שריקת הבוז שלי תשמע למרחוק!
Re: שריקת הבוז שלי תשמע למרחוק!
לא דקה, לא דומייה ולא נעליים.
לשלוח את אותו פואד שיירקב מאחורי סורג ובריח למשך תקופה - כן.
לעמוד דקת דומייה כהזדהות עם השה התמים שעשה לכם בביתכם תנועת פיו פיו מזלזלת והקפיד
להמשיך עם הביזיון הזה בייחוד נגד אוהדי הפועל תל אביב מתוך ידיעה שזה מתסיס - לא.
יש הרבה שחקנים אחרים שליבי וחמלתי היו יוצאים אליהם והייתי מוכן לשקול דקה של מחיאת כפיים
או משהו דומה. ערן זהבי יכול מצדי לקחת את הפקלאות ולהתנדף מהמדינה הזאת לקיבינימט אם משהו פה
לא יאה לו.
ראשית למד להיות אדם, לאחר מכן דרוש זאת מאחרים.
יאללה הפועל.
לשלוח את אותו פואד שיירקב מאחורי סורג ובריח למשך תקופה - כן.
לעמוד דקת דומייה כהזדהות עם השה התמים שעשה לכם בביתכם תנועת פיו פיו מזלזלת והקפיד
להמשיך עם הביזיון הזה בייחוד נגד אוהדי הפועל תל אביב מתוך ידיעה שזה מתסיס - לא.
יש הרבה שחקנים אחרים שליבי וחמלתי היו יוצאים אליהם והייתי מוכן לשקול דקה של מחיאת כפיים
או משהו דומה. ערן זהבי יכול מצדי לקחת את הפקלאות ולהתנדף מהמדינה הזאת לקיבינימט אם משהו פה
לא יאה לו.
ראשית למד להיות אדם, לאחר מכן דרוש זאת מאחרים.
יאללה הפועל.
- The red one
מצטער אתם חזקים ממני ..
מה הקשר בין מגבניק נרצח לעניין הזה ? לא מדובר פה בדקת דומייה, הם לא יעמדו סביב עיגול האמצע וירכינו ראש. הם יהיו פרוסים כמו לפני כל משחק אבל השניים שיפתחו את הכדור יתחילו רק 60 שניות אחרי תחילת משחק. ואני עדיין עומד על זה שהמחאה הזאת לא תצא בסוף לפועל. ושוב הם לא עומדים בשביל שמוק עם נעלי פקקים שקוראים לו ערן זהבי, הם עומדים על אירוע שקרה לקולגה שלהם. מה ההבדל בין זה לבין רופאים שמשביתים בית חולים לכמה שעות לאחר שהרביצו לרופא או למורים שמשביתים בית ספר לשעתיים לאחר שהרביצו למורה?
אם לא היה אדום המשחק היה ממשיך היו מדברים על המקרה אבל בקטנה ולמה ? כי האדום עשה את כל הבלאגן. יש הבדל בין אוהד שפורץ למגרש ומצליח להגיע לשחקן בדרך כזו או אחרת לבין אוהד שעשה אותו דבר, השחקן התגונן, ובסופו של דבר השחקן קיבל עונש! משמע ריינשרייבר ואיגוד השופטים ובעיקר ביה"ד להתאחדות הבזיוני פשוט אמרו בענק: "האלימות משתלמת!" לאף אחד אין סמכות לבטל אדום, אז קדימה במחזור הקרוב כל אוהד קבוצה שתהיה בפיגור בדקה 65 יוכל לפרוץ למגרש להרביץ לשחקן יריב ואם הוא אפילו ירים רגל כדי להמנע ממכה הוא יחטוף אדום ולקבוצה של האוהד יהיו 25 דקות להשוות את התוצאה ?
אני לא מבין את זה חברים, כל כך קשה לכם להבין שהמחאה היא למען מעמד הכדורגלן הישראלי ולא למען אף אחד באופן אישי?
