מרוואן קבהא

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: מרוואן קבהא חתם ל-4.5 שנים בהפועל באר שבע

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

לא הבנתי למה עולה כאן השם של וובה שנתן אולי עשרה משחקים טובים בכל התקופה שלו כאן. שניהם לא ברמה הנדרשת. אם כבר חבל שהיינו צריכים לוותר על אייבנדר בקיץ. התאקלם כאן מצוין והוא פחות גרוע מהשוק הישראלי.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אתם מתעסקים בגול של אתמול כן או לא אחראי
יודעים מה? יאללה לא אחראי,מה הקשר?
אני מדבר מדיניות רכש,על שחקן שהגיע לכאן בשכר של 700,000 ברוטו וסתם הגיע,לא באמת כי היינו צריכים אותו,לא באמת כי הוא תורם כאן משהו שאין.
אני לא מצפה שכל שחקן שיגיע לכאן יהיה בינגו,אבל אני כן מצפה ששחקן שמועמד להגיע לכאן לפחות זוכה למעקב ראוי לפני שהוא מגיע.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אדום זקן כתב:אתם מתעסקים בגול של אתמול כן או לא אחראי
יודעים מה? יאללה לא אחראי,מה הקשר?
אני מדבר מדיניות רכש,על שחקן שהגיע לכאן בשכר של 700,000 ברוטו וסתם הגיע,לא באמת כי היינו צריכים אותו,לא באמת כי הוא תורם כאן משהו שאין.
אני לא מצפה שכל שחקן שיגיע לכאן יהיה בינגו,אבל אני כן מצפה ששחקן שמועמד להגיע לכאן לפחות זוכה למעקב ראוי לפני שהוא מגיע.
מה זה סתם הגיע? ראו כמו כולם שראדי הגיע לגיל שהוא לא יכול לתרום יותר, התייאשו סופית מוובה בראון, ראו כמו כולם שהשוק הישראלי דל, ראו שמדובר בשחקן הרכב קבוע בקבוצה שעל הנייר היא בפרופיל כמו שלנו, אז הלכו עליו.
אני הייתי מאלה שלא ידעו איך לאכול את ההחתמה, בעיקר כי זכרתי מהתקופה במכבי פתח תקווה שחקן מאוד פרווה ופחדתי שמדובר בעוד ליגיונר שישדרג את עצמו רק בגלל שעשה סיבוב באירופה, אבל אי אפשר כל החתמה לשפוט בדיעבד בטח כשהשוק הישראלי כל כך דל.
גם היום אני מנסה לחשוב על קשר ישראלי שהייתי מביא לאמצע, וחוץ מאלמוג כהן שיגיע רק אם הקבוצה שלו תרד ליגה וגם אז לא בטוח שאלונה תוכל לתת לו את השכר שהוא רגיל אליו או שמכבי תל אביב/מכבי חיפה יציעו לו, אין לי אפילו קשר ישראלי אחד שעולה לי בראש (קלטינס תחת חוגג לא יעזוב, בדיוק כמו נטע לביא במכבי חיפה), ולכם?

