נותנים לגיטימציה למשתמטים...

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...

שליחה על ידי yossi »

yedidel כתב:
איך הסקת את זה? ההמון תופס צד ימני מדיני וגם ימני כלכלי
חברתית למשל, רואים לא פעם התנגדות להצעה מסוימת בגלל זהות המציע.
בפן הכלכלי ההמון הוא די בור, לכן גם פה הולך אוטומט עם המפלגה/פוליטיקאי שלו.

קח את אותה הצעת חוק, תחתום בסוף פעם בשם ביבי ופעם בזהבה גלאון.
אתה חושב שתראה תגובות זהות ופערים קטנים של בעד/נגד בסקרים?

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אדום זקן כתב: בשום מדינה מתוקנת בעולם לא עוברים את מה שאנחנו עוברים כבר עשרות שנים.
לדבר איתי על חופש הדיבור או על נהלים זה קצת מעופף.
הציבור הישראלי לא סתם הולך ונוטה ימינה,הוא מבין מצויין את הלך הרוח במזרח התיכון ומכיר נפש בהמתו ויודע שאין שום סיכוי לשלום כאן.
חיילים בשטחים עוברים ויעברו סיטואציות דומות,זה שיש איזה עשב שוטה אחד לא צריך להפוך אותו לרוב.
אותו חייל שנאלץ לעבור השפלות מערבים מדי יום באותה חברון ארורה שבמקרה שירתתי בה לפעמים גם מאבד את הדעת ושיקול הדעת.
הרמטכל או לצורך העניין הצבא צריך להשקיע הרבה יותר בהסברה שתמנע דברים כאילו בעתיד.
אגרת שהוא שולח אחת לשנה לא מספיקה.
דווקא בגלל שבישראל המצב יותר רגיש ונפיץ צריך לשמור יותר על הנהלים, שלא נדרדר לאנרכיה שבה כל אחד יורה בחשודים.
מקרה כמו הלינץ בתחנה מרכזית בב"ש וכמו המקרה הזה רק מדגישים את הצורך בנהלים.
שוב, לא בגלל המחבלים. בגלל שצריך מנהל תקין. שלא ירו בטעות בתימנים אם תרצה.
חופש הדיבור עלה כתגובה לאמירה שלך לפיה רק מי שעמד בסיטואציה הזו יכול להגיב בנושא.
עם יתר הדברים אני מסכים בהחלט. אני כנראה חלוק עליך לגבי הפתרון.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אריאל2 כתב: דווקא בגלל שבישראל המצב יותר רגיש ונפיץ צריך לשמור יותר על הנהלים, שלא נדרדר לאנרכיה שבה כל אחד יורה בחשודים.
מקרה כמו הלינץ בתחנה מרכזית בב"ש וכמו המקרה הזה רק מדגישים את הצורך בנהלים.
שוב, לא בגלל המחבלים. בגלל שצריך מנהל תקין. שלא ירו בטעות בתימנים אם תרצה.
חופש הדיבור עלה כתגובה לאמירה שלך לפיה רק מי שעמד בסיטואציה הזו יכול להגיב בנושא.
עם יתר הדברים אני מסכים בהחלט. אני כנראה חלוק עליך לגבי הפתרון.
אני דווקא חושב שהמקרים הללו הם זניחים ביחס לכמות הפיגועים.
דווקא יחסית לעם שעובר פיגוע כל שני וחמישי אנחנו די רגועים.
ואני עדיין חושב שמי שלא עמד בסיטואציה לא יכול לדעת ולהעביר ביקורת.
לשרת בשטחים זה לא דבר פשוט,בשביל ילדים בני 19 זו חוויה לכל החיים,אתה נתקל בסיטואציות ששום אדם אחר בעולם במדינה מתוקנת לא עובר.
לעולם לא תדע מה עבר במוחו של אותו חייל באותו רגע.
אולי הוא איבד מישהו קרוב בפיגוע?אולי הדברים שהוא חווה שם ועובר ביום יום העבירו אותו על דעתו?

