אריק סאבו

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yakar

Re: אריק סאבו

שליחה על ידי yakar »

gooner כתב:לא חושב שצריך להסיק מסקנות על סמך המשחק הכי גרוע שלו בינתיים. זה קורה, הוא עדיין שחקן חדש בקבוצה וייתכן שהלחץ של הקבוצה בשבועות האחרונים השפיע עליו יותר. גם במשחק חלש, הוא לא הפסיק לנוע יותר ממרבית השחקנים שלנו.
בנוסף, ההנחה שהוא מחליט על דעת עצמו לא להישאר בקישור האחורי היא לדעתי מוטעית. יותר סביר לדעתי שאלו הוראות מפורשות שהוא מקבל. מישהו יודע אחרת?
מסכים. המשחק הכי גרוע שלו אצלנו ללא ספק.

מאוד מרתיח את זה שהוא בורח למעלה ולא בא לנהל את הקישור לצד אוגו. זה גם טוב למתפרצות של היריבה, שיש שחקן מהיר שיכול לסתום חורים. ברגע שהוא ככה גבוה הוא לא מספיק לרדת להגנה.

זה כן נראה כמו הוראה של בכר(לא הגיוני שהוא לא שם לב לזה אחרת) וזה מאוד מאוד מוזר לי. גם ככה המערך לא מאוזן. יש לך רק 2 שחקנים בקישור, המינימום ששניהם ישארו בקישור.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

סבלנות. סאבו שחקן שחקן, כרגע הבלאגן חוגג אצלנו (בכר אמר במסיבת עיתונאים אחרי המשחק שהקדיש את המחצית כדי להרגיע את השחקנים ולהסביר להם שהם לא שיחקו בעמדות שהציב אותם, עד כדי כך הלחץ גדול), אפילו אוגו אתמול היה חלש ולא היה ברור איפה הוא משחק (כמה פעמים איבד/איבדנו כדור גבוה ואוגו פשוט נתקע על ה-16 של קריית שמונה בלי יכולת לתמוך בהגנה).
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אני לא מדבר רק על בעיות מיקום.
לסאבו אין מספיק תכונות של קשר אמצע וניתן היה לראות את זה גם במשחקים טובים שלו.
תראו כמה מאבקים פיזיים הוא מפסיד תוך כדי משחק, כמה מאבקי אוויר נוטים לכיוון היריב באזורים המסוכנים כשהוא מעורב במהלך, כמה מתפרצות עוברות דרכו מבלי שיעשה עבירה שתמנע אותם.
אי אפשר לסמוך על קשר כזה. הוא נמצא בתפקיד שאמור להחזיק קבוצה.
מהצד השני, גם בהתקפה הוא רחוק מלהיות להיט.

אני חושב שהרבה נופלים שבויים בקלאס שלו.
טכניקה ופוזה של כדורגלן יש גם יש, ובדיוק כמו במקרה של קורהוט זה גורם לאנשים להאמין שהוא שווה יותר ממה שהוא מסוגל לתת באמת.

אני מצפה לשיפור ניכר במשחק ההגנה שלו.
בלי זה אין לו זכות קיום בקבוצה.

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

סאבו נכנס לרחבה כי אם לא יכנס נשאר עם קבוצה גמדה ברחבה מה שגרם לנו לבעיות בתחילת העונה..

אין ספק שעדיין אין איזון.. לאט לאט אנחנו נמצא את האיזון

*התגעגעתי לביקורות של אחרי ניצחון. הכל נשמע באווירה טובה יותר

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

סאבו לעולם לא יהיה ראדי.
אין ולא תהיה לו יכולת להביא מספרים בקצב.
יבליח פה ושם, לא מעבר.
לא סתם כבר עשרה מחזורים שלו פה זה תמיד ליד. זה לא רק חוסר מזל.

לגמרי מסכים עם FR שהוא רך מדי לשחקן בעמדה שלו.
רוצה לראות אותו לוקח יותר על עצמו, משחק כמו מנהל משחק מאחור.
ממש לא אהבתי אתמול שהוא "ברח" לאזור רחבת היריב בדקות הלא טובות. אל תהיה לידר, אבל גם אל תיחבא אל הכלים.

