אלישע לוי

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: אלישע לוי

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

ברור ששפיטת הסגלים היא במבט לאחור. השאלה כאן היא לא מי יכל לנבא בקיץ את האיכות של הסגלים אלא מהי איכות הסגלים בפועל.
מגיע לאלישע הרבה מאוד קרדיט על שבנה סגל מצוין בקיץ ועל שהאמין בסגל הזה. זה שבקיץ הדברים נראו על הנייר אחרת? לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין השורה התחתונה והיא שיש לנו סגל מצוין עם שבעה שחקנים שנכנסים בהליכה גם להרכב של מכבי חיפה, גם להרכב של הפועל תל אביב וגם להרכב של קריית שמונה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

אולי הקשר הוא שאלישע המאמן שדרג שחקנים שבקיץ לא היו נכנסים להרכב של מכבי חיפה, הפועל ת"א וקרית שמונה?
אולי אלישע בנה וניהל קבוצה שהוציאה מכל שחקן 150% ממה שהיה נראה לכולם בקיץ?
איך השורה התחתונה לא קשורה לאלישע?

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

בוקולי גם בגילו לא רואה אף אחד מהקשרים האחוריים שלנו.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Sir Alex Ferguson כתב:ברור ששפיטת הסגלים היא במבט לאחור. השאלה כאן היא לא מי יכל לנבא בקיץ את האיכות של הסגלים אלא מהי איכות הסגלים בפועל.
מגיע לאלישע הרבה מאוד קרדיט על שבנה סגל מצוין בקיץ ועל שהאמין בסגל הזה. זה שבקיץ הדברים נראו על הנייר אחרת? לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין השורה התחתונה והיא שיש לנו סגל מצוין עם שבעה שחקנים שנכנסים בהליכה גם להרכב של מכבי חיפה, גם להרכב של הפועל תל אביב וגם להרכב של קריית שמונה.
הקשר הוא ששחקנים מציגים יכולת שונה תחת תנאים שונים. אותם שחקנים שאתה מחשיב כרגע לכאלה שיכולים לפתוח בהרכב
של כל קבוצה בישראל, הם לא יותר מוכשרים מהשחקנים שמשחקים בהפועל ת"א או במכבי חיפה. ההבדל הוא בעיקר בחיבור לקבוצה
ובמאמן שידע לנצל את היכולות שלהם ע"י שיטת משחק מתאימה. וכן, בתחילת העונה אלישע התאים שיטת משחק שמנצלת את היתרונות
של שחקני הקבוצה. הבעיה הייתה בהמשך כשקבוצות למדו אותנו. את הדברים האלו לא ניתן להגיד על רן בן שמעון או אריק בנאדו, שלקחו
חבורה לא פחות מוכשרת של שחקנים והתעקשו להמשיך לשחק איתם בצורה שלא מתאימה ליכולות שלהם (בעיקר רב"ש). להגיד היום שהבעיה
הייתה בשחקנים ושהסגל לא היה מספיק טוב זו התעלמות מהמציאות.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

1. אני חושב שסוארס, ברדה, בוזגלו, פלט, פאיוביץ ודוידזאדה מוכשרים יותר מהמקבילים שלהם בהפועל ת"א ומכבי חיפה.

2. אני חושב שאג'ידה אכן השתפר בזכות מאמן השוערים החדש שעושה איתו עבודה פנטסטית (קרדיט גדול גם לאלישע שהמשיך להאמין באג'ידה למרות העונה שעברה).

3. בניית סגל זה לא רק להביא את X וY אלא זה גם לדעת איפה להציב אותם (שינוי התפקוד של סוארס) איזה שילובים ליצור (סוארס ופאיוביץ משלימים אחד את השני) ואיך לחלק את התקציב (ברדה, בוזגלו ופלט המצוינים הם מקבלי השכר הגדולים במועדון ועליהם נבנתה הקבוצה בקיץ).

בניית קבוצה זה מכלול של דברים ומהבחינה הזאת אלישע עשה עבודה מצוינת.
אני גם חושב שהשיטה שהתחלנו איתה את השנה עשתה את העבודה בצורה מושלמת.
אני פשוט חושב שמאותו רגע החסרונות של אלישע באו לידי ביטוי.

קודם כל, אלישע לא עשה רוטציה נכונה ולא ידע לשמור על שחקנים כמו נאסר וסוויסה שפתחו את העונה מצוין. נאסר וסוויסה התייבשו על הספסל ולא נעשה בהם שימוש נכון ורצוף שהיה שומר עליהם חדים ובעיקר מרוצים ממעמדם בקבוצה.
גם שחקנים כמו דג'אני ופלצ'וק, שהיו יכולים לתרום לנו הרבה מאוד בשלבים המכריעים של העונה, נדחקו לקצה הספסל ולמעשה נקראו לדגל אחרי שהם תקופה ארוכה ללא כושר משחק.
ההתנהלות של אלישע גרמה לכך שכאשר התחילו הפציעות או הייתה ירידה בכושר של חלק מהשחקנים, והיינו זקוקים לשירותים של שחקני הספסל, הם היו ללא כושר משחק ובעיקר במצב רוח ירוד בגלל העובדה שאלישע לא שילב אותם בכלל.

