ברק בכר- כאן ועכשיו!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
zahipan

Re: ברק בכר- כאן ועכשיו!

שליחה על ידי zahipan »

אריק כתב:
שמח שעוד יש אנשים כאלה שהצבא נשאר בעיניהם פרה קדושה וטהורה, במדינת ת"א אתה לא IN אם
אתה משרת. קראתי בעצב את הכתבה ומבחינתי הוא פסול מלאמן כאן (לא שסופרים את דעתי), אבל למועדון
מכובד (ואנחנו כזה) צריכים להיות ערכים בסיסיים ונושא השירות הצבאי, בטח של הדמות הדומיננטית במועדון,
הוא נושא של יהרג ובל יעבור. אני לא מתכוון לשפוט אותו כי לא הייתי שם, אבל במקרים כאלה זה לא רלוונטי
כי מבחן התוצאה הוא החשוב. גם העובדה שהוא אומר שהיום היה נוהג אותו דבר מרגיזה בפני עצמה,
כלומר הוא עדיין לא מבין שטעה. האמת שזה מאוד מפתיע, אני זוכר את ברק בכר כשחקן טניס בגילאי נוער,
הוא היה בחור רציני, חרוץ, ערכי ועם משפחה תומכת וטובה, לא מתאים.
אני חושב שאפשר להבין את האמירה שלו שהוא היה נוהג אותו דבר, מכיוון שמדובר בקריירה של בן אדם, בדרך כלל הצבא מתחשב במקרים כאלה, חבל שבמקרה שלו הצבא נאטם.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

אריק כתב:
שמח שעוד יש אנשים כאלה שהצבא נשאר בעיניהם פרה קדושה וטהורה, במדינת ת"א אתה לא IN אם
אתה משרת. קראתי בעצב את הכתבה ומבחינתי הוא פסול מלאמן כאן (לא שסופרים את דעתי), אבל למועדון
מכובד (ואנחנו כזה) צריכים להיות ערכים בסיסיים ונושא השירות הצבאי, בטח של הדמות הדומיננטית במועדון,
הוא נושא של יהרג ובל יעבור. אני לא מתכוון לשפוט אותו כי לא הייתי שם, אבל במקרים כאלה זה לא רלוונטי
כי מבחן התוצאה הוא החשוב. גם העובדה שהוא אומר שהיום היה נוהג אותו דבר מרגיזה בפני עצמה,
כלומר הוא עדיין לא מבין שטעה. האמת שזה מאוד מפתיע, אני זוכר את ברק בכר כשחקן טניס בגילאי נוער,
הוא היה בחור רציני, חרוץ, ערכי ועם משפחה תומכת וטובה, לא מתאים.
עוד רגע היסטורי - מסכים אתך אריק לגמרי.
אמנם אני לא עושה כבר מילואים בגילי אבל עשיתי כמוך טוטי שנים של 40 עד 50 ימי מילואים בשנה. ישנה הקצאה של ספורטאים מצטיינים. אם הוא לא עמד בקריטריונים אז יתכבד ויגרז טנקים.
אין שום דבר מקודש בקריירת כדורגל.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

zahipan כתב: אני חושב שאפשר להבין את האמירה שלו שהוא היה נוהג אותו דבר, מכיוון שמדובר בקריירה של בן אדם, בדרך כלל הצבא מתחשב במקרים כאלה, חבל שבמקרה שלו הצבא נאטם.
צר לי, אני לא מבין את האמירה שהיה נוהג היום באותו האופן. מילא היה מודה היום שטעה, בבחינת מודה ועוזב ירוחם. אבל ההתעקשות שפעל נכון שגויה בעיני.
גם אני הפסדתי קריירה ספורטיבית מבטיחה בגלל מקרה דומה, אך נהגתי אחרת וכמי שבא בדיוק מאותו מקום אני מרשה לעצמי לשפוט אותו.
נערך לאחרונה על ידי delta7 ב 03 מרץ 2015, 11:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

