מרוב שזה פסימי והזוי זה כבר בגבול הלא אובייקטיביzivmay כתב:אני לא רואה שום שינוי ושום צורה.
הדבר היחידי שאני רואה, זה את מליקסון מטייל לו באמצע עם הכדור, בזמן שאופיר בצד שמאל תקוע על החצי, ושאר שחקני ההגנה עומדים כל אחד באיזה קו שהוא רוצה.
יש לנו פאקינג את מליקסון ומאור בוזגלו כקיצוניים!! בכל קבוצה אחרת, היינו רואים בידודים שלהם באחד על אחד בצדדים, עם הצטרפות של המגנים, מהלכים כאלו שעושים אותם בתיאום, זה נוקאאוט.
מילא שההגנה הייתה מסודרת, אבל אפילו לחץ בחצי המגרש שלנו לא קיים, איך זה הגיוני? מול פתח תקווה זה נגמר רק ב1-1, וכמעט בהפסד אבל מול קבוצות יותר טובות החוסר האינטסיביות תעלה לנו ביוקר.
יש לנו סגל, שצריך להאבק על האליפות, אבל כרגע אנחנו לא נראים אפילו לפלייאוף עליון.
משחק גביע טוטו ראשון מול הפועל פת דיון רשמי
Re: משחק גביע טוטו ראשון מול הפועל פת דיון רשמי
קודם כל היה כיף עם הקהל (הרוב להוציא את אלה שמזכירים שגם לנו יש אוהדים של עצמם).dor69 כתב: מרוב שזה פסימי והזוי זה כבר בגבול הלא אובייקטיבי
מליקסון - ממה שאני ראיתי - ליגה אחרת. עם מגינים שיודעים להרים כדור זה יהיה קטלני.
בוזגלו זה קצת מדאיג - הוא חייב תמיכה של הקהל כי רואים שגם אם הוא רוצה לפרגן למליקסון זה קשה לו הדומיננטיות שלו.
אני כבר מרגיש שהראיון של אבא יעקב אצל אופירה קרוב יחד עם ידיעות על "מקורבים" שטוענים שמאור לא מרוצה ממעמדו החדש
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
בגלל זה כבר כתבתי פה באחד הדיונים שצריך לשחק עם שלישיית קשרים במרכז כשמליקסון הקדמי שמנהל את המשחק ועושה גם כניסות מקו שני. ככה במקום שיחלק כדורים בצד אחד והצד השני ימות הוא יחלק מהאמצע לשתי צדדים וגם בוזי וגם ברדה יהיו פעילים בצדדים באותה מעדהגדי כתב:
קודם כל היה כיף עם הקהל (הרוב להוציא את אלה שמזכירים שגם לנו יש אוהדים של עצמם).
מליקסון - ממה שאני ראיתי - ליגה אחרת. עם מגינים שיודעים להרים כדור זה יהיה קטלני.
בוזגלו זה קצת מדאיג - הוא חייב תמיכה של הקהל כי רואים שגם אם הוא רוצה לפרגן למליקסון זה קשה לו הדומיננטיות שלו.
אני כבר מרגיש שהראיון של אבא יעקב אצל אופירה קרוב יחד עם ידיעות על "מקורבים" שטוענים שמאור לא מרוצה ממעמדו החדש
האמת שזה אחד הדברים המדאיגים,שבוזגלו לא ייכבה בגלל הדומיננטיות הצפויה של מליקסוןגדי כתב:
קודם כל היה כיף עם הקהל (הרוב להוציא את אלה שמזכירים שגם לנו יש אוהדים של עצמם).
אבל זאת העבודה של המאמן,לתת איזון בין בוזגלו למליקסון כי יכולים להיות לנו 2 שחקנים קו הכי טובים בליגה בפער.
היית במשחק?zivmay כתב:אני לא רואה שום שינוי ושום צורה.
הדבר היחידי שאני רואה, זה את מליקסון מטייל לו באמצע עם הכדור, בזמן שאופיר בצד שמאל תקוע על החצי, ושאר שחקני ההגנה עומדים כל אחד באיזה קו שהוא רוצה.
