מי אתה אלישע לוי?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
dor69

Re: מי אתה אלישע לוי?

שליחה על ידי dor69 »

דר אדום בנשמה כתב: אז אני גם ראיתי את המשחק הזה והשתלטנו על המשחק אחריי החילוף ושיחקנו מדקה 70 במערך של 3 בלמים...
בני יהודה שיחקה אחורה מיד אחרי השער של עגייב. שינוי המערך ״בד״ רק בגלל שהם כמעט ולא ניסו לתקוף, בתכלס הוא לא יודע להשתמש במערך הזה ועובדה שמול סכנין זה לא עבד. מי ששם את בוזגלו על הקו במערך כזה הוא בור נקודה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אל תקחו מאלישע את הקרדיט במקום שמגיע לו.
המעבר למערך של שלושה בלמים (בתוספת להכנסת שחקנים טכניים למגרש) שינה את המשחק. עד לאותו רגע בני יהודה לא רק הובילו אלא גם שלטו והיו מאוד מסוכנים.
בזכות המערך היה לנו יתרון באמצע מה שגרם למכבש על בני יהודה מה שגם הוביל את בני יהודה לבצע הרבה עבירות לאור הלחץ שהפעלנו עליהם (מה שהוביל לבעיטה החופשית שבוזגלו כבש בגול הראשון).
יותר מכך, בזכות השינוי הצלחנו "להעמיס" על האגפים, ובכך לאפשר לבוזגלו למשל לפרוץ על הקו ולבשל לגבאי.

נכון, זה המשחק היחידי של אלישע אצלנו שבו שינוי טקטי שהוא עשה בזמן משחק ניצח משחק והראה לנו גמישות טקטית, אבל זה בהחלט קרה ולא צריך לקחת את זה ממנו...
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אחד הדברים שאני אוהב בפורום הזה זה הזיכרון,שמשול בערך לדג זהב.
עכשיו בוא נדבר עובדות.
אלישע לוי קיבל קבוצה עם ההגנה הכי גרועה בליגה וגם בעונה הראשונה שלו שכביכול נקלענו בסוף למאבקי הישרדות,ספגנו חצי מהכמות מעונה קודמת.
עונה שעברה שידרג את ההתקפה,אז נכון שברדה ובוזגלו תרמו מאוד,אבל צריך לדעת איך להשתמש בהם והוא השתמש בהם בצורה המקסימלית.
אם הייתי שואל פה כל אחד טרום העונה שעברה,באיזה מקום נסיים?כולם היו אומרים בלחץ רביעי.
העונה למרות כל הקשיים עדיין אנחנו בכל המאבקים.
אז נכון שיש לו חסרונות ונכון שאם רוצים לעשות שדרוג,צריך לרענן את השורות,אבל תעשו לי טובה ואל תהיו פאתטיים,אל תקחו מהבן אדם את מה שהוא עשה כאן והוא עשה הרבה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום זקן כתב:אחד הדברים שאני אוהב בפורום הזה זה הזיכרון,שמשול בערך לדג זהב.
עכשיו בוא נדבר עובדות.
אלישע לוי קיבל קבוצה עם ההגנה הכי גרועה בליגה וגם בעונה הראשונה שלו שכביכול נקלענו בסוף למאבקי הישרדות,ספגנו חצי מהכמות מעונה קודמת.
עונה שעברה שידרג את ההתקפה,אז נכון שברדה ובוזגלו תרמו מאוד,אבל צריך לדעת איך להשתמש בהם והוא השתמש בהם בצורה המקסימלית.
אם הייתי שואל פה כל אחד טרום העונה שעברה,באיזה מקום נסיים?כולם היו אומרים בלחץ רביעי.
אז נכון שיש לו חסרונות ונכון שאם רוצים לעשות שדרוג,צריך לרענן את השורות,אבל תעשו לי טובה ואל תהיו פאתטיים,אל תקחו מהבן אדם את מה שהוא עשה כאן והוא עשה הרבה.
המצב של הקבוצה השתנה. הקבוצה עברה מלהיות קבוצת תחתית מבחינה תודעתית, כזאת שכולן מעזות לתקוף נגדה לכזו שכולן מסתגרות ומפחדות ממנה. אלישע ממשיך עם השיטה של שתי העונות הראשונות בלי להפנים שקבוצת צמרת לא יכולה לשחק כדורגל אפור שמתבסס על משחק מעבר!!! בחיפה הוא איכשהו החזיק את הראש מעל למים כשהיריבים היו ברמתו וזה השתנה. הפועל באר שבע של היום, על אחת כמה וכמה עם סגל כזה, חייבת לשלוט במגרש תמיד, להכתיב את הקצב, ללחוץ ובקיצור לעשות כל מה שמצופה מקבוצת צמרת. זה לא קורה בפועל.. וזה בדיוק ההבדל בין אלישע שסחב את באר שבע למקום שני לאלישע שמדרדר אותה מקום אחד למטה דרך כדורגל ירוד.
מבחינתי? תודה רבה רבה ושלום. הגיע הזמן להתקדם לעולם של המקצוענים

