איפה יהיה שער האוהדים "השרופים"?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: איפה יהיה שער האוהדים "השרופים"?

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yedidel כתב:
מסכים לגבי ההבטחה לסטודנטים (למרות שלא הייתי נוכח ואני לא מכיר את הנוסח המפורש).

אבל למה 750 ש"ח? מתי היה כזה מחיר בב"ש?
ונגיד 800... אז על 100 שקל הפרש אתה אומר מופרז? זאת מילה שהיתה אולי מתאימה אם היו לוקחים 1,100 במקום ה800 שציפית.

אתה חייב להבין שיש פה שני צדדים, כמו שאתה מתעצבן שכאילו מתעלמים מכל הדברים הטובים שהקהל עשה, גם אלונה מתעצבנת ששוכחים את כל מה שהיא עשתה בשביל 100 שקל הפרש.
ידידאל, המחיר היום הוא 900 שקל למבוגר. מנוי לדעתי צריך לעלות בין 700-750 זה 150 שקל יותר. מנוי לסטודנט צריך לעלות 400-450 גם כאן יש 150 שקל הבדל.
150 שקל עבורך זה משהו פעוט, יש אנשים שזה עבורם 2 עגלות של מצרכים בסופר.
הכדורגל אמור להיות משחק עממי. איך אבא יכול להרשות לעצמו לקנות מנוים לעצמו ולשני ילדיו? גם אצלנו במשפחה זה לקנות שנה הבאה מנוי מבוגר, מנוי סטודנט ומנוי חייל. בהנחה שהכל נופל על אב המשפחה (למרות שאני באופן עקרוני תמיד משלם על הפועל מכיסי) זה מגיע ל2000 שקל במשפחה גם אצלנו.

ושוב, זה מעבר למחירים. היחס לאוהדים, חוסר הפירגון, הטלת האשמה תמיד כשאנחנו מעבירים ביקורת או כשאנחנו לא נשמעים להוראות הקבוצה, זה פשוט לא נסבל.

ורוצה לראות עוד משהו, קבל את מעגל הקסם שיהיה כאן בשנה הקרובה - הפועל באר שבע לא מצליחה למכור 3000 מנוים, אצבע מאשימה לאוהדים. האוהדים שכן קנו מציבים שאיפות לשמיים (בכל מקרה גם אלה שקנו יודעים שהמחיר גבוהה) למרות שהמטרה היא לתקוע יתד. הגענו לוסרמיל שיהיה עם לחץ מטורף. ואז עוד פעם יאשימו את האוהדים בביקורת מוגזמת. והם יטענו קנינו מנוים במחיר מופרז, זכותנו לבקר.
קוראים לזה מעגל הקסם, והנהלת הפועל באר שבע אוטוטו תראה אותו מתרחש.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: ידידאל, המחיר היום הוא 900 שקל למבוגר. מנוי לדעתי צריך לעלות בין 700-750 זה 150 שקל יותר. מנוי לסטודנט צריך לעלות 400-450 גם כאן יש 150 שקל הבדל.
אני חייב להבין איך הגעת למחירים האלה.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