שנית, בשלב מסוים של העונה קבוצות למדו את שיטת המשחק שלנו, ולמרות זאת אלישע לא ניסה לעשות שום שינוי טקטי או מחשבתי, אפילו עכשיו אחרי 6 משחקים ללא ניצחון וחודשיים חלשים מאוד מבחינת יכולת.

בנוסף לכך, אלישע מאוד מקובע גם בזמן המשחק. החילופים הם מהבית ועוד בדקות הראשונות ניתן לנחש באיזה דקה יהיה החילוף (לעולם לא לפני דקה 60) ומי יהיה השחקן שיכנס ויצא. גם מבחינת החילופים עצמם, לרוב שחקן בשחקן או הכנסת עוד שחקנים התקפים להרכב, בלי גמישות מחשבתית או רעיון מאחורי השינויים.

לזה יש להוסיף את חוסר היכולת של אלישע, זאת עונה שנייה ברציפות, להוציא את הקבוצה מהמשבר כשהיא נקלעת אליו. בשנה שעברה חוסר היכולת של אלישע להרים את הקבוצה הפכה אותנו מקבוצה במרחק נגיעה מהפליאוף העליון לקבוצה שנאבקה עד המחזור האחרון כנגד הירידה, השנה היא הפכה אותנו מזוכה בטוחה במקום השני וקבוצה שפייבוריטית לזכות בגביע המדינה לקבוצה שעפה מגביע המדינה ושלא בטוח בכלל שתסיים במקום השני.

דרך אגב, ההבדלים בלטו הכי הרבה במשחקים נגד סוזה, במיוחד בבלומפילד. זה היה נוק אואט עוד לפני פתיחת המשחק, כשבכל צעד שסוזה ואלישע עשו היה אפשר לראות את ההבדל בין מאמן זר שהוא גמיש מחשבתי למאמן ישראלי מקובע מחשבתי.

אז כן, בניית הקבוצה של אלישע הייתה מצוינת, אבל מבחינתי ניהול הקבוצה והמשחקים, אני חושב שאפשר היה לעשות יותר, בטח בשלבים המכריעים של העונה.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

yedidel כתב:
כי כאילו מקום שלישי זה עונה כשלון?
לא אבל לאבד 18 פער זה כישלון שעומד לרעתו של אלישע.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Sir Alex Ferguson כתב:1. אני חושב שסוארס, ברדה, בוזגלו, פלט, פאיוביץ ודוידזאדה מוכשרים יותר מהמקבילים שלהם בהפועל ת"א ומכבי חיפה.

2. אני חושב שאג'ידה אכן השתפר בזכות מאמן השוערים החדש שעושה איתו עבודה פנטסטית (קרדיט גדול גם לאלישע שהמשיך להאמין באג'ידה למרות העונה שעברה).

3. בניית סגל זה לא רק להביא את X וY אלא זה גם לדעת איפה להציב אותם (שינוי התפקוד של סוארס) איזה שילובים ליצור (סוארס ופאיוביץ משלימים אחד את השני) ואיך לחלק את התקציב (ברדה, בוזגלו ופלט המצוינים הם מקבלי השכר הגדולים במועדון ועליהם נבנתה הקבוצה בקיץ).

בניית קבוצה זה מכלול של דברים ומהבחינה הזאת אלישע עשה עבודה מצוינת.
אני גם חושב שהשיטה שהתחלנו איתה את השנה עשתה את העבודה בצורה מושלמת.
אני פשוט חושב שמאותו רגע החסרונות של אלישע באו לידי ביטוי.

קודם כל, אלישע לא עשה רוטציה נכונה ולא ידע לשמור על שחקנים כמו נאסר וסוויסה שפתחו את העונה מצוין. נאסר וסוויסה התייבשו על הספסל ולא נעשה בהם שימוש נכון ורצוף שהיה שומר עליהם חדים ובעיקר מרוצים ממעמדם בקבוצה.
גם שחקנים כמו דג'אני ופלצ'וק, שהיו יכולים לתרום לנו הרבה מאוד בשלבים המכריעים של העונה, נדחקו לקצה הספסל ולמעשה נקראו לדגל אחרי שהם תקופה ארוכה ללא כושר משחק.
ההתנהלות של אלישע גרמה לכך שכאשר התחילו הפציעות או הייתה ירידה בכושר של חלק מהשחקנים, והיינו זקוקים לשירותים של שחקני הספסל, הם היו ללא כושר משחק ובעיקר במצב רוח ירוד בגלל העובדה שאלישע לא שילב אותם בכלל.

