אדום זקן כתב:
דור מוכשר מאוד אפילו,לדעתי הכי טוב שהיה.
אבל.. אל תשכח שאז היינו באירופה בחיתולינו.
קיבלנו בתים עם ספרד,צרפת,בולגריה הגדולה של אז,פולין ואפילו אוסטריה של ארנסט האפל שהייתה נבחרת מצויינת.
מקמפיין לקמפיין הרגשת את ההתקדמות של הנבחרת למרות מעידות פה ושם.
הבעיה היא שכולם זוכרים את הסוף ונגד דנמרק זה היה רע.
תן את הדור של אז ואת הבתים הקקמייקה שקיבלנו עד הבית האחרון והם היו עולים בלי צל של ספק.
האמת שאני שומע את שרף היום ולא מצליח להבין איך הוא פעם היה מאמן מצליח.
כל מה שהוא יודע זה להכניס חלוץ
דר אדום בנשמה כתב:
אס תדייק ותרשום שסיימנו בתיקו שהיה גרוע מהפסד.
למרות הכל הקמפיין של נילסן היה לא רע.
אבל הקמפיינים של שלמה שרף היו בדיחה לא מצחיקה כי הוא קיבל 4 קמפיינים עם הדור נכי גדול של הכדורגל הישראלי ונכשל מול דנמרק במאני טיים!
שוב אתה מוכיח כמה אתה קשקשן. מדבר על קמפיינים שמעולם לא ראית.
אדום זקן כתב:הדיבורים כאן על שרף הם ברמת ההזייה.
על אחת כמה ש90% מהפורום הזה לא ראה אותו על הקווים אלה רק כפרשן.
נכון,גם בתקופתו הנבחרת לא הגיעה לטורניר גדול,אבל איזו נבחרת זאת הייתה.
כל משחק חוויה,אין נבחרת שחשבנו אז שאי אפשר לנצח אותה.
אפילו את פאקן ארגנטינה במשחק ידידות טרום המונדיאל ניצחנו ואותה ארגנטינה עם מארדונה עלתה לגמר.
איך בכלל אפשר להשוות את כל הפיסחים שבאו אחריו לאותה נבחרת??
עוד שלא ידעתם מה זה קו הגנה הבן אדם היה עולה עם 3 בלמים ושני מגנים בכנפיים בשביל לתקוף עם כמה שיותר שחקנים למעלה.
נצחונות על פולין,אוסטריה,בולגריה של סטויצקוב,צרפת של זינולה,פאפן והמאסטרו קאנטונה.
מה יש להשוות בכלל? היום רואים חול וכולרה.
מאמנים פחדנים שמשחקים בשביל תוצאה,לא מעניין אותם הקהל והכבוד העצמי שלהם.
CrazyRed7 כתב:
שוב אתה מוכיח כמה אתה קשקשן. מדבר על קמפיינים שמעולם לא ראית.
כן אתה צודק...
אני ראיתי את.הקמפיין שספגנו תבוסות מדנמרק.
ככה שאתה הקשקשן.
ולגביי הקמפיינים שלא ראיתי, לתת לו להנות מהספק כי רק הצטרפנו לאירופה למרות שהיה לנו דור זהב שלא יחזור על עצמו זה לתת לו תירוצים.
דר אדום בנשמה כתב:
כן אתה צודק...
אני ראיתי את.הקמפיין שספגנו תבוסות מדנמרק.
ככה שאתה הקשקשן.
ולגביי הקמפיינים שלא ראיתי, לתת לו להנות מהספק כי רק הצטרפנו לאירופה למרות שהיה לנו דור זהב שלא יחזור על עצמו זה לתת לו תירוצים.
ראית את הקמפיין חחחחח
בן כמה היית אז?!8?!
או שגם בגיל 8 היית עילוי בכדורגל כמו שאתה עכשיו?
מהנבחרת של שרף מעולם לא היו ציפיות. לכן, מכל תיקו מול בולגריה או ניצחון במשחק ידידות עשו פה חגיגה שבועיים.
במספר פעמים שהיינו פייבוריטים מול קבוצות נורמליות הפסדנו בדיוק כמו היום. לדוגמא הפסד 3-2 בקפריסין באותו קמפיין טוב. 6,000 ישראלים טסו לראות את הנבחרת משחקת מול נבחרת שאין לה על מה להילחם והפסדנו כמו לוזרים. בדיוק כמו היום.
לא מאשים את שרף באי הצלחה. זו הרמה של השחקנים עד היום.
אבל הוא לא טוב יותר מקשטן או גרנט או גוטמן.
רק כדי לסבר קצת את האוזן ב92 שרף קיבל נבחרת בדירוג עולמי 71+- (הנתונים מתול גרף ויכול להיות שטעיתי במקום אחד) ומסר נבחרת בשנת 2000 כשהיא במקום ה22 בדירוג העולמי.
היחיד שהצליח להעתלות על ההישג הזה מאז 1992 (שבה מתחיל הגרף) הוא דרור קשטן ב2008, הנבחרת שלו הגיעה לדירוג השיא בעולם 15.
לשם השוואה אני לא יודע באיזה מצב קיבל אלישע אבל היום היא כבר עומדת על 98!!! (נכון ל15.9.2016), אולי מעט טוב יותר לאחר הנצחונות על מקדוניה וליכטנשטיין.
וזה פחות חמור מזה שהוא משתמש בהישג שלו (העפלה לפלייאוף) - הישג אליו כל המאמנים אחריו לא הגיעו - כ"הוכחה" לחיזוק התזה שלו
הישג מדהים וסקסי...
