– משנה תורה לרמב"ם, הלכות תענית פרק ה', הלכה ג'.
שיהיה צום קל ומועיל לכולנו (מי שצם..).
חוץ מחמשת הדברים לעיל, ארעו ביום הזה לא מעט אסונות נוספים לעמנו מדי תקופה - יום המסמל את תמצית הכאב והסבל היהודי לאורך הדורות.

עסוקים בלהשתמט ובלגנוב לציבור העובד כסף.8red כתב:איפה הנציגים הדתיים שיושבים בממשלה ובכנסת?
אני חושב שאתה מעט נסחף...8red כתב:עצוב מאוד לראות איך במדינת היהודים, כמעט כל כלי התקשורת מתעלמים מיום ציון החורבן ההוא, כולל הערוץ הממלכתי שהמשיך לשדר את האולימפיאדה.
לא מבין למה לא מחשיכים מסכים כמו בימי זכרון אחרים?
איפה הנציגים הדתיים שיושבים בממשלה ובכנסת? למה הם לא פועלים בנושא?
אם אנשים היו יודעים אילו זוועות וקטל נעשו ביהודים בזמן החורבן, הם היו מזדעזעים לא פחות ממה ששומעים מפי ניצולי שואה.
אבל לאט לאט העם הזה מתפרק מנכסיו ומתנער מההיסטוריה שלו וחבל, כי כמו בסיפור שהביא אורי - עם שלא זוכר את ההיסטוריה שלו , גם העתיד שלו לוט בערפל.
Amit M כתב:לא שאני ממעיט חלילה בערך היום הזה, אבל לדעתי אין מקום להשוואה בין ט' באב לימי הזיכרון האחרים במדינה.
"תשעה באב הוא הבסיס לכל הסבל היהודי רווי הדם, תשעה באב מאפיין את נקודת השבירה הלאומית, את נקודת ההסתר פנים האלוקית. זה היום שבו כרת בורא עולם את עמוד בטחונם של ישראל, ביום זה חרב הבית הלאומי – מקום המפלט ליהודי החוטא ומקום העוצמה של העם שהובטח לו כי יישאר לנצח.Amit M כתב:
אני חושב שאתה מעט נסחף...
את ערוצי הבידור כן החשיכו, ערוץ המוסיקה שידר שירים שקטים כמו בימי זכרון אחרים, הערוצים המסחריים שידרו תכניות בנושא במקום כל הריאליטי שיש בדר"כ בפריים טיים. והשאר המשיכו בשידורים פחות חגיגיים..
לא שאני ממעיט חלילה בערך היום הזה, אבל לדעתי אין מקום להשוואה בין ט' באב לימי הזיכרון האחרים במדינה.
זו לא תחרותאורי אדום בנשמה כתב:
ברור שאין מקום, הוא עולה על כולם יחד בהרבה.
לגבי המשפט האחרון: לא ידעתי שנהרגו כל כך הרבה אנשים, אפילו יותר מהשואה.אורי אדום בנשמה כתב:באבוה תחרות.
לא שלי ולא שלך כמובן, אלא של מנסחי הנרטיב אשר מקום המדינה עשו ועושים הכל ע"מ להקים פה עם חדש השונא את עברו ומציאותו. וזילות יום ט' באב היא רק דוגמא אחת מני רבות. הם מטפחים את ימי הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולשואה ולגבורה כמשקל נגד ליום ט' באב, ובמקביל ממעיטים מערכו של היום הזה ומנסים להפכו בשל מרחק השנים ללא רלוונטי ומיותר. רק בשביל לסבר את האוזן - מס' ההרוגים בחורבן שני בתי המקדש היה גבוה יותר ממס' הנספים בשואה. מתחיל לקבל פורפורציות?
בטח שלא ידעת כי זה פשוט לא נכון.. בחורבן הבית הראשון נהרגו כ180 אלף ובחורבן השני מאות אלפים.clark kent כתב:
לגבי המשפט האחרון: לא ידעתי שנהרגו כל כך הרבה אנשים, אפילו יותר מהשואה.
מאיפה אתה מביא את המידע הזה? כי אני לא זוכר ששמעתי על משהו כזה.. וגם לא נשמע לי הגיוני שלפני 2000 שנה חיו מעל ל 6 מיליון יהודים
niv1 כתב: בטח שלא ידעת כי זה פשוט לא נכון.. בחורבן הבית הראשון נהרגו כ180 אלף ובחורבן השני מאות אלפים.
זה לא סותר בכלל את זה שזה אחד הימים העצובים בהיסטוריה היהודית אבל זה לא מתקרב למה שקרה בשואה.