בלונג ראן אוחנה צריך לקחת את המושכות של הקשר השלישי, או שסאבו יתחיל לתפקד כ50/50 עם יותר אחריות הגנתית והבנה שהוא זה שצריך לנווט בעיקר מאחור או שנצטרך לחפש שחקן אחר.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

yossi כתב:סאבו לעולם לא יהיה ראדי.
אין ולא תהיה לו יכולת להביא מספרים בקצב.
יבליח פה ושם, לא מעבר.
לא סתם כבר עשרה מחזורים שלו פה זה תמיד ליד. זה לא רק חוסר מזל.
לא יודע אם סאבו יהיה בסופו של דבר הצלחה או כשלון, אבל נראה לי שעניין המספרים פה בעיקר מתבסס על נוסטלגיה.
תופעה חביבה בפני עצמה.

סאבו לעולם לא יהיה ראדי, קודם כל כי הוא משחק לכאורה בתפקיד של הובאן.
זה שלצד אוגו.
לשם פרופורציה, המספרים של הובאן בליגה היו 7 שערים ואפס בישולים במהלך כל 3 העונות גם יחד.
סאבו הבקיע בעונה שעברה בבית"ר 6 שערים ובישל 5, שזה גם בערך הממוצע של ראדי בב"ש.

את המספרים של ראדי ששיחק כקשר ההתקפי בשלישיה, תוכלו אם תרצו להשוות להאסלבנק או לסבע,
שכמובן מספקים פחות הגנה אך גם יותר מספרים התקפיים, ביחוד אם נזכור שראדי היה בועט המון מצבים נייחים.

ואם כבר זכרון ולא רק מספרים, גם אני זוכר את ראדי והובאן.
אז למרות שאסור לאמר את זה פה בפורום, לצד היתרונות שלהם אני זוכר אי אילו חסרונות:
ראדי "הגרזן" היה די איטי במהלך כל הקריירה שלו עד שבעונה האחרונה שלו זה כבר היה מביך הגנתית, ובכר התקשה לשלב אותו, והירבה לכעוס עליו.
לגבי הובאן אפשר לומר הרבה בזכות המאמץ שלו, אבל הדיוק היה ממנו והלאה. מסירות לשום מקום ובעיטות לכיוון דגל הקרן היו סימן היכר שלו.
כשחיפשו שידרוג של זר בסוף העונה האחרונה שלו, היה ברור שהוא החוליה החלשה.

בינתיים סאבו עם שני בישולים בשליש עונה בתור קשר שני. אולי לא מדהים, אבל בטח לא מצדיק את העליהום עליו, והוא שחקן חדש.
כל מה שאמרתי כמובן לא גורע מהתכונות המצויינות של הובאן וראדי שעזרו מאוד בהשגת האליפויות.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

gooner כתב:
לא יודע אם סאבו יהיה בסופו של דבר הצלחה או כשלון, אבל נראה לי שעניין המספרים פה בעיקר מתבסס על נוסטלגיה.
תופעה חביבה בפני עצמה.

זה שלצד אוגו.
לשם פרופורציה, המספרים של הובאן בליגה היו 7 שערים ואפס בישולים במהלך כל 3 העונות גם יחד.

את המספרים של ראדי ששיחק כקשר ההתקפי בשלישיה, תוכלו אם תרצו להשוות להאסלבנק או לסבע,
שכמובן מספקים פחות הגנה אך גם יותר מספרים התקפיים, ביחוד אם נזכור שראדי היה בועט המון מצבים נייחים.

אז למרות שאסור לאמר את זה פה בפורום, לצד היתרונות שלהם אני זוכר אי אילו חסרונות:
ראדי "הגרזן" היה די איטי במהלך כל הקריירה שלו עד שבעונה האחרונה שלו זה כבר היה מביך הגנתית, ובכר התקשה לשלב אותו, והירבה לכעוס עליו.
לגבי הובאן אפשר לומר הרבה בזכות המאמץ שלו, אבל הדיוק היה ממנו והלאה. מסירות לשום מקום ובעיטות לכיוון דגל הקרן היו סימן היכר שלו.

בינתיים סאבו עם שני בישולים בשליש עונה בתור קשר שני. אולי לא מדהים, אבל בטח לא מצדיק את העליהום עליו, והוא שחקן חדש.
כל מה שאמרתי כמובן לא גורע מהתכונות המצויינות של הובאן וראדי שעזרו מאוד בהשגת האליפויות.
כמה דמגוגיה בהודעה אחת.

