ריו 2016
- ForeverRed
Re: ריו 2016
כל הכבוד, סוף סוף קצת נחת.
רגשות קצת מעורבים כי ביום בינוני פלוס ירדן שווה גמר אולימפי, אבל במצבנו קשה להתלונן.
רגשות קצת מעורבים כי ביום בינוני פלוס ירדן שווה גמר אולימפי, אבל במצבנו קשה להתלונן.
- The red one
כל הכבוד לג'רבי. היינו ממש קרובים ל2 מדליות תוך יומיים. חבל חבל. אני בונה על אורי ששון בשישי, מקווה שיהיה טוב.
הכי אהבתי שהברזילאית הגנבת בסוף לא לקחה שום מדלייה.
הכי אהבתי שהברזילאית הגנבת בסוף לא לקחה שום מדלייה.
- The red one
מםפה לשם - לינדה בולדר ברבע הגמר.
שאלה שתמיד תהיתי לגביה
נניח ששחקן כדורסל מהנבא, איזה סוס מלך ההטבעות כזה, מחליט ללכת לאתלטיקה ולקפוץ לרוחק, נראה לי שהוא שובר שם שיא בקלות, אפילו בקפיצה מהמקום, בלי לרוץ. לא?
ת׳כלס הם לא בספורט הזה כי אין שם כסף גדול
כנ״ל בקפיצה לגובה, איזה מייקל ג׳ורדן כזה שובר שם שיא עולם בקלות אם הוא רוצה
נניח ששחקן כדורסל מהנבא, איזה סוס מלך ההטבעות כזה, מחליט ללכת לאתלטיקה ולקפוץ לרוחק, נראה לי שהוא שובר שם שיא בקלות, אפילו בקפיצה מהמקום, בלי לרוץ. לא?
לא יודע.. האתלטיפ הבכירים הם אתלטי על, לפחות כמ שחקני האנ בי איי. מה שאני כן מאמין, זה שמי שי לו כישרון יוצא דופן יכול היה להיות טוב בכל תחום, העיקר שהיה מתמקצע בו. אז לשאלתך- אם אותו שחקן אנ בי איי היה מתאמן במשך שנים את אותן השעות שמתאמן הקופץ אז יש מצב שהיה שווה שיא.
סתם ככה בשביל ההשוואה, לפני כמה שנים הנרקומן מהאופניים החליט לרוץ מרתון.ns75 כתב:שאלה שתמיד תהיתי לגביה
שני המקצועות הם מקצועות אירוביים המחייבים מערכת לב ריאה מעולה. לכאורה יש מכנה משותף.
הלך הנרקומן (או יותר נכון רץ), התאמן כמיטב יכולתו ורץ מעט מתחת ל-3 שעות. תוצאה יפה מאוד לחובבן, רחוק מאוד מרמה עולמית.
ומה אני מנסה להגיד? אם אחד מהפנומנים של ה-NBA יחליט לעבור לענף אחר, אני בטוח שלא "ישבור שם שיא עולם בקלות". שיאני העולם (באתלטיקה לדוגמא) הם מקצוענים מהמעלה הראשונה, מקדישים את כל חייהם לאימון, שעות רבות מידי יום (ולפעמים מוסיפים קצת "תבלינים" לאוכל, כמו הנרקומן מהאופניים), הם בעלי כשרון יוצא דופן לתחום בו הם עוסקים ובעלי מבנה גוף מתאים. אף אחד לא עושה שיא עולם ככה על הדרך. סתם ככה בשביל הדיון - נראה לך שמישהו מכוכבי ה-NBA יכול להתמודד כשווה מול שווה בכדורגל מול רונאלדו או מסי?
נערך לאחרונה על ידי delta7 ב 10 אוגוסט 2016, 22:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
קח את אלוף העולם בקפיצה לרוחק ( לא זוכר מי זה), נראה לך שהוא מטביע מהעונשין?
נראה לי שכל שחקן טופ 50 בנבא, אם רק רוצה, מגיע מחר לבור קפיצה לרוחק באולימפיאדה ולוקח זהב
נראה לי שכל שחקן טופ 50 בנבא, אם רק רוצה, מגיע מחר לבור קפיצה לרוחק באולימפיאדה ולוקח זהב
זה נשמע מאוד לא הגיוני.ns75 כתב:קח את אלוף העולם בקפיצה לרוחק ( לא זוכר מי זה), נראה לך שהוא מטביע מהעונשין?