גדי כתב:
אמנם אני לא עושה כבר מילואים בגילי אבל עשיתי כמוך טוטי שנים של 40 עד 50 ימי מילואים בשנה. ישנה הקצאה של ספורטאים מצטיינים. אם הוא לא עמד בקריטריונים אז יתכבד ויגרז טנקים.
100%, גדי, ואתה בודאי יודע (לפחות בקוים כלליים) על איזה קריירה ספורטיבית אני כותב בפוסט הקודם שלי.
התכבדתי ו"גירזתי תותחים" 4 שנים ואח"כ עוד מעל 20 שנה במילואים (עד שקראו לי, אמרו תודה רבה ושיסתדרו בלעדי), כולל שנים (בעיקר בימי האינתיפדות) שהגעתי לקרוב ל - 70 יום בשנה!

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

גדי כתב:
בדיוק. אם לא קיבל ספורטאי מצטיין כנראה שלא עמד בקריטריונים המתאימים. אנחנו טוחנים מילואים ויש לנו רגישות לעניין,
אבל בלי קשר, ניר חזות למשל גם לא היה ספורטאי מצטיין והתגייס לגבעתי, אפילו היה קצין, השתחרר והיה חלוץ בליגת
העל עם קרית גת.

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

delta7 כתב:
לא קשור (עניין הבעיות הנפשיות).
זה היה בהומור כמובן, הרי ידוע בדר"כ מאיזה סיבה מצליחים להשתחרר מהצבא.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

dor69 כתב:מעניין מה אלישע עשה בצבא... (מקטרגיו ודאי יספרו על זה שהוא היה טבח צבאי והחיילים התלוננו שהוא מקובע בבישולים שלו)
דור, אני מעריך שמעטים מאוד הכדורגלנים בליגות הבכירות שעשו שירות משמעותי.
יחד עם זאת יש הבדל בין לקבל תנאים כאלו או אחרים ולבצע את הנדרש ממך (גם אם זה מעט, ואולי לא מספיק) לבין להשתמט ואח"כ עוד להגיד שהיית עושה אותו דבר גם היום.
דרך אגב, העניין גם מזכיר לי את ברק בדש שהבקיע ביד וציין שהיה עושה זאת שוב. אותו גועל נפש.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

בשביל לחזק את מה שרוני כתב בעניין החרטה אז היום יש דרכים לפצות על שגיאות כאלה. אפשר לשעות שרות לאומי/שרות מאוחר. לא שאני מת על שיטת ההכשרה הזו אבל זה לפחות מראה על רצון טוב.
סתם לדוגמא - היה יכול היום או בעבר ללמד ולאמן כדורגל בהתנדבות ילדים בעיירת פיתוח בצפון (קש, מעלות, חצור...)
בקיצור הוא בסופו של יום סוג של טפיל.
אגב גם סתיו אלימלך השתמט לגמרי מהצבא מסיבות כלכליות (עזרה במשק במושב)
תמיד היה לי קשה עם זה במיוחד שהוא היה קפטן.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

מישהו יודע את הנסיבות? כמה זמן הוא שירת וכמה לא? איך השתחרר? מה עשה מאז השחרור מבחינת תרומה למדינה? או שפשוט פוסלים אדם על סמך ראיון של חצי עמוד בתקשורת?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

נ.ב לואי טאהה עשה צבא? סיראג' נאסר עשה צבא? עשו שירות לאומי לפחות? פעם אחרונה שבדקתי שניהם אזרחי מדינת ישראל כמו כולנו, למה שאופיר דוידזאדה יעשה צבא ויתרום למדינה והם לא?

