המצב הביטחוני

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
The red one

Re: המצב הביטחוני

שליחה על ידי The red one »

bs war כתב:
לצערי במדינת ישראל אלה לא דברים בסיסיים ומעולם לא היו.
גם לי יש ביקורת על ההתנהלות, אבל אני גם מבין שאין פתרונות קסם וזו סיטואציה מורכבת. לא מכיר פתרון שיביא לשקט מוחלט בעוטף, אם מישהו מכיר אשמח שיגיד לי.
עם כל הציניות המוצדקת של כולנו בנוגע לביבי, אני באמת מאמין שטובת המדינה לנגד עיניו והוא מנסה למצוא פתרונות.

דבר אחד אני כן יכול להגיד בוודאות: אני לא מוכן להקריב אפילו שערה אחת מראשם של חיילי צה"ל בשביל קן הצרעות הזה.
אני חושב שפיתרון של הפעלת כוח *אמיתי*, כלומר, התקפה מאסיבית מהאוויר בהקפים שלא נראו עד כה ומחיקה שלמה של העיר עזה, ממש ככה, ללא הקש בגג וחארטות, כן יכול להביא בסופו של דבר לשקט, אבל זה יהיה כרוך בהרבה מאוד בלאגן מסביב: הצבאות בצפון, העולם הנאור, המדינות הערביות שאנחנו עוד איכשהו בקשר טוב איתם.

לכן אני מאמין שהאופציה הזו אפילו לא על השולחן ואם אכן כך הם פני הדברים - אני מעדיף "לנשוך שפתיים" ולהגיע להסדרה מאשר להגרר לצוק איתן 2 ולחפור עוד 70+ קברים

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

bs war כתב:
לצערי במדינת ישראל אלה לא דברים בסיסיים ומעולם לא היו.
גם לי יש ביקורת על ההתנהלות, אבל אני גם מבין שאין פתרונות קסם וזו סיטואציה מורכבת. לא מכיר פתרון שיביא לשקט מוחלט בעוטף, אם מישהו מכיר אשמח שיגיד לי.
עם כל הציניות המוצדקת של כולנו בנוגע לביבי, אני באמת מאמין שטובת המדינה לנגד עיניו ושהוא מנסה למצוא פתרונות בכל כוחו. אולי אני תמים.

דבר אחד אני כן יכול להגיד בוודאות: אני לא מוכן להקריב אפילו שערה אחת מראשם של חיילי צה"ל בשביל קן הצרעות הזה.
עם כל הצער, תפקידו של הצבא הוא להילחם.
לא ייתכן שהערים הסמוכות לעוטף יטווחו על בסיס כמעט שבועי כבר כמה? 7-8 חודשים רצוף?

ויש הרבה דרכים חוץ מכניסה קרקעית. שיפעילו את חיהא במטרה לפגוע במטרות רציניות ולגבות מחיר רציני.
אם היו עושים את זה בזמן, לא היינו מגיעים למצב של היום. מעל 400 שיגורים ביממה, קצב האש שלהם רק הולך ומשתכלל.
ההכלה וההבלגה היא שמביאה אותנו כל פעם למבצע נוסף.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

הבעיה שהממשלה לא עושה כלום מאז צוק איתן.
תושבי עוטף עזה סובלים מטרור עפיפונים ומעוד דברים והממשלה לא עושה כלום.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אורי אדום בנשמה כתב:
''מיטב המומחים הגיעו למסקנה''... פה חשדתי :נוגח:
בוגר מאוד.
בוא נמשיך לזלזל, בזה אנחנו הכי טובים.

סמל אישי של משתמש
The red one

דר אדום בנשמה כתב:הבעיה שהממשלה לא עושה כלום מאז צוק איתן.
תושבי עוטף עזה סובלים מטרור עפיפונים ומעוד דברים והממשלה לא עושה כלום.
קשה לומר 'לא עושים כלום'.

עובדה, עד לפני יומיים, 99% מבלוני ועפיפוני התבערה, וכן השיגורים, פסקו למשך משהו כמו שבוע-שבועיים. היינו בדרך הנכונה לסוג-של הסדרה. לא יודע כמה זמן היא הייתה מחזיקה, אבל היא הייתה אמורה לקרות. זה כבר 'משהו' שנעשה

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

yossi כתב: עם כל הצער, תפקידו של הצבא הוא להילחם.
לא ייתכן שהערים הסמוכות לעוטף יטווחו על בסיס כמעט שבועי כבר כמה? 7-8 חודשים רצוף?