מה הקשר בין מגבניק נרצח לעניין הזה ? לא מדובר פה בדקת דומייה, הם לא יעמדו סביב עיגול האמצע וירכינו ראש. הם יהיו פרוסים כמו לפני כל משחק אבל השניים שיפתחו את הכדור יתחילו רק 60 שניות אחרי תחילת משחק. ואני עדיין עומד על זה שהמחאה הזאת לא תצא בסוף לפועל. ושוב הם לא עומדים בשביל שמוק עם נעלי פקקים שקוראים לו ערן זהבי, הם עומדים על אירוע שקרה לקולגה שלהם. מה ההבדל בין זה לבין רופאים שמשביתים בית חולים לכמה שעות לאחר שהרביצו לרופא או למורים שמשביתים בית ספר לשעתיים לאחר שהרביצו למורה?
אם לא היה אדום המשחק היה ממשיך היו מדברים על המקרה אבל בקטנה ולמה ? כי האדום עשה את כל הבלאגן. יש הבדל בין אוהד שפורץ למגרש ומצליח להגיע לשחקן בדרך כזו או אחרת לבין אוהד שעשה אותו דבר, השחקן התגונן, ובסופו של דבר השחקן קיבל עונש! משמע ריינשרייבר ואיגוד השופטים ובעיקר ביה"ד להתאחדות הבזיוני פשוט אמרו בענק: "האלימות משתלמת!" לאף אחד אין סמכות לבטל אדום, אז קדימה במחזור הקרוב כל אוהד קבוצה שתהיה בפיגור בדקה 65 יוכל לפרוץ למגרש להרביץ לשחקן יריב ואם הוא אפילו ירים רגל כדי להמנע ממכה הוא יחטוף אדום ולקבוצה של האוהד יהיו 25 דקות להשוות את התוצאה ?
אני לא מבין את זה חברים, כל כך קשה לכם להבין שהמחאה היא למען מעמד הכדורגלן הישראלי ולא למען אף אחד באופן אישי?
- OMERREMO33
די "אדום בלב ובנשמה" , פשוט די...
חאלאס עם הצדקנות... איפה הייתה אגודת מכבי כשסופו רץ ליציע באמוק לתפוס אוהד(ובדרך רומס כמה)? איפה הייתה האגודה כשקפטן הקבוצה והנבחרת (פניני) מגדף בקללות שאפילו אולטראס הפועל לא אומרים??? זה לא חציית קו אדום????? די עם זהבי די עם מכבי שילכו לעזאזל וילחמו את מלחמותייהם בעצמם! גם ככה הם לא רואים שום דבר מלבד עצמם כאילו הם מרכז העולם...
ולהשוות את זה לתקיפת רופא/מורה (שבאמת מותקפים ונפגעים פיזית) זו דמגוגיה
חאלאס עם הצדקנות... איפה הייתה אגודת מכבי כשסופו רץ ליציע באמוק לתפוס אוהד(ובדרך רומס כמה)? איפה הייתה האגודה כשקפטן הקבוצה והנבחרת (פניני) מגדף בקללות שאפילו אולטראס הפועל לא אומרים??? זה לא חציית קו אדום????? די עם זהבי די עם מכבי שילכו לעזאזל וילחמו את מלחמותייהם בעצמם! גם ככה הם לא רואים שום דבר מלבד עצמם כאילו הם מרכז העולם...
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
כל אוהדי מכבי משווים את זה לרצח רבין אז תבין עד לאן אוכלי סרטים יכולים להגיע עם התאוריות שלהם.OMERREMO33 כתב:די "אדום בלב ובנשמה" , פשוט די...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
- The red one
עומר אחי אתה ממש לא בכיוון .. אתה מביא כאן דברים אחרים ולא קשורים.
אני מדבר ספציפית על המקרה הזה. שסופו עשה את זה הייתי לגמריי נגדו אין לו שום הצדקה לעשות דבר כזה והוא קיבל עונש קשה ומגיע לו. שגיא פניני קילל הזדעזעתי והייתי לגמריי נגדו. אני ל מגן על מכבי בשום מצב ואין לי שום אינטרס.
אם אתה חושב שקללות של 'נאצי' זו חציית קו אדום אז אתה צודק, אבל במדינה הזאת כל בן אדם שני אומר נאצי ולצערי הרב זו קללה שהשתרבבה.
אבל אם אתה חושב שלהגיד 'נאצי' ולהרביץ לשחקן זה אותו דבר ... אז לא יודע ...