כל האתלטיקה מבוססת על טכניקה. טכניקה מאוד מאוד מדוייקת. זה עניין של שנים של למידה.
תשכח מזה. בדיוק כמו שההוא לא מטביע מהעונשין אף אחד מהם לא מתקרב לשיא עולם או זהב ברוחק.ns75 כתב:קח את אלוף העולם בקפיצה לרוחק ( לא זוכר מי זה), נראה לך שהוא מטביע מהעונשין?
+1yakar כתב:
זה נשמע מאוד לא הגיוני.
כל האתלטיקה מבוססת על טכניקה. טכניקה מאוד מאוד מדוייקת. זה עניין של שנים של למידה.
למידה, אימון, מבנה גוף, כשרון, טכניקה, דיוק, מזל (רוח גבית 2 מטר לשניה...) ועוד.
זה נכון לגבי מקצועות מסויימים, אבל חלקם זה 99% כישרון/ יכולת מולדת ואחוז אחד טכניקה ( לדוגמא, אסיין בולט נולד מטוס בלי קשר לטכניקה)yakar כתב:
זה נשמע מאוד לא הגיוני.
ג׳ודו זה עוד דוגמא, נראה לך שמישהו שם מסוגל לתת ללברון ג׳ימס איפון? מצד שני, אם לברון רוצה, הוא מגיע שם למזרון והופך אותם אחד אחד
בעניין בולט: תתפלא לדעת כמה דיוק וטכניקה יש לדוגמא בזינוק. אי דיוק קל והפסדת 2-3 עשיריות שניה ואתה כבר הרחק מאחור...ns75 כתב:
זה נכון לגבי מקצועות מסויימים, אבל חלקם זה 99% כישרון/ יכולת מולדת ואחוז אחד טכניקה ( לדוגמא, אסיין בולט נולד מטוס בלי קשר לטכניקה)
ג׳ודו זה עוד דוגמא, נראה לך שמישהו שם מסוגל לתת ללברון ג׳ימס איפון? מצד שני, אם לברון רוצה, הוא מגיע שם למזרון והופך אותם אחד אחד
ג'ודו: זו בדיוק הסיבה שיש חלוקה למשקלים, כדי לנטרל ככל האפשר את היתרון או החסרון שיש לגדול והכבד אל מול הנמוך והרזה. וכן ג'ודוקא ברמה עולמית במשקל מעל 100 ק"ג (קטגורית המשקל הגבוהה ביותר) יעיף את לברון לקרקע לפני שיספיק לספור שלוש.
ריצת 100 מטר היא אחת הריצות בה טכניקה היא הכי חשובה. שם כל תנועה לא נכונה ,ואיבדת את החבורה שרצה איתך. כמובן שלא מזיק נתונים טבעיים מעולים כמו של בולט.ns75 כתב:
זה נכון לגבי מקצועות מסויימים, אבל חלקם זה 99% כישרון/ יכולת מולדת ואחוז אחד טכניקה ( לדוגמא, אסיין בולט נולד מטוס בלי קשר לטכניקה)
ולא , לברון ג'יימס לא יזכה בתחרויות ג'ודו. דבר ראשון הוא ילך כמובן לקטגוריות המשקל של מעל 100 קילו. ויש שם לא מעט סוסים. וגם לברון , אין סיבה שיהיה לו יציבות גדולה במיוחד. זה לא דרוש בכדורסל.
מעבר למשל מכדורסל לפוטבול , הוא הרבה יותר הגיוני וקל.
לא למקצועות אישיים שמתבססים על הרבה מאוד שנות אימונים .
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
מה שבטוח שכדורגלנים אצלנו לא יהיו מסוגלים להתחרות בג'ודו.
אני רק מדמיין את זהבי בג'ודו ומתפוצץ מצחוק.
אני רק מדמיין את זהבי בג'ודו ומתפוצץ מצחוק.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
- YallaHapoel
- Title: קרייזי-רד
בכל הענפים האולימפיים דרושה טכניקה ברמה גבוהה שנגזרת מאין סוף אימונים.
מה שכן יכול להיות שאם אתלט כמו לברון היה הולך לאחד הענפים הללו מגיל צעיר הוא היה מגיע לטופ העולמי.
מה שכן יכול להיות שאם אתלט כמו לברון היה הולך לאחד הענפים הללו מגיל צעיר הוא היה מגיע לטופ העולמי.