ויש הרבה דרכים חוץ מכניסה קרקעית. שיפעילו את חיהא במטרה לפגוע במטרות רציניות ולגבות מחיר רציני.
אם היו עושים את זה בזמן, לא היינו מגיעים למצב של היום. מעל 400 שיגורים ביממה, קצב האש שלהם רק הולך ומשתכלל.
ההכלה וההבלגה היא שמביאה אותנו כל פעם למבצע נוסף.
משתמשים בחיל האוויר כל הזמן. רוצה להאמין שלא סתם ושגם גורמים נזק משמעותי בעזרתו.
התוצאות של הכניסות הקרקעיות הובילו אותי למסקנה שזה לא משתלם במיוחד. אי אפשר באמת "לטהר" את עזה. במקסימום משיגים שקט לתקופה מוגבלת ועשרות חיילים הרוגים. וואלה, לא שווה.

לצערי אני מתחיל להאמין שהיחידים שיכולים להפיל את החמאס הם אזרחי הרצועה עצמם. ברגע שיצאנו משם איבדנו שליטה על מה שקורה שם.
ואנחנו בטוח לא עוזרים עם העברות הכספים והעסקאות שאנחנו עושים איתם.
נערך לאחרונה על ידי bs war ב 13 נובמבר 2018, 10:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ForeverRed כתב: בוגר מאוד.
בוא נמשיך לזלזל, בזה אנחנו הכי טובים.
ידידי הנכבד,
כשאתה משתמש בהנחות יסוד מופרכות - שהרי אינך נמנה על אותם מומחים, ומה עוד שלא חסרים מקרים בהם תחזיות המומחים הכזיבו - כדי לחזק דעה אישית, אתה אמור לקבל בהבנה מסויימת, מתוך הוגנות אינטלקטואלית, תגובות מעין אלו.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
MikiRed
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי MikiRed »

לכל הרמטכ"לים בפוטנצייה.
נער הייתי וגם בגרתי, ואחרי שאני סופר עד 10, אני מעדיף את המנהיגות של ביבי ולא את ההפקרות של אולמרט או את הברברת של גבאי, ציפי או לפיד.

סמל אישי של משתמש
The red one

MikiRed כתב:לכל הרמטכ"לים בפוטנצייה.
נער הייתי וגם בגרתי, ואחרי שאני סופר עד 10, אני מעדיף את המנהיגות של ביבי ולא את ההפקרות של אולמרט או את הברברת של גבאי, ציפי או לפיד.
תכנס ללינק הזה ותגיד לי מה ביבי אם לא ברברת
https://twitter.com/news10/status/1061643331334295554" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

אורי אדום בנשמה כתב:
ידידי הנכבד,
כשאתה משתמש בהנחות יסוד מופרכות - שהרי אינך נמנה על אותם מומחים, ומה עוד שלא חסרים מקרים בהם תחזיות המומחים הכזיבו - כדי לחזק דעה אישית, אתה אמור לקבל בהבנה מסויימת, מתוך הוגנות אינטלקטואלית, תגובות מעין אלו.
וואלה צודק.
מי הם הרמטכ"ל והצמרת הצבאית, ומי הם ראש הממשלה והצמרת המדינית - אנשים שעשו קריירות של עשרות שנים וכבר עברו מבצע או שניים - לעומת אורי אדום בנשמה סגרון.

קשקשן בלתי נלאה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ForeverRed כתב: וואלה צודק.
מי הם הרמטכ"ל והצמרת הצבאית, ומי הם ראש הממשלה והצמרת המדינית - אנשים שעשו קריירות של עשרות שנים וכבר עברו מבצע או שניים - לעומת אורי אדום בנשמה סגרון.

קשקשן בלתי נלאה.

נהיית חסר הבנת הנקרא לעת מצוא, אז אתן לך לעוס בכפית:

א. רוצה לומר שטענתך לפיה בקרב כל מומחי הביטחון קיימת תמימות דעים על העדר צורך ותכלית למבצע צבאי בעזה, הינה משוללת כל יסוד ולכל היותר מבטאת את משאלות ליבך ותו לא. לא זכור לי שניתנה פומביות לנושא מצד כל אותם מומחי ביטחון, ועד כמה שידוע לי גם אינך נמנה עליהם, מה שהופך את טענותיך בנידון למגוחכות במיוחד.