והכי עיצבן אותי שכתבת שרופא/מורה באמת מותקפים. סליחה, זהבי לא הותקף במשחק הזה? הדבר הראשון שפואד נסיה לעושת זה להוריד לו אגרוףף לפנים. זה שפואד היה שיכור ולא הצליח זה משהו אחר. כנ"ל בשאר התקיפה. יש גם בתי ספר שמשביתים על קללות מילוליות ..
באמת שאני לא רוצה להמשיך את הדיון אבל התגובות שלכם כאן (דקת דומייה, אם יש מישהו שמשווה את זה לרצח רבין הוא טיפש גמור ואגב בפורומים שאני גולש לא ראיתי שאוהדי מכבי עשו את זה) כל כך מעצבנות ונוטפות מסובייקטיביות שזה כבר מחליא ..
אני מדבר ספציפית על המקרה הזה. שסופו עשה את זה הייתי לגמריי נגדו אין לו שום הצדקה לעשות דבר כזה והוא קיבל עונש קשה ומגיע לו. שגיא פניני קילל הזדעזעתי והייתי לגמריי נגדו. אני ל מגן על מכבי בשום מצב ואין לי שום אינטרס.
אם אתה חושב שקללות של 'נאצי' זו חציית קו אדום אז אתה צודק, אבל במדינה הזאת כל בן אדם שני אומר נאצי ולצערי הרב זו קללה שהשתרבבה.
והכי עיצבן אותי שכתבת שרופא/מורה באמת מותקפים. סליחה, זהבי לא הותקף במשחק הזה? הדבר הראשון שפואד נסיה לעושת זה להוריד לו אגרוףף לפנים. זה שפואד היה שיכור ולא הצליח זה משהו אחר. כנ"ל בשאר התקיפה. יש גם בתי ספר שמשביתים על קללות מילוליות ..
באמת שאני לא רוצה להמשיך את הדיון אבל התגובות שלכם כאן (דקת דומייה, אם יש מישהו שמשווה את זה לרצח רבין הוא טיפש גמור ואגב בפורומים שאני גולש לא ראיתי שאוהדי מכבי עשו את זה) כל כך מעצבנות ונוטפות מסובייקטיביות שזה כבר מחליא ..
מהראן ראדי למשל - שסופג קללות והערות גזעניות שבוע אחרי שבוע מאוהדי הקבוצה שלו, ובמקום לקבל גיבוי מחבריו לקבוצה הם אומרים לקהל "מבינים אתכם" - ראוי לקבל דקה של כבוד.. הרבה יותר מילד קקה שמתסיס עיר שלמה במסווה של "חגיגת שער לגיטימית".
אה כן, גם קדאייב חטף סטירה מבבון מכביסט בשער 13. לא זכור לי על גינוי כלשהו או מחווה מרגשת שעשו לו.
אבל עזבו אתכם, בשביל מה? כולה מהגר עבודה שעזב אחרי כמה חודשים.
ערן זהבי הוא המלך!
אה כן, גם קדאייב חטף סטירה מבבון מכביסט בשער 13. לא זכור לי על גינוי כלשהו או מחווה מרגשת שעשו לו.
ערן זהבי הוא המלך!
- OMERREMO33
אז טוב עוד דוגמא... מאותו משחק... אוהדי מכבי פרצו היכו מאבטח ואלוהים יודע מה עוד אם לא היו עוצרים אותם... ואיך הם מתקבלים אצל מכבי?? מינימום לוחמי החירות החופש והצדק שחירפו נפשם למען הקבוצה...ממש "שהידים" מגוננים עליהם ומהללים אותם...אדום בלב בנשמהההה כתב:עומר אחי אתה ממש לא בכיוון .. אתה מביא כאן דברים אחרים ולא קשורים.
עזוב אחי אתה חושב ככה ואני אחרת וכנראה כך זה ישאר...
וזהבי ממש לא נפגע ולא נשרט..לא דומה למקרה רופאים/מורים
נערך לאחרונה על ידי OMERREMO33 ב 08 נובמבר 2014, 10:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דר אדום בנשמה
אל תשכח הוא מהגר עבודה מוסלמי...Chen כתב:מהראן ראדי למשל - שסופג קללות והערות גזעניות שבוע אחרי שבוע מאוהדי הקבוצה שלו, ובמקום לקבל גיבוי מחבריו לקבוצה הם אומרים לקהל "מבינים אתכם" - ראוי לקבל דקה של כבוד.. הרבה יותר מילד קקה שמתסיס עיר שלמה במסווה של "חגיגת שער לגיטימית".
