ג'ורדי קרויף
Re: ג'ורדי קרויף
האמת,הפליא אותי מאוד ההתנהלות של מכבי הקיץ.
כל בר דעת ומבין קצת בכדורגל,הבין שמכבי בשביל להמשיך את ההצלחה ולהצליח באירופה חייבת לבצע שינוי בסגל שלה.
יכול להיות שלליגה זה יספיק בסופו של דבר,אבל כבר הבנו שהליגה כאן היא ממש לא פקטור ובטח לא בסכומים שמשקיעים שם.
כל בר דעת ומבין קצת בכדורגל,הבין שמכבי בשביל להמשיך את ההצלחה ולהצליח באירופה חייבת לבצע שינוי בסגל שלה.
יכול להיות שלליגה זה יספיק בסופו של דבר,אבל כבר הבנו שהליגה כאן היא ממש לא פקטור ובטח לא בסכומים שמשקיעים שם.
בדיעבד קל להגיד. זהבי בסכומים שהגיע אל מול התפוקה שנתן שווה ערך לשחקן פריימרליג ועוד נתן למכבי עדיפות שניה.גדי כתב:
הם לא שיחוק כמו שבן שהר לא שיחוק. כשאתה משלם 400 אלף דולר לאיגאבור לא עשית שום שיחוק. לחתום על צ'ק כל אחד יכול.
קל לכם להגיד לא שיחוק כשאצלנו בקבוצה נותנים למליקסון סכום גבוה מאוד בשביל שערים בגארב'ג טיים. עצם העובדה שזהבי לא נפצע מתחילה המעטפת שבנה ג'ורדי- כמו שאמרתי מובן מאליו באירופה ומעל ומעבר בישראל.
עובדה שלפניו אף אחד לא הצליח ליצור כזאת דומיננטיות. רק מזכיר לכם שהיה להם מסע יפה באירופה לפני שנתיים תוך כדי אליפות בהליכה שזה דבר שא קבוצה בישראל לא עשתה.
לגבי ליגת האלופות הוא אכן נכשל, אבל זה כישלון קטן בים של הצלחות. העונה הכישלון הזה הרבה יותר גדול כי נראה שהם לא באמת מוכנים נכון לעכשיו. בליגה זה כבר סיפור אחר לגמרי ושלוש העונות האחרונות יעידו על כך.
טענתי כבר מזמן, כשהקומפלימנטים להולנדי הועפו מקיר לקיר וכל משפט שני בפורום כלל את צמד המילים ״מנהל מקצועי״, שלא צריך להיוולד מחומר מיוחד כדי לקחת אליפות עם 120 מיליון שקל תקציב.
המצדדים בגורדי דיברו על שניידר ונמני שנכשלו והשקולים יותר שמו לב לשני תהליכים שקרו במקביל:
1. נוצר ואקום סטייל העשור הקודם, אז מכבי חיפה עשתה חיל בזכותו, שאפשר למכבי להכנס.
2. נעשה שינוי הכיוון המתבקש והבנה שהכדורגלן הישראלי הוא זכה שיכריע את האליפות בליגה, כאליו מתווספים זרים איכותיים- אך לא להפך. למה? כי השוק השתנה, הונגרים כמו שהיו לביתר כברלא מגיעים ואם אתה רוצה את הזרים ככינור ראשון הם יעלו לך 700 אלף דולר כמו לארקדי בביתר.
אז לגורדי היה הרבה מזל וקצת שכל, יאמר לזכותו שזה מספיק כדי לקחת את הליגה בפער.
מה לקחת מגורדי?
- את המיתוג האדיר שהוא עשה למכבי
- את הפחד שזרע ביריבות, בחלון העברות ובכל מחזור בליגה
- את השם קרויף, לפעמים הוא מספיק לבדו
-את השקט סביב המועדון
כל היתר, גם אני עושה עם 120 מיליון שקל
המצדדים בגורדי דיברו על שניידר ונמני שנכשלו והשקולים יותר שמו לב לשני תהליכים שקרו במקביל:
1. נוצר ואקום סטייל העשור הקודם, אז מכבי חיפה עשתה חיל בזכותו, שאפשר למכבי להכנס.
2. נעשה שינוי הכיוון המתבקש והבנה שהכדורגלן הישראלי הוא זכה שיכריע את האליפות בליגה, כאליו מתווספים זרים איכותיים- אך לא להפך. למה? כי השוק השתנה, הונגרים כמו שהיו לביתר כברלא מגיעים ואם אתה רוצה את הזרים ככינור ראשון הם יעלו לך 700 אלף דולר כמו לארקדי בביתר.