משה אוחיון כתב:
750 ש"ח מבוגר. סטונדטים באותו מחיר כמו כרטיס לנוער (כפי שהמנכ"ל הדגול הבטיח).
מה שאתה לא מבין, זה שלא רק מדובר במחירים שנראה שהם מתעלמים מכל מה שהעלינו בשנה שעברה כבקשות לקבוצה ומתעלמים מהמציאות הקיימת. אלא מהיחס המזלזל של ההנהלה כלפי הדרישות של הקהל. מהפיכת קניית מנוי במחיר מופרז למבחן האם אתה אוהד או לא. בזיכרון קצר כלפי כל מה שהקהל של הפועל באר שבע עשה בשביל הקבוצה ואלונה בשנתיים האחרונות.
ההנהלה של הפועל באר שבע פשוט לא סופרת אותנו. מבחינתה אנחנו דולרים מהלכים, נרקומנים של כדורגל. ומה שמרתיח יותר מכל שכבר עכשיו אפשר להבין מהדברים של אותם חברי ההנהלה, שאם מכירות המנוים לא יגיעו לרף שהוצב, בגלל מחירם הגבוהה, שוב תופנה אצבע מאשימה לקהל הבאר שבעי.
ברור שייקראו אותנו בתור "דולרים מהלכים" אתה הלקוח של המוצר הזה שנקרא הפועל ב"ש ומן הסתם מנהל המוצר (ההנהלה) צריכה לחשוב על איך להגדיל את הרווחים.
אז כן אנחנו חשובים ככוח דוחף ומניע לשחקנים, אבל אנחנו לקוחות שאמורים לשלם כסף כדי לקבל מוצר טוב ככל האפשר.
אגב מספיק כבר להגיד שהמתקן שלנו לא ראוי למחיר הזה, אתה לא משלם כסף בשביל "המתקן" אתה משלם כסף בשביל "המוצר"!!! קבוצת כדורגל ומשחק כדורגל, האיצטדיון וכל התנאים הנלווים הם רק שיפור החוויה (נכון שבמקרה שלנו אין שיפור) ולא החוויה!
צר כבר מהסרט של השבויים או הנרקומנים. המחיר סביר לכל הדעות, ותבדור את זהעם חברים שלך שאוהדים קבוצות אחרות בארץ.!

(בקשר למחירי המנויים לסטודנטים אני לא מכיר את כל ההשתלשלות ולכן אני לא מתייחס לנושא)
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

nitsande כתב: ברור שייקראו אותנו בתור "דולרים מהלכים" אתה הלקוח של המוצר הזה שנקרא הפועל ב"ש ומן הסתם מנהל המוצר (ההנהלה) צריכה לחשוב על איך להגדיל את הרווחים.
אז כן אנחנו חשובים ככוח דוחף ומניע לשחקנים, אבל אנחנו לקוחות שאמורים לשלם כסף כדי לקבל מוצר טוב ככל האפשר.
אגב מספיק כבר להגיד שהמתקן שלנו לא ראוי למחיר הזה, אתה לא משלם כסף בשביל "המתקן" אתה משלם כסף בשביל "המוצר"!!! קבוצת כדורגל ומשחק כדורגל, האיצטדיון וכל התנאים הנלווים הם רק שיפור החוויה (נכון שבמקרה שלנו אין שיפור) ולא החוויה!
צר כבר מהסרט של השבויים או הנרקומנים. המחיר סביר לכל הדעות, ותבדור את זהעם חברים שלך שאוהדים קבוצות אחרות בארץ.!

(בקשר למחירי המנויים לסטודנטים אני לא מכיר את כל ההשתלשלות ולכן אני לא מתייחס לנושא)
1. קבוצות אחרות? האם אתה מתכוון לקבוצה כמו אשדוד שהמתקן שלה ושהתקציב שלה דומה לשלנו, גם המטרות (היא אפילו מצהירה על רצון לצמרת), ומנוי מבוגר עולה סביבות 500 ש"ח?
או שאתה רוצה שנדבר על קבוצה כמו רעננה שעלתה איתנו ומוכרת מנוי בוגר ב350 ש"ח?
או שאתה רוצה לדבר על בני יהודה שנמצאת השנה באירופה, שהיא קבוצת צמרת לכל דבר, שמציגה קבוצה שמבוססת על שחקנים צעירים ושיטה התקפית, ודורשת עבור שימוש בבלומפילד 500 ש"ח למבוגר?