סמל אישי של משתמש
zahipan

שליחה על ידי zahipan »

עכשיו בוא נדבר עובדות.
אני בקיץ שלפני תחילת העונה שעברה אמרתי שהפועל באר שבע נאבקת על האליפות ביחד עם מכבי ת"א.
וסיימנו מקום שני בשנה שעברה בעיקר בזכות ברדה שבעקבותיו באו בוזגלו ופלט שככל הנראה לא היו באים רק כי אלישע ביקש.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

עכשיו בוא נדבר עובדות.
אני עונה שעברה אמרתי שנסיים מקום 3...
ולגביי ההגנה בעונה הראשונה של אלישע לא ספגנו חצי מהשערים אלא יותר בכיוון של 3/4 39 שערים אל מול 61 אבל ההתקפה הייתה החלשה בליגה!
ברדה ובוזגלו עם פלט הביאו איתם מנטליות אחרת שרק בזכותה אלישע הצליח...
אלישע מאמן טוב אבל מקובע, בפלייאוף במקום לעשות רוטציות הוא פתח עם אותו הרכב גם העונה חוץ מפציעות הוא עולה עם אותו הרכב שכושל הרבה משחקים וששיחקנו עם הרהבים אחרים נראנו יותר טוב והשגנו נקודות...
בקיצור אלישע שיפר אותנו אבל אנחנו צריכים מאמן מודרני ולא מקובע...
בכל מקרה אני לא מאלו שאומר שאלישע טעה בהכל הוא שינה לסוארס את התפקוד והצליח בצורה מושלמת להעביר אותו לעמדת הבלם הוא הביא את פאיוביץ ואת הובאן ואוגו, הוא הצליח עם הצ'אנס לבן ביטון.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

פוליטיקאי שמתמחה יותר ביחסי אנוש מאשר באימון כדורגל.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אדום זקן, בוא אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם אלישע:

1. מכבי חיפה והפועל ת"א בנפילה גדולה (הייתי מכניס כאן את בית"ר י"ם, אבל בית"ר יותר מידי עונות בתחתית כדי לספור אותה).

כל המועדונים הגדולים שזכו בתארים בעשרים השנה האחרונות, למעט מכבי ת"א כמובן, מציגים עונה נוראית.

זה נותן לנו צאנס נדיר למתג את עצמנו כמועדון מס' 2 בארץ.

2. אבל לצערנו, בגלל אלישע, אנחנו מפסידים את המיתוג ואת השאריות (גביע המדינה בשנה שעברה) לקריית שמונה, שעל הנייר נחותה מאיתנו בכל פרמטר (תקציב, קהל, מסורת, לדעתי גם מבחינת איכות הסגל).