ערן זהבי הוא המלך!

- The red one
טוב יש לי טענות לגבי שני המקרים שהעלתם כאן אבל הם יישמעו כפרו-מכבי אז אני ממש לא רוצה להגיד אותם. רק קטנה לגבי המקרה עם ראדי והתצלום ההוא של טל בן חיים (זה היה הוא לא?) - ראיתי שכתבו עליו כמה פעמים בפורום ובסוף התברר שהוא כיוון את הדברים כלפי בן רייכרט (לא שזה בסדר! אין דבר כזה ששחקן הולך כנגד שחקן מהקבוצה שלו) ואפילו כתב ערוץ 22 שחשף את התמונות בן מיטלמן התנצל שהוא פירסם בהתחלה שהדברים כוונו כלפי ראדי. אז אם כבר אתם נותנים פה דוגמאות, לפחות תבינו את המקרים עד הסוף ..
לגבי אוהדי מכבי שפרצו - עומר זה מה שאחים עושים. מכיר את הביטוי? ברגע שאתה בחבורה ייתנו לך גב לא משנה מה. לפי מיטב זכרוני לפני 4 או 5 שנים אוהד מוכר שלנו פתח רימון גז ביציע, עבירה פלילית לכל דבר ועניין, יכל לגרום נזק גדול מאוד לאנשים ביציע, ובכל זאת האוהדים שלנו עמדו מאחוריו. למה? כי זה מה שאחים עושים. ויותר מזה! אפילו אוהדי מכבי חיפה הניפו שלט בעדו. למה? כי הם היו נגד העונש שקולגה שלהם קיבל עשה, שזה בדיוק אותו מקרה כמו עכשיו. וברור לי שהוא לא ידע שזה רימון גז, זה לא עצם העניין ..
אין לי בעיה לקבל דעות שונות. אבל ההצטדקות שלכם פה מעצבנת. תבוא תגיד לי "אני חושב שפואד עשה מעשה נכון, לדעתי היו צריכים להרביץ לזהבי" אני אגיד לך סבבה זו דעה שלך אני מכבד אותה. אבל לבוא ולהגיד "אני לא אכבד דקת עמידה" מבלי להבין שדקת העמידה הזו היא לא עבור -ערן זהבי- אלא עבור מעמד הכדורגלן הישראלי וענף הכדורגל בכללי , זה מקומם ונוטף מסובייקטיביות. הרי ברור לכולנו שאם פואד היה מתפרץ לעבר מאור בוזגלו לאחר שהאחרון חגג בהתגרות מסויימת את הגול שלו בבלומפליד עונה שעברה, -כולנו- היינו בעד בוזגלו ומעטים האנשים שהיו אומרים "וואלה הוא התגרה מגיע לו" .. אז קצת קצת טיפה טיפה צאו מהבועה הזאת ומהסטיגמה המפגרת הזאת על "מכבי יהירים" ו"זהבי בן זונה" כי זה לא קשור אליו, זה יכל להיות כל אחד אחר ..
לגבי אוהדי מכבי שפרצו - עומר זה מה שאחים עושים. מכיר את הביטוי? ברגע שאתה בחבורה ייתנו לך גב לא משנה מה. לפי מיטב זכרוני לפני 4 או 5 שנים אוהד מוכר שלנו פתח רימון גז ביציע, עבירה פלילית לכל דבר ועניין, יכל לגרום נזק גדול מאוד לאנשים ביציע, ובכל זאת האוהדים שלנו עמדו מאחוריו. למה? כי זה מה שאחים עושים. ויותר מזה! אפילו אוהדי מכבי חיפה הניפו שלט בעדו. למה? כי הם היו נגד העונש שקולגה שלהם קיבל עשה, שזה בדיוק אותו מקרה כמו עכשיו. וברור לי שהוא לא ידע שזה רימון גז, זה לא עצם העניין ..
