פציעות או לא להיות 18/19

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
ForeverRed

Re: פציעות או לא להיות 18/19

שליחה על ידי ForeverRed »

red ultras כתב:אני רוצה להציע פתרון אחר לתעלומת הכושר הגופני - החזקת הכדור. באליפות הראשונה ובטח בשנייה היינו סופר דומיננטיים והחזקנו בכדור משהו כמו 65 אחוז מהזמן בממוצע, עכשיו זה ידוע שככל שהכדור אצלך אתה רץ פחות.
בעונה שעברה והעונה פתאום מצאנו את עצמנו בלי אמצע, לצורך העניין מכבי נתניה בטוטו החזיקה יותר מאתנו בכדור בטרנר. כשאין לך אמצע אתה הרבה פעמים מבצע ספרינטים כדי לרדוף אחרי היריב במתפרצת או סתם רץ יותר כדי לכסות שטחים. אני חושב שיש קשר ישיר בין החזקת הכדור ליכולת של שחקנים ״לרוץ״ 90 דק ולהראות רעננים.

לגבי הפציעות אני פחות אתייחס כי אני לא ממש מבין בנושא, אבל אם נסתכל אובייקטיבית על כל פציעה אז על פניו מדובר בחוסר מזל כשחלק לא מבוטל מהפציעות האלו נגרר בכלל מהעונה שעברה.
מצד שני, אי אפשר להפריד את החזקת הכדור ממשחק הלחץ והאינטנסיביות שאפיינו אותנו בעבר והיום כבר לא קיימים.
כשאתה מבצע את הדברים האלה ברמה גבוהה אתה שורף הרבה אנרגיות. אפשר לתת כדוגמא את המחצית הראשונה נגד זאגרב בטרנר, אחריה השחקנים פשוט נפלו מהרגליים.
התאוריות האלה של רודף ונרדף בהקשר של כושר גופני כבר הופרכו בעבר, מה גם שזה די מגובה סטטיסטית. אנחנו רצים פחות מהיריבות, גם כששולטים וגם כשלא.

לגבי הפציעות, חוסר מזל לא מגיע לבקר פעמיים-שלוש בשבוע.

סמל אישי של משתמש
moki

שליחה על ידי moki »

מרגיש לי שהעייפות נובעת גם מזה שהקבוצה עדיין לא מחוברת.. שחקנים לא עושים תנועות נכונות ולא עושים משחק לחץ נכון ומוציאים הרבה אנרגיה על פארש...
צריך לראות עוד כמה משחקים לבדוק אם זאת בעיה מערכתית.. לגבי הפציעות זה באמת נראה כמו חוסר מזל אבל אני לא מספיק מבין ברצועות וכדומה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

moki כתב:מרגיש לי שהעייפות נובעת גם מזה שהקבוצה עדיין לא מחוברת.. שחקנים לא עושים תנועות נכונות ולא עושים משחק לחץ נכון ומוציאים הרבה אנרגיה על פארש...
צריך לראות עוד כמה משחקים לבדוק אם זאת בעיה מערכתית.. לגבי הפציעות זה באמת נראה כמו חוסר מזל אבל אני לא מספיק מבין ברצועות וכדומה
מה הקשר בין חיבור לכושר גופני?
גם הקבוצה של 15/16 לא הייתה מחוברת ישר על ההתחלה ולקח לה זמן להתניע ועדיין מבחינת כושר גופני היא הייתה במקום אחר מהקבוצה של היום.
כאילו משהו נהיה גרוע באימוני הכושר.
מה גם שלא נפצעו לנו שחקנים בקלות כמו שקורה בשנה האחרונה, אשכרה 3 פציעות בצולבת, זה צריך להדליק נורה אדומה.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
red ultras

שליחה על ידי red ultras »

ForeverRed כתב: מצד שני, אי אפשר להפריד את החזקת הכדור ממשחק הלחץ והאינטנסיביות שאפיינו אותנו בעבר והיום כבר לא קיימים.
כשאתה מבצע את הדברים האלה ברמה גבוהה אתה שורף הרבה אנרגיות. אפשר לתת כדוגמא את המחצית הראשונה נגד זאגרב בטרנר, אחריה השחקנים פשוט נפלו מהרגליים.
התאוריות האלה של רודף ונרדף בהקשר של כושר גופני כבר הופרכו בעבר, מה גם שזה די מגובה סטטיסטית. אנחנו רצים פחות מהיריבות, גם כששולטים וגם כשלא.