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

gooner כתב:
תופעה חביבה בפני עצמה.

זה שלצד אוגו.

+1

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

סאבו צריך לשחק במיקום של הובאן.
במציאות הוא משום מה עולה הרבה יותר מדי גבוה וגורם לכך שאין לנו קו אמצע.

כמה פנדלים סאבו בעט בעונה הדי יחידה הזו שהביא מספרים?
להתייחס לראדי כמביא מספרים מנייחים זו כבר גניבת דעת רצינית. לא יודע איך להתייחס לכך ברצינות.

ראדי הוא 10 די נדיר מסוגו בשל העבודה הקשה והאינטנסיביות שתמיד הביא, שהלך אחורה עם הזמן.
כל ניסיון לשים גם את סאבו בעמדה הזו יעשה עוול לסלובקי והזמן יוכיח את זה.
את הגובה, הפס הנקי, מהירות המחשבה ושחרור הכדור הוא צריך לנצל מעמדה אחורית (בדיוק כמו בבישול לשהר).
אם יצליח להיות לא רך ועם מספיק אופי לבוא ולקחת אחריות גם ברגעים קשים, נרוויח אחלה שחקן.
כרגע זה לא שם. גם בגלל שהוא נמצא באזורים שעדיף שלא יהיה בהם.

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

שלושה משחקים חלשים שלו, אני חושב שהוא לא בריא ב. 100%

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

ForeverRed כתב: כמה דמגוגיה בהודעה אחת.
השקיע והתנסח לעניין ונימק, מעניין אותי לשמוע עניינית מה אתה חושב כי אני נוטה להסכים.
אמנם הגנתית הוא פרווה (אבל לא חלבי) אבל הוא מניע את הכדור מצוין, יש לו פס נקי וגם בקבלת החלטות הוא ברמה מעל השחקן הישראלי.
יש לו 2 בישולים שזה לא רע בסהכ, מסכים שמבחינת הבקעת שערים השנה זה הולך לו פחות טוב (אני עדיין לא חורץ את גורלו וכן חושב שהוא שווה סכום דו ספרתי של שערים ובישולים בעונה מלאה) ומסכים שלאידיאל שאליו אנו מכוונים את הפועל בש הוא לא מספיק טוב.
כרגע? אין משהו יותר טוב, בטח לא ישראלי ריאלי שניתן להחתים.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

הובאן 0 בישולים? רק במשחק אחד מול רעננה היו לו 2
בסה"כ היו לו משהו כמו 7-8 בכל התקופה

הבעיה העיקרית עם סאבו היא שהוא 10 דקות במשחק, 10 דקות לא. לחלוץ זה מתקבל על הדעת, לשחקן בעמדה שלו זה פשוט בלתי אפשרי

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

gooner כתב:
תופעה חביבה בפני עצמה.

זה שלצד אוגו.

להובאן היו 0 בישולים?
וואלה מעניין...
ב3 העונות שלו פה היו לו לפחות 7 בישולים.
ב2014-2015 הוא בישל 4 ב2015-2016 עוד בישול ועוד בישול ב2016-2017.
6 בישולים ועוד כמה שערים.
לא אפס..
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

אורן, ביקשת קיבלת.

1. ראדי שיחק לא מעט גם בעמדה של הובאן.

2. הנתון על המספרים של הובאן לא נכון.

3. 90 אחוז מהשערים של סאבו הגיעו מפנדלים. מדובר בשחקן שמבקיע שער שדה אחד לעונה לאורך שנים (בעונה שעברה הפציץ עם 2).

4. ראדי לא שיחק כקשר התקפי ואין שום קשר בינו לבין שחקנים דוגמת סבע או האסלביינק.
הוא שיחק בשתי עמדות הקישור, כמנהל משחק שהחזיק בממוצע מסירות למשחק מהגבוהים בליגה מדי עונה.
התרומה שלו לשטף המשחק בלתי ניתנת לערעור, ועל כדורי העומק והבעיטות מרחוק אין צורך להרחיב.
קצת מצחיק שכותב הפוסט בחר להדגיש את התרומה ההתקפית של המתחרים על העמדה לטענתו (סבע והאסלביינק, נו באמת) ולהתעלם לגמרי מהתרומה למשחק ההגנה (גם של הובאן).
תרומה שסאבו מתקשה מאוד לספק כרגע במידה הנחוצה ומכאן מגיעה הציפייה שלפחות יפצה על כך בחלק ההתקפי, דבר שלא קורה.

