Sir Alex Ferguson כתב:
שוב אני כותב, מידיעה אישית, אלישע רצה קשר אחורי גרזן ולכן פירס היה אמור לחתום.
הייתה התלבטות בקשר לקשר השני, היו שמות נוספים של קשרים שהם 50/50, מחלקת הסקאוטינג שלנו לחצה להחתים את אוגו (שהיה בהתרשמות אצלנו).
אחרי שאוגו חתם, כשהוא אמור להיות הקשר 50/50, הייתה שאלה את מי להחתים אחרי שפירס שהיה אמור לחתום נפל בגלל בעיות בלב, אלישע רצה שוב קשר גרזן אחורי קלאסי ולכן הגיע כבר לארץ להתרשמות הקשר מילאן סמיליאניץ'. באותה תקופה הציעו לנו את הובאן, וכמו עם אוגו, מחלקת הסקאוטינג לחצה להחתים את הובאן למרות שהוא לא גרזן קלאסי ושוב אלישע (שמגיע לו הרבה קרדיט בנושא הזה) החליט ללכת עם ההמלצה, ויתר על סמיליאניץ' והחתים את הובאן (שבוודאות לא רצה לבוא בהתחלה ורק אחרי שיחה עם גורם ברומניה שהבטיח לו שגם יוכל להתרשם מהמועדון לפני שחותם הסכים לבוא).
אז כן, בלי הכישלון בבדיקות הרפואיות כניראה שהובאן לא היה חותם והיינו מחתימים את פירס. אבל מצד שני בלי מחלקת הסקואטינג שלנו היינו יכולים לסיים את הקיץ עם סמיליאניץ' ועוד קשר נוסף שהוא לא אוגו.
אני מסתכל במבחן המציאות. כמו שכתבתי, אפשר באותה מידה להגיד שהמטרה הראשונה שלנו הקיץ הייתה להחתים את שטקוס, סאבו והאסלביינק ולכן ההחתמות של אנסטיס וסטו לא נחשבות ככישלון כי הם לא היו העדיפות הראשונה והחתמנו אותם רק אחרי שהעסקאות של שטקוס וסאבו לא יצאו לפועל. זה כמובן עיוות של המציאות כי בסופו של דבר בכדורגל שופטים במבחן התוצאה.
בפועל הציעו את אוגו והובאן לחצי מקבוצות הליגה (כולל מכבי חיפה), בפועל בקיץ שהציעו לנו את הובאן ואוגו הציעו לנו עוד מאות שמות, בפועל למחלקת הסקאוטינג שלנו יש הרבה קרדיט בזה שאוגו והובאן הגיעו ולא סמיליאניץ', בפועל מחלקת הסקאוטינג היא שאיתרה ושכנעה את מיגל לבוא, בפועל מחלקת הסקאוטינג היא שלחצה על פלט גם במחיר של לפתוח את הליגה בלי חלוץ זר, בסופו של יום ההחלטה כמובן הייתה של המאמן, שכמו שהעדיף את פירס בסופו של דבר גם החליט ללכת על הובאן ולא על סמיליאניץ', אבל בלי ההמלצות של המחלקה כפי שבאה לידי ביטוי בדוחות שהוגשו אוגו, הובאן, פלט ומיגל לא היו מגיעים לכאן, בדיוק כמו שלא הגיעו למכבי חיפה שלה הציעו את כל השמות הנ"ל (וגם אם טוני) והיא סירבה לכל שם ושם...
אתה כותב הרבה וכל המילים שלך (שרובן מכובסות) ואני ברשותך, לא מוכן לעבור ולדבר על אוגו, וטור ופלט, כי בכל הנוגע אליהם, המידע שיש לנו מצומצם ואז אתה, כרמלה המלחששת, סותם לנו את הפה עם הידיעה האישית.
אז בחזרה להובאן והתעקשות על טענה שאתה יכול להתווכח איתה עד מחר, היא עובדתית.
הובאן לא היה בתוכיות בשום צורה מסתמן. מחלקת הסקאוטינג דיברה על קליגורי ששיפשף, הביאה לאחריו את רומאריו פירס עמיתו של אובידו לקבוצה דאז ובכל אותו הזמן, הובאן שחקן הרכב בפטרולול ונמצא עמוק בתכניות. ואז הוא רב עם מוטו ונימני מציע והוא חותם על תקן קשר אחורי גרזן, אפילו בלם לעת מוצא. אם יש כאן עובדה שאני שוגה בה, אודה לתיקונך.
דהיינו, הוא לא היה בליסט, כי בליסט של המועדון, בטח באותה התקופה, נמצאו שחקנים חופשיים או כאלו שיכולים להשתחרר בקל וארבעים. הובאן כאמור, היה שחקן תחת חוזה, מהמניין.
אז איפה נולד המהלך להביאו משה? תאיר את ענינו אם לא מדובר בהזדמנות והצעת סוכן שנוצלה עד תום.
לגבי טענתך שאלישע חיפש שחקן דפנסיבי יותר, לכן פנו תחילה לפרס, אז קליגורי לא היה דפנסיבי כל כך והובאן בבאר שבע, שיחק בתפקיד הכי התקפי בקרירה שלו תחת ברק בכר. עד אז, היה אחורי בן אחוריים.