לגבי הפציעות, חוסר מזל לא מגיע לבקר פעמיים-שלוש בשבוע.
זה לא מדוייק מה שאתה אומר ובטח ובטח שהדוגמה של זאגרב לא נכונה. ברגע שספגנו את ה2-1 לכולם היה ברור שהסיכויים נגמרו וכתוצאה מכך הגיעה ירידת מתח. השחקנים לא הפסיקו לזוז בגלל זה ואפילו נפסל לנו שער בהמשך. יש משמעות אדירה לפריסה של השחקנים על המגרש. כשאתה פרוש גבוהה בחלק המגרש של היריבה ויוצאים 3 שחקנים ללחץ הם עושים את זה על שטח קטן ומבזבזים פחות אנרגיה. כשיש לך לצורך העניין חלוץ ועוד קשר אמצע שיוצאים ללחץ נקודתי ולא אפקטיבי הם מאבדים אנרגיה משמעותית לחינם ופחות מורגשים בהמשך, מה שמאלץ שחקנים אחרים להתאמץ יותר כדי לחפות עליהם. זה מין מעגל כשזה שמניע את עצמו. זה גם עונה על עניין הרצים פחות מהיריבה. זה לא תמיד כמה אתה רץ אלא לאן אתה רץ ומתי. חלוקת אנרגיה היא אספקט לא פחות חשוב משאר האספקטים שמייצרים את החבילה הזו שנקראת כושר גופני. אתה יכול להסתכל על השחקנים הגדולים בעולם ולראות איך הם מחלקים את האנרגיה שלהם באומנות. הרבה פעמים זה עושה את ההבדל.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

red ultras כתב:
זה לא מדוייק מה שאתה אומר ובטח ובטח שהדוגמה של זאגרב לא נכונה. ברגע שספגנו את ה2-1 לכולם היה ברור שהסיכויים נגמרו וכתוצאה מכך הגיעה ירידת מתח. השחקנים לא הפסיקו לזוז בגלל זה ואפילו נפסל לנו שער בהמשך. יש משמעות אדירה לפריסה של השחקנים על המגרש. כשאתה פרוש גבוהה בחלק המגרש של היריבה ויוצאים 3 שחקנים ללחץ הם עושים את זה על שטח קטן ומבזבזים פחות אנרגיה. כשיש לך לצורך העניין חלוץ ועוד קשר אמצע שיוצאים ללחץ נקודתי ולא אפקטיבי הם מאבדים אנרגיה משמעותית לחינם ופחות מורגשים בהמשך, מה שמאלץ שחקנים אחרים להתאמץ יותר כדי לחפות עליהם. זה מין מעגל כשזה שמניע את עצמו. זה גם עונה על עניין הרצים פחות מהיריבה. זה לא תמיד כמה אתה רץ אלא לאן אתה רץ ומתי. חלוקת אנרגיה היא אספקט לא פחות חשוב משאר האספקטים שמייצרים את החבילה הזו שנקראת כושר גופני. אתה יכול להסתכל על השחקנים הגדולים בעולם ולראות איך הם מחלקים את האנרגיה שלהם באומנות. הרבה פעמים זה עושה את ההבדל.
חולק על חלק מהדברים שלך אבל זה ויכוח סרק.
בשורה התחתונה משהו רע עובר על מערך הכושר ואם התרגלנו בעבר שהקבוצה מפעילה מכבש על היריבות בדקות הסיום אז לאחרונה אנחנו מקבלים שחקנים שתופסים את הצד החל מדקה 75.
לפתור את הכל בנימוק של שינוי סגנון (שלא תמיד נכון, אגב) זה קצת לעצום עיניים לטעמי, מה גם שיש נתונים אובייקטיבים שמוכיחים שהשחקנים לא רצים יותר מבעבר, אבל כן מתעייפים מוקדם יותר.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