אין לי בעיה לקבל דעות שונות. אבל ההצטדקות שלכם פה מעצבנת. תבוא תגיד לי "אני חושב שפואד עשה מעשה נכון, לדעתי היו צריכים להרביץ לזהבי" אני אגיד לך סבבה זו דעה שלך אני מכבד אותה. אבל לבוא ולהגיד "אני לא אכבד דקת עמידה" מבלי להבין שדקת העמידה הזו היא לא עבור -ערן זהבי- אלא עבור מעמד הכדורגלן הישראלי וענף הכדורגל בכללי , זה מקומם ונוטף מסובייקטיביות. הרי ברור לכולנו שאם פואד היה מתפרץ לעבר מאור בוזגלו לאחר שהאחרון חגג בהתגרות מסויימת את הגול שלו בבלומפליד עונה שעברה, -כולנו- היינו בעד בוזגלו ומעטים האנשים שהיו אומרים "וואלה הוא התגרה מגיע לו" .. אז קצת קצת טיפה טיפה צאו מהבועה הזאת ומהסטיגמה המפגרת הזאת על "מכבי יהירים" ו"זהבי בן זונה" כי זה לא קשור אליו, זה יכל להיות כל אחד אחר ..
אתה מנסה יותר מדי, כדאי שתרפה.אדום בלב בנשמהההה כתב:טוב יש לי טענות לגבי שני המקרים שהעלתם כאן אבל הם יישמעו כפרו-מכבי אז אני ממש לא רוצה להגיד אותם. רק קטנה לגבי המקרה עם ראדי והתצלום ההוא של טל בן חיים (זה היה הוא לא?) - ראיתי שכתבו עליו כמה פעמים בפורום ובסוף התברר שהוא כיוון את הדברים כלפי בן רייכרט (לא שזה בסדר! אין דבר כזה ששחקן הולך כנגד שחקן מהקבוצה שלו) ואפילו כתב ערוץ 22 שחשף את התמונות בן מיטלמן התנצל שהוא פירסם בהתחלה שהדברים כוונו כלפי ראדי. אז אם כבר אתם נותנים פה דוגמאות, לפחות תבינו את המקרים עד הסוף ..
אין לי בעיה לקבל דעות שונות. אבל ההצטדקות שלכם פה מעצבנת. תבוא תגיד לי "אני חושב שפואד עשה מעשה נכון, לדעתי היו צריכים להרביץ לזהבי" אני אגיד לך סבבה זו דעה שלך אני מכבד אותה. אבל לבוא ולהגיד "אני לא אכבד דקת עמידה" מבלי להבין שדקת העמידה הזו היא לא עבור -ערן זהבי- אלא עבור מעמד הכדורגלן הישראלי וענף הכדורגל בכללי , זה מקומם ונוטף מסובייקטיביות. הרי ברור לכולנו שאם פואד היה מתפרץ לעבר מאור בוזגלו לאחר שהאחרון חגג בהתגרות מסויימת את הגול שלו בבלומפליד עונה שעברה, -כולנו- היינו בעד בוזגלו ומעטים האנשים שהיו אומרים "וואלה הוא התגרה מגיע לו" .. אז קצת קצת טיפה טיפה צאו מהבועה הזאת ומהסטיגמה המפגרת הזאת על "מכבי יהירים" ו"זהבי בן ****" כי זה לא קשור אליו, זה יכל להיות כל אחד אחר ..
אתה לא יכול להפריד בין האדם למקרה, פשוט בלתי אפשרי לעשות את זה.
זהבי מגלם את כל הווינריות אך יחד עם זאת את כל השחצנות והתלאביביות האופיינית.
המקרה חמור, אין ספק, לכל שחקן אחר היו עושים את הכבוד הזה, אבל לזהבי לא! כי הוא פקובוקטור, מתגרה ואשפה אנושית, וכמו שאמרתי לפני כן, הוא הביא את זה על עצמו.
ואני מסכים עם "עומר" לחלוטין, אוהדי ושחקני והנהלת מכבי, רק שזה משרת את האינטרסים שלהם יודעים לעשות באלגן.
אני גם הייתי ממליץ לארגון האוהדים להוציא הודעה שהם לא בעניין, בדיוק כמו שעשו אוהדי חיפה, ואז לחסוך את הביזיון הזה.
שפואד יירקב בכלא והרחקה לכל החיים, אבל דקה עמידה בשביל זהבי? לא יקרה.
- The red one
בסדר גמור. ניסיתי, קיבלתי, הבנתי.