יש לנו פאקינג את מליקסון ומאור בוזגלו כקיצוניים!! בכל קבוצה אחרת, היינו רואים בידודים שלהם באחד על אחד בצדדים, עם הצטרפות של המגנים, מהלכים כאלו שעושים אותם בתיאום, זה נוקאאוט.
מילא שההגנה הייתה מסודרת, אבל אפילו לחץ בחצי המגרש שלנו לא קיים, איך זה הגיוני? מול פתח תקווה זה נגמר רק ב1-1, וכמעט בהפסד אבל מול קבוצות יותר טובות החוסר האינטסיביות תעלה לנו ביוקר.
יש לנו סגל, שצריך להאבק על האליפות, אבל כרגע אנחנו לא נראים אפילו לפלייאוף עליון.
לא ראית את כמות ה"שילובים" בין מליקסון לאילוז באגף? עם מגן שמגביה או נותן רוחב טוב זה נגמר ב-3 במחצית.
זה בדיוק המקום לכתוב ביקורת אבל להגיד על אלישע שהוא הכי גרוע בליגה??doctorslayer כתב:תמשיכו להכחיש כולכם ועד מחר להגיד שאנחנו מצפים יותר מדי.
אלישע זה המאמן הגרוע ביותר בליגת העל , אין לו ראיית משחק , אין לו שיטה - יש לו קצת מזל וזה הכל.
הוא בונה על הברקות אישיות של שחקנים , אין יותר פלט שיבעטו כדור ויעצור מול הגנה שלמה ואיכשהו יעשה מזה מהלך.
אלישע לך הביתה , קבוצה של 40 מיליון שקל עם 5-6 כוכבים נראית כמו קבוצה מתחתית ליגה לאומית.
עונה כמו עונה שעברה לא תחזור , אפשר להתחיל לחלום אולי על אמצע טבלה , לא תואר ולא נעליים.
ומי שחושב שאני פסימי , תתמודדו - ככה נראית האמת.
לזכותו לדעתי לפחות:
1. הביא את אג'ידה מהפועל פתח תקוה שם הוא לא התבלט וויתר על לויטה - בדיעבד החלטה אמיצה שהוכיחה את עצמה בענק.
2. אחרי שנים של קישור/בלם הוא שם את סוארס במקום הנכון - החלטה אדירה.
3. פיוביץ - אחלה שיחוק.
4. פלט - בלי אלישע הבן אדם היה על המטוס לפני ינואר שנה שעברה. רבים זעקו "קיבעון, עקשנות" ועוד...
5. אצל אלישע דוידזאדה השתדרג בגדול.
6. היחיד עד היום שיודע להוציא מבוזגלו את מה שיש לו ברגליים. לא היסס לנער אותו ואפילו יעקב לא השתולל כאשר עד המשחק נגד סכנין במחזור התשיעי מאור היה בהילוך שני.
7. בשורה התחתונה הייתה עונה חלומית. עצם החמיצות בסוף מדגישה את גודל ההשג.
זה אכן נראה שלפעמים משהו לא זורם והקבוצה מאוד צפויה וקל להתכונן נגדה. חוסר ברוטציה אמיתית שנה שעברה היה בעוכרינו ועלה לנו בגביע וחוסר יכולת למשוך את ההצמדות למכבי מעבר לסיבוב השני.
חובת ההוכחה על אלישע להראות שדרוג בתחומים האלו אבל ממשחק אחד בגביע הטוטו אחרי שלושה שבועות של השבתה כפויה בלחות של 3000% להסיק מסקנות זה נראה לי טיפה מחמיר.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
לאלישע יש לא מעט חסרונות וכתבתי את דעתי על איכות המשחק שלנו לא פעם, אך אי אפשר לקחת ממנו שהוא מאמן שבסופו של דבר בדר"כ עומד בציפיות ויותר מכך. גם אם הכדורגל לא ברמה גבוהה.
אפשר לייחס את זה לרמה הנמוכה בליגה שלנו, באירופה בו לטקטיקה יש ערך גבוהה מהליגה אנחנו רואים שהקבוצות שלו מצליחות הרבה פחות.
זה גם עניין של ציפיות כמובן. תוציאו את המחשבה על אליפות מהראש.
המטרה היא מקום 3.
