המצב הביטחוני

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
delta7

Re: המצב הביטחוני

שליחה על ידי delta7 »

CrazyRed7 כתב:נפתחה חקירה למציאת תוקפי האריתראי(לא כולל היורה כמובן).
מקווה שיעמדו לדין.
"מאוד מסובך", התראיינו בטלויזיה, אחד מהם עם חולצה של מקום העבודה....

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

delta7 כתב: "מאוד מסובך", התראיינו בטלויזיה, אחד מהם עם חולצה של מקום העבודה....
אלה רק 2 מתוכם

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

CrazyRed7 כתב:נפתחה חקירה למציאת תוקפי האריתראי(לא כולל היורה כמובן).
מקווה שיעמדו לדין.
פה אני דווקא לא בעד.. הם לא יכלו לדעת שהוא לא המחבל. אני בטוח שהם יושבים בבית ואוכלים את עצמם על זה שהם עשו את זה

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

הם היו בטוחים שהוא המחבל כמו שהאנשים שירו בו היו בטוחים בכך.
מבחינתי עונש של עבודות שירות או כמה חודשים בכלא זה מספיק ולא צריך להגזים, במיוחד כשבית החולים אמר שסיבות המוות שלו הם ירי השוטרים/המאבטח.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

dor69 כתב: פה אני דווקא לא בעד.. הם לא יכלו לדעת שהוא לא המחבל. אני בטוח שהם יושבים בבית ואוכלים את עצמם על זה שהם עשו את זה

מצטרף.

להרוס להם את החיים בשל טעות מצערת, ובפרט שלא המעשה שלהם זה שגרם למותו, זה אובדן משווע של חכמת המידה הנכונה. אותו דבר הייתי אומר גם אם היה מדובר ביהודי.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

red and white כתב:הם היו בטוחים שהוא המחבל כמו שהאנשים שירו בו היו בטוחים בכך.
מבחינתי עונש של עבודות שירות או כמה חודשים בכלא זה מספיק ולא צריך להגזים, במיוחד כשבית החולים אמר שסיבות המוות שלו הם ירי השוטרים/המאבטח.
המאבטח טעה. הוא לא מספיק מיומן ומאומן כדי לזהות בשבריר שניה האם מדובר במחבל או חף מפשע.
כמובן שהיה צריך לחכות ולא לירות בלי לראות נשק כל שהוא. בגלל זה נהלי פתיחה באש מחמירים, כדי שלא יקרו דברים כאלה.

אגב, לדעתי כוחות הביטחון ידעו די מהר שירו בבן אדם הלא נכון ואפשר לראות בסירטונים שהגנו(או ניסו לפחות) על האריתראי מפני כל המכות והמהומה.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

לקרוא לבעיטות בראש באדם פצוע קשה וללא יכולת להגיב וולזרוק עליו משקל כבד כמו הספסל "טעות" זה לא נכון לדעתי.

הם לא עשו את זה בטעות. הם בכוונה תחילה לקחו את החוק לידיים וביצעו מעשה שאסור להם לבצע.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב:לקרוא לבעיטות בראש באדם פצוע קשה וללא יכולת להגיב וולזרוק עליו משקל כבד כמו הספסל "טעות" זה לא נכון לדעתי.

הם לא עשו את זה בטעות. הם בכוונה תחילה לקחו את החוק לידיים וביצעו מעשה שאסור להם לבצע.
אבל ברגע שתעשה את זה תצטרך לעשות אותו דבר עם מקרים שזה אכן מחבל. אתה תשפוט למשל אדם שדקרו אחד מקרוביו ובעט למחבל בראש?

סמל אישי של משתמש
The red one

dor69 כתב: אבל ברגע שתעשה את זה תצטרך לעשות אותו דבר עם מקרים שזה אכן מחבל. אתה תשפוט למשל אדם שדקרו אחד מקרוביו ובעט למחבל בראש?
כתבתי שזו טעות לבצע את זה לאדם, גם אם הוא מחבל, אז איך הגעת לזה שאצטרך לבצע את זה לאדם שהוא אכן מחבל?

אני תמיד בעד האחידות. רוצים עונש מוות למחבלים? גם ליהודים. רוצים להרוס בתים למחבלים? גם ליהודים. אי אפשר לשחק עם זה.

אותו דבר במקרה הזה. אתן לך דוגמא - אתה ואחיך הולכים ברחוב ו(חס ושלום) מגיע נער ותוקף את אחיך. לא בקטע פח"עי אלא פלילי. הוא פוצע אותו ואתה בנתיים מצליח לנטרל אותו, נגיד לוקח לו את הסכין, דוקר ברגל והוא על הרצפה ולא מהווה שום איום. אבל בגלל שהרגע דקרו את אחיך אתה משתגע ונועץ בו את הסכין עוד 10 פעמים עד שהוא מת. אתה תואשם בהריגה או רצח. ואפילו אם לא תהרוג אותו אתה תואשם בתקיפה. אז אותו דבר.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב: כתבתי שזו טעות לבצע את זה לאדם, גם אם הוא מחבל, אז איך הגעת לזה שאצטרך לבצע את זה לאדם שהוא אכן מחבל?