red ultras כתב:אני רוצה להציע פתרון אחר לתעלומת הכושר הגופני - החזקת הכדור. באליפות הראשונה ובטח בשנייה היינו סופר דומיננטיים והחזקנו בכדור משהו כמו 65 אחוז מהזמן בממוצע, עכשיו זה ידוע שככל שהכדור אצלך אתה רץ פחות.
בעונה שעברה והעונה פתאום מצאנו את עצמנו בלי אמצע, לצורך העניין מכבי נתניה בטוטו החזיקה יותר מאתנו בכדור בטרנר. כשאין לך אמצע אתה הרבה פעמים מבצע ספרינטים כדי לרדוף אחרי היריב במתפרצת או סתם רץ יותר כדי לכסות שטחים. אני חושב שיש קשר ישיר בין החזקת הכדור ליכולת של שחקנים ״לרוץ״ 90 דק ולהראות רעננים.

לגבי הפציעות אני פחות אתייחס כי אני לא ממש מבין בנושא, אבל אם נסתכל אובייקטיבית על כל פציעה אז על פניו מדובר בחוסר מזל כשחלק לא מבוטל מהפציעות האלו נגרר בכלל מהעונה שעברה.
אין לנו את הכלים שהיו לפני שנתיים ולכן אנחנו לא שולטים.
הנעת כדור מתחילה מהבלמים וקשרים שמגיעים לנוביל כדור ולהניע

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

השינוי לדעתי בעיקר מנטאלי ולא בעיה גופנית..

היה משולש של קהל-אנרגיה-רעב שפשוט דחף את כולם לקצה.

אני מאמין שעכשיו שהאנרגיה השתנתה גם יראו שינוי.

מבחינתי הליגה מתחילה ביום שני, וכל מה שקרה בחודש וחצי האחרונים מקרי בהחלט והשתנו כל כך הרבה דברים בדרך
*שליחס בעיות ישנות לקבוצה חדשה זו טעות*.

שחקנים כמו איייבינדר שלא כאן, וואקמה שלא כאן, ממן שיורד לספסל, שהר שירד לספסל, הגנה מאולתרת שמשתנה כל משחק.
זה משנה פנים של קבוצה שלמה. בגלל זה אני חושב שזה בעיית עבר. צריך להסתכל קדימה.

קהל-אנרגיה-רעב

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

אלדר כתב:השינוי לדעתי בעיקר מנטאלי ולא בעיה גופנית..

מבחינתי הליגה מתחילה ביום שני, וכל מה שקרה בחודש וחצי האחרונים מקרי בהחלט והשתנו כל כך הרבה דברים בדרך

שחקנים כמו איייבינדר שלא כאן, וואקמה שלא כאן, ממן שיורד לספסל, שהר שירד לספסל, הגנה מאולתרת שמשתנה כל משחק.

קהל-אנרגיה-רעב
יפה אמרת, כל מילה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

אלדר כתב:השינוי לדעתי בעיקר מנטאלי ולא בעיה גופנית..

קהל-אנרגיה-רעב
גם לפניי שנה היה לנו בעיה מנטלית לדעתך?

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

דר אדום בנשמה כתב:גם לפניי שנה היה לנו בעיה מנטלית לדעתך?
ברור. ראו את זה בכל פרמטר במגרש.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

אלדר כתב: ברור. ראו את זה בכל פרמטר במגרש.
בעיה מנטלית?
איך זה מסתדר עם האליפות?

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

דר אדום בנשמה כתב:בעיה מנטלית?
איך זה מסתדר עם האליפות?
אם כן, הפלייאוף היה המשך ישיר לתחילת העונה?

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

דר אדום בנשמה כתב:בעיה מנטלית?
איך זה מסתדר עם האליפות?
קודם כל - הכל יחסי, זה שלקחנו אליפות תוך כדי עייפות מנטלית מעיד בעיקר על היריבה הפראיירית שלנו לתואר.

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

לא היו לנו יריבות שנה שעברה , אנחנו היינו היריבה של עצמנו .
תמונה

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

לא מסכים אתכם ..
הפליאוף שנתנו אשתקד הוא דוגמא ומופת לאיך להגיע מוכן פיזית ומנטלית למאני טיים. שם לקחנו את האליפות, לא בליגה הסדירה שבה בעיקר שמרנו את הראש מעל המים...

שלח תגובה