וזה לא שאני חושב שאנחנו לא יכולים להתמודד על מקום שני או בסופו של דבר גם אליפות, אך לפחות עד הפליאוף זו צריכה להיות המטרה.
אפשר לייחס את זה לרמה הנמוכה בליגה שלנו, באירופה בו לטקטיקה יש ערך גבוהה מהליגה אנחנו רואים שהקבוצות שלו מצליחות הרבה פחות.
המטרה היא מקום 3.
וזה לא שאני חושב שאנחנו לא יכולים להתמודד על מקום שני או בסופו של דבר גם אליפות, אך לפחות עד הפליאוף זו צריכה להיות המטרה.
אל תנסה לגרום לפריקים של ביקורת להפסיק, זו מחלה.גדי כתב:
זה בדיוק המקום לכתוב ביקורת אבל להגיד על אלישע שהוא הכי גרוע בליגה??
לזכותו לדעתי לפחות:
1. הביא את אג'ידה מהפועל פתח תקוה שם הוא לא התבלט וויתר על לויטה - בדיעבד החלטה אמיצה שהוכיחה את עצמה בענק.
2. אחרי שנים של קישור/בלם הוא שם את סוארס במקום הנכון - החלטה אדירה.
3. פיוביץ - אחלה שיחוק.
4. פלט - בלי אלישע הבן אדם היה על המטוס לפני ינואר שנה שעברה. רבים זעקו "קיבעון, עקשנות" ועוד...
5. אצל אלישע דוידזאדה השתדרג בגדול.
6. היחיד עד היום שיודע להוציא מבוזגלו את מה שיש לו ברגליים. לא היסס לנער אותו ואפילו יעקב לא השתולל כאשר עד המשחק נגד סכנין במחזור התשיעי מאור היה בהילוך שני.
7. בשורה התחתונה הייתה עונה חלומית. עצם החמיצות בסוף מדגישה את גודל ההשג.
זה אכן נראה שלפעמים משהו לא זורם והקבוצה מאוד צפויה וקל להתכונן נגדה. חוסר ברוטציה אמיתית שנה שעברה היה בעוכרינו ועלה לנו בגביע וחוסר יכולת למשוך את ההצמדות למכבי מעבר לסיבוב השני.
חובת ההוכחה על אלישע להראות שדרוג בתחומים האלו אבל ממשחק אחד בגביע הטוטו אחרי שלושה שבועות של השבתה כפויה בלחות של 3000% להסיק מסקנות זה נראה לי טיפה מחמיר.
גם אחרי תצוגות משובחות טקטית כמו נגד הפועל תל אביב היו כאלה שמחו על חוסר הברק בחלק הקדמי.
זה כמו מי שכל חיו חולם לזכות בלוטו וכשזה קורה הוא מפסיד את כל הכסף ביומיים.
אלישע לא מיליון דולר, אבל קצת הצלחות והתבלבלתם
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
המטרה שלך היא מקום 3. בקבוצה שיש בה שחקנים כמו ברדה, בוזגלו, מליקסון, ארבייטמן, דוידזדה, אגידה, סוארס והיא עוד תתחזק...אני שואף תמיד לזכות באליפות.yossi כתב:לאלישע יש לא מעט חסרונות וכתבתי את דעתי על איכות המשחק שלנו לא פעם, אך אי אפשר לקחת ממנו שהוא מאמן שבסופו של דבר בדר"כ עומד בציפיות ויותר מכך. גם אם הכדורגל לא ברמה גבוהה.
המטרה היא מקום 3.
זה לא אומר שאם נסיים מקום שלישי אשבור את הכלים
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
לאלישע יש את היתרונות שלו אבל גם את החסרונות שלו.
אם המטרה שלנו היא להגיע לפליאוף העליון, אז אפשר להחתים את אלישע מעכשיו לעוד עונה שכן בסגל הנוכחי אלישע יגיע לפליאוף העליון.
אם המטרה היא לעשות עוד קפיצת מדרגה, לזכות בתארים, להתמודד עד הסוף על האליפות, אני בספק אם זה יקרה עם אלישע.
בנוגע למשחק מול הפועל פתח תקווה, אני עדין עומד על כך שלמעט מליקסון (וקצת ברדה) לא ראיתי שחקנים שמחפשים לתקוף או להניע כדור מהאמצע.
