איך באים לשחק על תיקו (או: למה אנחנו לא קבוצת צמרת)

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yanivnew91

Re: איך באים לשחק על תיקו (או: למה אנחנו לא קבוצת צמרת)

שליחה על ידי yanivnew91 »

ככל שירבו פוסטים ופרסומים כאלה של אוהדים בארץ, ככה הזלזול של המאמנים באוהדי הכדורגל ייפסק.
כל הכבוד על ההשקעה

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

מדהים כמה שאלישע לוזר.
זה פשוט מראה כמה שאנחנו חלשים טקטית.

מליקסון רבותיי הוא שחקן ענק , אבל כשאף אחד לא פותח לו ולרוב סוגרים אותו 2-3 שחקנים כל פעם , איך הוא יבוא לידי ביטוי ולא יהיה מתוסכל?
כמה פעמים הוא חתך לאמצע וקיווה שמישהו יחכה שם לקבל כדור , הוא הרים את הראש וראה זבביר , כלום , ריק.

איך שחקן כזה פורח פולין וצרפת , ליגות טובות משלנו בהרבה ופה לא מצליח? פשוט מאוד , שם הקבוצות היו מאומנות ומסודרות וכל אחד ידע איפה הוא צריך להיות ומתי צריך לפתוח כדי לקבל כדורים ממנו.
בב"ש זה לא יקרה תחת אלישע לעולם

רק מאמן , אך ורק מאמן.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

כל הכבוד על הניתוח. כמה הערות:

1. שיטת המשחק המועדפת על אלישע היא קו הגנה נמוך והתבססות על מתפרצות ומשחק מעבר מהיר.

זה לא רק מול מכבי חיפה, זה מול כל קבוצה בארץ. ההבדל בין מכבי חיפה/מכבי ת"א/קריית שמונה לשאר הקבוצות בארץ היא שמכבי חיפה באה בגישה התקפית מולנו בעוד שאר קבוצות הליגה באות במשחקים מולנו לסגור.

כולנו ראינו בטדי למשל שדווקא ב10 שחקנים היה לנו קל יותר והיינו יותר מסוכנים וזה בגלל שאחרי ההרחקה בית"ר יצאה קדימה ותקפה אותנו ואז היה לנו קל יותר לצאת למתפרצות והתקפות מעבר.

2. מה שהכי בולט במשחקים האחרונים שלנו, והתבטא יפה בניתוח כאן למעלה זה חוסר התנועה.
שחקנים לא עושים מספיק תנועה, לא יודע האם בגלל כושר גופני לקוי או הוראה של אלישע, אבל זה משהו שקל לזהות.

דרך אגב, בגלל החוסר בתנועה, שחקנים לא מתפנים לקבל כדור ואז אג'ידה בועט כדורים סתמים למעלה במקום להתחיל תהתקפה בצורה מסודרת.

3. בעיה נוספת היא שגם אוגו וגם חובאן הם קשרים 50/50 ולא קשרים אחורים פרופר. זה אומר ששניהם אוהבים לעלות אבל גם שהרבה פעמים הם לא מספיקים לבוא ולעזור הגנתית.
זאת הסיבה דרך אגב שרוב ההתקפות המסוכנות של חיפה באו מהאגפים שלנו.
בוזגלו ומליקסון נמצאים למעלה ולא מספיקים לחזור, ואז שני קשרי האמצע אמורים לחפות עליהם ולסגור תאגף. כשגם שני קשרי האמצע עולים למעלה או נמצאים גבוה אז הם לא מספיקים לחזור ואז נוצר מצב שכל התקפה שנייה חן עזרא/ראיוס נמצאים באחד על אחד עם ביטון/דוידזאדה.