אז לגורדי היה הרבה מזל וקצת שכל, יאמר לזכותו שזה מספיק כדי לקחת את הליגה בפער.
מה לקחת מגורדי?
- את המיתוג האדיר שהוא עשה למכבי
- את הפחד שזרע ביריבות, בחלון העברות ובכל מחזור בליגה
- את השם קרויף, לפעמים הוא מספיק לבדו
-את השקט סביב המועדון
כל היתר, גם אני עושה עם 120 מיליון שקל
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
- YallaHapoel
- Title: קרייזי-רד
זהבי הוא וואחד שיחוק, אבל לעומת זאת, עדן בן בסט מרוויח 450 אלף יורו, ברק יצחקי הרוויח 550 אלף דולר ושולמו עליו 2 מיליון דולר(הסכום הכי גדול ששולם על שחקן בליגת העל), שפונגין, השטויות שהוא עושה עם רייכרט, ורמוט ודאבור.izguy83 כתב: בדיעבד קל להגיד. זהבי בסכומים שהגיע אל מול התפוקה שנתן שווה ערך לשחקן פריימרליג ועוד נתן למכבי עדיפות שניה.
קל לכם להגיד לא שיחוק כשאצלנו בקבוצה נותנים למליקסון סכום גבוה מאוד בשביל שערים בגארב'ג טיים. עצם העובדה שזהבי לא נפצע מתחילה המעטפת שבנה ג'ורדי- כמו שאמרתי מובן מאליו באירופה ומעל ומעבר בישראל.
עובדה שלפניו אף אחד לא הצליח ליצור כזאת דומיננטיות. רק מזכיר לכם שהיה להם מסע יפה באירופה לפני שנתיים תוך כדי אליפות בהליכה שזה דבר שא קבוצה בישראל לא עשתה.
לגבי ליגת האלופות הוא אכן נכשל, אבל זה כישלון קטן בים של הצלחות. העונה הכישלון הזה הרבה יותר גדול כי נראה שהם לא באמת מוכנים נכון לעכשיו. בליגה זה כבר סיפור אחר לגמרי ושלוש העונות האחרונות יעידו על כך.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
גדי כתב:
אבל הוא לא עומד ביעדים. אירופה זה היעד. בשביל להיות אלוף בישראל לא צריך כזה ספסל.
אדום זקן כתב: זה היה נכון לתחילת דרכו.
אליפויות וייצוב המועדון כמועדון זולל תארים בליגה.
עכשיו היה הזמן לקפוץ מדרגה והיעד שהעמיד גולדהאר הוא עלייה לליגת האלופות.
דהיינו,לא עמד ביעדים.
זה שמלכתחילה סימנו יעד גבוה מאוד, לא אומר שאתה כישלון אם לא עמדת בו.
שורה תחתונה פלזן עדיפה על מכבי מקצועית. לא כישלון לעוף מולם
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
הוא פה 3 שנים ומאז הוא שולט בליגה ללא עוררין.
3 אליפויות ברצף, טראבל הצלחה במפעל האירופי השני בחשיבותו.
אל תיהיו משה פרימו, לבינתיים גורדי עשה בית ספר לכל הליגה כאן, תנו לי את "הכישלונות" שלו, לקחתי ב2 ידיים.
אל תיהיו משה פרימו, לבינתיים גורדי עשה בית ספר לכל הליגה כאן, תנו לי את "הכישלונות" שלו, לקחתי ב2 ידיים.
זה שפלזן יותר טובה ממחיש מבחינתי את הכישלון. זו קבוצה עם תקציב של קרית שמונה.25 מליון שקל. למכבי יש פי 5 תקציב!!!RedHell כתב:הוא פה 3 שנים ומאז הוא שולט בליגה ללא עוררין.
כמות הזרים הבנוניים שהיו פה בשלוש השנים האחרונות ממחישה את מה שאני אומר.
איך זהבי שיחוק? איזו קבוצה לא הייתה לוקחת אותו? הוא הלך למי שהסכים לשלם לו יותר וזה לא קשור לקרויף בכלל.
כמה שחקנים התקדמו במכבי תל אביב בשלוש שנים האחרונות? לדעתי רק דור מיכה.
כלמה שהוא עשה זה לא בזכות מוח מיוחד אלא בזכות כסף שגדול אפילו בקנה מידה של דרג משנה באירופה?