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

יובל אשכנזי, חזיזה, אולסק וכל הקשרים הגנריים מבני יהודה, נתניה וכאלה לא נופלים ממנו ועולים הרבה פחות כסף.
לגבי הגול, אם הוא נכנס למשבצת שהוא אמור להיכנס אליה בין אוחיון לטאהא קצת יותר מוקדם או שצ'יבוטה היה מוותר מראש על להיכנס לאמצע והולך לאגף, או שהיה לו הרבה יותר קל לחטוף לו את הכדור.
החיפוף הזה בירידה להגנה זו המחלה הכי גדולה של הקבוצה הזו.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Sir Alex Ferguson כתב: מה זה סתם הגיע? ראו כמו כולם שראדי הגיע לגיל שהוא לא יכול לתרום יותר, התייאשו סופית מוובה בראון, ראו כמו כולם שהשוק הישראלי דל, ראו שמדובר בשחקן הרכב קבוע בקבוצה שעל הנייר היא בפרופיל כמו שלנו, אז הלכו עליו.
אני הייתי מאלה שלא ידעו איך לאכול את ההחתמה, בעיקר כי זכרתי מהתקופה במכבי פתח תקווה שחקן מאוד פרווה ופחדתי שמדובר בעוד ליגיונר שישדרג את עצמו רק בגלל שעשה סיבוב באירופה, אבל אי אפשר כל החתמה לשפוט בדיעבד בטח כשהשוק הישראלי כל כך דל.
גם היום אני מנסה לחשוב על קשר ישראלי שהייתי מביא לאמצע, וחוץ מאלמוג כהן שיגיע רק אם הקבוצה שלו תרד ליגה וגם אז לא בטוח שאלונה תוכל לתת לו את השכר שהוא רגיל אליו או שמכבי תל אביב/מכבי חיפה יציעו לו, אין לי אפילו קשר ישראלי אחד שעולה לי בראש (קלטינס תחת חוגג לא יעזוב, בדיוק כמו נטע לביא במכבי חיפה), ולכם?
מה יש לשפוט כאן בדיעבד?
אם זיכרוני אינו מטעה אותי 80% מהפורום מה שנקרא "זרם" עם ההחלטה מתוך אמונה במערכת.
הוא לא דומה או דמה לראדי,לא מזכיר אותו בשום אספקט של המשחק אז ככה שלהגיד שרצו מחליף לראדי מעיד על מי שבחר אותו להחליף את ראדי.
לא יודע מה זה התייאשו מוובה,בסוף מדובר באותם שחקנים רק שזה הרוויח 200 והשהי 350.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אדום זקן כתב: מה יש לשפוט כאן בדיעבד?
אם זיכרוני אינו מטעה אותי 80% מהפורום מה שנקרא "זרם" עם ההחלטה מתוך אמונה במערכת.
הוא לא דומה או דמה לראדי,לא מזכיר אותו בשום אספקט של המשחק אז ככה שלהגיד שרצו מחליף לראדי מעיד על מי שבחר אותו להחליף את ראדי.
לא יודע מה זה התייאשו מוובה,בסוף מדובר באותם שחקנים רק שזה הרוויח 200 והשהי 350.
לא אומר שמדובר הייתה בהחלטה גאונית, אלא שבשוק הנוכחי של השחקנים הישראלים אין באמת אופציות טובות. אז מנסים, לוקחים הימורים, זה מה שיש. למי ששכח קבהא הגיע רק אחרי שלא הצלחנו להחזיר את אלמוג כהן שהיה האופציה הראשונה שלנו.

זה כמו שקראתי כותב כאן שאומר שהחלום שלו זה שבינואר גם אלו, גם עזרא, גם בן בסט, גם ממן וגם זריהן יעזבו. ונניח וכולם באמת יעזבו בינואר, את מי נביא? בכמה כסף? כמה שחקנים ישראלים בליגה באמת ישדרגו אותנו?
שלא תטעו, השינוי של מכבי היה לא מעט כי חזרו אליהם בקיץ שחקני בית רעבים לסגל. גלזר רץ במשחק מולנו יותר מכל אחד אחר, וזה גם מה שקורה כשיונתן כהן או ברסקי מקבלים את ההזדמנות (אפילו כשהם עברו מלהיות באנקרים בקבוצות צמרת לשחקני רוטציה במכבי שלפעמים אפילו לא נכנסים לסגל).
חלק מהתהליך שאנחנו צריכים לעבור הוא למצוא את אותם שחקני בית רעבים אצלנו (אני כבר כתבתי שהייתי מחזיר את דן ביטון וכן גם את אלקרנואי בינואר בשביל להזרים קצת דם חדש ורעב ושייכות לקבוצה, שחקנים צעירים שלא יפסיקו לרוץ עד שיפלו מהרגליים, שינשקו לברק את היד בכל דקה שהוא יתן להם).
עד אז, אנחנו לא מעט פעמים נשלם מחיר מופקע לשחקן רכש מבחוץ שלא יהיה שווה את זה, והרבה פעמים בגלל הסכומים שנשלם על אותו שחקן/שהוא יקבל הוא גם יבוא בגישה הרבה פחות רעבה ממישהו שגדל אצלנו ומגיל 0 חלם לשחק בבוגרת.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אדום זקן כתב: מה יש לשפוט כאן בדיעבד?
האמת שלראדי כשהיה בגילו של קבהא היום הייתה קריירה הרבה פחות מרשימה

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Sir Alex Ferguson כתב: לא אומר שמדובר הייתה בהחלטה גאונית, אלא שבשוק הנוכחי של השחקנים הישראלים אין באמת אופציות טובות. אז מנסים, לוקחים הימורים, זה מה שיש. למי ששכח קבהא הגיע רק אחרי שלא הצלחנו להחזיר את אלמוג כהן שהיה האופציה הראשונה שלנו.