4. הבעיה ההתקפית שלנו נובעת לא מעט בגלל התפקוד של אליניב ברדה והיכולת של שלומי ארבייטמן העונה.
בניגוד לפלט, שגם כשלא כבש הורגש מאוד במשחק שלנו, זכה בכל כדור גובה, ידע להחזיק את הכדור עם הגב לשער עד להצטרפות של שחקנים, ובעיקר הלך מכות בכל כדור לרחבה וגרם לכך שהנוכחות שלו תורגש, ארבייטמן כשהוא לא כובש לא מורגש כלל.
ארבייטמן לא מהיר, לא מפעיל לחץ על שחקני ההגנה, לא טכני, אבל הוא גם לא טוב במיוחד בגובה, לא פיזי במיוחד ובעיקר לא בועט ודוחף מספיק ברחבה.
מול חיפה ספרתי שלושה כדורי גובה מצוינים, ובכולם ארבייטמן התחבא מאחורי השומר שלו. לא ניסה אפילו לעשות מהומה. באחד מהם השוער של חיפה תפס אוויר וארבייטמן, שלא היה במשחק, בכלל לא ניסה ללכת לכדור. גם בפנדל זאת הייתה בעיקר שטות של צוצאליץ' ולא עבירה מחויבת למציאות שכן הכדור היה רחוק מארבייטמן.
וזה אולי מה שהכי מפריע לי בארבייטמן. הסיבה המרכזית שהביאו אותו לכאן היא בגלל שהוא גולר, בגלל שהוא מריח שערים, ואצלנו הוא לא חד ולא מפוקס. לא עושה תנועה חכמה, נראה שהוא מחכה שיתנו לו תכדורים על מגש וזה מאכזב. הייתי בטוח שנקבל חלוץ רעב הרבה יותר.

בנוגע לאליה, זה מאוד פשוט, הוא צריך לשחק בעמדה קדמית יותר. אין טעם שהוא יתחיל התקפות 40 מטר מהשער של חיפה. הוא מאבד ככה הרבה כדורים וגם במקרים שהוא מצליח לפרוץ או למסור כדור מדויק הוא עדין עושה את זה רחוק מהשער.
אלישע מעדיף את אליה רחוק מהשער כדי שיעזור לקישור. בשנה שעברה זה אולי התאים עם חולית קישור בינונית ומטה. השנה עם אוגו וחובאן אין סיבה שאליה יעזור באמצע כל הזמן ואלישע צריך לשחק איתו קרוב יותר לשער.

5. אין שיטת משחק. הכל אצלנו תלוי בהברקות של שחקנים אינבדואלים. זה אומר שיטת משחק של תמסרו תכדור לבוזגלו/מליקסון ובוא נקווה לטוב (בהתקפות שאג'ידה לא מעיף כדורים לשמיים כמובן). כשבזוגלו היה בתקופה טובה זה עוד עבד. היום כשבוזגלו בתקופה פחות טובה אנחנו תקועים ולא מצליחים להגיע למספיק מצבים.

וכאן בעצם הביקורת העיקרית על אלישע. כאן אמורה לבוא לידי ביטוי שיטת המשחק של המאמן, האימונים שהשחקנים עושים במשך כל השבוע. בטח בקבוצה עם סגל כל כך איכותי.
עם כל מה שאנחנו מסוגלים לעשות זה לסמוך על הברקות של בודדים ועל מהלכים לא מתוכננים, אז למה אנחנו צריכים את אלישע? מה היתרון של אלישע על כל מאמן אחר בארץ אחרי שהסגל כבר נבנה?

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

ניסיתי במשחק אתמול של קרית שמונה סכנין לראות איך הקבוצות האלו מיישמות את מה שנכתב כאן. ראיתי ששתי הקבוצות לחצו גבוה אבל כל השחקנים הקדמיים עשו את זה עמוק מאוד בחצי של היריב.
מה שנראה לי לוקה אצלנו זה:
1. בוזגלו "פטור" מהגנה מה שבהכרח שובר את הלחץ וחושף אותנו לאין ספור מתפרצות שמשולבות בזה שהמגנים שלנו הרבה פעמים לא מספיקים לחזור ואז כבר הכדור ברחבה תוך 3 מסירות (הפועל פתח תקוה)
2. הוגו עושב מעט מאוד תנועה ללא כדור ולכן מרכז המגרש שלו חשוף.
3. לא זוכר כמעט מקרים בהם אג'ידה משחרר כדור מיד לאחר שהוא מגיע אליו ליד. בלי קשר למיקום השחקנים אני חושב שזה באג אצלו.
4. שוב בגלל התנועה המוגבלת של אוגו הנעת הכדור נתקעת עוד לפני שאפשר לנצל את הקיצוניים שלנו.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

זה ניתוח שאני מצפה מהצוות המקצועי לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם מדמיינים את אלישע ושמעון ביטון יושבים ועושים דבר כזה, תרשו לי לצחוק.