5. הפוסט מלא באי דיוקים והדגשה של נתונים המשרתים את האגנדה של הכותב.
למשל, ההשוואה בין סאבו לבין הובאן/ראדי בסיום תקופתם בקבוצה וכשהם רחוקים משיאם, או איזכור איבודי הכדור של הובאן תוך התעלמות מוחלטת מהפלוסים האחרים שהביא כמו מנהיגות, חכמה, תרומה למשחק הלחץ, כיסוי שטחים, אגרסיביות, יציאה עם הכדור, ורסטיליות ועוד ועוד.
סאבו לא קרוב לרמה של השניים, הלוואי שהיה חצי מהם.
הפונטציאל אמנם קיים אבל עם פוטנציאל לא הולכים למכולת.

בקיצור, דמגוגיה זולה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אחרי שבת התחלתי להפנים שאני וכולנו כאן טועים וחוטאים בכך שאנחנו מנסים להשוות שחקנים בסגל הנוכחי (לא משנה אם מדובר בסאבו או האסלביינק) לשחקנים מדור הזהב (לא משנה אם טוני או הובאן).
אין שחקן אחד שהוא העתק של שחקן אחר, בטח כשאנחנו מדברים (אנחנו בדיון של סאבו אז נתמקד בהשוואה שעשו לו) בהובאן, שהוא מבחינתי השחקן הכי חכם שאני ראיתי במדים שלנו מאז ומעולם (ביחד עם סיעד חלילוביץ').

הובאן היה ענק אבל מזכיר לכולם שאת קפיצת המדרגה הוא עשה כשעברנו לשלושה קשרי 50/50 באמצע. כששיחקנו עם שני קשרי 50/50 במגרש בתקופת אלישע, הוא עדין היה שחקן חכם ובינגו גדול, אבל כתבנו כאן הרבה על חוסר איזון בקבוצה באותה תקופה, כשאת קפיצת המדרגה האמיתית הוא עשה כשברק הגיע וצירף לו ולאוגו את ראדי לידם.

אם כבר השוואה, אז לא סאבו להובאן, אלא לעובדה שסאבו הוא חלק משני קשרי 50/50 בעוד הובאן היה חלק משלושה קשרי 50/50.
כתבתי בטופיק אחר, שני שחקנים (ניג'ל ודיא) ממלאים את הבור שהשאיר שחקן אחד שעזב (טוני), וזה גרם לנו להקריב את הקשר 50/50 השלישי בשביל לשחק במערך שגם דיא וגם ניג'ל יוכלו לשחק בו.

כמובן שסאבו כרגע לא יציב מספיק ויש לו לאן להשתפר, אבל הוא לחלוטין שחקן לקבוצה כמו שלנו ולדעתי גם שדרוג עצום לאייבנדר שאותו הוא החליף.
שימו ליד סאבו בנוסף לאוגו עוד קשר 50/50 איכותי (ויסלח לי קבהא) ואז סאבו יבלוט יותר ולדעתי גם יקבל פחות ביקורות כי כרגע הפוקוס עליו גדול יותר כי הוא ואוגו היחידים בקישור שעושים הגנה.

נ.ב
מי שמחפש שערים מסאבו צפוי להתאכזב. היו לו רק שני שערי שדה שנה שעברה, בגלל שהם היו בצבע ובגלל שלקח תפנדלים בבית"ר אז נוצר רושם שהוא מבקיע מחונן, הוא לא. הוא כן מוסר מצוין, הוא כן מבשל, הוא כן מוסר כדורי מפתח, ולא פחות חשוב הוא כן עובד קשה מאוד כל משחק ורץ בלי הפסקה מה שלפעמים מעלים את העובדה שאנחנו רק עם שני קשרים שעושים הגנה (תזכרו מה קרה בנתניה וסמי עופר כשהוא יצא, האמצע היה חשוף לגמרי, פתאום אפשר היה לראות כמה שטח הוא מכסה וסוגר בתנועה שהוא עושה בלי הפסקה).

שלח תגובה