וכל מיני בלופים אחרים.
ברגע שבאר שבעי מסכים עם הכפשות שכאלו אז אבדנו.
לצייר את ב"ש כשכונה אחת גדולה,כעיר מסכנה חסרת תחומי עניין מלבד קבוצת הכדורגל, לפרסם ברבים כאילו שבב"ש
הכל מסחרה ושוק ושאנחנו מקנאים ומתרפסים בפני המרכז והצפון?! לא היה ולא יהיה. בולשיט אחד גדול.
כשפז חסדאי,במאמרו המפורסם בוואלה, לכלך על ב"ש והכפיש אותנו בצורה שלא תתואר אז אמרתי לעצמי "נו מילא,
צפונבון מפגר שחי בבועה היפה שלו ולא יצא ממטרופולין ת"א מעולם",אבל כשמקומיים אומרים זאת זה יכול להעלות
את הסעיף.

אני באר שבעי - אני לא מקנא לא בתושבי המרכז ולא בתושבי הצפון,אני חושב שב"ש עיר נפלאה עם אנשים מדהימים
ומנטליות מצויינת ומעל הכל אני חושב שבמקום להסתכל על הדשא של השכן ולשער עד כמה הוא ירוק יותר,הגיע הזמן
שנבדוק מה באמת הולך במרכז ובצפון מבחינת המנטליות של האנשים ובכלל של הכדורגל ונראה עד כמה המצב פה
הוא טוב יחסית.

ברגע שחלק מהבאר שבעים ייצאו מהבועה שהם חיים בחור ושהכל הרבה יותר טוב אצל השכן, רק אז תלמדו להעריך
את העיר ב"ש ואת איזור הדרום. אם כל כך לא טוב לכם אז אני באמת מאחל לא לראות אתכם כאן בעוד שנתיים-שלוש
כש"תפרשו כנפיים" ותעופו לכם ל"מרכז הנשגב" או ל"צפון הפורח"

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

אלי זינו עוד מעיז לפתוח את הפה??? הוא צריך להגיד תודה שלא יורקים עליו כמו על חתול שחור בכל פעם שרואים אותו.

שלח תגובה