נותנים לגיטימציה למשתמטים...

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
YallaHapoel
Title: קרייזי-רד

Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...

שליחה על ידי YallaHapoel »

גדי כתב:חבל מאוד שכל דבר הופך להתנצחות פוליטית.

אישית אני בעד עונש מוות למחבלים. כמובן שזה לא דבר פשוט אבל זו דעתי למרות שאני יפה נפש.

הניסיון להפוך את הארוע למצב בו מלח הארץ הציל את המדינה הוא רע בעיני קודם כל לחייל עצמו. אין שום ממצא שתומך בזה. עכשיו לה פאמיליה ומיה דמאיו הוציאו הודעות תמיכה בו.זה ממש לא יעזור לו.

שיהיה שבוע טוב, אני בדרך למילואים בגיל 47, עשיתי 4 שנים בסדיר וקבע ועוד מאות ימי מילואים למרות שאני מרכז שמאל (היום זה על גבול הבגידה )
+1

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

עובדות
קבצים מצורפים
image.jpeg
image.jpeg (77.96 KiB) נצפה 3085 פעמים

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

הוראות פתיחה באש מתירות לפתוח באש ולהרוג במקרה וחייל חש בסכנה. במהלך שירותי במילואים שני קצינים בגדוד שלי ירו למוות בפלסטינאים שבדיעבד היו בלתי מעורבים. חקירת מצח קצרה והם יצאו זכאים.

וזו הבעיה במקרה הזה שעושה נזק לכל החיילים שלנו. זה לא המקרה. לפי כל הידוע החייל לא חש בשום סכנה אלא רצה לנקום את פציעת חברו או מתוך אידאולוגיה שמחבל חייב למות. עכשיו חייל שיחות סכנה יהסס לאור המהומה.

אפשר להתפלסף שהוא חש סכנה. אני לא רואה אף לא נתון אחד בשטח שתומך בזה. להפך.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

גדי כתב:הוראות פתיחה באש מתירות לפתוח באש ולהרוג במקרה וחייל חש בסכנה. במהלך שירותי במילואים שני קצינים בגדוד שלי ירו למוות בפלסטינאים שבדיעבד היו בלתי מעורבים. חקירת מצח קצרה והם יצאו זכאים.

וזו הבעיה במקרה הזה שעושה נזק לכל החיילים שלנו. זה לא המקרה. לפי כל הידוע החייל לא חש בשום סכנה אלא רצה לנקום את פציעת חברו או מתוך אידאולוגיה שמחבל חייב למות. עכשיו חייל שיחות סכנה יהסס לאור המהומה.

אפשר להתפלסף שהוא חש סכנה. אני לא רואה אף לא נתון אחד בשטח שתומך בזה. להפך.
מחבל על הקרקע, המון מסביב, מעיל סגור הרמטית בשיא החום.
זז לפתע כשלאף אחד כמעט אין קשר עין איתו. לא אזוק, לא הוסר חשש.
לי זה מספיק האמת. אל נשכח שהוא ירה במחבל שבא בכוונה לרצוח. לא עובר אורח תמים.
אלו העובדות, זו המציאות.
עדיף לחיות עם הספק ״מה אם״ מאשר לחיות ברגשות אשם ולשאול ״איך לא״
המחבל הוא לא הקורבן.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

לא חושב שאלו העובדות. גם מתחקיר הצהלי שהודלף ניתן להבין שמטרת החייל הייתה להרוג את המחבל על היותו מחבל.

יש פה מישהו שחושב באמת שהרמטכל מעדיף לסכן חיילים על פני חיי מחבל נאלח?

כמו שכתבתי. צהל יודע בהרבה מאוד מקרים לזכות חיילים גם על ירי "לא מוצדק" בדיעבד.

כרגע מה שקורה זה ערעור מקור הסמכות של הצבא. אייזנקוט בוגד,חיילים מופקרים ועוד דברים. אני חרד למדינה שלי.

האמת שאני מודע לזה שאני מיעוט שהולך וקטן. אני רואה שעל כל תגובה כמו שלי ברשת יש לפחות 10 שפוסלות אותה ואף מאשימות את מי שאוחז בה כבוגד.

המדינה בצל
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

גדי כתב:לא חושב שאלו העובדות. גם מתחקיר הצהלי שהודלף ניתן להבין שמטרת החייל הייתה להרוג את המחבל על היותו מחבל.