הכי קל ללכת ל4 הגדולות. הקבוצות שבכל עונה מכריזות על רצון לאליפות. הקבוצות עם המתקנים הטובים בארץ. מועדונים שנמצאים כבר שנים בצמרת ונאבקים על תארים.
מישהו שאל איך הקהל של הפועל חיפה הגיב לדרישות המוגזמות של כץ בעניין מנוים? פשוט מאוד, חבר אוהד הפועל חיפה קרא לו "חבר מעולם אחר" ואמר שהולך להיות השנה חרם צרכנים שקט. כלומר, למרות שאף אחד לא ידבר על זה בגלוי, קריית אליעזר השנה יהיה ריק מתמיד למרות החזרה של הפועל חיפה לליגת העל בגלל המחירים.

2. המוצר שנקרא הפועל באר שבע משתתף בפעם האחרונה שבדקתי בכדורגל הישראלי שלא שווה שישלמו בשבילו אפילו שקל. כל שקל שאני משלם היא בגלל שהפועל באר שבע היא שלי. בטח לא בגלל הרמה של כדורגל הישראלי.
אבל עם מחירים מהסוג הזה, והתייחסות לקהל כנרקומנים, כציבור שאפשר להטיל עליו תמיד טענות ולא להתחשב בבקשות שלו, הקבוצה גורמת להרבה מאוד אנשים שבאים רק בגלל שהפועל באר שבע שלהם, ורק בגלל האהבה לאנשים ולקבוצה, להישאר בבית.

כמו שכבר אמרתי ואני חוזר שוב. לא משנה מה אני אומר כאן, אני אקנה מנוי, וכך גם עוד 1500 האוהדים שנקראים "שרופים" ובאותה מידה אפשר לקרוא להם "נרקומנים". השאלה מה בקשר לכל השאר. מה בקשר לאלה שחושבים להגיע לעוד משחק זה או אחר מלבד הגדולות ומתלבטים. אלה שרוצים להגיע אבל במצב כלכלי לא קל ולא רואים בספורט כמצרך חובה.
הם ישארו בבית. כשלטעמי גם אלה שיגיעו, ידרשו יותר מידי שכן הם יגיעו למגרש אחרי שהשקיעו יותר מידי כסף.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
אני חייב להבין איך הגעת למחירים האלה.
איך הגעתי למחירים?
לדעתי ישנם 3 הפרמטרים לקבוע את גובה המנוי:

1. קהל היעד של המנוים - האם מדובר בקבוצה עם קהל גדול או לא? מהו המצב הכלכלי של קהל הצפי? מהו כמות הבסיס או בשפה הפשוטה "האוהדים השרופים" שיש לאותה קבוצה?

2. המתקן - האם מדובר במתקן ידידותי לצופה כמו בלומפילד או טדי? או שמה מדובר במתקן שיותר מזכיר מכלאה כמו וסרמיל?

3. כמות המשחקים - האם המנוי כולל גם משחקים של גביע הטוטו? האם המנוי כולל גם משחקים במסגרת אירופאית זו או אחרת?

כל אלה הם פרמטרים (ישנם כאלה חשובים יותר ישנם כאלה חשובים פחות) הקובעים את גובה המנוי והאם הקהל מקבל או לא את מחיר המנוים.

לדעתי יש להעלות את המחירים כעת שעלינו ליגה, אבל בטח לא ב70 ו80%.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: איך הגעתי למחירים?
לדעתי ישנם 3 הפרמטרים לקבוע את גובה המנוי:

1. קהל היעד של המנוים - האם מדובר בקבוצה עם קהל גדול או לא? מהו המצב הכלכלי של קהל הצפי? מהו כמות הבסיס או בשפה הפשוטה "האוהדים השרופים" שיש לאותה קבוצה?

2. המתקן - האם מדובר במתקן ידידותי לצופה כמו בלומפילד או טדי? או שמה מדובר במתקן שיותר מזכיר מכלאה כמו וסרמיל?

3. כמות המשחקים - האם המנוי כולל גם משחקים של גביע הטוטו? האם המנוי כולל גם משחקים במסגרת אירופאית זו או אחרת?

כל אלה הם פרמטרים (ישנם כאלה חשובים יותר ישנם כאלה חשובים פחות) הקובעים את גובה המנוי והאם הקהל מקבל או לא את מחיר המנוים.