ב. גם אם הצדק איתך, החיים כבר לימדו אותנו שגם מומחי הביטחון יכולים להכזיב. שנתחיל למנות פה את מצעד הביטחוניסטים תומכי אוסלו וההתנתקות?

וכעת, לאחר הבהרות אלו, תקרא אותי שוב ותעבד נתונים מחדש... ותחשוב בינך לבין עצמך מי באמת קשקש פה עצמו לדעת.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

ביום בו הגענו למצב שאנחנו מפחדים להקריב חיי חיילים למען הביטחון והשקט, זה היום בו החמאס הצליחו לכרסם בהרתעה שלנו וביכולת שלנו להגן על עצמנו.

ואת התנגדויות שנאמרות כאן, אמרו רבים וטובים לפני מבצע חומת מגן. את התוצאה כולנו מכירים. שקט ביוש. מקסימום טרור סכינים.

צריך מלחמה סטייל חומת מגן, דלת דלת. לשלוט בגבול המצרי-פלסטיני ולמנוע הברחות.

מבצע אחד רחב וכולל, סטייל יו״ש. יהיה קשה ככל שיהיה אבל זה ישיג לנו שקט אמיתי.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

אורי אדום בנשמה כתב:

נהיית חסר הבנת הנקרא לעת מצוא, אז אתן לך לעוס בכפית:

א. רוצה לומר שטענתך לפיה בקרב כל מומחי הביטחון קיימת תמימות דעים על העדר צורך ותכלית למבצע צבאי בעזה, הינה משוללת כל יסוד ולכל היותר מבטאת את משאלות ליבך ותו לא. לא זכור לי שניתנה פומביות לנושא מצד כל אותם מומחי ביטחון, ועד כמה שידוע לי גם אינך נמנה עליהם, מה שהופך את טענותיך בנידון למגוחכות במיוחד.

ב. גם אם הצדק איתך, החיים כבר לימדו אותנו שגם מומחי הביטחון יכולים להכזיב. שנתחיל למנות פה את מצעד הביטחוניסטים תומכי אוסלו וההתנתקות?

וכעת, לאחר הבהרות אלו, תקרא אותי שוב ותעבד נתונים מחדש... ותחשוב בינך לבין עצמך מי באמת קשקש פה עצמו לדעת.
אם בהבנת הנקרא עסקינן, אז הנה התגובה שלי:

אם מיטב המומחים הגיעו למסקנה שהתוצאה של שתי האפשרויות תהיה דומה מאוד עד זהה, אז מה אתה מציע, לתת סיכוי להסדרה או לבזבז מיליארדים וחיי אדם לחינם?

מילת המפתח - "אם".

מכאן ועד "הסקת מסקנות", "כל מומחי הביטחון", "תמימות דעים" ושאר ירקות, המרחק רב.

מאיך שאני מפרש את המצב, מהתנהלות הצבא והמדינה, מדברי מקורבים, מהתקשורת וממקום נוסף שעדיף לא לפרט פה, אלו הם פני הדברים.

אני מבין שאתה כנראה חושב אחרת ושלא בא לך טוב בעין שאני לא מצדד בריצה למלחמה (כנראה) חסרת תועלת.
אז בוא, שתה כוס מים ותירגע.
לא כולם חייבים לחשוב כמוך.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אלדר כתב:ביום בו הגענו למצב שאנחנו מפחדים להקריב חיי חיילים למען הביטחון והשקט, זה היום בו החמאס הצליחו לכרסם בהרתעה שלנו וביכולת שלנו להגן על עצמנו.

ואת התנגדויות שנאמרות כאן, אמרו רבים וטובים לפני מבצע חומת מגן. את התוצאה כולנו מכירים. שקט ביוש. מקסימום טרור סכינים.

עזה זה לא יו"ש. לא דומה אפילו.

סמל אישי של משתמש
The red one

אלדר כתב:ביום בו הגענו למצב שאנחנו מפחדים להקריב חיי חיילים למען הביטחון והשקט, זה היום בו החמאס הצליחו לכרסם בהרתעה שלנו וביכולת שלנו להגן על עצמנו.

אוקיי, עשית מבצע כזה. ואז מה? איך תמשיך לשמור שם על השקט? אתה מתכוון שנחזור לשלוט פיסית ברצועת עזה? שוב מוצבים עם חיילים?

שלח תגובה