הניתוח הזה מסביר בדיוק אבל בדיוק את ההבדל בין מכבי מודל 2014-2015 להפועל ב"ש מודל 2014-2015!!
תמונה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

גדי כתב:ניסיתי במשחק אתמול של קרית שמונה סכנין לראות איך הקבוצות האלו מיישמות את מה שנכתב כאן. ראיתי ששתי הקבוצות לחצו גבוה אבל כל השחקנים הקדמיים עשו את זה עמוק מאוד בחצי של היריב.
מה שנראה לי לוקה אצלנו זה:
1. בוזגלו "פטור" מהגנה מה שבהכרח שובר את הלחץ וחושף אותנו לאין ספור מתפרצות שמשולבות בזה שהמגנים שלנו הרבה פעמים לא מספיקים לחזור ואז כבר הכדור ברחבה תוך 3 מסירות (הפועל פתח תקוה)
2. הוגו עושב מעט מאוד תנועה ללא כדור ולכן מרכז המגרש שלו חשוף.
3. לא זוכר כמעט מקרים בהם אג'ידה משחרר כדור מיד לאחר שהוא מגיע אליו ליד. בלי קשר למיקום השחקנים אני חושב שזה באג אצלו.
4. שוב בגלל התנועה המוגבלת של אוגו הנעת הכדור נתקעת עוד לפני שאפשר לנצל את הקיצוניים שלנו.
להאשים את אוגו בחוסר לחץ ובחורים בוא לא נסחף.
העובדה שארבייטמן שהיה עושה לחץ כבר הפסיק לעשות, שברדה לא עושה, שההגנה במקום ללחוץ גבוה ולעלות גבוה בהתקפות נסוגה כל כך ושבנוסף לכך בוזגלו לא לוחץ וכתוצאה מכך גם מליקסון כי אלישע פוחד לפגוע בו או משהו יוצרת אצלנו מצב שאף אחד לא לוחץ חוץ מהקשרים האחוריים וזה הזוי.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
משתמש חדש

שליחה על ידי משתמש חדש »

שי האדום כתב:זה ניתוח שאני מצפה מהצוות המקצועי לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם מדמיינים את אלישע ושמעון ביטון יושבים ועושים דבר כזה, תרשו לי לצחוק.

הניתוח הזה מסביר בדיוק אבל בדיוק את ההבדל בין מכבי מודל 2014-2015 להפועל ב"ש מודל 2014-2015!!
אשכרה, מבלי לזלזל בשמעון ביטון, תמיד שאני רואה אותו ואת אלישע לוי מתייעצים על גבי מחברת דפתר שורות לגבי הטקטיקה וניהול המשחק אני משתגע, אולי הם יודעים להעביר אימון כמו שמלמדים כל אחד בקורס מאמנים בוינגייט אבל כדורגל אין להם.
תראו איך אוהד אחד שיודע כדורגל ובעזרת צילומי מסך של המשחק מהיוטיוב נותן פה חתיכת ניתוח שעושה בית ספר לשני המתחבקים על הספסל,זה גודל האבסורד!!
להוציא את גיא עזורי וניר קלינגר,כל מאמן אחר בשוק עדיף על אלישע לוי.

סמל אישי של משתמש
adomi

שליחה על ידי adomi »

תודה רבה על הפוסט

מעניין האם אלו אותם טעויות לאורך כל העונה

זה פשוט קטסטרופה לשחק ככה

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

adomi כתב:תודה רבה על הפוסט

מעניין האם אלו אותם טעויות לאורך כל העונה

זה פשוט קטסטרופה לשחק ככה
תהיה בטוח שכן

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

ניתוח מעולה!

השאלה הגדולה - כל זה לא היה בדיוק ככה ברבע שעה הראשונה של המשחק, שלחצנו ככה שחיפה בקושי עברו את החצי, והיינו יכולים וצריכים להוביל כבר בשער או שניים מההזדמנויות של הובאן וארבייטמן.
מדקה 15 - כל זה נעלם. לי נראה מוזר שאלישע אמר להם "תלחצו עד דקה 15 ותפסיקו"