אני תמיד בעד האחידות. רוצים עונש מוות למחבלים? גם ליהודים. רוצים להרוס בתים למחבלים? גם ליהודים. אי אפשר לשחק עם זה.

אותו דבר במקרה הזה. אתן לך דוגמא - אתה ואחיך הולכים ברחוב ו(חס ושלום) מגיע נער ותוקף את אחיך. לא בקטע פח"עי אלא פלילי. הוא פוצע אותו ואתה בנתיים מצליח לנטרל אותו, נגיד לוקח לו את הסכין, דוקר ברגל והוא על הרצפה ולא מהווה שום איום. אבל בגלל שהרגע דקרו את אחיך אתה משתגע ונועץ בו את הסכין עוד 10 פעמים עד שהוא מת. אתה תואשם בהריגה או רצח. ואפילו אם לא תהרוג אותו אתה תואשם בתקיפה. אז אותו דבר.
המצב הוא מורכב בהרבה ואתה יודע את זה טוב מאוד. אותו נער לא רצח אלפי ישראלים במשך שנים בלי תגובה הולמת. מה גם שבזירת פיגוע אתה לא יושב על קפה לנתח את המצב עם כל הפצועים והדם מסביב

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אדום בלב בנשמהההה כתב:כתבתי שזו טעות לבצע את זה לאדם, גם אם הוא מחבל, אז איך הגעת לזה שאצטרך לבצע את זה לאדם שהוא אכן מחבל?

לא הבנת אותו.
הוא התכוון שאם תעמיד את תוקפי האריתראי לדין - תצטרך לגזור גזירה שווה גם לתוקפי מחבלים לכל דבר ועניין.

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

אורי אדום בנשמה כתב:

לא הבנת אותו.
הוא התכוון שאם תעמיד את תוקפי האריתראי לדין - תצטרך לגזור גזירה שווה גם לתוקפי מחבלים לכל דבר ועניין.
ומה הבעיה בזה?כל עוד יש כוחות ביטחון מסביבו והמחבל כבר מנוטרל אין סיבה להתנהג כמו במקרה של האריתראי.
אף אחד לא יכול לקחת את החוק לידיים ואף אחד לא יכול לבצע משפט שדה. מי שעושה זאת חייב להיענש אחרת תהיה פה אנרכיה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

CrazyRed7 כתב: ומה הבעיה בזה?כל עוד יש כוחות ביטחון מסביבו והמחבל כבר מנוטרל אין סיבה להתנהג כמו במקרה של האריתראי.
אף אחד לא יכול לקחת את החוק לידיים ואף אחד לא יכול לבצע משפט שדה. מי שעושה זאת חייב להיענש אחרת תהיה פה אנרכיה.
מסכים.
פשוט הזוי שהאיש כבר מנוטרל ואנשים עושים לו משפט שדה ולא משנה אם הוא מחבל או לא.
אם כל אזרח ייקח את החוק לידיים זה יהיה רע.
למשל במקרה של הסופרמן מבזק זאת הייתה הגנה עצמית, במקרה הזה זאת תקיפה לכל דבר...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
The red one

אורי אדום בנשמה כתב:

לא הבנת אותו.
מצויין, זה בדיוק מה שאני רוצה שיקרה.

דור - זה לא עניין של לנתח. אתה רואה אדם מתבוסס בדמו, לא זז וללא יכולת תגובה. אין פה יותר מדיי מה לנתח. צריך להשאיר אותו לכוחות הביטחון ולא לכלות בו את זעמך. זה לא עניין כ-זה מורכב.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אדום בלב בנשמהההה כתב:מצויין, זה בדיוק מה שאני רוצה שיקרה.

דור - זה לא עניין של לנתח. אתה רואה אדם מתבוסס בדמו, לא זז וללא יכולת תגובה. אין פה יותר מדיי מה לנתח. צריך להשאיר אותו לכוחות הביטחון ולא לכלות בו את זעמך. זה לא עניין כ-זה מורכב.

אז אני רוצה להעמיד לדין דווקא את מי שיעמוד מנגד ולא ינקוט בכל האמצעים שברשותו כדי להבטיח את מותו של המחבל. זה הרי עניין של פיקוח נפש, לאור ניסיון העבר בהם מחבלים משוחררים רצו שוב יהודים.

שלח תגובה