לדעתי יש להעלות את המחירים כעת שעלינו ליגה, אבל בטח לא ב70 ו80%.
אז לפי 1 ו-3 צריך להשוות למכבי חיפה/מכבי ת"א.
לפי 2 נניח צריך להוריד 150 שקל מהמחירים אצלם.

יצא לך פחות או יותר מה שפירסמו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
אז לפי 1 ו-3 צריך להשוות למכבי חיפה/מכבי ת"א.
לפי 2 נניח צריך להוריד 150 שקל מהמחירים אצלם.

יצא לך פחות או יותר מה שפירסמו.
אתה באמת רציני? אתה חושב שקהל היעד כאן הוא כמו קהל היעד בת"א למשל? אתה שוכח על ההבדלים באיכות השכר בין ת"א לב"ש?
יש לי חבר אוהד מכבי ת"א שמחזיק מנוי למכבי בכדורגל, למכבי בכדורסל ולנבחרת ישראל בכדורגל. כמה באר שבעים אתה מכיר שיכולים לעמוד בעלות כזאת? אתה רוצה לדעת מה המספרים שבקרב אוהדי מכבי ת"א שעושים זאת? אלפים!
האם אתה יודע שיש 25% הנחה אצל אוהדי מכבי ת"א למי שהחזיק מנוי בשנה קודם? זה אומר שמנוי שעולה 1100 יעלה לאוהדי מכבי בסביבות ה825 שקל. מה אתה אומר על זה?

המנוים יקרים, גם אלה שיקנו אותם כמוני וכמוך חייבים להודות בזה. אבל להגיד ברדיו דרום, כמו שאותם חברי ההנהלה אמרו, שזה לא משנה שאנחנו משחקים בוסרמיל ולא בבלומפילד או בטדי, זה דמגוגיה לשמה.
לכדורגל הישראלי אתה לא בא בשביל הכדורגל. אתה בא בשביל החברה, האווירה, הזהות עם הקבוצה שמייצגת את העיר שלך, החוויה, בגלל שזה שלך. במקום כמו וסרמיל החוויה לפעמים יכולה להפוך לסיוט. ואני לא חושב שבשביל שאר הדברים שאנחנו מקבלים מוסרמיל, אנחנו צריכים לשלם כל כך הרבה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: אתה באמת רציני? אתה חושב שקהל היעד כאן הוא כמו קהל היעד בת"א למשל? אתה שוכח על ההבדלים באיכות השכר בין ת"א לב"ש?
יש לי חבר אוהד מכבי ת"א שמחזיק מנוי למכבי בכדורגל, למכבי בכדורסל ולנבחרת ישראל בכדורגל. כמה באר שבעים אתה מכיר שיכולים לעמוד בעלות כזאת? אתה רוצה לדעת מה המספרים שבקרב אוהדי מכבי ת"א שעושים זאת? אלפים!
האם אתה יודע שיש 25% הנחה אצל אוהדי מכבי ת"א למי שהחזיק מנוי בשנה קודם? זה אומר שמנוי שעולה 1100 יעלה לאוהדי מכבי בסביבות ה825 שקל. מה אתה אומר על זה?

המנוים יקרים, גם אלה שיקנו אותם כמוני וכמוך חייבים להודות בזה. אבל להגיד ברדיו דרום, כמו שאותם חברי ההנהלה אמרו, שזה לא משנה שאנחנו משחקים בוסרמיל ולא בבלומפילד או בטדי, זה דמגוגיה לשמה.
לכדורגל הישראלי אתה לא בא בשביל הכדורגל. אתה בא בשביל החברה, האווירה, הזהות עם הקבוצה שמייצגת את העיר שלך, החוויה, בגלל שזה שלך. במקום כמו וסרמיל החוויה לפעמים יכולה להפוך לסיוט. ואני לא חושב שבשביל שאר הדברים שאנחנו מקבלים מוסרמיל, אנחנו צריכים לשלם כל כך הרבה.
סרט בבאר שבע עולה פחות מסרט בתל אביב?