זה כמו שקראתי כותב כאן שאומר שהחלום שלו זה שבינואר גם אלו, גם עזרא, גם בן בסט, גם ממן וגם זריהן יעזבו. ונניח וכולם באמת יעזבו בינואר, את מי נביא? בכמה כסף? כמה שחקנים ישראלים בליגה באמת ישדרגו אותנו?
שלא תטעו, השינוי של מכבי היה לא מעט כי חזרו אליהם בקיץ שחקני בית רעבים לסגל. גלזר רץ במשחק מולנו יותר מכל אחד אחר, וזה גם מה שקורה כשיונתן כהן או ברסקי מקבלים את ההזדמנות (אפילו כשהם עברו מלהיות באנקרים בקבוצות צמרת לשחקני רוטציה במכבי שלפעמים אפילו לא נכנסים לסגל).
חלק מהתהליך שאנחנו צריכים לעבור הוא למצוא את אותם שחקני בית רעבים אצלנו (אני כבר כתבתי שהייתי מחזיר את דן ביטון וכן גם את אלקרנואי בינואר בשביל להזרים קצת דם חדש ורעב ושייכות לקבוצה, שחקנים צעירים שלא יפסיקו לרוץ עד שיפלו מהרגליים, שינשקו לברק את היד בכל דקה שהוא יתן להם).
עד אז, אנחנו לא מעט פעמים נשלם מחיר מופקע לשחקן רכש מבחוץ שלא יהיה שווה את זה, והרבה פעמים בגלל הסכומים שנשלם על אותו שחקן/שהוא יקבל הוא גם יבוא בגישה הרבה פחות רעבה ממישהו שגדל אצלנו ומגיל 0 חלם לשחק בבוגרת.
בגגול אני מסכים עם הגישה.
לא רואה שום פסול להחזיר את ביטון או אלקרנאווי.
העניין הוא אחר,המערכת וגם אנחנו כאוהדים נפלנו שבויים בקונספציה הזאת שכל שחקן ישראלי טוב צריך להיות אצלנו.
המציאות טפחה לנו על הפנים וזה גם בסדר.
השאלה היא איך מתקנים?
ותיקון בעיניי יכול לבוא בכמה היבטים.
הראשון,להפנים את המצב.
השני,זה לא לעשות מהפכות,הם גם אף פעם לא מצליחות.
השלישי,זה לקבוע מי הם שחקני הבסיס ועליהם להחביש מי שצריך.
הרביעי והכי חשוב ואמרתי את זה לא פעם,צריך להשקיע במערכת הסקאוט,אין שחקן שיגיע לכאן ללא דוח מפורט,עקבי שגם אותו מועמד צריך להיות קודם כל ראוי פרסונלית.
על אחת כמה וכמה שכרגע בגזרת שחקני הבית אין בשורה,עד שנקטוף את הפירות מהאקדמיה,הכסף צריך ללכת לסקאוטים,זה יחסוך לנו ים של כסף.
ובחייאת,עלות של צוות כזה לשנה זה בין 400 ל500 אלף שקל.

סמל אישי של משתמש
nir767676

שליחה על ידי nir767676 »

אורי אדום בנשמה כתב: זיכרון קצר וסלקטיבי זה עניין נפוץ בקרב אוהדי ספורט... מי שזוכר - זוכר שהיו תקופות שוובה היה נחשב בעליל לא רלוונטי. זה שהותיר אחריו זיכרון טוב זה הודות למס' משחקים מצומצם בהם היה סביר והפגין לחימה, אחרי שזכה בהזדמנות מן ההפקר. גם הצד החינני באישיותו תרם לכך.
אין פה שום זיכרון סלקטיבי,
וובה החזיק אמצע מול אלימפיאקוס ביוון,
קבהא לא מסוגל להחזיק אמצע מול קבוצות ליגה לאומית.
וובה יותר טוב ממנו, והוא הוכיח את זה למרות שמעולם לא קיבל הזדמנות לשחק קבוע בהרכב

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

nir767676 כתב: אין פה שום זיכרון סלקטיבי,
וובה החזיק אמצע מול אלימפיאקוס ביוון,
קבהא לא מסוגל להחזיק אמצע מול קבוצות ליגה לאומית.
וובה יותר טוב ממנו, והוא הוכיח את זה למרות שמעולם לא קיבל הזדמנות לשחק קבוע בהרכב
מה אתה זוכר מוובה חוץ מאותו משחק מול אולימפיאקוס?
הוא לא היה מספיק טוב מקצועית והחלפנו אותו באותו דבר פשוט

סמל אישי של משתמש
ReDo

שליחה על ידי ReDo »