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

משתמש חדש כתב: אשכרה, מבלי לזלזל בשמעון ביטון, תמיד שאני רואה אותו ואת אלישע לוי מתייעצים על גבי מחברת דפתר שורות לגבי הטקטיקה וניהול המשחק אני משתגע, אולי הם יודעים להעביר אימון כמו שמלמדים כל אחד בקורס מאמנים בוינגייט אבל כדורגל אין להם.
תראו איך אוהד אחד שיודע כדורגל ובעזרת צילומי מסך של המשחק מהיוטיוב נותן פה חתיכת ניתוח שעושה בית ספר לשני המתחבקים על הספסל,זה גודל האבסורד!!
להוציא את גיא עזורי וניר קלינגר,כל מאמן אחר בשוק עדיף על אלישע לוי.
זו בדיוק הבעיה - עזורי, קלינגר ואלישע הם המאמנים הכי גרועים בליגה. מה משותף לשלושתם ? אימנו את הפועל באר שבע בשנים האחרונות.
אז מה הבעיה ? יש לנו צפיות לא הגיוניות.
אם היינו לוקחים השנה אליפות זה היה נס. מכבי יותר טובים ועמוקים ובלי קשר לאלישע וביטון אז יש שם עוד כמה מיליונים על מעטפת מקצועית.
קרית שמונה זה באמת מתסכל שקבוצה עם 1000 אוהדים עוברת אותנו אבל אובייקטיבית יש להם הרכב נהדר. בכל עמדה יש שחקן מצוין גם אם הוא לא "שם". אמרו את זה אלף פעמים אבל ההבדל הוא שבקרית שמונה יש אפשרות להמר על שחקנים כי אין קהל על הגדרות במקרה שרועי קהת מקבל רבע שעה. לטוב ולרע זה ההבדל. אצלנו בחיים שחקן שנכשל באשדוד ובאחי נצרת לא היה מקבל 100 שניות של חסד.

ברור שמשהו לא עובד טוב כרגע ולאלישע כמובן יש אחריות אבל להגיד שהמצב קטסטרופה ואם היה פה מישהו אחר היינו עכשיו במקום אחר בוודאות זה לחטוא להיסטוריה. גם להגיד בביטחון שאם כל מאמן אחר (מרקו בלבלול ?) היינו משחקים כדורגל יותר יפה אז בזמן שאתם נסעתם לחיפה בשבת אני ראיתי את מכבי נגד אשדוד ואני אומר לך שאנחנו נראינו בשבת רמה מעליהם.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

הגיע הזמן לצאת מהסרט הזה שבקריית שמונה יש יותר רוגע וסבלנות מאשר אצלנו ולכן הם מצליחים, זה בדיוק כמו ההחלפת חולצות של ברדה וארבייטמן- מביך.
לדוגמא רועי קהת, הוא תמיד היה מוכשר ואין בזה ספק. אבל בקריית שמונה יודעים לפתח שחקנים, יודעים להקרין את הנק' החזקות שלהם ולהחביא את החלשות. הקבוצה עובדת כיחידה אחת אם זה בתנועה, בלחץ במסירות קצרות, ביציאה למתפרצות.
וזה מה שגם עושים במכבי, נותנים לשחקנים את כל התנאים משקיעים בהם בצד הפיזי, בהוראות הטקטיות. מישהו חשב שראדי ואלברמן יגיעו לרמות שהם נמצאים בהם? להזכיר לכם אלברמן היה שחקן בפנסיה לפני 3 עונות.
אין דבר כזה להמר על שחקנים, זה כבר עבר מהעולם. אנחנו נמצאים בזמן שהכשרון הוא הפחות חשוב. העבודה הקשה, המשמעת והסיבולת, הלקיחת סיכונים והאחריות- אלו הדברים הקובעים.
ולנו אין שום דבר שיכול לספק את זה.
מה יש לנו? מאמן ועוזרי מאמן טיפשים, מאמן כושר שלא זז ובלי להכיר אותו אני יכול להגיד שהידע שלנו מיושן וחובבני, מערך סקאוט שלא פועל וכמובן אביזרים ומערך שלא יבייש את הפועל אשקלון.
בזמן שיש מגרשי אימון ברמה גבוהה, במיוחד אחרי שפתחו את הבית האדום. אבל מה שהכי מדגיש זה הדבר, שאני מתאמן בחדר כושר די זניח ולא מושקע בבאר שבע, ולא פעם ראיתי את דאויזאדה, ארבייטמן, פאוביץ, אראל, גורדנה ועוד באים ומתאמנים שם.
כך לא עובד מועדון ששואף להיות מקצועני, במיוחד עם הכספים ששופכים כל עונה. שחקנים אשכרה באים לעשות קופה ולנוח, בזמן שבהרבה מקומות בארץ שחקנים נקרעים באימונים ואפילו בחימום לפני משחק.

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

Zivmay , מה הבעיה עם הסקאוטינג? יש נפילות ברכש?

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

הרכש טוב למרות שחלקו הוא ברירת מחדל. התכוונתי יותר בקטע של כשרונות צעירים למחלקות הנוער ולסגל. כמו שהרבה קבוצות עושקות אותנו.

סמל אישי של משתמש
RoICah

שליחה על ידי RoICah »

אדיר..
מראה לנו כמה אנחנו פשוט לא שם,וכמה שאלישע לא שם.

שלח תגובה