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

נו, ראיתם את הסרטון מהפיגוע בטורקיה?

המחבל פוצץ עצמו לאחר שנורה ו"נוטרל" :roll:
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

הוא ממש לא נוטרל לפני ההתאבדות, רואים בבירור בסרטון שהוא זז לא מעט. זה ממש לא נקרא נטרול. במצב כזה בארץ (של הזזת ידיים ורגליים כזו) אף אחד לא היה פוצה פה אם היו יורים עוד כדור כדי לנטרל אותו על אמת.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

The red one כתב:הוא ממש לא נוטרל לפני ההתאבדות, רואים בבירור בסרטון שהוא זז לא מעט. זה ממש לא נקרא נטרול. במצב כזה בארץ (של הזזת ידיים ורגליים כזו) אף אחד לא היה פוצה פה אם היו יורים עוד כדור כדי לנטרל אותו על אמת.

ברור שהוא לא נוטרל, בגלל זה גם המילה נוטרל קיבלה מרכאות.

ואם לא הבנת את ההיקש, אז אין חולק שהמחבל מחברון זז...

סמל אישי של משתמש
The red one

נו אז אם הוא לא באמת נוטרל, ולא התכוונת זלה, מה פואנטת ההודעה ?

המחבל מחברון ממש לא זז כמו המחבל מטורקיה...זה אשכרה הצליח להרים את עצמו מהרצפה. מזיז את הידיים והרגליים בכיף..

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

The red one כתב:נו אז אם הוא לא באמת נוטרל, ולא התכוונת זלה, מה פואנטת ההודעה ?

המחבל מחברון ממש לא זז כמו המחבל מטורקיה...זה אשכרה הצליח להרים את עצמו מהרצפה. מזיז את הידיים והרגליים בכיף..

הפואנטה היתה נושא הפוסט. פשוט

המחבל מחברון לא זז כמו ההוא מטורקיה? כשחייך יעמדו מנגד, תעשה את החישובים הללו אם יכולת התנועה של מחבל שזה עתה ניסה לרצוח מספיקה כדי להפעיל מתג פשוט. על חשבון חייך בלבד

סמל אישי של משתמש
The red one

כן, חייו של אלאור הגיבור ממש עמדו מנגד כשהוא הגיע 6 דקות לאחר האירוע לזירה ושכולםם מסביב מסתובבים כאילו הם בגראנד קניון ליד המחבל ואף אחד לא חושב שהוא מהווה סיכון...ואגב אם אינני טועה כבר נחשפה עדות שביצעו זיכוי על המחבל מחברון לפני הגעת כל הכוחות..ככה שידעו שהוא לא מהווה סכנה..

בוא תשווה את זה לשניות אחרי פיגוע כמו הסרטון בטורקיה..חכם.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

The red one כתב:כן, חייו של אלאור הגיבור ממש עמדו מנגד כשהוא הגיע 6 דקות לאחר האירוע לזירה ושכולםם מסביב מסתובבים כאילו הם בגראנד קניון ליד המחבל ואף אחד לא חושב שהוא מהווה סיכון...ואגב אם אינני טועה כבר נחשפה עדות שביצעו זיכוי על המחבל מחברון לפני הגעת כל הכוחות..ככה שידעו שהוא לא מהווה סכנה..

בוא תשווה את זה לשניות אחרי פיגוע כמו הסרטון בטורקיה..חכם.

1. יש סרטון בו חובש שטיפל בפצועים מהפיגוע צועק דברים בסגנון "המחבל חי הוא זז יש מצב שהוא ממולכד"

2. אלאור עזריה הגיע לזירה לאחר נוהל הזיכוי על המחבל.

כעת תעבד מחדש את הנתונים - הלוחם מגיע לזירה בלי שיודע שבוצע ניהול זיכוי, כאשר המחבל זז לנגד עיניו וברקע הוא שומע את אחד החובשים מתריע על החשש שהוא ממולכד...