אדום זקן כתב: בגגול אני מסכים עם הגישה.
העניין הוא אחר,המערכת וגם אנחנו כאוהדים נפלנו שבויים בקונספציה הזאת שכל שחקן ישראלי טוב צריך להיות אצלנו.
השאלה היא איך מתקנים?
הראשון,להפנים את המצב.
הרביעי והכי חשוב ואמרתי את זה לא פעם,צריך להשקיע במערכת הסקאוט,אין שחקן שיגיע לכאן ללא דוח מפורט,עקבי שגם אותו מועמד צריך להיות קודם כל ראוי פרסונלית.
על אחת כמה וכמה שכרגע בגזרת שחקני הבית אין בשורה,עד שנקטוף את הפירות מהאקדמיה,הכסף צריך ללכת לסקאוטים,זה יחסוך לנו ים של כסף.
עצוב שלא רואים שינוי בנושא הזה.
מליונים נשפכו על קניית זרים מהליגה, משכורות לזרים כושלים ופיצויים לאותם זרים כושלים, ועדיין לא מטפלים בשורש הבעיה.
זה לא הגיוני שנמשיך לקנות כל זר שנתן פה חצי עונה טובה בגלל שאין לנו את המסוגלות למצוא אותם בעצמנו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אדום זקן כתב: בגגול אני מסכים עם הגישה.
השאלה היא איך מתקנים?
הראשון,להפנים את המצב.
לפני הכל, הגישה חייבת להשתנות.
זה מעבר למערך, טקטיקה והאם בן ביטון שיחק בימין או אלחמיד שיחק בימין או אוחיון שיחק בימין.
לא יכול להיות שמדקה 60 - 65 אנחנו משחקים בהליכה.
לשחק בהפועל באר שבע צריך להיות זכות.
שחקנים צריכים לשמוח בכל דקה שהם מקבלים במועדון עם שאיפות כמו שלנו ולא לעלות בחוסר חשק כי הם לא פתחו בהרכב.
בדרך כלל בכדורגל המקצועני, שחקנים בפרופיל של חן עזרא, בן בסט וממן (מי אמר שאקירי בליברפול?), טורפים את הדשא כשהם מקבלים הזדמנות אולי אחרונה בקרירה להוכיח את עצמם בקבוצה ששואפת להתמודד על כל התארים ושזכתה בשלוש אליפויות רצוף (לא לדבר על העובדה שכולם זוכים לשדרוג כלכלי בחתימה אצלנו).
אבל אנחנו בישראל, ברוב המקרים לא חלק מהכדורגל המקצועני, ואצלנו לא אוהבים להילחם על המקום, לאתגר את עצמך, לטרוף את הדשא גם אם אתה מקבל 5 דקות לשחק, אלא מעדיפים לעשות פרצופים, להדליף לתקשורת, לבדוק כבר את היעד הבא (שיהיה הרבה יותר נוח, הרבה פחות מאתגר אבל גם עם הרבה פחות מצליח מקצועית).
זאת הסיבה שאני הייתי מחליף תקליט. מסמן שחקני בית שלדעתי שווה לתת להם הזדמנות בסגל בינואר (דן ביטון, עמרן אלקרנואי, אולי גם שמות פחות נוצצים כמו דודי טוויטו ונועם גמון אם מחפשים מחליף לאוחיון או אם חושבים לוותר על קורוהט כדי לפנות מקום של זר), מתוך מטרה להחזיר לסגל את הרעב שאבד לו.
גם אם אלקרנואי נופל מקצועית מהשחקנים בספסל שלנו, הוא יעיף שחקנים באוויר באימון כדי שברק יתן לו הזדמנות, וכשהוא יקבל הזדמנות הוא יאכל את הדשא וירוץ וילחץ וידביק את כולם סביבו, הבסיס שלנו (בטח אלה שעולים מהספסל ואמורים להביא שינוי) חייב להיות רעב ותשוקה, אחרת נמשיך ליפול באותם מקומות שאנחנו נופלים בהם כל מחזור.
נערך לאחרונה על ידי Sir Alex Ferguson ב 07 ינואר 2019, 19:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

כל הקבוצה יורדת להגנה כמו זקנה בת 80.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Sir Alex Ferguson כתב: לא אומר שמדובר הייתה בהחלטה גאונית, אלא שבשוק הנוכחי של השחקנים הישראלים אין באמת אופציות טובות. אז מנסים, לוקחים הימורים, זה מה שיש. למי ששכח קבהא הגיע רק אחרי שלא הצלחנו להחזיר את אלמוג כהן שהיה האופציה הראשונה שלנו.

אז עכשיו שחקני בית זה המודל?
לא נמאס לכם מהטרנדים שמתחלפים כל שנתיים?

לא זכור לי שהשתמשנו בשחקני בית כדי לזכות בשלוש אליפויות רצופות ומלאות מחויבות.
צריך לחפש שחקנים בפרופיל הנכון.
איפה נולדו זה הדבר האחרון שמעניין.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

ForeverRed כתב: אז עכשיו שחקני בית זה המודל?
לא נמאס לכם מהטרנדים שמתחלפים כל שנתיים?

לא זכור לי שהשתמשנו בשחקני בית כדי לזכות בשלוש אליפויות רצופות ומלאות מחויבות.
צריך לחפש שחקנים בפרופיל הנכון.
איפה נולדו זה הדבר האחרון שמעניין.
הפרופיל הוא שחקנים צעירים ורעבים שיחזירו לנו את הרעב.
שחקני בית הם זולים וזמינים.
אם אתה מכיר עוד שחקנים צעירים ורעבים במחירים שפויים שיגיעו בינואר אני אשמח לשמוע.

שלח תגובה