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

150 שקל=שתי עגלות בסופר? מתי עשית קניות בפעם האחרונה?

התקציב של אשדוד יהיה הרבה יותר קטן. בנוסף, הכדורגל לא מעניין שם אף אחד, צריך להוריד מחירים כדי למשוך אנשים.
להשוות לרעננה (תכף גם לעכו, הפועל ר"ג, סכנין ונצרת...) זה מעליב.
להשוות לבני יהודה זה לא פייר. יש שם פיילוט שבמסגרתו יש מחיר אחיד לכרטיסים (40 או 50 שקלים) וגם מנויים ממש זולים כמובן. עד כמה שאני זוכר, ההפרש מהצפי להכנסות מקוזז ע"י...ההתאחדות.

בנתניה (אצטדיון מזעזע יותר משלנו אגב), המנויים עולים 800 ו-400. תקציב של 14 מיליון שקל.

נשארנו עם מכבי והפועל פ"ת. כשגם למכבי לא חכמה להשוות שכן מדובר משפחת לוזון.
לא התייחסתי ל-4 הגדולות ולהפועל חיפה כי המחירים שם גם כך יותר גבוהים משלנו.

במחיר של 750 שקלים אתה מקבל משחק ב-40 שקלים (בלי להחשיב את גביע הטוטו). זה 50 אחוז מעלות כרטיס רגיל (80 זה מחיר סטנדרטי בכל הארץ כמעט). לא מוגזם??
800 נראה הרבה יותר סביר. 895 ש"ח מעט יקר...ב-95 שקלים גג.

לגבי החיילים ומטה - המחיר מאחוד לגיטימי.
סטודנטים- לא הובטח שיהיה באותה קטגוריה, אבל הבטיחו שהעלייה במחירי הסטודנטים תהיה קטנה יותר. זה לא קרה. זה מעצבן.
שער 6 במחירים מוגזמים, זה מעצבן.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

משה, כל מה שאמרת מילים בסלע וזה עוד לפני שדיברתעל זה שהקבוצה לא עשתה שום מהלך שיווקי כדי לקדם את רכישת המנויים, מה שעושה רושם שגם ההנהלה בעצמה לא מאמינה ביכולת שלה לשווק מנוי במחירים כאלו.
אז יש כאלו שחיכו לזה כל הפגרה ועכשיו רצים וקונים מנוי כאילו אין מחר, אבל יש הרבה יותר שאף אחד בכלל לא טורח לעניין אותם שהתחילה מכירת המנויים.

ידידאל - לא שמעתי את דעתך על הנושא הזה של צ'יפור המנויים הותיקים, כמו שעושים ברוב הקבוצות הבכירות \ לא מעט מהקבוצות מהדרג הבינוני. לזה התכוון משה כשאמר שרואים אותנו בתור "נרקומנים".
ועוד משהו קטנטן - אלונה דיברה אתמול ברדיו דרום על זה שלא מוזילים לה עלויות בגלל שהקבוצה שלה נמצאת באזור הדרום ושהיא משלמת מחירים לשחקנים וגם לספקים שונים.
כל זה טוב ויפה אבל צריך לזכור שבכל מקום שבו יש קבוצה רצינית בבעלות פרטית - העירייה גובה תשלומים לא מעטים על השימוש באצטדיון \ מגרשי אימונים ואילו פה הקבוצה מקבלת את כל אלו בחינם אין כסף.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
maxkid22

שליחה על ידי maxkid22 »

חבר'ה זה אולי קצת יקר, אבל לדעתי צריך לתמוך קצת כלכלית בקבוצה, כי אלונה עד עכשיו רק מוציאה ומוציאה, צריך להחזיר לה..