כדי לדבר על שינוי מגמה או שינוי בטקטיקה השינוי אמור להיות קבוצתי, אמור להיות של הרבה מאוד שחקנים, ולא רק של מליקסון.
די ברור שמליקסון יהיה שחקן מפתח אצלנו השנה ושבשל סגנון המשחק שלו אנחנו נהיה יותר מגוונים השנה ונתקוף גם מהאמצע, אבל זה לדעתי משהו שקורה לא כי אלישע החליט על כך או תירגל באימונים אלא פשוט בגלל האופי של מליקסון.
גם מול הפועל פתח תקווה, שיטת המשחק התבססה על יכולת אישית של שחקנים - מליקסון (בעיקר), ברדה ובוזגלו, ופחות על משחק קבוצתי, הנעת כדור, משחק צירופים, תרגילים או תנועה מתוכננת וכיוצא בזה. וזה היה תקף גם כשהפועל פתח תקווה שיחקו בעשרה שחקנים (אז קבוצה שמשחקת קבוצתי הייתה יודעת לנצל את היתרון המספרי כדי ליצור הרבה יותר הזדמנויות והרבה יותר לחץ על היריבה).
זאת הסיבה שקשה לי לדבר על שינוי טקטי או שינוי במשחק הקבוצתי שאלישע עשה הקיץ.
אם המטרה שלנו היא להגיע לפליאוף העליון, אז אפשר להחתים את אלישע מעכשיו לעוד עונה שכן בסגל הנוכחי אלישע יגיע לפליאוף העליון.
אם המטרה היא לעשות עוד קפיצת מדרגה, לזכות בתארים, להתמודד עד הסוף על האליפות, אני בספק אם זה יקרה עם אלישע.
בנוגע למשחק מול הפועל פתח תקווה, אני עדין עומד על כך שלמעט מליקסון (וקצת ברדה) לא ראיתי שחקנים שמחפשים לתקוף או להניע כדור מהאמצע.
כדי לדבר על שינוי מגמה או שינוי בטקטיקה השינוי אמור להיות קבוצתי, אמור להיות של הרבה מאוד שחקנים, ולא רק של מליקסון.
די ברור שמליקסון יהיה שחקן מפתח אצלנו השנה ושבשל סגנון המשחק שלו אנחנו נהיה יותר מגוונים השנה ונתקוף גם מהאמצע, אבל זה לדעתי משהו שקורה לא כי אלישע החליט על כך או תירגל באימונים אלא פשוט בגלל האופי של מליקסון.
גם מול הפועל פתח תקווה, שיטת המשחק התבססה על יכולת אישית של שחקנים - מליקסון (בעיקר), ברדה ובוזגלו, ופחות על משחק קבוצתי, הנעת כדור, משחק צירופים, תרגילים או תנועה מתוכננת וכיוצא בזה. וזה היה תקף גם כשהפועל פתח תקווה שיחקו בעשרה שחקנים (אז קבוצה שמשחקת קבוצתי הייתה יודעת לנצל את היתרון המספרי כדי ליצור הרבה יותר הזדמנויות והרבה יותר לחץ על היריבה).
זאת הסיבה שקשה לי לדבר על שינוי טקטי או שינוי במשחק הקבוצתי שאלישע עשה הקיץ.
שאלה- אתם באמת רואים אצל חיפה או מכבי שיטת משחק מסודרת? הרי בסופו של דבר הכל מסתכם על יכולת אישית של השחקנים ביום שהם נמצאים
- ForeverRed
הבעיה של רוב מעבירי הביקורת היא שהם רואים יותר מידיי כדורגל אירופי בטלוויזיה. מי שמצפה למשחק צירופים וטקטיקה ברמה גבוהה
מוטב שיפסיק לצפות בכדורגל ישראלי. מכבי ת"א, עם תקציב של 100 מיליון ש"ח, לא הרשימה במשך עונה שלמה, וללא התעלות יוצאת
דופן של זהבי גם לא הייתה זוכה באליפות. אחרי כל הרוטציות של סוזה, הטקטיקות ושאר ירקות, קיבלו הצגת יחיד של שחקן שסחב אחריו
את הקבוצה במשך עונה שלמה.