ואם החוקים שאפשרו להם לא לעשות צבא הם אותם חוקים שאפשרו לברק בכר לא לעשות צבא, האם גם אותם צריך לפסול מעכשיו?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

Sir Alex Ferguson כתב:מישהו יודע את הנסיבות? כמה זמן הוא שירת וכמה לא? איך השתחרר? מה עשה מאז השחרור מבחינת תרומה למדינה? או שפשוט פוסלים אדם על סמך ראיון של חצי עמוד בתקשורת?
לא פוסל - מביע עמדה על פי הנתונים שניתנו על ידו בגוף ראשון בראיון שנערך עמו לפני מספר שנים. במידה והנסיבות שונות אז כמובן יש לבחון זאת מחדש למרות ששוב זה נושא רגיש מאוד במיוחד לאלו שטחנו שנים רבות.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

Sir Alex Ferguson כתב:נ.ב לואי טאהה עשה צבא? סיראג' נאסר עשה צבא? עשו שירות לאומי לפחות? פעם אחרונה שבדקתי שניהם אזרחי מדינת ישראל כמו כולנו, למה שאופיר דוידזאדה יעשה צבא ויתרום למדינה והם לא?

ואם החוקים שאפשרו להם לא לעשות צבא הם אותם חוקים שאפשרו לברק בכר לא לעשות צבא, האם גם אותם צריך לפסול מעכשיו?
נקודה מעניינת אבל כל עוד ערביי ישראל פטורים מהצבא ולגבי יהודים קיים חוק גיוס חובה אני חושב שאלו לא אותן נסיבות.
גם הובאן לא עשה צבא בישראל אבל כמו נאסר וטהא זה לא רלוונטי להם מבחינה חוקית (מקומם מבחינתי שהם לא מחויבים בחוק לעשות שרות לאומי)
בכל מקרה גרמת לי לחשוב פעם נוספת ולהיות נחרץ פחות אבל עדיין אני חושב שקיימת בעיה מהותית בנסיבות של בכר.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

delta7 כתב:
דור, אני מעריך שמעטים מאוד הכדורגלנים בליגות הבכירות שעשו שירות משמעותי.
יחד עם זאת יש הבדל בין לקבל תנאים כאלו או אחרים ולבצע את הנדרש ממך (גם אם זה מעט, ואולי לא מספיק) לבין להשתמט ואח"כ עוד להגיד שהיית עושה אותו דבר גם היום.
דרך אגב, העניין גם מזכיר לי את ברק בדש שהבקיע ביד וציין שהיה עושה זאת שוב. אותו גועל נפש.
לא לא לא, שלא תבינו חלילה לא נכון אני איתכם ב1000% זו סתם הלצה

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

ח'ברה בואו ונרגיע ומדבר איתכם אדם ששירת 10 שנים כלוחם וקצין בשירות קרבי.
המקרה של בכר הוא לא שחור או לבן.
להבדיל מחרדים,ערבים שלא מתגייסים מסיבות פוליטיות,יש כאן אדם שבדומה ללא מעט,נאלץ לבחור בין רצון לשרת והתגמשות למערכת לבין לא לעשות כלל בגלל סיבות שאינן מקלות.
כאחד שמכיר את המערכת על בוריה,אני יכול להגיד לכם שבמקרה הזה יכלו לבוא לקראתו כמו שעשו עם לא מעט אנשים במצבו.
וכמה שזה קשה לשמוע הכל עניין של קשרים.
וכשאין לך אתה צריך לקבל החלטה לגבי עתידך.
הרי מה הוא שונה מרופאים,מהנדסים שהצבא חפץ ביקרם ונותן להם לימודים על חשבונו ובנוסף דוחה להם את השירות.
מה עוולו? בגלל שרצה להיות ספורטאי והצבא לא צריך כאילו.
יש וועדות שאילו הם תפקידם.
אז לא הייתי שופט אותו כל כך מהר.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

בטירונות היה איתי במחלקה דן גלזר קפטן הנוער של הנבחרת וקפטן של מכבי בנוער , הוא אמר לי שהוא עושה 3-11 יומיות , בטירונות שחררו אותו במיוחד למשחק נבחרת , כשהצבא רוצה הוא יכול לעזור אבל מערכת אטומה.

שלח תגובה