יש פה מישהו שחושב באמת שהרמטכל מעדיף לסכן חיילים על פני חיי מחבל נאלח?

כמו שכתבתי. צהל יודע בהרבה מאוד מקרים לזכות חיילים גם על ירי "לא מוצדק" בדיעבד.

כרגע מה שקורה זה ערעור מקור הסמכות של הצבא. אייזנקוט בוגד,חיילים מופקרים ועוד דברים. אני חרד למדינה שלי.

האמת שאני מודע לזה שאני מיעוט שהולך וקטן. אני רואה שעל כל תגובה כמו שלי ברשת יש לפחות 10 שפוסלות אותה ואף מאשימות את מי שאוחז בה כבוגד.

המדינה בצל
אנשים שלא סיימו 8 שנות לימוד קוראים לרמטכ"ל בוגד, היטלר ועוד שלל כינויי חיבה.
עצוב.
בטח ובטח כשהם כותבים שורה עם 9 שגיאות כתיב.

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

מבין למה מרחף עליך ועל דומיך סימן שאלה האם אתם אמיתיים? כשיש איום מוחשי של מטען שעלול להתפוצץ בכל חלקיק שניה נתון, בראש ובראשונה מנטרלים את האיום. לא נראה לי שהיית משבח חייל שבעודו עסוק להזהיר עוברים ושבים במקום לירות, היה מתפוצץ מטען שהיה חלילה גובה קרבנות בנפש.

ממש ירון ידען לעניים...

וביום שתביא ציטוט אחד שלי שמאשר את טענות הבלע ואסופת השקרים שלך אשר מתחת לכבודי להתייחס אליהם בכלל, אני פורש בו במקום מכתיבה בפורום.
סימן השאלה מרחף רק בראש שלך.
כשיש איום מוחשי תנטרל בכל הכוח שנדרש. כשאין איום כזה תוציא להורג אחרי משפט בבית דין.
המחלוקת היא האם במקרה הזה היה איום מוחשי. אתה סבור שכן. אני סבור אחרת.
אתה לא עושה טובה שאתה עונה. זה טבעו של דיון. אם חם לך צא מהמטבח.
לגופו של עניין, המוסר בתנ"ך, שלפיו אתה אמור ללכת למיטב זכרוני, הוא חד חד ערכי. אין חופש דת. אין שוויון. ויש זכויות מוגבלות מאוד לפרט. כלומר, המוסר בתורה הוא סובייקטיבי. יש עונש שונה לגוי ולעברי. לגבר ולאשה.
גם חז"ל לא התירו משכב בהמה, משכב זכר ואכילת טרפות לתיאבון. על אף שבזמנם נמנעו מגזר דין מוות זה לא שינה את תפיסתם לגבי מה מוסרי ומה לא.
לשיטתי, בלי קשר לשטויות של ירון ידען, כל האנשים שווים. לכולם זכויות שוות. גם לערבים. וגם ליהודים. וגם לגאים. דבריו של ג׳ון לוק על הזכויות הבסיסיות של האדם ועל חרותו אינם פסולים בשל דתו הנוצרית.
אז אם אתה יהודי דתי ולא הרב שי פירון, הרב מלכיאור או רפורמי, ואתה כנראה לא אחד מאלו, נקודת המוצא שלך לגבי מוסר מוטה מבסיסה.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