סמל אישי של משתמש
ליאור עזרא
Title: CrazyRed

שליחה על ידי ליאור עזרא »

maxkid22 כתב:חבר'ה זה אולי קצת יקר, אבל לדעתי צריך לתמוך קצת כלכלית בקבוצה, כי אלונה עד עכשיו רק מוציאה ומוציאה, צריך להחזיר לה..
לפי איך שאני מבין את זה, בכדורגל - תפקיד האוהדים הוא לעודד ולדחוף את הקבוצה (פרט לברצלונה ועוד איזה 2-3 קבוצות שבבעלות האוהדים).
ברור שיש הכנסות ממנויים וכרטיסים שנמכרים, אבל זה לא מקור ההכנסה היחידי של קבוצת כדורגל.

אני לא חושב שמחירי המנויים מוגזמים.

150 שקל זה אולי חצי עגלה בסופר.

יום טוב :) התגעגעתי...
רוצים אצטדיון חדש!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
סרט בבאר שבע עולה פחות מסרט בתל אביב?
אתה באמת משווה בין הפועל באר שבע לרשת קולנוע? אולי גם תגיד שהמבוגר במקדונלס עולה אותו הדבר גם כאן וגם במרכז. בדברים הפרטים בעיר הזאת, בעסקים הפרטים שהם ולא רשת כזאת או אחרת, המחירים הם זולים יותר מאשר במרכז.
לא רוצה להציג את תושבי באר שבע כמסכנים שיש לרחם עליהם, אלא כמגזר שבמילא נפגע מהמדינה בצורה הכי כבדה וזה מתבטא גם במצב הכלכלי כאן, בלי לדבר על זה שהמשבר הכלכלי הגיע גם לכאן.
אליק כתב:150 שקל=שתי עגלות בסופר? מתי עשית קניות בפעם האחרונה?

התקציב של אשדוד יהיה הרבה יותר קטן. בנוסף, הכדורגל לא מעניין שם אף אחד, צריך להוריד מחירים כדי למשוך אנשים.
להשוות לרעננה (תכף גם לעכו, הפועל ר"ג, סכנין ונצרת...) זה מעליב.
להשוות לבני יהודה זה לא פייר. יש שם פיילוט שבמסגרתו יש מחיר אחיד לכרטיסים (40 או 50 שקלים) וגם מנויים ממש זולים כמובן. עד כמה שאני זוכר, ההפרש מהצפי להכנסות מקוזז ע"י...ההתאחדות.

בנתניה (אצטדיון מזעזע יותר משלנו אגב), המנויים עולים 800 ו-400. תקציב של 14 מיליון שקל.

נשארנו עם מכבי והפועל פ"ת. כשגם למכבי לא חכמה להשוות שכן מדובר משפחת לוזון.
לא התייחסתי ל-4 הגדולות ולהפועל חיפה כי המחירים שם גם כך יותר גבוהים משלנו.

במחיר של 750 שקלים אתה מקבל משחק ב-40 שקלים (בלי להחשיב את גביע הטוטו). זה 50 אחוז מעלות כרטיס רגיל (80 זה מחיר סטנדרטי בכל הארץ כמעט). לא מוגזם??
800 נראה הרבה יותר סביר. 895 ש"ח מעט יקר...ב-95 שקלים גג.

לגבי החיילים ומטה - המחיר מאחוד לגיטימי.
סטודנטים- לא הובטח שיהיה באותה קטגוריה, אבל הבטיחו שהעלייה במחירי הסטודנטים תהיה קטנה יותר. זה לא קרה. זה מעצבן.
שער 6 במחירים מוגזמים, זה מעצבן.
אמרתי עוד לפני שנתתי את הדוגמא, שאם רוצים ללכת לקיצון השני, אז 150 שקל לאנשים עם מצב כלכלי קשה זה המון במצרכים בסיסים.