3. בשנה שעברה נאבקנו עם מכבי רוב העונה, רק כדי להתפרק בפליאוף העליון ולגרום לפער אדיר של נקודות בסוף השנה. תוסיף לזה את הזכייה של קריית שמונה בגביע (כשהיא מדיחה אותנו ומסיימת במקום השלישי בטבלה) ותגלה שבסופו של דבר קריית שמונה עשתה עונה טובה משלנו בשנה שעברה.

4. השנה הסגל שלנו קיבל חיזוק משמעותי (מליקסון, ארבייטמן, חובאן, אוגו, גורדנה כאס מהספסל), מכבי נחלשה, ועדין אנחנו לא באמת במאבק האליפות, כששוב קריית שמונה עושה עונה טובה מאיתנו.

5. עכשיו תוסיף לכל מה שכתבתי כדורגל בינוני ומטה ברוב שלבי העונה, ותקבל את הסיבה למה אנחנו רוצים שאלישע יעזוב את המועדון (גם אם נזכה בגביע).

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Sir Alex Ferguson כתב:אדום זקן, בוא אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם אלישע:

1. מכבי חיפה והפועל ת"א בנפילה גדולה (הייתי מכניס כאן את בית"ר י"ם, אבל בית"ר יותר מידי עונות בתחתית כדי לספור אותה).

כל המועדונים הגדולים שזכו בתארים בעשרים השנה האחרונות, למעט מכבי ת"א כמובן, מציגים עונה נוראית.

2. אבל לצערנו, בגלל אלישע, אנחנו מפסידים את המיתוג ואת השאריות (גביע המדינה בשנה שעברה) לקריית שמונה, שעל הנייר נחותה מאיתנו בכל פרמטר (תקציב, קהל, מסורת, לדעתי גם מבחינת איכות הסגל).

3. בשנה שעברה נאבקנו עם מכבי רוב העונה, רק כדי להתפרק בפליאוף העליון ולגרום לפער אדיר של נקודות בסוף השנה. תוסיף לזה את הזכייה של קריית שמונה בגביע (כשהיא מדיחה אותנו ומסיימת במקום השלישי בטבלה) ותגלה שבסופו של דבר קריית שמונה עשתה עונה טובה משלנו בשנה שעברה.

4. השנה הסגל שלנו קיבל חיזוק משמעותי (מליקסון, ארבייטמן, חובאן, אוגו, גורדנה כאס מהספסל), מכבי נחלשה, ועדין אנחנו לא באמת במאבק האליפות, כששוב קריית שמונה עושה עונה טובה מאיתנו.

5. עכשיו תוסיף לכל מה שכתבתי כדורגל בינוני ומטה ברוב שלבי העונה, ותקבל את הסיבה למה אנחנו רוצים שאלישע יעזוב את המועדון (גם אם נזכה בגביע).
אני לא חולק עליך,ממש לא,אם שמת לב בסוף דבריי אמרתי שהוא מיצה.
אבל,ואני חושב שתסכים איתי,להפוך את אלישע לסוג של מאמן ליגה ז כמו שכמה כאן מנסים לעשות וכנראה זה מאוד אופנתי ,אני לא מתחבר לזה.
אצלי זה לא קשור לאימון,אלה לכל דבר בחיים,אדם שעשה גם דברים טובים,אי אפשר למחוק לו אותם בשנייה.
צריך לזכור איפה היינו שהוא קיבל אותנו ואיפה אנחנו עכשיו,אפשר לייחס את זה לכסף הגדול ולשחקנים שהגיעו,אבל אני בטח לא צריך לתת לך דוגמאות על מאמנים שקיבלו תקציבים דומים ואף גבוהים יותר והתרסקו.
בשורה התחתונה צריך לדעת לכבד את הבן אדם על מה שעה ואם עכשיו זה קצת מתחת לציפיות,לא צריך להרוג אותו.
אני חושב שגם הוא מבין את הסיטואציה שנוצרה וההזדמנות וגם מרגיש פספוס.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

Sir Alex Ferguson כתב:אדום זקן, בוא אני אסביר לך מה הבעיה שלי עם אלישע:

מסכים עם הכל ומוסיף: ״גם אם יתפלק לו דאבל״ (לא יקרה)

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

dor69 כתב: מסכים עם הכל ומוסיף: ״גם אם יתפלק לו דאבל״ (לא יקרה)
אם יתפלק לו דאבל אני לא רק משאיר אותו אלא גם נותן לו את מפתח העיר.