ביציע אם תהיה מחאה לא אשמיע את קולי, כי לי (בניגוד לריישנרייבר) יש שיקול דעת ולהשמע בדעה של מיעוט בתוך שער 5 שלנו זה כבר פחות נחמד מלהיות במיעוט בפורום התרבותי והנחמד הזה
יאללה נפגש עוד כמה שעות חברים , מקווה השאשכול הזה יישקע כמו המחאה שלא תצא לפועל, ואם תצא - נהנה קצת משירה על זהבי ואוסקר (הלוואי ונהיה חכמים יותר ונעודד את הפועל גם אם הם יעמדו, אבל אני מכיר את הקהל שלנו .. זה לא יקרה), ונתחיל לעודד את הפועל שלנו מדקה 2. בהצלחה !
ביציע אם תהיה מחאה לא אשמיע את קולי, כי לי (בניגוד לריישנרייבר) יש שיקול דעת ולהשמע בדעה של מיעוט בתוך שער 5 שלנו זה כבר פחות נחמד מלהיות במיעוט בפורום התרבותי והנחמד הזה

יאללה נפגש עוד כמה שעות חברים , מקווה השאשכול הזה יישקע כמו המחאה שלא תצא לפועל, ואם תצא - נהנה קצת משירה על זהבי ואוסקר (הלוואי ונהיה חכמים יותר ונעודד את הפועל גם אם הם יעמדו, אבל אני מכיר את הקהל שלנו .. זה לא יקרה), ונתחיל לעודד את הפועל שלנו מדקה 2. בהצלחה !
אני רוצה לגעת בנושא שלא נגעו בו לפני.
דקת דומיה משמע אבל על מות אדם שחשוב לקהילה
ולפי מיטב זכרוני זהבי לא מת, הכדורגל חי ובועט וכולם נושמים בכוחות עצמם.
צריך למגר את האלימות, צריך להלחם בה.. אבל לעמוד דקת דומייה? לדעתי זה מבזה את לופא קדוש אבי כהן חיים לוי וכל אדם שנהרג ועמדו לזכרו... כי לעמוד דקת דומייה על מקרה מצער כמו הדרבי אך לא מגמתי זה זלזול באנשים שאנחנו מכבדים באמת ומתו כאשר השאירו בנו חותם.
אני לא יקלל לא ישרוק בוז וגם לא יעודד אבל אני גם לא אעמוד.. אשב בכיסא ולא יפול לפרובןקציה הזולה הזאת
צריך למגר את האלימות, צריך להלחם בה.. אבל לעמוד דקת דומייה? לדעתי זה מבזה את לופא קדוש אבי כהן חיים לוי וכל אדם שנהרג ועמדו לזכרו... כי לעמוד דקת דומייה על מקרה מצער כמו הדרבי אך לא מגמתי זה זלזול באנשים שאנחנו מכבדים באמת ומתו כאשר השאירו בנו חותם.
אני לא יקלל לא ישרוק בוז וגם לא יעודד אבל אני גם לא אעמוד.. אשב בכיסא ולא יפול לפרובןקציה הזולה הזאת
- The red one
איפה ראית שמתכננים לעמוד דקת דומיה? הכוונה היא שהשופט ישרוק לפתיחה ובמשך 60 שניות השחקנים לא יתחילו את המשחק. זה לפחות מה שאני הבנתי.אלדר כתב:אני רוצה לגעת בנושא שלא נגעו בו לפני.
אם הם יתאספו סביב עיגול החצי ויעמדו כמו בדקת דומיה זו באמת תהיה בושה וחרםפה. קשה לי להאמין שאליניב ברדה ייתן יד למהלך כזה.
- דר אדום בנשמה
עוד יותר בושה שדקה שלמה לא ישחקו כדורגל בגלל אדון ערן זהבי...אדום בלב בנשמהההה כתב: איפה ראית שמתכננים לעמוד דקת דומיה? הכוונה היא שהשופט ישרוק לפתיחה ובמשך 60 שניות השחקנים לא יתחילו את המשחק. זה לפחות מה שאני הבנתי.
אם הם יתאספו סביב עיגול החצי ויעמדו כמו בדקת דומיה זו באמת תהיה בושה וחרםפה. קשה לי להאמין שאליניב ברדה ייתן יד למהלך כזה.