גם אני חושב שאנחנו צריכים להיראות טוב יותר מבעונה שעברה. גם אני מאמין שמסגל השחקנים הקיים המאמן צריך לדעת להפיק יותר
מחויבות, משמעת ותחרותיות לאורך זמן. אבל העונה טרם החלה, בואו נמתין לפחות כמה מחזורים לפני שהדפים מתמלאים בכל מיני ביקורות
הזויות ואמירות חסרות תוכן. אלישע הוא המאמן של הפועל באר שבע לטוב ולרע. יצליח העונה, יישאר. לא יצליח? יגיע מישהו טוב יותר.
מוטב שיפסיק לצפות בכדורגל ישראלי. מכבי ת"א, עם תקציב של 100 מיליון ש"ח, לא הרשימה במשך עונה שלמה, וללא התעלות יוצאת
דופן של זהבי גם לא הייתה זוכה באליפות. אחרי כל הרוטציות של סוזה, הטקטיקות ושאר ירקות, קיבלו הצגת יחיד של שחקן שסחב אחריו
גם אני חושב שאנחנו צריכים להיראות טוב יותר מבעונה שעברה. גם אני מאמין שמסגל השחקנים הקיים המאמן צריך לדעת להפיק יותר
מחויבות, משמעת ותחרותיות לאורך זמן. אבל העונה טרם החלה, בואו נמתין לפחות כמה מחזורים לפני שהדפים מתמלאים בכל מיני ביקורות
הזויות ואמירות חסרות תוכן. אלישע הוא המאמן של הפועל באר שבע לטוב ולרע. יצליח העונה, יישאר. לא יצליח? יגיע מישהו טוב יותר.
אני לא יודע מה איתך. אני התרשמתי מאוד ממכבי ת"א עונה שעברה. לוחצים את היריב 90 דקות ללא הפסקה. כושר גופני אדיר! פשוט תענוג!
מתי ראית את הקבוצה שלנו עושה לחץ?
אתה לא שם לב שלא משנה מול איזה יריבה,תמיד יגיעו מולנו מצבים של 4 שחקני התקפה מול 3 שחקני הגנה עם חורים בלי סוף בהגנה.
וגם השנה יהיה בדיוק אותו דבר.
מקווה מאוד שאלישע בסוף העונה הזאת ישים את המפתחות וילך,אבל אם הוא יצליח להביא כדורגל טוב לא מחפש אליפות,שיהיה כדורגל טוב,ונסיים מקום שלישי זה גם בסדר
אתה לא שם לב שלא משנה מול איזה יריבה,תמיד יגיעו מולנו מצבים של 4 שחקני התקפה מול 3 שחקני הגנה עם חורים בלי סוף בהגנה.
וגם השנה יהיה בדיוק אותו דבר.
מקווה מאוד שאלישע בסוף העונה הזאת ישים את המפתחות וילך,אבל אם הוא יצליח להביא כדורגל טוב לא מחפש אליפות,שיהיה כדורגל טוב,ונסיים מקום שלישי זה גם בסדר
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
גם מכבי ת"א (בלט במיוחד בשני המפגשים מולנו בבלומפילד) וגם קריית שמונה היו קבוצות שבכל פעם ששיחקו נגדנו ראית שמדובר בקבוצות מאומנות.ForeverRed כתב:הבעיה של רוב מעבירי הביקורת היא שהם רואים יותר מידיי כדורגל אירופי בטלוויזיה. מי שמצפה למשחק צירופים וטקטיקה ברמה גבוהה
שתי קבוצות שידעו גם לשנות את המערך וסגנון המשחק כשהיו צריכים, שפעלו לפי תוכנית משחק מסוימת (מי אמר לבודד את טל בן חיים על אביתר אילוז? מי אמר לשחק על המהירות של מנגה ועבאד מול האיטיות של אראל בחצי הגמר?), שידעו ללחוץ, שידעו להניע כדור, שראית טביעת אצבע של מאמן בקבוצה בכל צעד וצעד.
ככה שלהציג את הדברים כאילו אין בליגה קבוצות מאומנות זה פשוט לא נכון, וזה הוכח במשחקים מול קריית שמונה ומכבי ת"א בשנה שעברה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!