CrazyRed7 כתב:קראתי עכשיו את התגובות לפוסט של יהודה גליק(ביקר את התנהגות החייל) ויש לי מסקנה אחת:
האחרון שיכבה את האור.
הפכנו להיות מדינה של ערסים, בהמות מתלהמות , טיפשים, אלימים, לא מסוגלים לכבד דעה של אף אחד אחר.
כיום מי שלא שמח ברצח ערבים(דומא, אבו חדיר וכו׳) הוא שמאלני בוגד ושלל קללות ואיחולי מחלות.
אני סך הכל בן 25 אבל אני זוכר שפעם היה כאן אחרת.
ותאמין לי שעוד לא ראית כלום. הדור פוחת והולך בצעדי ענק.
את הטענות תפנה ל:
1. ממשלת ישראל.
2. העומד בראש ממשלת ישראל.
3. מי שנותן באיש הזה אמון ומצביע עבורו פעם אחרי פעם.
4. מי שמנציח את הבורות הזאת בידיעה או בשיתוף פעולה (כמה ממפלגות הקואליציה הנוכחית או הקודמת).
5. מי שמשמר את המצב לתועלתו האישית (ערוץ 2, בעלי ההון בחלקם, הצל, להבה ועוד). הבורות שווה להרבה אנשים הרבה כסף.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריאל2 כתב: סימן השאלה מרחף רק בראש שלך.
כשיש איום מוחשי תנטרל בכל הכוח שנדרש. כשאין איום כזה תוציא להורג אחרי משפט בבית דין.
המחלוקת היא האם במקרה הזה היה איום מוחשי. אתה סבור שכן. אני סבור אחרת.
אתה לא עושה טובה שאתה עונה. זה טבעו של דיון. אם חם לך צא מהמטבח.
לגופו של עניין, המוסר בתנ"ך, שלפיו אתה אמור ללכת למיטב זכרוני, הוא חד חד ערכי. אין חופש דת. אין שוויון. ויש זכויות מוגבלות מאוד לפרט. כלומר, המוסר בתורה הוא סובייקטיבי. יש עונש שונה לגוי ולעברי. לגבר ולאשה.
גם חז"ל לא התירו משכב בהמה, משכב זכר ואכילת טרפות לתיאבון. על אף שבזמנם נמנעו מגזר דין מוות זה לא שינה את תפיסתם לגבי מה מוסרי ומה לא.
לשיטתי, בלי קשר לשטויות של ירון ידען, כל האנשים שווים. לכולם זכויות שוות. גם לערבים. וגם ליהודים. וגם לגאים. דבריו של ג׳ון לוק על הזכויות הבסיסיות של האדם ועל חרותו אינם פסולים בשל דתו הנוצרית.
אז אם אתה יהודי דתי ולא הרב שי פירון, הרב מלכיאור או רפורמי, ואתה כנראה לא אחד מאלו, נקודת המוצא שלך לגבי מוסר מוטה מבסיסה.

ולו בשביל להוציא את המרצע מן השק היה שווה הדיאלוג העקר איתך...

הדתיים בעיניך הם פראי אדם קניבליים בפוטנציה, הדת היהודית היא דעאש. אין ספק שאג'נדה כזו מסמיכה לאפוטרופוס על המוסר האוניברסלי.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריאל2 כתב:מי שנותן באיש הזה אמון ומצביע עבורו פעם אחרי פעם

כן, צריך להחליף את העם...

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

ולו בשביל להוציא את המרצע מן השק היה שווה הדיאלוג העקר איתך...

הדתיים בעיניך הם פראי אדם קניבליים בפוטנציה, הדת היהודית היא דעאש. אין ספק שאג'נדה כזו מסמיכה לאפוטרופוס על המוסר האוניברסלי.
זו הפרשנות שלך. וכמו מרבית דבריך בדיון הזה אף היא שגויה מיסודה.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

כן, צריך להחליף את העם...
לא צריך וגם אי אפשר. אבל מי שבוחר בו שוב ושוב לא צריך להתלונן על מחדליו.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריאל2 כתב: זו הפרשנות שלך. וכמו מרבית דבריך בדיון הזה אף היא שגויה מיסודה.

הבנתי... יושר אישי ואומץ ציבורי לעמוד על דעותיך בגלוי ממך והלאה... שבעלי היושר האינטלקטואלי כבר ישפטו האם זו הפרשנות הטבעית של דבריך או לאו.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

הבנתי... יושר אישי ואומץ ציבורי לעמוד על דעותיך בגלוי ממך והלאה... שבעלי היושר האינטלקטואלי כבר ישפטו האם זו הפרשנות הטבעית של דבריך או לאו.
דעותי גלויות ולא הסתרתי אותן. אתה זה שמעוות אותן שיתאימו לתפיסת עולמך ולטיעוניך.
וכרגיל אתה טועה ומטעה. שבעלי היושר וכו׳ ישפטו גם את הפרשנות הטבעית של הודעתי זו.

סמל אישי של משתמש
אוהד הצלחות
Title: אלופת המדינה 16,17,18!

שליחה על ידי אוהד הצלחות »

לא הבנתי, מליקסון פותח או לא?
הפועל באר שבע אלופת 2016, 2017, 2018

שלח תגובה