סמל אישי של משתמש
The red one

וזה שכל הכוחות רגועים ואף אחד לא נרתע מזה שצועקים שיש עליו מטען, לא אמור להדליק לו איזו נורה אדומה? הוא לא צריך במצב כזה לבוא ולבקש אישור לירי? ולמה אחרי הירי הוא אמר למ"פ "הוא מחבל והוא צריך למות" ולא "חשבתי שיש עליו מטען"?

דיי, אורי, שנינו יודעים שהוא לא התנהל כמו שצריך בסיטואציה הזו. ממש לא צריך להרשיע אותו ברצח, ואפילו לא כלא, והפסטיבל התקשורתי סופר מיותר. אבל מצד שני לא הייתה לו כל הצדקה לירות, והעובדה שהוא שינה את גירסתו בשטח לבין מה שהיה בשיחת המג"ד (שעתיים ושיחת טלפון מעו"ד של 'חוננו' עברו בין הזמנים האלה) מוכיחה זאת.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

The red one כתב:וזה שכל הכוחות רגועים ואף אחד לא נרתע מזה שצועקים שיש עליו מטען, לא אמור להדליק לו איזו נורה אדומה? הוא לא צריך במצב כזה לבוא ולבקש אישור לירי? ולמה אחרי הירי הוא אמר למ"פ "הוא מחבל והוא צריך למות" ולא "חשבתי שיש עליו מטען"?

דיי, אורי, שנינו יודעים שהוא לא התנהל כמו שצריך בסיטואציה הזו. ממש לא צריך להרשיע אותו ברצח, ואפילו לא כלא, והפסטיבל התקשורתי סופר מיותר. אבל מצד שני לא הייתה לו כל הצדקה לירות, והעובדה שהוא שינה את גירסתו בשטח לבין מה שהיה בשיחת המג"ד (שעתיים ושיחת טלפון מעו"ד של 'חוננו' עברו בין הזמנים האלה) מוכיחה זאת.

ואולי כולם סביב היו רגועים כי לא הבחינו שהוא זז? או שכחלק ממגמת הקוקסינליות המכה שורשים בקרב כוחותינו באדיבות חוקי הסדום השערורייתיים הם חששו לירות כי בניגוד לעזריה הם ראו את הנולד?

והגרסה שלו בשטח ממש לא סותרת את גרסתו לאחר מכן. לומר שהגיע לו למות, ממש לא סותר את זה שהיווה איום בעיניו באותו זמן נתון.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

האזנה חובה!

https://soundcloud.com/glz-radio/bitton" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

אני לגמרי נגנב מכל הסיטואציה. כל שדרת הפיקוד טוענת שאלאור עבר על הפקודות וגם על טוהר הנשק. אז או שיש לנו צבא שמפקדיו לא ראויים וצריך להחליף את כולם או שאולי אבל אולי יש סיכוי קטן מאוד שאלאור באמת לא התנהג כמצופה מחייל בצה"ל.
כל השיח הציבורי שכל מי שלא מצדיק אותו הוא סמולני בוגד שם אותי בשאלה האם אני גדי בכלל רצוי פה?

אגב הנושא מאוד פשוט לפתרון. שר הביטחון הוא ליברמן. זה שנושא את הדגל של עונש מוות למחבלים. הוא גם טוען שהוא מבצע את מה שהוא אומר.
מדוע שלא יישמה את הפקודות לכך שהורגים מחבלים בכך מצב?
אפשר גם להעביר את זה בחוק. יש לנו את הממשלה הימנית ביותר בהיסטוריה. זה בידיים שלה.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

גדי כתב:אני לגמרי נגנב מכל הסיטואציה. כל שדרת הפיקוד טוענת שאלאור עבר על הפקודות וגם על טוהר הנשק. אז או שיש לנו צבא שמפקדיו לא ראויים וצריך להחליף את כולם או שאולי אבל אולי יש סיכוי קטן מאוד שאלאור באמת לא התנהג כמצופה מחייל בצה"ל.

האזנת לקטע בלינק?

שלח תגובה