שנית, בשלב מסוים של העונה קבוצות למדו את שיטת המשחק שלנו, ולמרות זאת אלישע לא ניסה לעשות שום שינוי טקטי או מחשבתי, אפילו עכשיו אחרי 6 משחקים ללא ניצחון וחודשיים חלשים מאוד מבחינת יכולת.

בנוסף לכך, אלישע מאוד מקובע גם בזמן המשחק. החילופים הם מהבית ועוד בדקות הראשונות ניתן לנחש באיזה דקה יהיה החילוף (לעולם לא לפני דקה 60) ומי יהיה השחקן שיכנס ויצא. גם מבחינת החילופים עצמם, לרוב שחקן בשחקן או הכנסת עוד שחקנים התקפים להרכב, בלי גמישות מחשבתית או רעיון מאחורי השינויים.

לזה יש להוסיף את חוסר היכולת של אלישע, זאת עונה שנייה ברציפות, להוציא את הקבוצה מהמשבר כשהיא נקלעת אליו. בשנה שעברה חוסר היכולת של אלישע להרים את הקבוצה הפכה אותנו מקבוצה במרחק נגיעה מהפליאוף העליון לקבוצה שנאבקה עד המחזור האחרון כנגד הירידה, השנה היא הפכה אותנו מזוכה בטוחה במקום השני וקבוצה שפייבוריטית לזכות בגביע המדינה לקבוצה שעפה מגביע המדינה ושלא בטוח בכלל שתסיים במקום השני.

דרך אגב, ההבדלים בלטו הכי הרבה במשחקים נגד סוזה, במיוחד בבלומפילד. זה היה נוק אואט עוד לפני פתיחת המשחק, כשבכל צעד שסוזה ואלישע עשו היה אפשר לראות את ההבדל בין מאמן זר שהוא גמיש מחשבתי למאמן ישראלי מקובע מחשבתי.

אז כן, בניית הקבוצה של אלישע הייתה מצוינת, אבל מבחינתי ניהול הקבוצה והמשחקים, אני חושב שאפשר היה לעשות יותר, בטח בשלבים המכריעים של העונה.
בהחלט מסכים עם רוב הדברים.
לגבי המשחקים מול מכבי, צריך לזכור שמלבד אלישע יש אשמה ישירה לשחקנים שפשוט לא הצליחו להתמודד עם הלחץ.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

ומצד שני אלישע היחידי שהצליח לנצח גם את אוסקר וגם את סוזה ככה שהוא לא כזה גרוע אבל הקיבעון שלו גורם לו להכשל עונה שעברה ובפלייאוף העליון השנה.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
חייל_אדום

שליחה על ידי חייל_אדום »

בום טרח על הבלון. אוהד נתנינה אני אהה?..
תמונה

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

אלישע מתייחס אל באר שבע כקבוצה קטנה וגם שיטת המשחק שלו נראת ככה הוא צריך להבין שאנחנו כבר קבוצה גדולה שרוצה לנצח בכל משחק ולא לעלות בגישה של לא להפסיד קודם ,זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

מישהו יכול להסביר לי איך טאהה כבר עם מתיחה במפשעה?
חצי עונה שיחק ברעננה לא היה פצוע דקה.. אצלנו שבועיים ונפצע
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

doctorslayer כתב:מישהו יכול להסביר לי איך טאהה כבר עם מתיחה במפשעה?
חצי עונה שיחק ברעננה לא היה פצוע דקה.. אצלנו שבועיים ונפצע
למען האמת אוהד רעננה אמר שיש לו בעיה עם המפשאה והוא מתח אותה כמה פעמיים ברענה ונעדר עונה שעברה מלא מעט משחקים בגלל זה...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

חתולים בשק מוכרים לנו תאמין לי..
וואלה מכבי מתחילת העונה למעט פריצה , אין פצוע אחד.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
OMERREMO33

שליחה על ידי OMERREMO33 »

doctorslayer כתב:חתולים בשק מוכרים לנו תאמין לי..
וואלה מכבי מתחילת העונה למעט פריצה , אין פצוע אחד.
מר מרמור....
א. אתה טועה ומטעה למכבי יש והיו עוד פצועים(לא מעט)
ב.אולי תכתוב גם טיפה טיפה חיובי מידי פעם על איזשהו משהו אפילו קטן, כדי שנוכל לקרוא ולהתייחס לדברים שלך.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

דר אדום בנשמה כתב: למען האמת אוהד רעננה אמר שיש לו בעיה עם המפשאה והוא מתח אותה כמה פעמיים ברענה ונעדר עונה שעברה מלא מעט משחקים בגלל זה...
עזוב הכל, אוהד רעננה?!?!?!?! WTF?

שלח תגובה