לגבי כל אחד מהקבוצות אתה נותן לי תירוץ ולא מסתכל לעומק.
אשדוד רוצה למשוך קהל, האם אנחנו לא רוצים למשוך קהל? האם וסרמיל מלא כל שבוע?
רעננה ועכו זה יכול להעליב אותך אבל אחת מהם סיימה מעלינו בטבלה בשנה שעברה, והשנייה הוזילה את המנוים בגלל האיצטדיון שבו היא הולכת לשחק, כלומר באה לכיוון האוהדים.
בני יהודה עושה פיילוט ואתה הולך לכיוון השגוי במקום ללכת לעובדה שבני יהודה היא שפנתה להתאחדות ויזמה להריץ אצלה את הפיילוט, וששום דבר לא מונע מהפועל באר שבע לפנות ולעשות פיילוט דומה. בני יהודה אגב היא דוגמא מצוינת לקבוצה אנרגטית, צעירה, התקפית, שבשנה שעברה הביאה לא מעט קהל (בטח ביחס לכמויות שהיא הביאה שנים קודם) למשחקים שלה ולא סתם בחרה להמשיך שנה נוספת עם הפיילוט. היא גם בחרה השנה, בלי קשר לפיילוט, שמי שקונה מנוי מוקדם, נכנס בחינם למשחק שהיה להם אתמול באירופה והם חושבים לעשות זאת גם במשחק הבא במסגרת האירופאית.
בנתניה, למקרה שלא ידעת, הוזילו השנה את המחירים ב11% במנוים ובכרטיסים לשערים שציינת, כשלשערים 4/5 ההוזלה תהיה בסביבות ה20%.

קל מאוד לפנות ל4 "הגדולות" ולהפועל חיפה עם יואב כץ כדי לתת דוגמא שאנחנו בחברה "טובה", אבל שכחת ש4 הגדולות נאבקות לאורך העשורים האחרונים על האליפויות בישראל ובמסגרות אירופאיות, שכחת להזכיר שלאותם קבוצות יש מתקנים ברמה גבוהה בניגוד לוסרמיל, ושכחת ששם האוהדים מרגישים שסופרים אותם. לדוגמא -
הפועל ת"א החליטה למשל השנה שהיא באה לקראת הקהל הצעיר והיא מציעה מנוי מיוחד ללוחמים, בנוסף להוזלה של 10% למחירי המנוים לילדים וחיילים. בנוסף המנוי של הפועל ת"א כולל גם את המשחקים עד לשלב הבתים בגביע אופ"א.
במכבי ת"א יש 25% הנחה לאוהדים שהחזיקו מנוי גם בשנה הקודמת. זה אומר שמנוי מבוגר למכבי ת"א בבלומפילד יעלה 825 שקל, פחות מבוסרמיל.

לעומת זאת יש את הנהלת הפועל באר שבע. שלא עושה שום שיווק, שלא באה מיוזמתה בשום מבצע לאוהדים, גם לא לאלה שהיה להם מנוי בשנה הקודמת. ושאפילו מוספיה לכעס כלפיה בנושא המנוים עם יציאות לתקשורת של מי שלא קונה מנוי הוא לא אוהד, כשהיא מספיקה לשכוח את ההבטחות שבוצעו רק בשנה שעברה כלפי ציבור הסטודנטים.

אני חושב שזה הרבה מעבר למחירים. כאן כבר מדובר ביחס של ההנהלה לאוהדי הקבוצה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

8red כתב:משה, כל מה שאמרת מילים בסלע וזה עוד לפני שדיברתעל זה שהקבוצה לא עשתה שום מהלך שיווקי כדי לקדם את רכישת המנויים, מה שעושה רושם שגם ההנהלה בעצמה לא מאמינה ביכולת שלה לשווק מנוי במחירים כאלו.
אז יש כאלו שחיכו לזה כל הפגרה ועכשיו רצים וקונים מנוי כאילו אין מחר, אבל יש הרבה יותר שאף אחד בכלל לא טורח לעניין אותם שהתחילה מכירת המנויים.