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
- red and white
- Title: Almog
השחקן ששולם עליו הכי הרבה כסף בליגת העל משחק אצלנו וקוראים לו.....מאוררררר בוזגלו.YallaHapoel כתב: זהבי הוא וואחד שיחוק, אבל לעומת זאת, עדן בן בסט מרוויח 450 אלף יורו, ברק יצחקי הרוויח 550 אלף דולר ושולמו עליו 2 מיליון דולר(הסכום הכי גדול ששולם על שחקן בליגת העל), שפונגין, השטויות שהוא עושה עם רייכרט, ורמוט ודאבור.
ושולם עליו 2.7 מיליון דולר.
גדי, עם יד על הלב. לא היית רוצה שאלונה תביא לכאן את ג׳ורדי עם צ'ק פתוח לעשות את אותו תפקיד שהוא עושה במכבי?
- אורי אדום בנשמה
גדי כתב:
זה שפלזן יותר טובה ממחיש מבחינתי את הכישלון. זו קבוצה עם תקציב של קרית שמונה.25 מליון שקל. למכבי יש פי 5 תקציב!!!
הבנתי.
קרויף אשם שפס הייצור של הכדורגל הישראלי נחות (ויקר יותר, למרבה הפרדוקס) מזה של הכדורגל הצ'כי.
עזוב..זה מובן מאליו..שים 100 מיליון שקל ותזכה באליפות גם עם עיפרון על הקווים ומחדד כמנהל מקצועי.RedHell כתב:הוא פה 3 שנים ומאז הוא שולט בליגה ללא עוררין.
כאילו ש4 שנים לפני ההגעה של קרויף מכבי של שניידר וגולדהאר לא שפכה כספים והביאה 0 תארים.
כל כך ישראלי לזלזל ב3 אליפויות וגביע בשלוש שנים. כל כך ישראלי להגיד "זה מובן מאליו. כל אחד היה עושה את זה".
כמובן שהוא לא מושלם, אחרת היה במועדון גדול יותר, אבל בסך הכל הכללי הוא עושה בית ספר לכל הליגה. יש הרבה מה ללמוד ממנו.
אפרופו ענייני תקציב..
קריית שמונה עם תקציב נמוך משלנו בכ10 מיליון ש"ח ויותר, עם אליפות וגביע(כמעט כמו כל ההיסטוריה שלנו).
מכבי חיפה מעמידה 60 מיליון שקל ונכשלת כל עונה.
תקציב גדול זה כלי חשוב מאוד, אבל זה לא הכל.
אתה מדבר כאוהד שלא ראה אליפות משנת אנו באנו.RedHell כתב:הוא פה 3 שנים ומאז הוא שולט בליגה ללא עוררין.
אבל בוא נניח שממחר בבוקר הפועל ב"ש שולטת ללא עוררין בליגה,העניין כבר נהיה קטן עליך ואתה רוצה לראות קפיצת מדרגה וכאן מגיעה האכזבה מגורדי.
אין ספק שהוא זה שהחזיר את מכבי לתודעת הצמרת,אבל מצופה ממנו לעשות את הקפיצת מדרגה.
אגב,על אותו יחס אתה יכול להבין את האכזבה מאלישע שציפו ממנו לעלות מדרגה.
- אורי אדום בנשמה
אדום זקן כתב: אתה מדבר כאוהד שלא ראה אליפות משנת אנו באנו.
אבל בוא נניח שממחר בבוקר הפועל ב"ש שולטת ללא עוררין בליגה,העניין כבר נהיה קטן עליך ואתה רוצה לראות קפיצת מדרגה וכאן מגיעה האכזבה מגורדי.
אין ספק שהוא זה שהחזיר את מכבי לתודעת הצמרת,אבל מצופה ממנו לעשות את הקפיצת מדרגה.
אגב,על אותו יחס אתה יכול להבין את האכזבה מאלישע שציפו ממנו לעלות מדרגה.
אכזבה לא ריאלית.
יכול להיות.אורי אדום בנשמה כתב:
אכזבה לא ריאלית.
אבל אתה יודע איך זה,עם האוכל בא התיאבון.
על מה הדיון בכלל?
-גורדי הוא סיפור הצלחה במישור המקומי
-גורדי לא מחולל ניסים בזירה האירופית
בלי ניסים או זרים בסכומי עתק, תקרת הזכוכית של קבוצות ישראליות באירופה היא הבלחה או הגרלה נוחה.
זהו.
אה וגורדי קצת מיצה. למדו את הטריק
-גורדי הוא סיפור הצלחה במישור המקומי
-גורדי לא מחולל ניסים בזירה האירופית
בלי ניסים או זרים בסכומי עתק, תקרת הזכוכית של קבוצות ישראליות באירופה היא הבלחה או הגרלה נוחה.
זהו.
אה וגורדי קצת מיצה. למדו את הטריק
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]