להגיע לפלייאוף מבית שכוללאת אוסטריה שהייתה אז נמושה ובקמפיין מביך ואת סן מרינו וקפריסין....
ואז לקבל בראש מול דנמרק תוך כדיי פרשת נערות הליווי.
ואם כבר קמפיינים גרנט אומנם נכשל בקמפיין הראשון אבל בקמפיין השני היה הכי קרוב שאפשר להעפלה שנייה למונדיאל!
אם האירים מסיימים בתיקו מול צרפת הוא גם היה במונדיאל מבית שכלל 3 נבחרות חזקות מאיתנו.
רק מול איי פארו הוא נכשל שלא הצליח להביס אותה ובכך כדלנו מלהעפיל לפלייאוף ועדיין הרבה יותר קרוב מאדון שרף.
dardasmiley כתב:רק כדי לסבר קצת את האוזן ב92 שרף קיבל נבחרת בדירוג עולמי 71+- (הנתונים מתול גרף ויכול להיות שטעיתי במקום אחד) ומסר נבחרת בשנת 2000 כשהיא במקום ה22 בדירוג העולמי.
היחיד שהצליח להעתלות על ההישג הזה מאז 1992 (שבה מתחיל הגרף) הוא דרור קשטן ב2008, הנבחרת שלו הגיעה לדירוג השיא בעולם 15.
לשם השוואה אני לא יודע באיזה מצב קיבל אלישע אבל היום היא כבר עומדת על 98!!! (נכון ל15.9.2016), אולי מעט טוב יותר לאחר הנצחונות על מקדוניה וליכטנשטיין.
הנבחרת אף פעם לא הייתה להיט מקצועית, מה שכן היה בתקופת שרף ואבד אחריו הוא גאוות יחידה.
פעם (גם לפי סיפורים וגם בודדים בודדים שאני זוכר מילדותי המוקדמת) כל משחק של הנבחרת הייתה חגיגה ואנשים התרגשו וציפו לו. פעם לא היה מצב אבסורדי שאנשים היו מקווים לכישלון הנבחרת (היום אני נמנה עליהם)
dor69 כתב:הנבחרת אף פעם לא הייתה להיט מקצועית, מה שכן היה בתקופת שרף ואבד אחריו הוא גאוות יחידה.
פעם (גם לפי סיפורים וגם בודדים בודדים שאני זוכר מילדותי המוקדמת) כל משחק של הנבחרת הייתה חגיגה ואנשים התרגשו וציפו לו. פעם לא היה מצב אבסורדי שאנשים היו מקווים לכישלון הנבחרת (היום אני נמנה עליהם)
מסכים איתך לגביי זה.
אם כי אני זוכר דבעידן גרנט גם הייתה הרגשת יחידה והגיעו לא מעט צופים בקמפיין ההוא.
בכל מקרה מהקמפיין השני של קשטיין יש תחושה שהקהל מאס בנבחרת.
דר אדום בנשמה כתב:הישג מדהים וסקסי...
להגיע לפלייאוף מבית שכוללאת אוסטריה שהייתה אז נמושה ובקמפיין מביך ואת סן מרינו וקפריסין....
ואז לקבל בראש מול דנמרק תוך כדיי פרשת נערות הליווי.
ואם כבר קמפיינים גרנט אומנם נכשל בקמפיין הראשון אבל בקמפיין השני היה הכי קרוב שאפשר להעפלה שנייה למונדיאל!
אם האירים מסיימים בתיקו מול צרפת הוא גם היה במונדיאל מבית שכלל 3 נבחרות חזקות מאיתנו.
רק מול איי פארו הוא נכשל שלא הצליח להביס אותה ובכך כדלנו מלהעפיל לפלייאוף ועדיין הרבה יותר קרוב מאדון שרף.
אולי במקום להאחז בקרנות המזבח עם סילוף עובדות מהותיות והתפסות לדוגמאות קיצון לא רלוונטיות, תפנים שלא יצאת חכם במיוחד עם הדעה הנחרצת שלך על שרף? מתי יפול אצלך האסימון שלא חייב בכוח לשחק את הידען הגדול בכל תחום ולהגחיך את עצמך בכל פעם מחדש? התגובות שלך כעת הן תמצית הסיבה להלך הרוח כלפייך כבר יותר מעשר שנים.
הנבחרת זה מעמד גדול על אלישע. הוא לא מתמודד כמו שצריך, למרות שמנסה לשמור על פאסון.
אבל זה האמאמא של הטפל.
הבעיה של הנבחרת מתחילה בהתאחדות. אין דרך, אין גורם מקצועי. ממנים ועדת "איתור" כשלכולם ברור מי יבחר. מאמן נבחרת צעירה (הקודם) שמזלזל בטכנולוגיה (צ'יפים שמיפים) שולחים את הנבחרת למסעות משחקי אימון עם מאמן זמני (לא שמעתי על זה בשום מדינה מתוקנת) ובזמן שיש חלונות למשחקי ידידות, הנבחרת שלנו לא בלופ וחמור מזה אפילו לא מתכנסת לאימון (!!!). שחקנים מגיעים לנבחרת כאילו שהם עושים טובה (כבר מעל עשור) ונותנים משחק טוב פעם בארבע שנים.
מספיק לראות נתונים של מרחקי ריצה, כמה זמן לוקח לשחקן לשחרר פס בהשוואה לנבחרות אירופאיות וריכור של שחקנים כמו בן הרוש כדי להבין עד כמה המצב עגום. חלק מננתונים הם בסיס שצריך ללמד מגיל ילדים.
כל זה לא מוריד מאחריות של מאמן כזה או אחר, אבל זה עיסוק בטפל.