ידידאל - לא שמעתי את דעתך על הנושא הזה של צ'יפור המנויים הותיקים, כמו שעושים ברוב הקבוצות הבכירות \ לא מעט מהקבוצות מהדרג הבינוני. לזה התכוון משה כשאמר שרואים אותנו בתור "נרקומנים".
ועוד משהו קטנטן - אלונה דיברה אתמול ברדיו דרום על זה שלא מוזילים לה עלויות בגלל שהקבוצה שלה נמצאת באזור הדרום ושהיא משלמת מחירים לשחקנים וגם לספקים שונים.
כל זה טוב ויפה אבל צריך לזכור שבכל מקום שבו יש קבוצה רצינית בבעלות פרטית - העירייה גובה תשלומים לא מעטים על השימוש באצטדיון \ מגרשי אימונים ואילו פה הקבוצה מקבלת את כל אלו בחינם אין כסף.
שים לב, לא אמרתי שמחירי המנויים אידיאלים. דעתי האישית היא שיש פה טעות עסקית ועם המחירים האלה וחוסר המבצעים ממש לא ימקסמו את ההכנסות שהיו יכולים להשיג.

אבל, ההפרשים האלה רחוקים מאוד מביטויים כמו "מופרז" ו"זלזול". סה"כ מדובר בהערכה עסקית שגויה של שווי המוצר לדעתי, שיכול להיות שבסוף נתבדה והמנויים יירכשו באלפים. לנו, האוהדים שקונים באופן קבוע, זה לא אמור לשנות, כי לא דפקו אותנו ולא שדדו אותנו, נתנו לנו מחירים סבירים בהחלט.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
שים לב, לא אמרתי שמחירי המנויים אידיאלים. דעתי האישית היא שיש פה טעות עסקית ועם המחירים האלה וחוסר המבצעים ממש לא ימקסמו את ההכנסות שהיו יכולים להשיג.

אבל, ההפרשים האלה רחוקים מאוד מביטויים כמו "מופרז" ו"זלזול". סה"כ מדובר בהערכה עסקית שגויה של שווי המוצר לדעתי, שיכול להיות שבסוף נתבדה והמנויים יירכשו באלפים. לנו, האוהדים שקונים באופן קבוע, זה לא אמור לשנות, כי לא דפקו אותנו ולא שדדו אותנו, נתנו לנו מחירים סבירים בהחלט.
אני חושב שמנוי מבוגר לשער 2,5 הם אומנם לא מופרזים (בהמשך אני אדגים מהו מחיר מופרז) אבל הם בהחלט יקרים.
אני חושב שגם כרטיס בוגר במחיר של 80 ש"ח הוא גבוהה אך לא מופרז.
אני גם חושב, לאור ההבטחה של מנכ"ל הקבוצה בעבר אבי שכטר לציבור הסטודנטים, שגם המחיר לסטודנטים הוא גבוהה, אך לא מופרז.
מה שמופרז אלו המחירים האסטורנומים לשער 6. מעל 2000 שקל לאב עם 2 ילדים. 1250 שקל למנוי מסומן בשער 6. טירוף.

בקשר לזלזול, גם כאן, אנחנו מדברים בעיקר על היחס של ההנהלה כלפי ציבור האוהדים. בהתבטאויות בתקשורת, בחוסר השיווק, בחוסר הנכונות לקיים הבטחות (ציבור הסטודנטים), בחוסר הנכונות לבוא לקראת הקהל במבצעים כלשהם, בחוסר הנכונות להקשיב לדרישות הקהל, כל אלה מעידות על הזלזול של הנהלת הפועל באר שבע באוהדיה.

אין בעיה לטעות, יכול להיות שהקבוצה טעתה בהערכת המחירים, אבל המחירים הגבוהים (וחלקם אף מופרזים כמו המחירים לשער 6) בשילוב עם הזילזול של הקבוצה בתגובה לקהל ולטענות שנשמעים מהקהל, מלמדת על העובדה שהנהלת הפועל באר שבע היום מנותקת לגמרי מהקהל שלה.

שלח תגובה