אדום זקן, לאלישע יש הרבה מאוד יתרונות שאסור לשכוח אותם: פגיעה באחוזים גבוהים בזרים (הרבה קרדיט גם לדודו עזריה בנושא הזה, ועדין העובדה שאלישע מוכן לעבוד עם אדם חיצוני בנושא היא פלוס גדול שלו), בניית סגל טובה (גם אם כשהעונה מתחילה הוא לרוב שורף את שחקני הספסל) ויחסי אנוש מצוינים עם רוב הסגל.

אבל לאלישע יש גם הרבה חסרונות כפי שאנחנו יודעים.
אלישע אומנם הוביל אותנו בשנה שעברה למקום השני, אבל עונה לפני זה היינו במרחק של משחק אחד מלרדת ליגה עם התקציב הרביעי בגודלו בליגה.

אני לא חושב שצריך לראות את הדברים כשחור או לבן, למעשה אני חושב שאלישע הוא בדיוק באמצע - אפור.
הבעיה כמובן שבתקציב הנוכחי ובסגל הנוכחי שלנו אפור זה לא מספיק.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Sir Alex Ferguson כתב: אם יתפלק לו דאבל אני לא רק משאיר אותו אלא גם נותן לו את מפתח העיר.

אדום זקן, לאלישע יש הרבה מאוד יתרונות שאסור לשכוח אותם: פגיעה באחוזים גבוהים בזרים (הרבה קרדיט גם לדודו עזריה בנושא הזה, ועדין העובדה שאלישע מוכן לעבוד עם אדם חיצוני בנושא היא פלוס גדול שלו), בניית סגל טובה (גם אם כשהעונה מתחילה הוא לרוב שורף את שחקני הספסל) ויחסי אנוש מצוינים עם רוב הסגל.

אלישע אומנם הוביל אותנו בשנה שעברה למקום השני, אבל עונה לפני זה היינו במרחק של משחק אחד מלרדת ליגה עם התקציב הרביעי בגודלו בליגה.

אני לא חושב שצריך לראות את הדברים כשחור או לבן, למעשה אני חושב שאלישע הוא בדיוק באמצע - אפור.
מסכים עם דבריך אבל רק לשם הדיוק, שכר השחקנים בעונתו הראשונה של אלישע היה ברמה של קבוצת אמצע טבלה. שם הוא גם פחות או יותר סיים.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Sir Alex Ferguson כתב: אם יתפלק לו דאבל אני לא רק משאיר אותו אלא גם נותן לו את מפתח העיר.

שוב,אתה לר מתייחס למה שרשמתי.
לא דיברתי על היתרונות והחסרונות שידועים לכולם.
דיברתי על העובדה שיום אחד אתה מלך ובשנייה אחת הופכים אותך לאוייב האומה.
צריך לתת כבוד,לסיים כמו שצריך,להגיד תודה ולהמשיך הלאה.
לא להפוך אותו למאמן ליגה ז שעכשיו פתאום רושמים שההישג הטקטי הכי גדול שלו היה בניצחון מול בני יהודה.
היו לו כאילו הרבה,גם לצד נפילות לא מעטות.
לצריך להיות קצת יותר צנועים ומעריכים ולא אנשים שהשתן עלה להם לראש קצת.
אני מייחס לעובדה שבוזגלו למשל הגיע לכאן הרבה בזכות אלישע,לא פחות מברדה.

שלח תגובה